končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
***Medovníčky*** - PREVERENÁ KLASIKA ...POTREBNÉ PRÍSADY Aj keď je receptov na medovníčky neúrekom, tieto "moje" sú rokmi overené /ja ich pečiem už 14 rokov/ a receptík som už rozdala nespočetne veľa krát /každý kto ochutnal, ho hneď pýtal :-) /. Takže potrebujeme: 650g hladkej múky /nešpecifikujem presne typ, pretože som ich už piekla z každého druhu a rozdiel som nezbadala/, 250g práškového cukru, 50g zmäknutého masla /môže byť aj margarín/, 150g medu /najlepšie v tekutej forme, ale ak nám skryštalizoval, stačí ho v horúcom kúpeli nechať rozpustiť/, 4 žĺtky alebo 3 vajcia, 1 ČL perníkového korenia, 2 zarovnané ČL sódy bikarbóny, 4-5 PL mlieka /môže byť studené a viac ho fakt netreba/. POSTUP PRÍPRAVY Ja si zmiešam všetky sypké suroviny a potom pridám zvyšné ingrediencie, vymiesime hladké cesto, ktoré prikryté necháme do druhého dňa odpočívať v chlade. Potom ho po častiach vyvaľkáme na pomúčenej doske - tu upozorňujem, že je dobré ustriehnuť si hrúbku cesta 0,5 cm, vtedy medovníčky bez problémov zostanú mäkké!!! Vykrojíme si rôzne tvary /mne vyjde cca 85 kúskov väčších aj menších medovníčkov/ a pečieme na 180 stupňov do zlata. Ak ich chceme lesklé, menšie tvary potrieme žĺtkom pred a väčšie kúsky hneď po upečení. Pred zdobením necháme medovníčky jeden deň "vydýchať", aby nám neopadávala poleva /ja som na ne trochu pozabudla a "dýchali" nezakryté 4 dni, napriek tomu zostali krásne mäkučké :-) /. Skladujú sa v igelitovom sáčku a vydržia chutné naozaj dlho /teda ak ich nestihnete zjesť :-) /. Ak ich chcem mať ešte mäkšie, pár ich odoberiem do nádobky, prihodím krajec čerstvého chlebíka a sú ako obláčik. Tak nech sa darí a prajem krásne a šťastné Vianoce ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 30.11.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
PLNENÉ KORNÚTKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1-2 balíky tortových oplátok...... krém 3 bielka, 150g kryštálového cukru, 3dl mlieka, 3 žĺtky, 5PL hrubej múky, 250g klasického masla a 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY V OBRÁZKOVOM POSTUPE OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 19.12.2012, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecké koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladká múka, 180g práškový cukor, 1 palmarin, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva, trošku vanilky POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme makke cesto. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov. Dávame pozor, lebo pečie sa to dosť rýchlo ( asi 5minút, nemám presne odstopované :)\r\nVychladnuté spájame džemom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov) Jana S. (jarjanulka) ID 169198 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 19.12.2021, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Zázvorovo škoricové sušienkyPOTREBNÉ PRÍSADY 90 g hnedeho cukru(idealny je muscovado) * 110 g zmaknuteho masla * 6 lyzic zlateho sirupu * 100 ml slahacky * 380 g hladkej muky * 1 lyzica mleteho zazvoru * 1 lyzica skorice * stipka mletych klincekov * 1 lyzicka PDP * 1/2 lyzicky soli POSTUP PRÍPRAVY Chutia ako medovníčky,a predsa su bez medu:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 30.11.2013, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kamiline plnené medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: ** 500 g hladkej múky ** 200 g medu ** 160 g práškového cukru ** 90 g masla ** 2 vajcia ** 1 ČL sódy bikarbóny ** 4 ks klinčekov ** 3 ks badiánu ** muškátový orech ** 1 ČL mletej škorice Plnka: ** 150 g mletých orechov ** 100g práškového cukru ** 2 vajcia ** 1ČL maizeny ** citrónová a pomarančová kôra ** celé vlašské orechy na vrch medovníkov ** žĺtok na potretie ** POSTUP PRÍPRAVY Tieto medovníky piekla pani Magálová v jednej relácii a my sme ich dnes vyskúšali. Tá chuť Vám pripomenie naše babičky sú naozaj veľmi dobré a deti ich pojedia asi skôr ako prídu Vianoce :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Mirka J. (KiMa) ID 38055 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 10.11.2014, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
***MOJE MEDVEDIE LABKY***POTREBNÉ PRÍSADY tieto labky robievame v našej rodine roky rokúce, patria medzi prvé vianočné cukrovinky, ktoré sa u nás pečú.... Sú veľmi jednoduché na suroviny aj prípravu a, preto ich zvládnu aj tie, čo sa pečeniu vyhýbajú:).. Labkami urobíte radosť predovšetkým deťom, no i sebe... vôňa sa pri pečení šíri po celom dome.... Suroviny: 10dg masla alebo margarínu(ja dávam heru alebo palmarin), 10dg práškového cukru, 12 dg zomletých orechov, 15dg hladkej múky( ja som dala tentokrát špeciál), 1 vajce, práškový cukor na obalenie POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie spolu zmiešame a plníme do formičiek,ktoré nevymasťujeme a nevysýpyme múkou!!! ak sa vám cesto lepí na ruky, spracujeme ho jemným pridaním hl. múky... urobíme krásne cestíčko a plníme do formičiek zarovna... pečieme pri 180 stupňoch kým nechytia krémovo-hnedý nádych... ešte teplé vyklápame z formičiek... Ja ich vždy trepem o plech a pekne z nich labky vyskočia... potom vychladnuté obaľujeme v pr. cukre..z tejto dávky mi vyšlo 35kúskov... Dobrú chuť.... a veselé Vianoce:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov) Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 7.12.2020, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
SalkoPOTREBNÉ PRÍSADY Ahojte na trhu už máme skaramelizované salko, dostupné u nás v odchodoch. Ja som ho kúpila v Coop Jednote-Terno. Takže už žiadne varenie - šup, šup raz dva hotové krémy, plnky- supppeeeeeeeer. Takže aj moje šuhajdy budú raz dva hotové - pripájam link- vianoce sa blížia - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21321 - Cena nie je najlepšia - 1,89eur. POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 19.12.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Parížske rožky - cesto tak trochu inakPOTREBNÉ PRÍSADY 200g pomletých orechov 200g preosiateho práškového cukru 4 bielka ( nevyšľahané!!!!) POSTUP PRÍPRAVY ja viem, že je tu veľa receptov na parížske rožky, ale možno takýto recept na cesto tu nie je a niekomu sa zíde. My ho používame už roky a pôvodne je od jednej veľmi dobrej cukrárky. Takže všetky suroviny spolu zmiešame a necháme odstáť 24 hodín. Veľmi dôležité je, že BIELKA SA NEŠĽAHAJÚ. . Na druhý deň striekame rožky na vymastený papier a pomaličky pečieme. No a plnka, už kto ako chce a ako má rád. Naš recept je: 3 celé vajcia a 150g práškového cukru vymiešať nad parou. 250g masla, 50g cukru a kakao podľa chuti vymiešať a obe časti spolu premiešať. Pekný deń ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov) Lívia C. (brouk) ID 18788 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 21.12.2012, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Naše tohoročné vianočné- nové receptyPOTREBNÉ PRÍSADY Pistáciové piškotky: zakladne linecke cesto:300g hl.muky, 200g masla, 100g pr.cukru, 2 zltky, 1 balicek vanilkoveho cukru, 1CL citronovej kory(ale tu som ja nedala, nemam ju rada) Krem: 3/4L mlieka, 2 balicky pistacioveho pudingu Dr. oetker, mozete pridat aj trochu pistaciovej aromy, cukor podla chuti. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vypracovat cesto, nechat odstat v chladnicke. Rozvalkat, vykrajovat tvary, pecieme na 180C cca 10min. Treba piect pomaly pri nizsej teplote, aby nezhoreli a zostali pekne biele. Krem: Do vychladnuteho pudingu zaslahat 1 Heru. Na zdobenie som pouzila cukrovu polevu a nasekane nesolene, neprazene pistacie. Postupne pridám aj ostatné recepty, len napíšte, ktoré vás zaujímajú :-))) Rafaelo: 250 g práškového cukru 1 dcl vody Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 10.12.2012, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ružové srdiečka - veľmi chutné :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hl múky extra špeciál, 200g práškového cukru, 1 1/2 tuku Cera, 3 celé vajcia 4 balíčky malinového pudingu v prášku, 1/2 balíčka prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Na dosku si nasypeme múku, cukor, prášok do pečiva, nastrúhame ceru a do stredu si vyhĺbime jamku, do ktorej rozbijeme celé vajcia, v ktorých rozmiešame malinový puding. Vidličkou miešame až sa vajíčka zafarbia úplne do ružova. postupne vypracujeme cesto, ktoré má peknú ružovú farbu. necháme chvíľu odležať a pripravíme si plechy a vykrajovačky. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka /aj iné tvary/. Nesmú sa piecť dlho, musia ostať ružové, treba sledovať... Keď sa pečú príliš dlho tak sú hnedé a nemajú takú výbornú chuť, ako keď sú upečené pekne doružova. Keď vychladnú potrieme ríbezľovým /alebo malinovým/ lekvárom a spájame, zdobíme čokoládou - cik - cak :-) Naozaj sú veľmi chutné... cítiť v nich malinový puding a deti ich milujúúúú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) silvia b. (silvia75) ID 101388 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 16.12.2012, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,113 ďalšie >> |