. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 741-750)<< predošlé 1,.,70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová pečeň na cibuli



POTREBNÉ PRÍSADY

40 g oleja, 1 cibuľa, 300 g bravčovej pečene, mleté čierne korenie, lyžica hladkej múky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji alebo masle opražíme pokrájanú cibuľu do zlata, pridáme na kocky pokrájanú okorenenú pečeň a pomaly dusíme vo vlastnej šťave. Hotovú pečeň preložíme na misku, šťavu zaprášime múkou, opražíme, podlejeme vodou, osolí­me a ešte povaríme. Šťavu nalejeme na pečeň a podusíme.

Podávame so zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Tomas M. (Romerko) ID 71414 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Utopenci????????????????



POTREBNÉ PRÍSADY

ako na ne??????

POSTUP PRÍPRAVY

Kočky moj muž chce robit utopencov.Ako na to???Poradte

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia K. (lucicici1) ID 15191 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.9.2008, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

bravčova rolada so špena tom



POTREBNÉ PRÍSADY

1,2 kg vykostenej krkovičky., soľ.,korenie., ½ KL sušeného majoránu., 2 KL stredne štipľavej horčice., veľká cibuľa., 4 dl zeleninového vývaru., 1/8 l bieleho vína., 2 PL kyslej smotany., 1 – 2 KL horčice., soľ., korenie., asi 2 KL maizeny

Plnka: 300 g mrazeného špenátu., strúčik cesnaku., cibuľa., 20 g rastlinného tuku., 150 g rajčiakov., 75 g ovčieho syra., 2 PL strúhaného parmezánu., soľ., korenie

POSTUP PRÍPRAVY

myté a osušené mäso rozkrojíme tak, aby vznikol veľký plátok. Ten osolíme, okoreníme, posypeme majoránom a potrieme horčicou. Do roztopeného špenátu pridáme na rastlinnom tuku orestovanú nakrájanú cibuľu a cesnak, ošúpané a nakrájané rajčiaky a ovčí syr. Zmes ochutíme, pridáme parmezán, zmiešame a natrieme na mäso, ktoré potom zrolujeme, zviažeme kuchynskou niťou a zo všetkých strán opečieme na oleji spolu s na jemno nakrájanou cibuľou. Roládu zalejeme zeleninovým vývarom a bielym vínom a asi 1 ½ hodiny dusíme pod pokrievkou. Potom mäso vyberieme a do šťavy pridáme smotanu s maizenou a korenie. Roládu môžeme po vychladnutí dôkladne zabalenú uchovať až 2 mesiace v mrazničke. Potom ju voľne rozmrazíme a napokon prehrejeme v horúcej rúre. Omáčku pripravujeme vždy čerstvú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

františek r. (trisestri) ID 30284 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.4.2008, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsovo-ananásové ihly



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, 1 konzerva ananásu, 1 strúčik cesnaku, 50 ml sójovej omáčky, nastrúhaný čerstvý zázvor, olej a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na menšie kocky, prelejeme marinádou z cesnaku, oleja, nastrúhaného zázvoru, sójovej omáčky a soli a necháme odstáť v chlade asi 1 hod.
Jednotlivé kocky mäsa napichujeme na ihly striedavo s kúskami ananásu a vyprážame na oleji, kým sa mäso neprepečie.
Servírujeme s plátkom ananásu a zajedáme čerstvým chlebom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Živánska "Koliba"



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g údenej krkovičky bez kosti, 100 g slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 50 ml svetlého piva, 5 PL oleja, 1 PL kremžskej horčice, 1 KL grilovacieho korenia, 3 cibule, 3 rôznofarebné papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hod. necháme odstáť na kocky nakrájanú krkovičku.
Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninu a papriku na kocky a všetko spolu s mäsom striedavo napichujeme na ihly.
Každú ihlu potrieme marinádou a zabalíme do alobalu.
Pečieme v pahrebe alebo v rúre približne 35 min.
Servírujeme s čerstvou zeleninou a chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

bravčové pod duchnou:-))))



