. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 105 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

HUBY

Zapekané šampióny



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g šampiónov, 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 150 g oravskej slaniny, 1 PL masla, petržlenová vňať, 180 ml smotany na varenie, 100 ml vývaru (slepačieho alebo hovädzieho), soľ, mčk, 200 g tvrdeého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Včera bol so mnou muž u zubárky, lebo sa bojím zubára. Môj muž má veľké pochopenie pre moju mániu minibazáru, až tak veľmi, že mi šlohol zo straých časopisov u zubárky takmer všetky recepty. Úžasný zlodej to potom schoval do mojej kabelky, ktorú mi vonku strážil. Jeden zo šlohnutých receptov, ktoré si vybral.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.9.2012, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

šampiňony plnené syrom s omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

400g šampiňonov, 100g postrúhaného tvrdého syra, 50g masla, mleté biele korenie, soľ, hladká múka, 2-3 vajcia, strúhanka, olej na vyprážanie, 4 lyžice jemného kečupu, 100ml červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

šampiňony dôkladne očistite, hlavičky oddeľte od nožičiek, všetko opláchnite a opatrne osušte. Postrúhaný tvrdý syr premiešajte so zmäknutým maslom a ochuťte korením a soľou. Takto pripravenou hmotou naplňte hlavičky húb a obaľte ich v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. V hlbšej panvici rozpáľte dostatok oleja a šampiňony vypražte. Vyberte ich na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk.
Nožičky šampiňonov posekajte nadrobno a oprežte ich na dvoch lyžiciach oleja. Na panvicu primiešajte kečup, víno a podľa chuti osoľte. Omáčku ešte krátko povarte. Vyprážané šampiňony rozdeľte na taniere, ku každej porcii pridajte omáčku a zemiaky pripravené ľubovoľným spôsobom.

Recept mám z časopisu, včera sme mali na večeru a veľmi nám chutilo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.1.2009, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

ZAPRAVANE HRIBY_KURIATKA_podľa NASHO DEDKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Tvrdé hríby-najlepšie dubáčiky,trocha oleja,štipka červenej papriky,mleté čierne korenie,šľahačková smotana,polohrúba múka,soľ,bobkový list,ocot,štipka cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Hríby opláchneme pod tečúcou vodou,nôžky oddelíme a pokrájame na plátky.Na rozpálenom oleji ich oprážime a pridáme pokrájané hlavičky a ozaj len štipôčku papriky.Najlepšie je použiť teflonovú panvicu,aby neprihoreli.Hríbiky dusíme 15 minút,ak je treba,podlejeme kúštik vodou.Dáme bobkový list ,osolíme a okoreníme.V smotane rozmiešame za lyžicu múky a cez sitko vlejeme do hríbov.Necháme zovrieť a ochutíme octom-nie veľa- a zjemníme cukrom.
Podávame s novými celými zemiačikmi.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2010, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

DUSENE HRIBY _ZASOBA NA ZIMU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hríby-najlepšie zmes,olej,soľ,čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tvrdšie hríby očistíme a pokrájame na plátky na troche oleja ich orestujeme.Posolíme,okoreníme a dusíme,kým nie sú bez vody.Necháme vychladnúť,dáme do dozičiek alebo mikroténových sáčkov a zamrazíme.Používame ako čerstvé-nerozmrazujeme,len dáme na teflonovú panvicu,podlejeme štipkou vody
a necháme varom rozmraziť.
Robíme z nich rizoto,praženičku,polievku,na smotane alebo na čo máme chuť.

Sáčky zaberú v mraziaku menej miesta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.2.2010, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

pečené houbové karbanátky s masem



POTREBNÉ PRÍSADY

350g mletého vepřového masa, 350g žampionů, 2 střední cibule, 1 svazek jarní cibulky, 1,5 rohlíku, mléko, 1 vejce, sůl, pepř, kmín, česnek, strouhanka a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Žampiony očistíme a jemně nakrájíme, dáme restovat na drobně nakrájenou cibuli, cca 20min, dle potřeby mírně podlejeme, může dochutit kouskem kostky bujonu. Do mísy dáme maso, přidáme vychladlé žampiony, vejce, dvě třetiny jarní cibulky (bílou a část zelené části, zbytek si necháme na dozdobení) na drobno nakrájené, koření a rohlíky nakrájené na kostičky a pokropené mlékem - vše důkladně zamícháme rukou. Pokud nám směs nechce držet tvar, přidáme malé vejce, ochutnáme a případně ještě dochutíme. Děláme placky, které obalíme ve strouhance, a dáme opéct na pánev s trochou oleje z obou stran. Jakmile opečeme, přendáme do mísy z varného skla a dáme péct do trouby, asi tak 45 - 55min na 160°C. Pokud se nám zdá, že by se připekly, malinko podlejeme vodou.
V horkovzdušné troubě při pečení karbanátků zároveň uděláme i přílohu - pečené hranolky nebo krokety.
Jako další příloha je vhodné cokoliv ze zeleniny, nejlépe salát.

inspirovala mě Slávka tímto receptem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29415 děkuji ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Moňuš K. (BronkaOnka) ID 158215 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.7.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Dubák



POTREBNÉ PRÍSADY

krásny zdravý dubák, maslo, celozrnná žemľa, zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

Pri foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 16.8.2010, 10:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Bedľa jedlá v cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

čo potrebujeme?v mojom prípade nechuť vyprážať v trojobale:)Sľúbila som a tak sa mi nechcelo... Zarobila som cestíčko,pridala nastrúhaný syr a už to išlo samé,)A čo k tomu?Zemiačiky a?Stále to nebolo ono.Chcelo by to nejakú omáčku.Otvorím chladničku a tam smotana:)Nastrúhala som do nej syr,pridala soľ a obedík bol hotový.Bedľa bola výborná chrumkavá a tá smotana k tomu,nevedeli sme sa dojesť.

POSTUP PRÍPRAVY

Pre začiatočníčky:Základné cestíčko na obaľovanie.Počet porcií:na cca 3-4 ks rezňov.
Suroviny:
2 vajcia, trošku vody,3 kopcovité polievkové lyžice hladkej múky, malá lyžička soli
Postup:
Do misy vyklepeme vajíčka a pridáme k nim vodu, ktorú naberieme do polovičky prázdnej škrupiny. Pridáme sol a metličkou rozšľaháme. Postupne pridávame múku a vymiešame na hladké cesto.
Vajíčka sú rôznej veľkosti, takže množstvo múky je orientačné.
Cestíčko by malo opak lyžice pekne obaliť a nestekať.
Toto cesto je základné, môžete ho upraviť chuťovo podľa pridaných pochutín...mletá červena paprika sladká, štipľavá, korenie, muškátový oriešok, bylinky,zemiaky,syr a pod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.8.2010, 0:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hliva a la segedín



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 300g hlivy, 1 cibuľa, olej, soľ, drvená rasca, červená mletá paprika, cca 1,5 kg kyslej kapusty, cca 300 g kyslej smotany, 1 PL múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso.

POSTUP:

Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme pokrájanú hlivu a dobre orestujeme, pridáme soľ, rascu a papriku. Premiešame a podlejeme vriacou vodou, potom vložíme pokrájanú kyslú kapustu, ak treba, dolejeme ešte vodu. Dusíme cca 15 minút. V smotane rozmiešame múku, pridáme do gulášu a dobre povaríme. Podávame s knedľou alebo chlebíkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.4.2014, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Vyprážané bedle so zemiakmi a paradajkovým šalátom



POTREBNÉ PRÍSADY

vlastnoručne nazbierané bedle, olej, soľ, korenie............
Na obalenie: hladká múka,vajíčka,strúhanka ...........
Príloha: zemiaky, cibuľa, zelená pertžlenová vňať...................
Šalát: paradajky, cibuľa malá, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, ocot, čerstvá bazalka, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Bedle očistíme, nakrájame na primeranú veľkosť, opláchneme, pozor, aby neostalo v nich veľa vody, lebo pri vyprážaní budú prskať. Rozbijeme si vajíčka, rozšľaháme, osolíme, okoreníme. Bedle obalíme v trojobale a vypražíme. Zemiaky očistíme , nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Kým sa zemiaky varia, očistíme cibuľu a popražíme ju na oleji. Nakrájeme petržlenovú vňať. Keď sa zemiaky uvaria, scedíme ich, zalejeme popraženou cibuľou, ak je treba ešte posolíme, posypeme vňaťou a premiešame. Na šalát prevaríme asi 200ml vody a zalejeme asi 2PL kryštálového cukru, pridáme 1KLmletej rasce, štipku korenia a asi 1PL octu, miešame , aby sa cukor rozpustil. Tento nálev by som odporúčala urobiť ako prvý , aby stihol vychladnúť, kým sa upražia bedle a uvaria zemiaky. Cibuľu do šalátu nakrájame na veľmi tenučko, zalejeme prevarenou vodou, necháme ju asi dve minútky lúhovať, potom precedíme a premyjeme v sitku studenou vodou. Nálev nalejeme na nakrájané paradajky a pridáme cibuľu aj premytú a natrhanú bazalku, premiešame a je hotovo. Tento šalátik má byť viac sladký ako sladkokyslý. Takéto sme jedávali na dovolenke v Maďarsku a veľmi nám chutili. Doma robievame viac octové-sladkokyslé nálevy na šaláty.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 13.10.2012, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

"Falešné krkonošské kyselo" - od pravého k nerozeznání!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Milé maminky, tak jsem pro Vás opět přidala dobrůtku. Tentokrát do rubriky "Houby" a samozřejmě jako vždy s nafoceným obrázkovým postupem. ;-)

POSTUP PRÍPRAVY

Kdo není přímo z Krkonoš a rád by si tuhle místní specialitku uvařil, ať neváhá a jde do toho!!! Boule za ušima ZARUČENY!!! :-)))

Mám ho trochu světlejší než obvykle, protože jsem tentokrát dělala z hříbků. ;-)

http://bucifousek.webgarden.cz/houby/kyselo.html

DOBROU CHUŤ!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jitka H. (Jitulinda) ID 12676 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2008, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 105 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu