končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Masové šiškyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porce potřebujeme: 700 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 50g strouhanky, 4 lžíce nasekané petrželové natě, sůl,pepř,olej na smažení. POSTUP PRÍPRAVY Do mísy vložíme mleté maso, předem rozšlehané vejce, strouhanku, asi 2 lžíce petrželové natě a podle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, případně přidáme trochu strouhanky. Hmotu rozdělíme na 24 kousků a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme pravidelně malé šišky. Na pánvi rozehřejeme olej a šišky smažíme za stálého obracení asi 10 minut. Pak je vyjmeme, necháme na sítu okapat a v mírně rozehřáté troubě uchováme teplé.Podáváme s vařenými brambory, zeleninovou oblohou a doplníme tatarskou omáčkou nebo hořčicí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2010, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie zadné * slanina * olej * koreňová zelenina (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler) * bobkový list * nové korenie * čierne celé korenie * cibuľu * horčicu * hovädzí vývar * solamyl/hladká múka * smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY Kus hovädzieho zadného prešpikujeme slaninou. Kto nemá rad nemusí. Na oleji podusíme pokrájanú zeleninu, pridáme bobkový list, nové korenie, čierne celé korenie, po chvíľke pridáme nakrájanú cibuľu a potom horčicu, dusíme. Keď sa horčica spojí so zeleninou podlejeme vývarom. Dusíme kým nie je mäkké mäso. Mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme a zahustíme múkou rozmiešanou v smotane. Mierne prevaríme, dochutíme soľou, citrónom. Šťava má mať sladkokyslú chuť. Mäso nakrájame na plátky, na tanier dáme knedlík, omáčku a plátok mäsa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.10.2010, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský guláš s domácou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hovadzieho masa, cibula, paradajka, paprika, mleta cerv. paprika, cierne korenie, tymian, majoranka, rasca, sol, vegeta, olej, zemiakovy skrob. A ak mame, mozeme pouzit aj gulasove korenie, ci gulasovy bujon.Ale ak nie je, vobec nebude chybat POSTUP PRÍPRAVY v obrazkovom postupe. Ale ako prve si zacneme pripravovat knedlik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17921&user=21747. Kym kysne, tak sa pustime do gulasu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.9.2009, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Zasnežené hovädzie rezančekyPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäsko,syr niva,čierne korenie,soľ,smotana na varenie,hl.múka,syr niva POSTUP PRÍPRAVY Receptík je úplne jednoduchý a hlavne veľmi chutný.Mäsko pokrájame na rezančeky,mierne osolíme,pridáme mleté č.korenie,prudko opražíme na oleji,pridáme vývar a podusíme do mäkka. V smotane vymiešame PL hl.múky,trochu nastrúhanej nivy a pridáme do mäska.Necháme tr.povariť.Podávame s opečenými zemiačikmi a na tanieri mäso dobre zasypeme strúhanou nivou.Dobrú chuť,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 2.12.2012, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Chutná hovädzinkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500g chudej hovädziny, 500 ml rajčinového pretlaku, soľ, cukor, mleté čierne korenie, worcester omáčka, vegeta, 3 PL hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Mäsko som si nakrájala na hrubšie plátky, vložila do tlakového hrnca a podliala vodou. Nesolila som ho, ani nič podobné. Iba som ho nechala variť tak bez ničoho. Keď bolo hotové (30 min). Pridala som rajčinový pretlak, dosolila som a prisladila podľa chuti. Vegety a worcester omáčky som tiež dávala od oka :) Primiešala som múku vymiešanú vo vode a pridala k mäsku. Nechala som prevariť a hotovo :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.11.2013, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
ROŠTENKA ESTERHÁZYPOTREBNÉ PRÍSADY Plátky roštenky, soľ, čierne korenie, hl.múka, koreňová zelenina, cibuľa, zrnká čierneho a nového korenia po 4ks, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, citrónová šťava, 1,5 dcl, bieleho vina, kyslá smotana ...vývar ... POSTUP PRÍPRAVY Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme okoreníme, obalíme v múke a prudko opečieme. Osobitne orestujeme koreňovú zeleninu s cibuľou s koerním a bobkovým listom a citronovou kôrou zalejeme vývarom (aj hovädzím). Do tejto zeleniny potom pridáme opečenú roštenku ktorú dusíme do mäkka (ja to robím v patentnom hrnci a naozaj je to super rýchlo). Potom roštenku preložíme , do šťavy pridáme víno citrónovú šťavu prevaríme–-tá vôňa priláka všetko osadenstvo domova (ja som to zmixovala ale originál sa nemixuje) a zahustíme múkou a kyslou smotanou -je to VINIKAJUCE !!! manžel pred konzumáciu nech Vám naleje víno a chváli Vás do neba lebo potom sa už nezmôže na slovo...... Prajem Dobrú chuť!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečkova na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mäsa,2 menšie mrkvy, 1 menši zeler, 1 väčšia cibula, 2 kysle smotany, 1 lyžica hladkej muky,1 lyžica horčice 1 lyžica kryšt, cukru, bobkový list,4-5 ks celeho korenia, mlete biele korenie,citronova šťava, asi 50 g masla, 4-5 ks borievok sušených POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu očistíme a nastruhame, cibulu na drobno pokrájame, maso nakrájame na platky, ktore naklepeme nasolime a posypeme mletým korenim Do hrnca ja používam len tlakovy si dáme asi 2 lyžice oleja necháme rozpali a sprudka opečieme maso z oboch stran. maso vyberieme na tanier a do hrnca dame spať sťavu ktorú nám maso pustilo, do vypeku pridáme cibulu a osmažime do zlata ked je cibula zlatistá pridáme lyžicu cukru a premiešame poukladáme maso na maso dame zeleninu bobkovy list sol a korenie, borievky,vrstvy opakujeme pokial máme maso, podlejeme vodou alebo vývarom zavrieme hrniec a dusime do makka. potom mäso vyberieme na tanier, vyberieme bobkový list a zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom na kasu, pridáme smotanu zmiešanú s hladkou mukou a horčicou. Dame na zeleninu, necháme prejsť varom pridáme asi 2 cm hrubý platok obyčajného masla, citronovú stavu a kto chce ešte aj cukor, pridáme maso aby sa prehrialo a podávame zo žemlovými knedlami. Sviečkova chuti najlepšie na druhý deň a preto ju varím vždy den dopredu. Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Katarina K. (katarina218) ID 25412 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.9.2011, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
trochu iný GULÁŠ - so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg hovadzie maso nakrájené na kocečky, cibula, 3stručiky cesnaku, masť, paprika, rasca celá, ocot, majorán, smotana kyslá aj sladká, paradajkový pretlak ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ pre fajnšmekrov aj kocečky slaniny, prípadne korenová zelenina POSTUP PRÍPRAVY ZOPAR RÁD od skusených kuchárov k vareniu guláša: 1** veeela cibule- zhruba polovica alebo 3/4 hmotnosti mäsa 2** mletu papriku k smaženej cibuli na začiatku pridávame len symbolicky, vačšiu dávku dávame na záver, aby nezhorkla a zostala pekná červená 3**majorán tiež dávame na záver- aby si zachoval svoju aromu a chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2011, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzie masko na vinovej omacke so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY chude hovadzie maso, sampinony, slahackova smotana, 200 ml bujonu, 150 ml cerveneho vina, konzervu lupanych paradajok, bazalka, maslo, cukor, sol, korenie, olivovy olej, muka POSTUP PRÍPRAVY omacku si pripravime nasledovne: roztopime maslo, pridame muku a zalejeme bujonom a vinkom. pomaly varime 15 minut, potom pridame paradajky, cukor podla chuti (ja som dala 2 PL), nasekanu bazalku a varime pri nizkej teplote dalsich 30 minut. maso naklepeme, nakrajame na tenucke rezanceky a opecime na oleji, pridame sampinony a chvilu opekame. zalejeme rozmixovanou omackou a varime kym masko zmakne. ochutime solou, koreniem a zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiesali 1 PL muky. nechame prejst varom a je to hotovo. vhodnou prilohou su cestoviny alebo ryza ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Miriam B. (MiaLia) ID 12273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 4.10.2015, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
HOVADZIA SVIECKOVA NA SMOTANE bez múky*****POTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie stehno,soľ,čierne mleté korenie,1-2 ks nové korenie,bobkový list,olej,cibuľa,mrkva,petržlen,zeler,šľahačková smotana,citron,troška cukru POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji zo všetkých strán opečieme mäso,ktoré predtým osolíme a okoreníme.Dáme na pekáč,pridáme mrkvu,cibuľu,petržlen , zeler a pol citrona,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme v rúre za občasného podlievania.Ked je mäso mäkké,ale nie rozvárené,vyberieme ho a necháme vychladnúť.Zeleninu bez citrona rozmixujeme,pridáme do nej šľahačkovú smotanu a prevaríme.Dochutíme soľou,korením a citronovou šťavou.Zjemníme štipkou cukru. Mrkvy má byť aspoň raz toľko ako ostatnej zeleniny. Podávame s domácou knedľou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >> |