končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
HUBY |
Zapekané plnené šampiňóny + zemiaky s cibuľouPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY tento recept som nasla na vareche, je super, nas oblubeny, tak posuvam.. :) Pripravíme si šampiňóny, z ktorých odrežeme nožičky a potom malou lyžičkou vydlabeme na mištičku. Keď sú hlavičky vydlabané, namočíme ich do mlieka so soľou. Nožičky a vnútro šampiňónov na jemno pokrájame. Šunku pokrájame na jemno tiež. Pokrájanú cibuľku dáme na panvicu s olejom. Keď je cibuľka osmažená do zlatista pridáme šunku a vnútra s nožičkami šampiňónov. Osolíme a okoreníme. Po približne piatich minútach smaženia pridáme črievkový syr napr.Bambino, ale môze aj iny, je to jedno. Rozpustíme a oheň vypneme. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme maslom. Na ňu poukladáme klobúčiky naplnené pripravenou zmesou. Keď sú všetky klobúčiky naplnené, na každý pridáme lyžičku kyslej pochúťkovej smotany a na to pridáme ešte postrúhaný syr. Dáme piecť na 170 stupňov na 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakmi.Ja som urobila zemiaky s cibulou / zemiaky narezat na kocky a uvarit do mäkka,zvysnu vodu vyliat ..v hrnci na masielku podusit cibulu pokrajanu nadrobno, pridat cervenu papriku a vyliat na zemiacky, dosolit/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.3.2013, 23:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hríbový segedínsky guláš so zemiakovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY SEGEDÍN: 1 veľká cibuľa, olej, mletá rasca, 450 g veľkých tvrdých hríbov (u mňa Portobello), 2 veľké strúčiky cesnaku, 1,5 PL múky, 3 veľké štipky soli, 1,5 PL mletej sladkej papriky, 500-600 ml zeleninového vývaru, 250 g kyslej kapusty, 200-250 ml šľahačkovej smotany 33% ++++++ KNEDLIČKOVÉ GUĽKY: 300 g uvarených zemiakov, 300 g surových zemiakov, 2 malé vajcia, 8 PL hrubej múky, 8 PL detskej krupice POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je chuťovo výborný, časovo a surovinami pomerne nenáročný. Pochádza od p. Babicu z jedného českého televízneho programu, no ja som si tento receptík jemne poupravila. Taktiež dávam do pozornosti fakt, že je treba mať hrniec s nepriľnavým povrchom, lebo inak to bude na začiatku ťažšie na miešanie a nepripaľovanie. Takže ideme nato: 1. Vo veľkom hrnci si rozpálime oheň a na ňom krátko osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu (netreba dozlatista, fakt len chvíľku). Po celom povrchu ju potom zaprášime mletou rascou a pridáme na veľké kocky (2x2cm) pokrájané hríby. Sprudka opekáme za občasného premiešania asi 4 minúty. Potom hríby posunieme na jednu polovicu, a na tú voľnú časť dolejeme asi 3-4 PL oleja a pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak. Zmes zahustíme hladkou múkou a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a sladkou paprikou. Znova zmes krátko orestujeme a zalejeme to vývarom jemne nad úroveň hríbov. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka. 2. Ďalej pridáme nasekanú kyslú kapustu (ak nechcete mať segedín výrazný a kyslý, tak ju raz premyte pod tečúcou vodou), priklopíme a necháme znova jemne pobublávať. Nakoniec primiešame smotanu, privedieme k varu, minútku necháme povariť za občasného premiešania a podávame. 3. Na knedličky si zmiešame všetky suroviny (oba druhy zemiakov si najemno postrúhame, pričom zo surových zlejeme prebytočnú vodu), z ktorých tvarujeme guľky o priemere 5 cm, ktoré hneď hádžeme do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch povaríme ešte asi pol minúty (stále pod poodokrytou pokrievkou) a podávame s hríbovým segedínom. - z množstva vyjde cca 5 porcií segedínu a 10 knedličkových guliek ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2012, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hliva a la segedínPOTREBNÉ PRÍSADY cca 300g hlivy, 1 cibuľa, olej, soľ, drvená rasca, červená mletá paprika, cca 1,5 kg kyslej kapusty, cca 300 g kyslej smotany, 1 PL múky POSTUP PRÍPRAVY Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso. POSTUP: Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme pokrájanú hlivu a dobre orestujeme, pridáme soľ, rascu a papriku. Premiešame a podlejeme vriacou vodou, potom vložíme pokrájanú kyslú kapustu, ak treba, dolejeme ešte vodu. Dusíme cca 15 minút. V smotane rozmiešame múku, pridáme do gulášu a dobre povaríme. Podávame s knedľou alebo chlebíkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.4.2014, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňonovo-zemiakový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY olej * cibuľa * šampiňóny * mletá červená paprika * bujón+voda * zemiaky * soľ * solamyl/hladká múka * majoránka POSTUP PRÍPRAVY Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a chvíľku dusíme. Zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme bujónom. Pridáme nakrájané zemiaky a uvaríme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou alebo solamylom, ochutíme ak je treba. A na záver pridáme troška majoránky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2017, 0:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: cca 1/2 kg hlív, 3 menšie zemiaky, mletú červ.papriku, cibuľu, olej, čierne korenie, solčanku s morskou soľou (al.vegetu), na vylepšenie môže byť aj 1 čerstvá zelená paprika a 1 kápia Na halušky: 1 vajce polohrubú múku POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme ml.červenú papriku a nakrájané hlivy, podlejeme vodou. Dusíme. Keď máme čerstvú papriku a kápiu, pridáme nakrajané na rezance. Cca po 15 minútach pridáme očistené nakrájané zemiaky. Medzitým do misky rozbijeme vajíčko a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Keď zemiaky zmäknú (nie úplne-asi po 5 min.varenia) cez dierkové sitko nahádžeme priamo do gulášu halušky a premiešame. Po cca 3 minútach je guláš hotový. Ochutíme čiernym korením, solčankou, kto má rád pikantné môže pridať chilli papričku, alebo feferónku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2013, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivová plnkaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 kg hlivy ustricovej cibuľku, môže byť aj 2 podľa chuti cesnak 2 žemle, alebo iné pečivo, čo nájdete + mlieko na namočenie údené tofu 2x 2-3 vajíčka korenie, soľ podľa chuti syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Hlivu opražíme na cibuľke a potom necháme chvíľku dusiť. Pečivo namočíme do mlieka. Tofu postrúhame na strúhadle na hrubšie pásiky. Všetko spolu zmiešame. Pridáme rozšľahnaé vajíčka. Okoreníme podľa chuti (lyžica podravky :) ) paprika, kurkuma, samozrejme štipka soli a mletého korenia (ja mám v mlynčeku zmesku farebné + čierne). Dáme do mysy vymazanej a vysypanej strúhankou, posypene syrom a zapečieme. Chutí to ako plnka do kuraťa, ale je to "vegetariánske". Osobne hlivu neznášam, ale snažím sa oklamať ústa, lebo je vraj výborná na posilnenie imunity. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína K. (katarinkak) ID 58548 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.5.2009, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
ZAPRAVANE HRIBY_KURIATKA_podľa NASHO DEDKA*****POTREBNÉ PRÍSADY Tvrdé hríby-najlepšie dubáčiky,trocha oleja,štipka červenej papriky,mleté čierne korenie,šľahačková smotana,polohrúba múka,soľ,bobkový list,ocot,štipka cukru POSTUP PRÍPRAVY Hríby opláchneme pod tečúcou vodou,nôžky oddelíme a pokrájame na plátky.Na rozpálenom oleji ich oprážime a pridáme pokrájané hlavičky a ozaj len štipôčku papriky.Najlepšie je použiť teflonovú panvicu,aby neprihoreli.Hríbiky dusíme 15 minút,ak je treba,podlejeme kúštik vodou.Dáme bobkový list ,osolíme a okoreníme.V smotane rozmiešame za lyžicu múky a cez sitko vlejeme do hríbov.Necháme zovrieť a ochutíme octom-nie veľa- a zjemníme cukrom. Podávame s novými celými zemiačikmi. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2010, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Lahodné šampiňónyPOTREBNÉ PRÍSADY 350g šampiňónov, olej, 100ml mlieka, 200ml kyslej smotany, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, vegeta, 2PL sójovej omáčky, 1 ČL kari, 2-3 PL hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny očistíme a pokrájame na tenké plátky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, podlejeme vodou a zakryté chvíľu dusíme (cca 10 min.). Potom huby ochutíme koreninami, vegetou a sójovou omáčkou. Ak treba, ešte ich podlejeme a dusíme do mäkka (ďalších cca 10 min.) Mlieko a smotanu zmiešame, pridáme múku a dobre ju rozhabarkujeme. Zmes vylejeme na šampiňóny a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Podávame s cestovinami alebo s knedľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Henrieta Č. (Henriketa) ID 92830 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.5.2010, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňóny v syrovom cestíčku so syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY (na 4 porcie) 600g šampiňónov, 500ml mlieka, 2 vajcia, 100g hladkej múky, 70g tvrdého syra, olej, soľ, zelenina na obloženie, maslo Omáčka: smotana na varenie, syr v črievku, Niva, oregano, hl. múka (ja dávam aj kukuricu) POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny umyjeme, ošúpeme a odkrojíme im spodok nožičiek. V miske urobíme z mlieka, vajec a hl. múky hustejšie cestíčko. Do cestíčka primiešame nahrubo nastrúhaný syr. V hlbšom hrnci rozohrejeme olej, do ktorého vkladáme hlavičky húb, ktoré sme si predtým obalili v cestíčku. Rýchlo osmažíme dozlata a ihneď vyberáme, aby zbytočne nenasiakli olejom. Na teplý tanier poukladáme vysmažené hlavičky šampiňónov a obložíme zeleninou udusenou na masle. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. Omáčka: Smotanu si vymiešame s múkou (množstvo podľa toho kto má rás ako husté :D), keď je dosť teplá pridáme syr v črievku, nastrúhanú Nivu a oregano. Necháme prejsť varom a hneď odstavíme. Kto chce, tak nakoniec pridá kukuricu :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) daniela o. (danka obertova) ID 145327 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.6.2010, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
hubove fasirkyPOTREBNÉ PRÍSADY udusene cerstve huby na cibulke, pridala som dve zemle namocene v mlieku a vyzmykane, 1-2vajicka, sol, korenie, majoranku, cesnak, keby sa vam to zdalo mokre, pridajte struhanku POSTUP PRÍPRAVY tvarujete fasirky, obalite v struhanke a vyprazate na oleji. robila som k tomu zemiakove pyre a ladovy salat, no nestihla som odfotit, ostali mi len tieto, co su na fotke, vsetkym velmi chutili. pri vyprazani sa mi trochu rozpadavali, dala som len 1 vajicko, mozno by tomu pomohlo este jedno... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.9.2010, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |