. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mramorky



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hladkej múky 300 g práškového cukru 2 Hery 4 vanilkové cukry 4 žĺtky štipka soli 3-4 PL kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad okrem kakaa vymiesime biele cesto. 1/3 oddelíme a do nej primiešame kakao, vymiesime na tmavokakaovú hmotu. Obe cestá dáme do chladničky na pár hodín, dobré je do 2.dňa.
Pred vyvaľkaním si najprv podelíme cesto na 3-4 časti - biele+ kakaové. Vytvoríme valčeky, ktoré prepletieme, preložíme, poskrúcame a hneď na jemne pomúčenej doske jemne pomúčeným valčekom rozvaľkáme na hrúbku aspoň 0,5 cm. Nezmiešame príliš, inak sa mramorový efekt stratí.
Vykrajujeme nie príliš malé tvary, ideálne sú motýle, kvietky, ... Pečieme v predhriatej rúre. Ja pečiem na 3 plechoch naraz s fúkaním horúceho vzduchu okolo 10-12 minút pri 175C, alebo pečieme pri 180 C v normálnom režime rúry, je to individuálne, kým na bielych častiach cesta nezbadáme zlatavý okraj.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (maryann2) ID 41956 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 550g hladká múka, 125g Hera, alebo maslo, 300g práškový cukor, 3PL med, 2PL kakao, 1PL rum, 1ČL sóda bikarbóna, 1ČL kypr. prášok do perníka, 3 vajcia POLEVA: 150g práškový cukor, 1 bielok, pár kvapiek šťavy z citrónu

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo si rozpustíme s medom a vlažné zmiešame s ostatnými surovinami. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie, alebo dáme do misky a necháme odležať v chladničke 1 deň.
Vyvaľkáme cesto a na pomúčenej doske vykrajujeme medovníčky a dávame ich na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme pri 180°C cca 5 minút, podľa hrúbky medovníkov. Nenecháme ich veľmi dotmava, pretože by boli tvrdé. Hneď po vybratí z rúry ich potrieme vyšľahaným vajcom, aby sa pekne leskli.
Nakoniec ich vyzdobíme vyšľahaným bielkom s prášk. cukrom a pár kvapkami šťavy z citrónu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika K. (sicilia79) ID 29896 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

MEDOVNÍKOVÁ CHALÚPKA - RECEPT, ŠABLÓNA



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto chalúpku som piekla podľa receptu z českého mimibazáru. Dúfam, že Vám pomôže, aby ste si doma upiekli aj vy takúto chalúpku. Na medovníkové cesto potrebujeme: 650gramov hladkej múky / najlepšie T - 650/, 210 gramov práškového cukru, 90 gramov cery, 85 gramov medu, 4 vajcia, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 3 lyžičky perníkového korenia, 3 lyžičky kakaa...................... Z týchto surovín vypracujeme cesto, najlepšie večer a necháme do druhého dňa odležať v chladničke. Cesto nesmie byť moc mäkké, skôr tuhšie, pretože by pri pečení stratilo pôvodný tvar.

POSTUP PRÍPRAVY

Pred pečením si v miske rozmiešame:

1 vajce
1/2 dcl vody
1/2 lyžičky kakaa
1 lyžička cukru.

Túto zmes si musíme precediť cez sitko.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Lucka S. (Lucka1111) ID 152718 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (81) posledné: 19.11.2016, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Najlepšie FÚKANÉ ROŽKY...



POTREBNÉ PRÍSADY

receptík mám od Primilky a sú fakt najlepšie, aké som kedy robila a vždy sa vydaria na jednotku... 250g hladkej múky, 500g práškového cukru, 250g PALMARÍNU, 250g mletých orechov alebo kokosovej múčky, 1 KL sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

Suché suroviny zmiešame v miske, pridáme posekaný zmäknutý PALMARÍN a zamiesime cesto. Do suchých /nevymazaných/ formičiek na rožky si kúsok cesta natlačíme /stačí, keď bude zarovno alebo aj trochu menej/, ale musí byť riadne natlačené...pečieme na 170 °C dozlata, asi 10 - 15 minút.





Necháme vychladnúť a potom vyklopíme. Konce rožkov namáčame do rozpustenej čokolády.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 88 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (82) posledné: 17.12.2019, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Dvojfarebné špiráliky z lineckého cesta :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Svetlé cesto:160g hl.múky, 60g pr.cukru, 100g klasického masla, 1 žĺtok.......tmavé cesto:160g hl.múky, 60g pr.cukru, 100g klasického masla, 1 žĺtok, 1 KL škorice, 1 - 2 KL kakaa .........+ 1 bielok

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej múky a pr.cukru,pridáme zmäknuté maslo a žĺtok a spolu všetko vymiesime.Tmavé cesto tiež a podľa chuti pridáme škoricu a kakao.Cestá môžme dať na chvíľu odpočívať do chladu,nie je to však podmienkou.Potom si jednotlivé cesta rozvaľkáme.Ja som ako spodné cesto použila svetlé,potom potrieme celé cesto bielkom a dáme naň tmavé cesto.Dobre a nastesno spolu zrolujeme a dáme na 1 hod. do mrazničky.Potom už len krájame koliečka asi 2 - 3 mm silné a ukladáme na peč.papier.Pečieme na 180*C asi 15 min.ale radšej sledujte!

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.12.2013, 15:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Výborné kokosky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 bielky, 140g práškového cukru, 70 - 80g kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Ukladám si sem recept na výborné kokosky zo stránky:
http://www.youtube.com/watch?v=kvYGf1vjWl0

Nepozerala som sa,či sa tu na MMB už tento recept nenachádza,ale sama pre seba si ho sem ukladám a možno i pre Vás,lebo som konečne objavila výborný recept na kokosky,aké robievala moja babička a som šťastná,že som ho našla!
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme dôkladne bielky a potom postupne prisypávame preosiaty práškový cukor a mixujeme.Keď je hmota vyšľahaná,vyberieme nádobu z vody a postupne ručne zamiešame kokos.V pôvodnom recepte je uvedené 20g strúhanky a 70g kokosu,ale mne sa zdalo,že by strúhanka iba kokosky pokazila,preto som ju vynechala a pridala viac kokosu.Pomocou dvoch lyžíc formujeme a ukladáme na peč.papier kokosky a dáme sušiť na 120 *C 20-25 min.Z tejto dávky je cca 24 ks (presne jeden plech).

Sú úžasné na povrchu chrumkavé ako pusinky a vo vnútri krásne mäkkučké :-)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.12.2013, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosovo-orechové "fúkané" rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g preosiatej hladkej múky špeciál + 1 prášok do pečiva, 250 g masla, 125 g strúhaný kokos, 125 mletých vlašských orechov, 500 g práškový cukor,

POSTUP PRÍPRAVY

Kratučko na úvod - pre veľkú obľubu týchto rožkov som rovno písala DVOJITÚ dávku. Áno, cukru tam je priveľa, brrrrrr .....ale keď sú také božské :-) Raz v roku ich teda robím, zatiaľ sa vždy podarili - teda sa "nafúkli" a boli vždy eňo-ňuňo.
Obligátne - viem, že týchto receptov je tu "mrte", avšak už párkrát sa mi podarilo zapatrošiť tento náš najobľúbenejší, tak si ho ako backup ukladám sem, kde ho snáď vždy nájdem :). Vďaka za pochopenie...

Preosiatu múky premiešame s PDP, pridáme ostatné suroviny a poriadne premiešame, kým sa hmota spojí. Nechám v chladničke odležať a do formičiek natláčam, keď mám čas.
Formičky sa pred pečením nevymasťujú. Z tejto dávky je cca 90 ks rožkov. Poriadne natláčame plné formičky, ukládame na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 150°C cca 13 minút - aby nehnedli. veľmi krátko po vybratí z rúry vyklápame bez vačšej námahy.
Po vychladnutí môžme - nemusíme namáčať v čokoláde.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 19.12.2016, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

VANILKOVÉ ROHLÍČKY bez vajec



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej múky, 200g masla alebo palmarínu, 120g vlašských orechov pomletých, 80g mletého cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiesime na cesto ktoré necháme odstáť aspoň 20-30minút, tvarujeme rohlíčky, ukladáme na suchý plech alebo na papier na pečenie. Pečieme pri teplote 220°C. Teplé obalujeme v mletom cukre s vanilkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

MAROKÁNKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 mlieka, 60g masla, 2PL vanilkového pudingu, 120g mletého cukru, 30g hladkej múky == všetko uvaríme na hustú kašu, necháme mierne vychladnúť za občasného premiešania aby sa nám neurobila kôrka a potom pridáme: 150g sekaných vlašských orechov, 100g hrozienok, 100g kandizovaného ovocia (používam pomarančovú alebo citrónovú kôru). Hrozienka a kandované ovocie si tiež pokrájeme na drobnejšie kúsky.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu vymiešame a robíme placky na pečiacom papieri. Pečieme pri teplote 150-170°C. po vychladnutí polejeme z rúbnej strany čokoládou a dozdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.1.2013, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

PERNÍKY



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hladkej múky, 300g mletého cukru, 150g palmarínu, 3 vajcia, 2PL roztopeného medu, 1 a štvrť ČL sódy bikarbóny, 1/2 bal. perníkového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiesime na cesto, hneď vyvaľkáme na hrúbku asi 3mm (ako linecké pečivo), vykrajujeme formičkamy, poukladáme na jemne vymazaný plech alebo na papier na pečenie kto je ako zvyknutý. Pečieme pri teplote 250°C. POZOR pečú sa veľmi rýchlo tak treba dávať pozor aby sa nezpálili. Po upečení necháme vychladnúť, zlepujeme marmeládou alebo lekvárom podľa vlastnej chuti ale najlepšie sú z ríbezlovou marmeládou( marmeládou nešetriť ). Nakoniec namáčame do čokolády a zdobíme podľa vlastnej fantázie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu