. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 861-870)<< predošlé 1,.,82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92,.,115 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Bobuľkový bodkovaný /nepečený/ dezert.



POTREBNÉ PRÍSADY

180g keksíkov /akýkoľvek druh sušienok alebo BeBe kekse/, 100g masla.....200 ml mlieka, 300g kyslej smotany, 250 ml smotany na šľahanie, 1 puding Olé /kokosový alebo vanilkový/, práškový cukor podľa chuti /2-3 PL alebo aj vôbec nemusí byť/, 2 PL želatíny a 5 PL horúcej vody /alebo želatínový stužovač Dr. Oetker/.....1/2 šálky ríbezlí, 1/2 šálky čučoriedok /alebo iná kombinácia bobuľového ovocia/......biela čokoláda alebo strúhaný kokos na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky alebo kekse najemno rozdrvíme, maslo rozpustíme a primiešame k rozmrveným sušienkam, dobre premiešame a dáme nabok....




Puding Olé rozmixujeme v mlieku, pridáme kyslú smotanu, podľa chuti cukor, premiešame. Želatínu necháme rozpustiť v horúcej vode, časť plnky vmiešame do želatíny /aby sa nezrazila/ a potom želatínu vmiešame do plnky. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka vmiešame do pripraveného krému, nakoniec vidličkou zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.11.2013, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

♥♥♥ Lemon curd ♥♥♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptíkov na túto lahôdku je tu viac, ale ja mám trochu iný... potrebujeme 2 vajcia, 2 citróny, 300g kryštálového cukru, 115 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Citróny riadne umyjeme kôru ostrúhame, šťavu vytlačíme... do misky /nerezovej alebo sklennej/ si vysypeme cukor, pridáme vajcia a citrónovú šťavu, misku položíme nad paru a šľaháme zmes aspoň 20 minút. Potom misku zložíme z pary a ešte do horúcej hmoty pridáme na kocky nakrájané maslo, citrónovú kôru a premiešame. Necháme vychladnúť najlepšie v studenom vodnom kúpeli. Výborný na palacinky, vafle, krém do zákuskov, tôrt alebo len tak...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.2.2014, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekané palacinky a la lasagne...



POTREBNÉ PRÍSADY

Na palacinky: 300g hladkej múky, 2 vajcia, 1/2 Čl soli, asi 250 - 300ml mlieka....Náplň: olej, 150-200g šunky, 1 konzerva fazule v rajčinovej omáčke, 4 ks rajčín, soľ, mletá červená paprika pálivá, 4 stonky čerstvej bazalky /nemusí byť/, 3 ks mrkvy...Na bešamel: 2 PL masla, 2 PL hladkej múky 500 ml mlieka a 100g nastrúhaného tvrdého syra...Na posypanie: 100g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatok si pripravíme cesto na palacinky: zmiešame múku, soľ, pridáme vajcia a toľko mlieka, aby vzniklo /polotekuté/ cesto na palacinky, necháme odstáť bokom...





Potom si pripravíme náplň: na oleji si osmažíme očistenú a nahrubo nastrúhanú mrvu, pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny, osolíme, primiešame fazuľu z konzervy a odstavíme, vmiešame nakocky nakrájanú šunku a natrhanú bazalku. Následne si pripravíme bešamel: rozpustíme maslo, zasypeme múkou, osmažíme a po troške zalievame mliekom - zakaždým dôkladne rozmiešame, aby sa netvorili hrudky, do horúcej omáčky vmiešame syr.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 5.1.2017, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo egrešový koláčik...



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept som si našla v časopise a môžem len odporúčať, je ľahučký a svieži a ani od roboty sa nepretrhnete :-)... Na cesto: 80g kryštálového cukru, 300g polohrubej múky, 150g Hery, 1 vajce...Na plnku: 4 vajcia, 180g kryštálového cukru, 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding, 750g tvarohu, 80g rozpustenej Hery, 1 citrón, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 250g egrešov

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto si zmiešame múku, 80g kryštálového cukru a jedno vajce a 150g Hery. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Tortovú formu alebo formu na koláč vymastíme olejom, vysypeme múkou a cesto vyvaľkáme tak, aby sme ním vyložili aj boky formy.
Pripravíme si plnku: Oddelíme si žĺtky od bielkov, bielky vyšľaháme dotuha... tvaroh /ja som použila dva odtučnené a jeden polotučný/, kryštálový cukor /180g/ a žĺtky vyšľaháme, pridáme nastrúhanú kôru z dobre umytého citróna a citrónovú šťavu, rozpustenú Heru a pudingový prášok alebo Zlatý klas a kypriaci prášok... prešľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
NAvrch poukladáme /alebo len rozsypeme/ umyté, osušené a odstopkované egreše.
Pečieme na 175 °C, 40 minút. Necháme dobre vychladnúť. Kto chce, môže povrch posypať práškovým cukrom /nám sa zdal sladký dosť/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Svadobné "Red velvet" cupcakes...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

65 kúskov

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.8.2013, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtovo čučoriedkový koláč s posýpkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml bieleho jogurtu, 2 1⁄2 šálky polohrubej múky,1 balíček kypriaceho prášku, 1 1⁄2 šálky kryštálového cukru, 1 čajová lyžičky škorice, 1 vajce, 4 PL rozpustenej Hery, 1 PL oleja, 200g čučoriedok /môžeme nahradiť aj iným ovocím/... 100g hrubej múky, 100g stuhnutej Hery, 80g kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 150 ml





Vajce s kryštálovým cukrom a škoricou vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú vlažnú Heru, olej a jogurt, prešľaháme, do múky vmiešame kypriaci prášok a pridáme k zmesi. Premiešame, vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej alebo koláčovej formy, posypeme umytými a odkvapkanými čučoriedkami.
Z hrubej múky, Hery a cukru urobíme mrveničku - zmiešame si všetko dokopy a mrveniečkou posypeme povrch koláča. Pečieme na 180°C 30-35 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.8.2013, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne s kuracím mäsom a zeleninou...



POTREBNÉ PRÍSADY

8 plátkov lasagní, 250 gramov kuracích pŕs,4 mladé cibuľky, 3 očistené mrkvy, 1⁄2 hlavičky zeleru, 200 gram tvrdého syra, 40 gramov masla... 2 PL masla na bešamel, 2 PL hladkej múky, 500ml mlieka, 3 strúčiky cesnaku, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

/...ak nemáme poruke hotové lasagne, urobíme si náhradu doma: malá šálka hrubej múky, malá šálka polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 vajíčko spolu zmiešať a pomaly postupne pridávať toľko vody, aby sa nám podarilo vymiesiť kompaktné a elastické cestíčko, ktoré buď ručne vyvaľkáme na tenké plátky alebo si pomôžeme strojčekom na cestoviny. Uvaríme po dvoch plátkoch v osolenej vode, počas varenia pomocou lyžice lasagne oddeľujeme, aby sa nezlepili. Hotové vyložíme na tácku.../




Maslo si roztopíme, mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame, cibuľku nakrájame na koliesko. Na rozpustenom masle si 5 minút osmažíme pripravenú zeleninku, osolíme, pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a ešte 10 minút podusíme. Pripravíme si bešamel. Na 2 PL masla osmažíme múku, pomaly zalejeme mliekom a metličkou dôkladne rozmiešame. Povaríme, odstavíme, pridáme roztlačený cesnak, korenie a 100g nahrubo nastrúhaného syra. Lasagne uvaríme podľa návodu...
Zapekaciu misu /ja mám 19 x 28 cm/ si vymastíme /maslom alebo olejom/, na spodok dáme 2 plátky lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu, znovu zakryjeme 2 plátkami lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu a postup zopakujeme ešte raz. Vrch zakryjeme zvyšnými plátkami lasagní a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom /100g/. Vložíme do rúry a pečieme na 200°C , 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.10.2014, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slávnostná s alstromériami...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 7,2 kg.

POSTUP PRÍPRAVY

spodok: piškóta, malinový džem, orieškový rozvar, falošný parížsky karamelový krém, poťah MMF






vrch: piškóta, džem z lesného ovocia, jogurtová plnka, lesné ovocie, poťah MMF

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (12) posledné: 4.8.2013, 13:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Malinovo jogurtová torta s bielou čokoládou...



POTREBNÉ PRÍSADY

200g malín, 2 smotanové malinové jogurty, 250 ml smotany na šľahanie, 150g bielej čokolády, 2 PL práškovej želatíny, 4 PL horúcej vody... 800ml horúcej vody, 100ml malinového sirupu, 3 PL práškovej želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

recept na korpus - dá sa pripraviť s akýmkoľvek, aký máte obľúbený:





piškótový: 2 vajcia vyšľahať dohusta s 2 PL kryštálového cukru, pridať po 1 PL oleja a vody, prešľahať, nakoniec vmiešať 4 PL polohrubej múky zmiešanej s 1 ČL kypriaceho prášku - piecť v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 180 °C, 15 min.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 26.1.2017, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkovo - čučoriedkový pie...



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 175g zmäknutého masla alebo Hery, 1 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 4-6 PL vody ♠♥♠ 500g očistených jabĺk, 300g čučoriedok, 80g kryštálového cukru ♠♥♠ 25g zmäknutého masla alebo Hery, 2 žĺtky, 80g kryštálového cukru, 2 PL škrobovej múčky

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme cesto...do múky nasekáme zmäknutú Heru alebo maslo, pridáme kryštálový cukor a soľ, zarobíme cesto, do ktorého pridávame vodu podľa potreby /mne stačili 4 PL/, stačí toľko, aby sa cestíčko dalo "dokopy". Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke.





Zatiaľ si pripravíme jablká, očistíme ich vykrojíme jaderníky a nakrájame na kocky, dáme do misky, zasypeme 80 g kryštálového cukru, čučoriedky umyjeme necháme odkvapkať a a 200g z nich pridáme k jablkám, zvyšok odložíme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.1.2017, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 861-870)<< predošlé 1,.,82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92,.,115 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu