končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 141 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,15 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Východniarska "mačanka" podľa mamky Marty ;o)POTREBNÉ PRÍSADY Stava z kyslej kapusty,tzv. "juška" cca 0,5l, klobasa a udene maso (nemusia byt, ale dobre je pridat aspon kozku z udenej slaniny,aby zavonala), susene huby, par strucikov cesnaku, bobkovy list, kysla smotana (alebo smotana na varenie), hladka muka. Cerstve maslo, cibula. POSTUP PRÍPRAVY Takze baby, toto je jedno genialne jedlo, zaradila som medzi polievky,ale u nas sa to jedava na veceru,prip. ranajky. Urcite vyskusajte,ked budete varit nieco z kyslej kapusty, prip. sa da "juška" aj kupit v obchode ;o) Samozrejme,ze macanka sa da varit roznymi sposobmi,ale u nas doma sa vari takto a mne tak aj najviac chuti. Kludne sa da zahustit len klasickou zaprazkou,ale pre mna to nie je to prave orechove. Pre bezmasovo-zmyslajucich: kludne urobte len s hribami,bez masa,ved aj kapustnica sa tak niekde vari a je super. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (96) posledné: 5.12.2016, 17:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečené zemiaky s nivovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na omacku: niva, taveny syr, smotana na varenie, mlieko, muka na zahustenie, cesnak, cibula. Na zemiaky: zemiaky :-p sol,korenie a tak POSTUP PRÍPRAVY Haha, kedze v jednoduchosti je krasa, ponukam vam inspiraciu na lahky a chutny bezmasity obed :o) A priznam sa..., na tuto lahodku sme prisli vcera vecer s kamoskou pri pivku, ked nas chytal hlad a fantazirovali sme o vsemoznych "lakocinkoch" ,o) Na oleji si spenime na drobno nakrajanu cibulu, pridame na kocky pokrajanu nivu, miesame,aby sa nepripalilo, ked sa zacne topit pridame taveny syr (bambinoviteho typu), podlejeme troskou mlieka a nechame roztopit (za obcasneho miesania), potom prilejeme smotanu a varime,varime,varime, kym nie je omacka omackovita. Podla chuti dohustime mukou rozmiesanou v mlieku. Ku koncu varenia pridame pretlaceny cesnak a este chvilu povarime. Ked treba dosolime, vacsinou netreba,syry su slane az-az. A to je zakladna nivova omacka, aku asi vacsina z vas pozna. Je super na cestoviny, na grilovane maso a tak podobne. No a tu je teda moj tip, prelejte si nou pecene zemiaky :-p je to vazne chutne, muz sa najprv pytal,ci masko nebude,ale nakoniec nanho uplne zabudol ,o) Dnes sme si tam pridali aj surove sampinony, piekli sa cely cas so zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (50) posledné: 6.3.2011, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Najjednoduchší a bleskový šošovicový prívarok (v tlakovom hrnci)POTREBNÉ PRÍSADY Prebrata, umyta sosovica - bobkovy list - sol - cier.korenie - smotana na varenie - cesnak. POSTUP PRÍPRAVY Pre gazdinky,ktore s tlakacom este len zacinaju alebo by chceli zacat :o) Takze sosovicu si namocime asi na 2 hodinky, z napucanej zlejeme vodu. Dame do tlakoveho hrnca, zalejeme asi 2-3 dl cistej vody. Pridame bobkovy list a hrniec zatvorime. Na vyssom tlaku a velkom plameni nechame hrniec natlakovat. (ked zacne z hora unikat para a na mojom tam vtedy vyskoci taky dzindzik, niektore zacnu piskat) Ked nam da hniec znamenie,ze tlaku je tam az-az, stisime ohen a stopneme si 8 min. Po tomto case hrniec odtlakujeme (schladenim pod studenou tecucou vodou,prip.vypustenim pary - pozor, aby ste to nenasmerovali na seba a neobarili sa), otvorime a ochutname,ci je sosovica makka. Moja potrebovala presne 8 min.aby bola taka akurat, pri klasickom vareni som to nikdy nevystihla, vzdy som ju rozvarila ,o) Voda sa mi odparila skoro vsetka, mozno aj vsetka. Vlejeme smotanu na varenie (alebo kyslu smotanu izbovej teploty s troskou rozhabarkovanej hladkej muky), pretlacime par strucikov cesnaku (podla chuti), osolime,okorenime a povarime do zhustnutia. Uz len odokryte alebo prikryte obycajnou pokrievkou. Podla potreby este rozriedime alebo zahustime mukou. Len pre predstavu pre zaciatocnicke zaciatocnicky, sosovice som dala asi 400 g (suchej), 1 bobkovy list, 1 smotana, trosku vody (cca 1dl), asi 3 struciky cesnaku. sol a korenie naozaj podla vlastnej chute. Podavame s cim mame radi, ja som na troske oleja opiekla cibulu, parky a spekacky a trochu slaniny,aby to aspon zavonalo masom,kedze parky a podobne produkty toho o mase vela nepoculi ,o) ochutila som to cervenou paprikou, cier.korenim,susenym cesnakom. Takze doplnam tip od Michaely, bez namacania varime sosovicu tiez 8 min :-) Dakujem, Miska A usetrime este trochu energie - sosovicu namocenu asi 4 hodiny som zaliala vodou,aby bola presne na hladinu sosovice a pod tlakom varila 5min, nechala som ju dojst,kym sa hrniec sam neodtlakoval (cca 5-7min) a bola akurat hotova :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (52) posledné: 27.8.2013, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánovo-jahodové muffiny 1*POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 salky masla alebo Palmarinu * 3/4 salky cukru (obycajneho alebo hnedeho) * 2 vajicka * 1 CL vanilkovej esencie alebo balicek vanilkoveho cukru * 2 velke (pre)zrele banany * 1 salka mrazenych alebo cerstvych jahod (ked mate,kludne dajte aj 1,5salky)* 2 a 1/4 salky polohrubej muky (ja som dala 2 salky polohr. a 1/4 salky celozrnnej) * 1 CL prasku do peciva * 1/2 CL sody bikarbony * 1/2 CL skorice (prip.menej, ked nemate radi, nemusi byt vobec) * stipka soli POSTUP PRÍPRAVY .....vazne vynikajuce... moj tip: kto ma rad nech prida do cesta nasekanu bielu cokoladu :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (82) posledné: 10.3.2015, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cestoviny "na lahko"POTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny - udene tofu - sunka - mrazena zmes kukurica,mrkva,hrasok - mrazeny gulockovy spenat - cibula - bujon - provensalske bylinky - sojova omacka - mleta paprika - cier.korenie POSTUP PRÍPRAVY Dnes varil manzel a podarilo sa mu presne to, co som potrebovala - lahke a chutne zeleninovo-cestovinove jedlo :o) Recept skor pre inspiraciu, kedze je nas tu viac takych posviatocne prejedenych OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 10.1.2010, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
:o) Spomienka na skolku rokov 80-tych - tip na olovrantPOTREBNÉ PRÍSADY Chlebik, maslo, na jemno nastruhana mrkva (do ktorej zamiesame par kvapiek oleja, aby mrkva pustila vitaminy) citronova stava (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY Haha,dnes som dostala neskutocnu chut na toto retro-jedlo, ktore nam davali na olovrant v skolke. Tak davam ako tip pre deticky, mozno zachuti ;o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (106) posledné: 4.7.2012, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Dusena ryba na masle od MatkaPOTREBNÉ PRÍSADY Ryba (my sme mali Hoki), naozajstne cerstve maslo, sol, cierne korenie, korenie na ryby, trosku bujonu, voda na podliatie, suseny cesnak POSTUP PRÍPRAVY Rybu si osolime, okorenime cier.korenim a korenim na ryby, osmazime na masle z oboch stran, podlejeme troskou vody, pridame asi 1/4 kocky slepacieho bujonu, granulovany cesnak a prikryte dusime,kym ryby nie su makke. Trva to len chvilku,tak pozor,aby sa vam uplne nerozpadla. Hotovu rybu pokvapkame citronovou stavou. Jednoduche, rychle a vyborne, toto dnes pripravil na veceru moj drahy manzel :o) Ako prilohu sme mali pecenu zeleninu podla Lubky,ale dojedali sme s cerstvym chlebom a bolo to tiez vyborne ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 7.1.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
1O-minutova kremova zeleninovo-zemiakova polievka z tlak.hrncaPOTREBNÉ PRÍSADY asi 4-5 zemiakov, 1 vacsia mrkva, mrazeny hrasok (za hrst), kusok cibule, asi 3 struciky cesnaku (2 sa varia s ostatnou zeleninou, 1 sa prida na koniec), slahackova alebo ina smotana (prip.mlieko alebo taveny syr), slepaci bujon, sol, korenie, paprika POSTUP PRÍPRAVY Vytesujem sa z novych tlakovych hrncov,tak vam tu davam inspiraciu na vybornu a rychlu polievku plnu vitaminov. Na troske oleja si osmazime kusok cibule (ja som smazila v celku a z uvarenej polievky som ju vyhodila), potom osmazime zeleninu nakrajanu na kocky, poprasime mletou paprikou, cier.korenim a zalejeme vodou (asi 2l), pridame cca 1/2CL soli, bujon a hrniec zatvorime. Stopneme si cca 8 min. (zalezi od toho,na ake velke kusky sme nakrajali zeleninu). Po 8min. skontrolujeme ci je zelenina makka. DOLEZITE UPOZORNENIE: TREBA SI DOBRE PRECITAT NAVOD OD HRNCOV A PRI VARENI POLIEVOK,OMACOK A POD. S HRNCOM PRED OTVORENIM JEMNE ZATRIAST,NAJLEPSIE NECHAT PO ODSTAVENI PAR MINUT DOJST,ABY SA VAM NESTALO,ZE VAM JEDLO VYSTRELI CEZ VENTIL. Rozmixujeme ponornym mixerom, zjemnime smotanou (ja som mala asi polovicu kelimka slahackovej) alebo mliekom, pretlacime strucik cesnaku, dochutime a nechame prejst varom. Samozrejme, toto je len inspiracia, zeleninu pouzite aku mate radi,resp.aku mate doma, skor chcem navnadit zeny,ktore vahaju nad kupou toho genialneho vynalezu ;o) My sme hrnce dostali na Vianoce od nasich a som im taaaaak vdacna. Dakujem este raz, Martuska a Janik :-* ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.1.2010, 10:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Punčové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 vajec * 5 PL vody * 200g polohr.muky * 200g prask.cukru * 1/2 balicka prasku do peciva PLNKA: 4dl mlieka * 50g cukru * 100g kandizovaneho ovocia alebo hrozienok (moze byt aj menej,podla chuti) * 200g mletych orechov * 300g detskych piskot * 1PL kakaa * 2PL marhuloveho alebo ribezloveho lekvaru * rum * cokolada na polevu POSTUP PRÍPRAVY Vynikajuci zakusok nielen na Vianoce :o) piekla mamulka Martulka. Este poznamka, cesto na obrazku je iba zo 4 vajec, tak ked mate radi tensie, tiez si prisposobte ostatne suroviny na piskotu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (82) posledné: 23.12.2011, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kakaovo-gaštanové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 360g hladkej muky (cast sa moze nahradit celozrnnou,ale potom treba do cesta pridat trochu mlieka) * 300 g masla alebo palmarinu * 120 g prask.cukru * 100 g mletych orechov * 50 g kakaa * 1 zltok ***** gastanovo-maslovy krem: gramaz neviem,robila som od oka, ale vymiesame si zmaknute maslo (kravske) a rozmrazene gastanove pyre, podla chuti pridame par kvapiek rumu, cukor netreba,pyre je sladke dost. ja som dala maslo a pyre asi v pomere 1:2 POSTUP PRÍPRAVY Moj dnesny pokus, zajtra dopisem,ako sa to sprava dalej ,o))) keksiky su dobre aj same o sebe, take jemne sladke, dost kakaove, super ku kave. Mne tam velmi zapasovala celozrnna muka, nie vela,mozno 50-60g. Tiez sa mozu zlepovat dzemom,ale kupila som gastanove pyre,tak som chcela vyskusat a chuti to spolu uuuuuzasne :-p Rozpis surovin je na celu davku, ja som robila 2/3-novu a kolacikov je celkom dost. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 7.6.2012, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 141 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,15 ďalšie >> |