POTREBNÉ PRÍSADY

potrebné prísady sú uvedené v albume mojej sestry Macky:-))) ja som pridala len kelové listy, cesnak, cibuľu a o deci vína viac.-))

POSTUP PRÍPRAVY

postup nájdete tiež u Macky s niektorými odlišnosťami.-))) preto tento recept uverejňujem.-)) a ešte preto som sa rozhodla ho uverejniť,lebo Macka neverí v moje kulinárske schopnosti,ona si prosto myslí,že z nás troch je najvydarenejšia.-)))tak jej chcem dokázať,že síce študujem preto,aby som hýbala rozumom a nie rukami.-)) ,tak i tak som schopná niečo ukuchtiť,samozrejme musím mať motiváciu,ktorú som chytila včera.-)))) no tak pekne po poriadku:-))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra N. (alexandra49) ID 2935 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.8.2006, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Segedín, ako ho robím ja



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g bravčového stehna, 800 g kyslej kapusty, 2 väčšie cibule, soľ, MČK, tekuté korenie Vitana, 1 kocka Masoxu, mletá červená paprika, olej...kyslá smotana do taniera

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku si nakrájame na drobno a na oleji udusíme do mäkka ( môžme zaliať horúcou vodou a tak dusiť pod pokrievkou, cibuľa sa nepripáli...)...Keď je cibuľka udusená, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, pridáme tekuté korenie, v troche vriacej vody si rozpustíme kocku Masoxu a prilejeme k mäsu. Zasypeme červenou paprikou, tak, aby mala šťava peknú farbu a dusíme do mäkka..podľa potreby prilievame horúcu vodu, alebo mäsový vývar..keď je mäsko mäkké, pridáme nakrájanú kyslú kapustu , kto chce, aj so šťavou a ešte asi 15 minút dusíme... Hotovo...niekto pridáva na záver ešte kyslú smotanu, ale my ju dávame až do taniera..Segedín je najlepšie robiť deň dopredu, potom ho schladiť a druhý deň znova celý ohriať...bude lepší..Ja som k tomu robila domáce parené knedle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana H. (bobenko) ID 2706 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2010, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zahoracke ZUZU



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingredience:
1 kg brav.masa/kare,stehno/
Marinada:
5 vajec
1 kav.lyz.soli
1 kav.lyz.mleteho cierneho korenia,
1 kav.lyz.vegety,
3 lyz.maizeny,
1 lyz.horcice,
3-4struciky cesnaku,

POSTUP PRÍPRAVY

Maso naklepat,nechat odlezat v marinade 3-4 dni.
Nakoniec oprazit na horucom oleji

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarina K. (Katarinka01) ID 6977 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Dusené bravčové rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové rezne, 1 vajce, strúhanka, tuk na vyprážanie, 2 čajové lyžičky vegety a mletej červenej papriky, pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne si naklepeme, okraje narežeme. Obalíme ich v strúhanke a potom v rozšľahanom vajci.Opražíme ich na rozpálenom tuku z obidvoch strán a preložíme do hrnca.
Vo výpeku speníme cibuľku, prelisovaný cesnak a ostatné koreniny. Zmes dáme na mäso, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
Je to výborné...prajem dobrú chuť :D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Petra B. (XpetusaX) ID 21477 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.8.2013, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Cestovinove rizoto



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčove maso po chuti asi 350gcibulaolejkorenie na mlete maso solamylcestovina ryža voda

POSTUP PRÍPRAVY

Maso som najprv dala asi na 2 hodinky do pacu:nakorenila ho s korenim na mlete maso troška popru solamylu oleja. Potom na oleji popražila na vačšie kusky cibulu, dodala maso. Opakame asi 7 až10min. Medzitym opečieme cestovinu ryžu na sucho. Ked je hnedkava pridame k masu a podlejeme vodou. Varime kym sa voda nevivari, po ppotrebe ešte podlejeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 741-750)<< predošlé 1,.,70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu