končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Paradajková omáčka s mušľami – na cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík mrazené mušle, zeler (podľa chuti), 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka paradajok, zeleninový vývar, 1 polievková lyžica červeného vínneho octu (balzamikový), olivový olej, oregano, bazalka, soľ, korenie, čili paprička alebo čili omáčka, podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný zeler, opražíme, podlejeme vývarom, podusíme do mäkka. Pridáme paradajky z konzervy, balzamikový ocot, cesnak nakrájaný na tenké plátky, chvíľu povaríme. Rozmixujeme ponorným mixérom (nemusíme). Pridáme koreniny: soľ, korenie, oregano, bazalku, prípadne čili. Pridáme mušle, chvíľu povaríme, aby sa zredukovala omáčka - ak je veľmi hustá, zriedime ju. Podávame s cestovinami posypané nastrúhaným parmezánom. Mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivana M. (ivula*) ID 14871 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Cesnaková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY olej, muka, cesnak, slepaci vyvar, soľ na dochuteni POSTUP PRÍPRAVY Je vyborna k varenemu masku z polievky:) a veľmi jednoduchá a tuším som tu ešte cesnakovú omáčku nevidela:) Na oleji opražíme múku-normálne ako keď sa robí zápražka, pridame pretlačeny cesnak a potom zalejeme slepacou polievkou:) chvilku povarit, dochutiť a super omacka je hotova:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Adriana R. (Adrica) ID 14910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 27.9.2010, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
"Sexi" údené mäso v chrenovej omáčke podla Šárky s Valentínskou dekoráciouPOTREBNÉ PRÍSADY obľúbené údené mäso - kuracie stehná, bravčové stehno, krkovička, rolka, koleno..., 1 cibuľa, 1smotana na šľahanie, 1 smotana na varenie, cca 1 pohár chrenu (ja pouzivam kupovany zavarany), lyžica horčice, soľ, vegeta, mlete biele korenie. Ako prílohu sme mali ryžu. POSTUP PRÍPRAVY Na tento receptik som narazila na jednej super stranke, ktoru Vam tymto davam do pozornosti:\r\nhttp://dolcevita.blog.cz/0803/uzene-s-krenem-jako-dukaz-lasky\r\nVerím, že sa autorka nenahnevá. :-) Na stránke je vtipný postup vďaka ktorému pochopíte, prečo "sexi"...\r\n\r\nReceptík je dokonalý v tom, že jeho príprava je až smiešne jednoduchá a výsledný efekt je trúfam si napísať DOKONALÝ! Ak má Vaša polovička rada údené mäsko a chren tak budete hviezdou kuchyne, sám od seba umyje riad a bude Vás nosiť na rukách... atď.! Nepreháňam...\r\nKeď tak kukám na svoje recepty vyzerá to, že nič iné ako údené nejeme... UPS! Ubezpečujem všetkých zdravo sa stravujúcich, že to tak skutočne len vyzerá! :-))\r\nTento receptík som sem musela pridať, pretože po ročnom snažení a rôznych kulinárskych špecialitách mi po navarení tejto oddchovky bolo povedané, že je to to najlepšie čo som doteraz uvarila. A keďže je dnes Valentína, ktorého síce nijako špeciálne neoslavujeme, rozhodla som sa z čistej lásky potešiť svojho polovičiaka aspoň obľúbeným jedlom... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Andrea B. (Godzillka) ID 34483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 26.11.2012, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
CHRENOVÁ OMÁČKA SO SYROM, alebo obed za 10 minút :-)POTREBNÉ PRÍSADY chren vo fľaške, tvrdý syr neúdený asi 50g, smotana na varenie 250 ml, mlieko 1/2 l, soľ, olivový olej, solamyl na zahustenie 1 pol.lyžica zarovnaná, 3 dcl vody ************* knedľa+údené POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá: mlieko nalejeme do hrnca, pridáme za lyžicu olivového oleja, pokrájaný syr na kúsky, chren asi pol fľašky (radšej potom viac, podľa chuti) smotanu, soľ podľa chuti, ja osobne len málo. Privedieme do varu a potom tyčovým premixujeme, do hladka. Potom pridáme v šálke vody rozmiešanú 1 lyžicu solamylu a prevaríme ešte chvíľku na min. teplote, nakoniec pridáme kôpor (ak chcete) Veľmi odporúčam, chuťovo výborná aj bez zápražky, ktorú ja osobne nemusím. Už dávno "nefičí" lebo to nieje zdravé a vhodné pre deti. Solamyl je diétna náhrada zápražky, ktorú vrelo odporúčam pre deti, keďže hladká múka sa lepí na črevá a nieje zdravá. Ani manžel nespozná rozdiel medzi touto mojou a zapraženou omáčkou, to Vám ručím, mám to odskúšané, ten môj tiež vyrástol na zápražkách a moje diétne varenie si rýchlo obľúbil. Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KATARíNA T. (katka0210) ID 57775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 18.1.2017, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY recept tu určite už niekde je, ale pridám aj svoj:-)))) POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäso trochu orestujeme na oleji, aby sa zatiahlo, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, soľ a udusíme domäkka (ja tradične v tlakovom hrnci). Mäkké mäso vyberieme a odložíme (nejzeme:-))))..., vyberieme aj bobkový list a ostatné suroviny riadne pomixujeme, prilejeme smotanu na varenie a trochu mlieka a ak treba tak omáčku trochu zahusíme múkou (ale veľakrát ani nie je treba, lebo tá zeleninová zmes je dosť hustá, záleží na tom ako veľmi ju zriedite). Ochutíme citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme. Príloha je mäsko a kendľa. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 1.1.2019, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verziiPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie : 1/2 balíčka cestovín Penne rigatte, oliv. olej, cibuľa, 2 ks kuracích pŕs (ale v prípade núdze stačí len 1 ks), 50 - 100 g šunky , cca 1/2 baklažánu, zopár šampiňónov, 1 zelená paprika, cca 2 paradajky, zopár olív na ozdobu (ja som na ne úplne zabudla, aj keď som si ich najprv nachystala), korenie talianska zmes alebo aké chcete (mčk + oregano+ bazalka+ grilovacie), soľ, práškový cukor, trocha citrónu, hrnček mlieka, 2 PL sladkej smotany, 100 g kyslej pochúťkovej smotany, 2 - 3 čL hladkej múky, mlieko na zriedenie (dľa úvahy) POSTUP PRÍPRAVY Pri poslednej fotke sú zjavné všetky zmeny - preto som dala poznámku v nadpise, že moja verzia. Ale inak postup je podľa receptu . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2009, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
niektu ju miluje, niekto nenávidí:-))))))) ŠALÁTOVÁ OMÁČKAPOTREBNÉ PRÍSADY v postupe POSTUP PRÍPRAVY Z oleja a hladkej múky urobíme stredne hnedú zápražku, zalejeme mliekom, pridáme kocku hovädzieho bujónu... necháme zovrieť, aby nám omáčka zhustla, ochutíme soľou, cukrom a octom na výraznejšiu sladkokyslú chuť (ja robievam viac kyslejšiu, aby vynikla). Ak chcete tak ju trochu pomixujte ponorným mixérom - bude potom taká hladučká..... Nakoniec pridáme na kúsočky natrhaný hlávkový šalát, trochu kôpru a necháme zapariť (ale už nevaríme!!!). Vhodnou prílohou sú varené zemiaky a volské oká. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.4.2020, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Špenatovo-syrečkova omačka na cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 mrazeny špenat,1 syreček v črievku,1 smotana na varenie,3 stručiky cesnaku,soľ,MČK,trosku oleja POSTUP PRÍPRAVY Do vyssej panvice si nalejeme trosku oleja.Špenat nerozmrazujeme,taky zamrazeny dame do panvice,ked sa rozmrazi a prevrie,pridame prelisovany cesnak,sol a MČK,premiesame.Potom pridame syrecek v crievku,miesame,aby sa to zjednotilo,ked to prevrie,tak pridame smotanu,tiez premiesame,aby sa to zjednotilo.Ochutname,popripade,podla chuti dochutit a ked to prevrie,tak odstavit.Podavame s cestovinou,najlepsie penne alebo farfale......Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Lenka T. (lenka0921) ID 107666 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 20.4.2016, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
mango chutneyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg manga 1 salka hrozienok* 1 salka cukru* 3/4 salky octu* 250mg cerstveho zazvoru* 1 strucik cesnaku* 1 PL soli POSTUP PRÍPRAVY Vsetky prisady dame do vacsieho hrnca,privedieme k varu,ohen zmiernime na minimum a odokryte varime 45 minut.Podavame k masitym pokrmom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
zdrava paradajkova omackaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 cibule*2 zlte papriky* 30g sampinonov* cesnak* 2 konzervy lupanych paradajok* 3 cl byliniek* sol* mck* olej POSTUP PRÍPRAVY na oleji oprazime nadrobno nakrajanu cibulku a cesnak,papriku,sampinony,podusime domakka.Pridame vsetky ostatne ingediencie,privedieme do varu,zmiernime ohen na minimum a dusime este 15 minut.Mozme pouzit na hocico. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,16 ďalšie >> |