. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 85 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

CUKROVINKY

Mušle...slávnostná cukrovinka.



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je skôr svadobný koláčik, ale aj Vianoce či iné slávnostné chvíle si zaslúžia túto výnimočnú mňamku. Na asi 35-40 kúskov potrebujeme: 150g sušeného mlieka, 150g práškového cukru, 150g kokosovej múčky, 100g masla, 1 bielok, asi 1 PL mlieka, 1 PL citrónovej šťavy... 35 -40 kúskov hotových kvietkov z lineckého cesta /môžu byť aj z receptu, ktorý som sem vložil, stačí 1/2 dávka/. Krém. 2 žĺtky a 100g práškového cukru nad parou ušľahať dotuha, nechať vychladnúť, primiešať 150g masla a pár kvapiek rumu a spolu vyšľahať. Plníme pomocou cukrárskeho vrecúška.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiešame, necháme aspoň 2 hodiny v chlade, potom formičku v tvare mušle vystelieme fóliou, natlačíme "cesto" a vyklopíme. Postup opakujeme. Pokiaľ sa nám "cestíčko" zdá dosť mäkké a mušle sa zle vyklápajú alebo nedržia dobre tvar, prisypeme kokosovú múčku alebo práškový cukor. Necháme do druhého dňa obschnúť.
Na linecké koliesko - kvietok pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame plnku, priklopíme mušľou, aby zostala pootvorená z jednej strany, prizdobíme kvietkom, perličkou a pod. a necháme schladiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 3.2.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové úliky...NEPEČENÉ a BEZ VAJÍČKA.



POTREBNÉ PRÍSADY

250g pomletých detských piškót, 100g orechov, 100g práškového cukru, 1 PL kakaa, 2 PL rozpustenej horkej čokolády, 1 dcl PIKAA /zahusteného čokoládového mlieka, dostať v Tes.u/.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame, až kým nevznikne tuhšie cestíčko /podľa potreby buď pridáme trochu PIKAA alebo ak je redšie pridáme trochu pomletých piškót./ Potom cestíčko necháme asi 1 hodinu v chlade.
Z cestíčka si odoberáme kúsky, ktoré vygúľame v práškovom cukre, natlačíme do formičiek, vyklopíme a necháme jeden deň tuhnúť na vzduchu.
Plníme buď čokoládovou plnkou alebo plnkou z bielej čokolády: 500ml mlieka, 2 pudingy /vanilkové alebo čokoládové/, 200g čokolády /bielej, mliečnej alebo horkej/, 500g masla, 200g práškového cukru...Časť mlieka dáme variť, v ostatnom rozmiešame pudingy /podľa toho akú plnku chceme čokoládové alebo vanilkové/, uvaríme puding a do horúceho vmiešame nalámanú čokoládu: do čokoládového pudingu dáme buď mliečnu alebo horkú, do vanilkového bielu...necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a po častiach všľaháme vychladnutý puding.
Úliky podľa chuti naplníme, na spodok pritlačíme piškótu a podľa chuti môžeme ešte poliať čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2012, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Hruškové muffiny...



POTREBNÉ PRÍSADY

Krásne nadýchané, voňavé a úžasne chutné ...inšpirácia z časopisu.\r\n\r\n2 hrušky, 2 PL citrónovej šťavy, 150g masla, 300g hladkej múky, 125g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1/4 ČL soli, 1/4 ČL škorice, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 vajcia, 125 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Hrušky ošúpeme, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s vanilínovým cukrom, kryštálovým cukrom, soľou, škoricou a kypriacim práškom. Mlieko zmiešame s vajíčkami, prilejeme maslo, prisypeme múčnu zmes a zľahka vmiešame hrušky. Naplníme formu na mafiny a pečieme na 200 stupňoch 20 - 25 minút. Potom necháme vychladnúť a degustujeme...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.12.2011, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Voňavé muffiny...



POTREBNÉ PRÍSADY

Zdravšia varianta obľúbenej maškrty akou sú mafiny...inšpirácia z časopisu. 100g hladkej múky, 3 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 75g ovsených vločiek, 50g nasekaných lieskových orieškov, 80g hrozienok, 1 banán, 2 jablká, 1 mrkva, 180g kryštálového cukru /môže byť aj menej lebo sú dosť sladké/, 1 balíček vanilínového cukru, 150g kyslej smotany, 2 vajcia a 3 PL oleja...

POSTUP PRÍPRAVY

Hrozienka namočíme do horúcej vody, jablká očistíme a nakrájame na kocky, banán ošúpeme a nakrájame na kocky a spolu s jablkom polejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame, zmiešame s jablkom, banánom a kyslou smotanou, vmiešame precedené hrozienka, kryštálový a vanilínový cukor, olej a premiešame, nakoniec vmiešame rozšľahané vajíčka. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, ovsenými vločkami a posekanými orieškami a opatrne obe masy spojíme. Naplníme formy na mafiny a pečieme na 190 stupňov -25 až 30 minút, potom ešte necháme 5 minút vo forme odpočinúť. Po vychladnutí môžeme maškrtiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.12.2011, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

"Marcipánové ovocie"...



POTREBNÉ PRÍSADY

Pretože mi zvýšilo "cestíčko", z ktorých robievam úliky, tak som sa rozhodla urobiť deťom radosť a narobiť "marcipánové ovocie"...\r\n\r\n250g kokosovej múčky, 100g sušeného mlieka, 150g práškového cukru, 1 Salco /ani nie celé/, potravinárske farby...

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame kokosovú múčku, sušené mlieko a práškový cukor a pomaly prilievame Salco, len pokiaľ nám nevznikne tuhšie "cestíčko"...rozdelíme si ho na viac častí a potravinárskymi farbami dofarbíme. \r\n\r\nPotom tvarujeme rôzne druhy ovocia, ktoré necháme obschnúť. \r\nPomaranče som robila tak, že som spojila červenú a žltú hmotu, urobila guličku, obalila ju v bielej hmota a znovu v oranžovej hmota, dala stuhnúť do mrazáku a rozdelila na 6 častí...\r\nNa jahôdky som dorobila "lístky" z ofarbeného MMF...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.11.2011, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Punčové gulôčky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Týmto receptíkom nechcem vojsť do výsostných vôd kráľovnej gulôčok - Darinky, ale má byť ako inšpirácia na "vianočné" pečenie...\r\nPotrebujeme: asi 600g piškótových odrezkov /u mňa sa pravidelne zbierajú do sáčkov po odrezaní zo zákuskov, a následne skladujem v mrazáku/, tie si nakrájame na drobné kúsky a necháme asi 1 deň obschnúť alebo si upečieme piškótu: 6 vajec, 150g práškového cukru, 1/2 bal. vanilínového cukru, 150g polohrubej múky, 1/2 ČL kypriaceho prášku...Upečieme piškótu, nakrájame na drobné kocky a necháme do druhého dňa obschnúť.

POSTUP PRÍPRAVY

Punč: 1/4 l vody, 200g práškového cukru, 100g masla, 2 PL malinového lekváru, 100g mletých orechov, 100g kandizovaného ovocia /mne poslúži aj kandizovaná pomarančová kôra/, 80-100g hrozienok, 1 1/2 dcl rumu alebo 1 celá rumová esencia .\r\nDo vody dáme cukor a varíme aspoň 5 minút - na sirup, odstavíme pridáme maslo a necháme vychladnúť tak, aby maslo ešte nestuhlo. Pridáme lekvár, orechy, nadrobno posekané kandizované /alebo sušené/ ovocie, hrozienka a rum, /ja si na mäsovom mlynčeku meliem ovocie aj hrozienka, aby bolo jemnejšie/. Do misky si nasypeme piškótové odrezky, zalejeme punčom, dobre zamiešame, zaťažíme, a necháme v chlade do druhého dňa. Potom sformujeme guľky, ktoré necháme obschnúť /aj do druhého dňa/ a omáčame buď v čokoládovej poleve alebo v punčovej...na tú som napísala postup pri punčových rezoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.11.2011, 17:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosové plnené koláčiky...



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 150g práškového cukru, 300g masla alebo margarínu, 1 vajce, 170g kokosovej múčky, kôra z 1/2 citróna, štipka škorice, 1 vanilínový cukor PLNKA: 300g kryštálového cukru, 250g smotany na šľahanie, 300g masla POLEVA: 300g bielej čokolády+50g Cery, 250g čokolády na varenie+50g Cery...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky sypké suroviny zmiešane, pridáme nasekaný tuk alebo maslo, vajce, citrónovú kôru a všetko dôkladne zmiešame. Dáme na 1 hodinu do chladničky. Potom na pomúčenej doske vykrojíme, upečieme na 180 stupňoch 10-15 minút /majú zostať bledé/, necháme vychladnúť a plníme: na spodok jedného kolieska /kvietku/ nastriekame plnku, prilepíme druhé koliesko /kvietok/, keď naplníme všetky, dáme asi na 1/2 hodinku stuhnúť a máčame do čokolády: najprv do bielej /polovičku koláčika/, necháme odkvapkať a stuhnúť na mriežke a potom druhú polovicu koláčika v tmavej poleve a necháme stuhnúť na mriežke...

PLNKA: Cukor upálime na karamel a opatrne miernym prúdom za stáleho miešanie vlievame smotanu, necháme povariť a vychladnúť. Potom vyšľaháme s maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 13.10.2011, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové pralinky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvalitná čokoláda /najmenej 50% kakaa/, ale postačí aj varová 200g z Lidla, plnka podľa chuti /v tomto prípade karamelové mlieko v tube/, silikónová formička akéhokoľvek tvaru...

POSTUP PRÍPRAVY

Silikónovú formu si dáme so mrazáka schladiť...Čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme /ale nemal by sa spodok nádoby s čokoládou dotýkať vody/, potom ju na krátko necháme schladiť a znovu zahrejeme a horúcu vlejeme do formičiek, pobúchame ňou o dosku /aby sa uvoľnili bublinky/, následne /nad nádobou s čokoládou/ obrátime formu hore dnom, aby čokoláda stiekla a zostala len na dne a bokoch a znovu dáme schladiť /stačí len do chladničky/. Po stuhnutí vlejeme náplň do 2/3 a znovu do chladu, nakoniec opatrne nalejeme čokoládu navrch formy a stierkou zarovnáme...Necháme dobre stuhnúť a vyklopíme...Môžeme podávať :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.8.2011, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Manželovi k meninám - broskyne a malé tortičky ...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Broskyne: piškóta plnená tvarohovou plnkou a obliata broskyňovým džúsom...pivečká: piškóta, plnená tvarohovým krémom, potiahnutá MMF a sneh šľahaný nad parou...

POSTUP PRÍPRAVY

Pivečká som robila tak, že som na plech upiekla plát piškóty, potom som vykrojila kolieska a následne ešte do stredu každého tretieho vykrojeného kolečka vykrojila menšiu dierku. Potom som kolieska zliepala po okrajoch lekvárom: plné koliesko, koliesko s dierkou a vrecúškom na zdobenie som vstrekla plnku /aby trochu prečnievala/, potom som priklopila zas plným kolieskom. Povrch a boky obtrela maslovým krémom a po zachladení klasicky potiahla a navrch dala sneh s cukrom šľahaný nad parou...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (26) posledné: 6.4.2018, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Voňavé muffiny s jablkovým pyré...



POTREBNÉ PRÍSADY

100g masla alebo margarínu, 1 dl mlieka, 1,5 dl krupicového cukru, 2,5 dl hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL vanilínového cukru, 3 vajcia, jablkové pyré - buď hotové alebo si doma rýchlo a jednoducho pripravíme /3-4 jabĺčka najemno nastrúhať, podľa chuti osladiť s cukrom, pridať štipku škorice a dusíme vo vlastnej šťave do mäkka. Necháme vychladnúť. Môžeme, ale nemusíme rozmixovať./ Okrem toho 3-4 PL krupicového cukru + 1 ČL mletej škorice - spolu zmiešať.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo alebo margarín necháme rozpustiť, múku zmiešame s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme striedavo mlieko, múku a tuk. Naplníme košíky a : 1., buď pomocou sáčku alebo cukrárskeho vrecúška vstrekneme do cesta jablkové pyré alebo 2., lyžičkou na vrch položíme jablkové pyré. Povrch posypeme "škoricovým" cukrom a pečieme na 190 stupňov asi 15-20 minút. Pri pečení nádherne prevoňajú celú kuchyňu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.2.2011, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 85 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu