. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

***Medovníčky*** - PREVERENÁ KLASIKA ...



POTREBNÉ PRÍSADY

Aj keď je receptov na medovníčky neúrekom, tieto "moje" sú rokmi overené /ja ich pečiem už 14 rokov/ a receptík som už rozdala nespočetne veľa krát /každý kto ochutnal, ho hneď pýtal :-) /. Takže potrebujeme: 650g hladkej múky /nešpecifikujem presne typ, pretože som ich už piekla z každého druhu a rozdiel som nezbadala/, 250g práškového cukru, 50g zmäknutého masla /môže byť aj margarín/, 150g medu /najlepšie v tekutej forme, ale ak nám skryštalizoval, stačí ho v horúcom kúpeli nechať rozpustiť/, 4 žĺtky alebo 3 vajcia, 1 ČL perníkového korenia, 2 zarovnané ČL sódy bikarbóny, 4-5 PL mlieka /môže byť studené a viac ho fakt netreba/.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja si zmiešam všetky sypké suroviny a potom pridám zvyšné ingrediencie, vymiesime hladké cesto, ktoré prikryté necháme do druhého dňa odpočívať v chlade. Potom ho po častiach vyvaľkáme na pomúčenej doske - tu upozorňujem, že je dobré ustriehnuť si hrúbku cesta 0,5 cm, vtedy medovníčky bez problémov zostanú mäkké!!! Vykrojíme si rôzne tvary /mne vyjde cca 85 kúskov väčších aj menších medovníčkov/ a pečieme na 180 stupňov do zlata. Ak ich chceme lesklé, menšie tvary potrieme žĺtkom pred a väčšie kúsky hneď po upečení. Pred zdobením necháme medovníčky jeden deň "vydýchať", aby nám neopadávala poleva /ja som na ne trochu pozabudla a "dýchali" nezakryté 4 dni, napriek tomu zostali krásne mäkučké :-) /.
Skladujú sa v igelitovom sáčku a vydržia chutné naozaj dlho /teda ak ich nestihnete zjesť :-) /. Ak ich chcem mať ešte mäkšie, pár ich odoberiem do nádobky, prihodím krajec čerstvého chlebíka a sú ako obláčik.
Tak nech sa darí a prajem krásne a šťastné Vianoce ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 30.11.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

PLNENÉ KORNÚTKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1-2 balíky tortových oplátok...... krém 3 bielka, 150g kryštálového cukru, 3dl mlieka, 3 žĺtky, 5PL hrubej múky, 250g klasického masla a 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

V OBRÁZKOVOM POSTUPE

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)

Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (51) posledné: 19.12.2012, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Linecké koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladká múka, 180g práškový cukor, 1 palmarin, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva, trošku vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme makke cesto. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov. Dávame pozor, lebo pečie sa to dosť rýchlo ( asi 5minút, nemám presne odstopované :)\r\nVychladnuté spájame džemom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov)

Jana S. (jarjanulka) ID 169198 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 19.12.2021, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Zázvorovo škoricové sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

90 g hnedeho cukru(idealny je muscovado) * 110 g zmaknuteho masla * 6 lyzic zlateho sirupu * 100 ml slahacky * 380 g hladkej muky * 1 lyzica mleteho zazvoru * 1 lyzica skorice * stipka mletych klincekov * 1 lyzicka PDP * 1/2 lyzicky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Chutia ako medovníčky,a predsa su bez medu:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 30.11.2013, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kamiline plnené medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: ** 500 g hladkej múky ** 200 g medu ** 160 g práškového cukru ** 90 g masla ** 2 vajcia ** 1 ČL sódy bikarbóny ** 4 ks klinčekov ** 3 ks badiánu ** muškátový orech ** 1 ČL mletej škorice Plnka: ** 150 g mletých orechov ** 100g práškového cukru ** 2 vajcia ** 1ČL maizeny ** citrónová a pomarančová kôra ** celé vlašské orechy na vrch medovníkov ** žĺtok na potretie **

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto medovníky piekla pani Magálová v jednej relácii a my sme ich dnes vyskúšali. Tá chuť Vám pripomenie naše babičky sú naozaj veľmi dobré a deti ich pojedia asi skôr ako prídu Vianoce :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Mirka J. (KiMa) ID 38055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 10.11.2014, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

***MOJE MEDVEDIE LABKY***



POTREBNÉ PRÍSADY

tieto labky robievame v našej rodine roky rokúce, patria medzi prvé vianočné cukrovinky, ktoré sa u nás pečú.... Sú veľmi jednoduché na suroviny aj prípravu a, preto ich zvládnu aj tie, čo sa pečeniu vyhýbajú:).. Labkami urobíte radosť predovšetkým deťom, no i sebe... vôňa sa pri pečení šíri po celom dome.... Suroviny: 10dg masla alebo margarínu(ja dávam heru alebo palmarin), 10dg práškového cukru, 12 dg zomletých orechov, 15dg hladkej múky( ja som dala tentokrát špeciál), 1 vajce, práškový cukor na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a plníme do formičiek,ktoré nevymasťujeme a nevysýpyme múkou!!! ak sa vám cesto lepí na ruky, spracujeme ho jemným pridaním hl. múky... urobíme krásne cestíčko a plníme do formičiek zarovna... pečieme pri 180 stupňoch kým nechytia krémovo-hnedý nádych... ešte teplé vyklápame z formičiek... Ja ich vždy trepem o plech a pekne z nich labky vyskočia... potom vychladnuté obaľujeme v pr. cukre..z tejto dávky mi vyšlo 35kúskov... Dobrú chuť.... a veselé Vianoce:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 7.12.2020, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Salko



POTREBNÉ PRÍSADY

Ahojte na trhu už máme skaramelizované salko, dostupné u nás v odchodoch. Ja som ho kúpila v Coop Jednote-Terno. Takže už žiadne varenie - šup, šup raz dva hotové krémy, plnky- supppeeeeeeeer. Takže aj moje šuhajdy budú raz dva hotové - pripájam link- vianoce sa blížia - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21321 - Cena nie je najlepšia - 1,89eur.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 19.12.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Parížske rožky - cesto tak trochu inak



POTREBNÉ PRÍSADY

200g pomletých orechov 200g preosiateho práškového cukru 4 bielka ( nevyšľahané!!!!)

POSTUP PRÍPRAVY

ja viem, že je tu veľa receptov na parížske rožky, ale možno takýto recept na cesto tu nie je a niekomu sa zíde. My ho používame už roky a pôvodne je od jednej veľmi dobrej cukrárky.
Takže všetky suroviny spolu zmiešame a necháme odstáť 24 hodín. Veľmi dôležité je, že BIELKA SA NEŠĽAHAJÚ. . Na druhý deň striekame rožky na vymastený papier a pomaličky pečieme. No a plnka, už kto ako chce a ako má rád. Naš recept je:
3 celé vajcia a 150g práškového cukru vymiešať nad parou.
250g masla, 50g cukru a kakao podľa chuti vymiešať a obe časti spolu premiešať.
Pekný deń

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov)

Lívia C. (brouk) ID 18788 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 21.12.2012, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Naše tohoročné vianočné- nové recepty



POTREBNÉ PRÍSADY

Pistáciové piškotky: zakladne linecke cesto:300g hl.muky, 200g masla, 100g pr.cukru, 2 zltky, 1 balicek vanilkoveho cukru, 1CL citronovej kory(ale tu som ja nedala, nemam ju rada) Krem: 3/4L mlieka, 2 balicky pistacioveho pudingu Dr. oetker, mozete pridat aj trochu pistaciovej aromy, cukor podla chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vypracovat cesto, nechat odstat v chladnicke. Rozvalkat, vykrajovat tvary, pecieme na 180C cca 10min. Treba piect pomaly pri nizsej teplote, aby nezhoreli a zostali pekne biele.
Krem:
Do vychladnuteho pudingu zaslahat 1 Heru. Na zdobenie som pouzila cukrovu polevu a nasekane nesolene, neprazene pistacie. Postupne pridám aj ostatné recepty, len napíšte, ktoré vás zaujímajú :-)))

Rafaelo:
250 g práškového cukru
1 dcl vody

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 10.12.2012, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ružové srdiečka - veľmi chutné :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hl múky extra špeciál, 200g práškového cukru, 1 1/2 tuku Cera, 3 celé vajcia 4 balíčky malinového pudingu v prášku, 1/2 balíčka prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Na dosku si nasypeme múku, cukor, prášok do pečiva, nastrúhame ceru a do stredu si vyhĺbime jamku, do ktorej rozbijeme celé vajcia, v ktorých rozmiešame malinový puding. Vidličkou miešame až sa vajíčka zafarbia úplne do ružova. postupne vypracujeme cesto, ktoré má peknú ružovú farbu. necháme chvíľu odležať a pripravíme si plechy a vykrajovačky. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka /aj iné tvary/. Nesmú sa piecť dlho, musia ostať ružové, treba sledovať... Keď sa pečú príliš dlho tak sú hnedé a nemajú takú výbornú chuť, ako keď sú upečené pekne doružova. Keď vychladnú potrieme ríbezľovým /alebo malinovým/ lekvárom a spájame, zdobíme čokoládou - cik - cak :-) Naozaj sú veľmi chutné... cítiť v nich malinový puding a deti ich milujúúúú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

silvia b. (silvia75) ID 101388 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 16.12.2012, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu