končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 85 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Mušle...slávnostná cukrovinka.POTREBNÉ PRÍSADY Toto je skôr svadobný koláčik, ale aj Vianoce či iné slávnostné chvíle si zaslúžia túto výnimočnú mňamku. Na asi 35-40 kúskov potrebujeme: 150g sušeného mlieka, 150g práškového cukru, 150g kokosovej múčky, 100g masla, 1 bielok, asi 1 PL mlieka, 1 PL citrónovej šťavy... 35 -40 kúskov hotových kvietkov z lineckého cesta /môžu byť aj z receptu, ktorý som sem vložil, stačí 1/2 dávka/. Krém. 2 žĺtky a 100g práškového cukru nad parou ušľahať dotuha, nechať vychladnúť, primiešať 150g masla a pár kvapiek rumu a spolu vyšľahať. Plníme pomocou cukrárskeho vrecúška. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu zmiešame, necháme aspoň 2 hodiny v chlade, potom formičku v tvare mušle vystelieme fóliou, natlačíme "cesto" a vyklopíme. Postup opakujeme. Pokiaľ sa nám "cestíčko" zdá dosť mäkké a mušle sa zle vyklápajú alebo nedržia dobre tvar, prisypeme kokosovú múčku alebo práškový cukor. Necháme do druhého dňa obschnúť. Na linecké koliesko - kvietok pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame plnku, priklopíme mušľou, aby zostala pootvorená z jednej strany, prizdobíme kvietkom, perličkou a pod. a necháme schladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 3.2.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládové úliky...NEPEČENÉ a BEZ VAJÍČKA.POTREBNÉ PRÍSADY 250g pomletých detských piškót, 100g orechov, 100g práškového cukru, 1 PL kakaa, 2 PL rozpustenej horkej čokolády, 1 dcl PIKAA /zahusteného čokoládového mlieka, dostať v Tes.u/. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame, až kým nevznikne tuhšie cestíčko /podľa potreby buď pridáme trochu PIKAA alebo ak je redšie pridáme trochu pomletých piškót./ Potom cestíčko necháme asi 1 hodinu v chlade. Z cestíčka si odoberáme kúsky, ktoré vygúľame v práškovom cukre, natlačíme do formičiek, vyklopíme a necháme jeden deň tuhnúť na vzduchu. Plníme buď čokoládovou plnkou alebo plnkou z bielej čokolády: 500ml mlieka, 2 pudingy /vanilkové alebo čokoládové/, 200g čokolády /bielej, mliečnej alebo horkej/, 500g masla, 200g práškového cukru...Časť mlieka dáme variť, v ostatnom rozmiešame pudingy /podľa toho akú plnku chceme čokoládové alebo vanilkové/, uvaríme puding a do horúceho vmiešame nalámanú čokoládu: do čokoládového pudingu dáme buď mliečnu alebo horkú, do vanilkového bielu...necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a po častiach všľaháme vychladnutý puding. Úliky podľa chuti naplníme, na spodok pritlačíme piškótu a podľa chuti môžeme ešte poliať čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2012, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Hruškové muffiny...POTREBNÉ PRÍSADY Krásne nadýchané, voňavé a úžasne chutné ...inšpirácia z časopisu.\r\n\r\n2 hrušky, 2 PL citrónovej šťavy, 150g masla, 300g hladkej múky, 125g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1/4 ČL soli, 1/4 ČL škorice, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 vajcia, 125 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Hrušky ošúpeme, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s vanilínovým cukrom, kryštálovým cukrom, soľou, škoricou a kypriacim práškom. Mlieko zmiešame s vajíčkami, prilejeme maslo, prisypeme múčnu zmes a zľahka vmiešame hrušky. Naplníme formu na mafiny a pečieme na 200 stupňoch 20 - 25 minút. Potom necháme vychladnúť a degustujeme... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 5.12.2011, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Voňavé muffiny...POTREBNÉ PRÍSADY Zdravšia varianta obľúbenej maškrty akou sú mafiny...inšpirácia z časopisu. 100g hladkej múky, 3 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 75g ovsených vločiek, 50g nasekaných lieskových orieškov, 80g hrozienok, 1 banán, 2 jablká, 1 mrkva, 180g kryštálového cukru /môže byť aj menej lebo sú dosť sladké/, 1 balíček vanilínového cukru, 150g kyslej smotany, 2 vajcia a 3 PL oleja... POSTUP PRÍPRAVY Hrozienka namočíme do horúcej vody, jablká očistíme a nakrájame na kocky, banán ošúpeme a nakrájame na kocky a spolu s jablkom polejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame, zmiešame s jablkom, banánom a kyslou smotanou, vmiešame precedené hrozienka, kryštálový a vanilínový cukor, olej a premiešame, nakoniec vmiešame rozšľahané vajíčka. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, ovsenými vločkami a posekanými orieškami a opatrne obe masy spojíme. Naplníme formy na mafiny a pečieme na 190 stupňov -25 až 30 minút, potom ešte necháme 5 minút vo forme odpočinúť. Po vychladnutí môžeme maškrtiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.12.2011, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
"Marcipánové ovocie"...POTREBNÉ PRÍSADY Pretože mi zvýšilo "cestíčko", z ktorých robievam úliky, tak som sa rozhodla urobiť deťom radosť a narobiť "marcipánové ovocie"...\r\n\r\n250g kokosovej múčky, 100g sušeného mlieka, 150g práškového cukru, 1 Salco /ani nie celé/, potravinárske farby... POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame kokosovú múčku, sušené mlieko a práškový cukor a pomaly prilievame Salco, len pokiaľ nám nevznikne tuhšie "cestíčko"...rozdelíme si ho na viac častí a potravinárskymi farbami dofarbíme. \r\n\r\nPotom tvarujeme rôzne druhy ovocia, ktoré necháme obschnúť. \r\nPomaranče som robila tak, že som spojila červenú a žltú hmotu, urobila guličku, obalila ju v bielej hmota a znovu v oranžovej hmota, dala stuhnúť do mrazáku a rozdelila na 6 častí...\r\nNa jahôdky som dorobila "lístky" z ofarbeného MMF... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (16) posledné: 25.11.2011, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Punčové gulôčky...POTREBNÉ PRÍSADY Týmto receptíkom nechcem vojsť do výsostných vôd kráľovnej gulôčok - Darinky, ale má byť ako inšpirácia na "vianočné" pečenie...\r\nPotrebujeme: asi 600g piškótových odrezkov /u mňa sa pravidelne zbierajú do sáčkov po odrezaní zo zákuskov, a následne skladujem v mrazáku/, tie si nakrájame na drobné kúsky a necháme asi 1 deň obschnúť alebo si upečieme piškótu: 6 vajec, 150g práškového cukru, 1/2 bal. vanilínového cukru, 150g polohrubej múky, 1/2 ČL kypriaceho prášku...Upečieme piškótu, nakrájame na drobné kocky a necháme do druhého dňa obschnúť. POSTUP PRÍPRAVY Punč: 1/4 l vody, 200g práškového cukru, 100g masla, 2 PL malinového lekváru, 100g mletých orechov, 100g kandizovaného ovocia /mne poslúži aj kandizovaná pomarančová kôra/, 80-100g hrozienok, 1 1/2 dcl rumu alebo 1 celá rumová esencia .\r\nDo vody dáme cukor a varíme aspoň 5 minút - na sirup, odstavíme pridáme maslo a necháme vychladnúť tak, aby maslo ešte nestuhlo. Pridáme lekvár, orechy, nadrobno posekané kandizované /alebo sušené/ ovocie, hrozienka a rum, /ja si na mäsovom mlynčeku meliem ovocie aj hrozienka, aby bolo jemnejšie/. Do misky si nasypeme piškótové odrezky, zalejeme punčom, dobre zamiešame, zaťažíme, a necháme v chlade do druhého dňa. Potom sformujeme guľky, ktoré necháme obschnúť /aj do druhého dňa/ a omáčame buď v čokoládovej poleve alebo v punčovej...na tú som napísala postup pri punčových rezoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 20.11.2011, 17:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosové plnené koláčiky...POTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky, 150g práškového cukru, 300g masla alebo margarínu, 1 vajce, 170g kokosovej múčky, kôra z 1/2 citróna, štipka škorice, 1 vanilínový cukor PLNKA: 300g kryštálového cukru, 250g smotany na šľahanie, 300g masla POLEVA: 300g bielej čokolády+50g Cery, 250g čokolády na varenie+50g Cery... POSTUP PRÍPRAVY Všetky sypké suroviny zmiešane, pridáme nasekaný tuk alebo maslo, vajce, citrónovú kôru a všetko dôkladne zmiešame. Dáme na 1 hodinu do chladničky. Potom na pomúčenej doske vykrojíme, upečieme na 180 stupňoch 10-15 minút /majú zostať bledé/, necháme vychladnúť a plníme: na spodok jedného kolieska /kvietku/ nastriekame plnku, prilepíme druhé koliesko /kvietok/, keď naplníme všetky, dáme asi na 1/2 hodinku stuhnúť a máčame do čokolády: najprv do bielej /polovičku koláčika/, necháme odkvapkať a stuhnúť na mriežke a potom druhú polovicu koláčika v tmavej poleve a necháme stuhnúť na mriežke... PLNKA: Cukor upálime na karamel a opatrne miernym prúdom za stáleho miešanie vlievame smotanu, necháme povariť a vychladnúť. Potom vyšľaháme s maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 13.10.2011, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládové pralinky...POTREBNÉ PRÍSADY Kvalitná čokoláda /najmenej 50% kakaa/, ale postačí aj varová 200g z Lidla, plnka podľa chuti /v tomto prípade karamelové mlieko v tube/, silikónová formička akéhokoľvek tvaru... POSTUP PRÍPRAVY Silikónovú formu si dáme so mrazáka schladiť...Čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme /ale nemal by sa spodok nádoby s čokoládou dotýkať vody/, potom ju na krátko necháme schladiť a znovu zahrejeme a horúcu vlejeme do formičiek, pobúchame ňou o dosku /aby sa uvoľnili bublinky/, následne /nad nádobou s čokoládou/ obrátime formu hore dnom, aby čokoláda stiekla a zostala len na dne a bokoch a znovu dáme schladiť /stačí len do chladničky/. Po stuhnutí vlejeme náplň do 2/3 a znovu do chladu, nakoniec opatrne nalejeme čokoládu navrch formy a stierkou zarovnáme...Necháme dobre stuhnúť a vyklopíme...Môžeme podávať :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 4.8.2011, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Manželovi k meninám - broskyne a malé tortičky ...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Broskyne: piškóta plnená tvarohovou plnkou a obliata broskyňovým džúsom...pivečká: piškóta, plnená tvarohovým krémom, potiahnutá MMF a sneh šľahaný nad parou... POSTUP PRÍPRAVY Pivečká som robila tak, že som na plech upiekla plát piškóty, potom som vykrojila kolieska a následne ešte do stredu každého tretieho vykrojeného kolečka vykrojila menšiu dierku. Potom som kolieska zliepala po okrajoch lekvárom: plné koliesko, koliesko s dierkou a vrecúškom na zdobenie som vstrekla plnku /aby trochu prečnievala/, potom som priklopila zas plným kolieskom. Povrch a boky obtrela maslovým krémom a po zachladení klasicky potiahla a navrch dala sneh s cukrom šľahaný nad parou... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (26) posledné: 6.4.2018, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Voňavé muffiny s jablkovým pyré...POTREBNÉ PRÍSADY 100g masla alebo margarínu, 1 dl mlieka, 1,5 dl krupicového cukru, 2,5 dl hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL vanilínového cukru, 3 vajcia, jablkové pyré - buď hotové alebo si doma rýchlo a jednoducho pripravíme /3-4 jabĺčka najemno nastrúhať, podľa chuti osladiť s cukrom, pridať štipku škorice a dusíme vo vlastnej šťave do mäkka. Necháme vychladnúť. Môžeme, ale nemusíme rozmixovať./ Okrem toho 3-4 PL krupicového cukru + 1 ČL mletej škorice - spolu zmiešať. POSTUP PRÍPRAVY Maslo alebo margarín necháme rozpustiť, múku zmiešame s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme striedavo mlieko, múku a tuk. Naplníme košíky a : 1., buď pomocou sáčku alebo cukrárskeho vrecúška vstrekneme do cesta jablkové pyré alebo 2., lyžičkou na vrch položíme jablkové pyré. Povrch posypeme "škoricovým" cukrom a pečieme na 190 stupňov asi 15-20 minút. Pri pečení nádherne prevoňajú celú kuchyňu... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.2.2011, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 85 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |