. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 101 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

HUBY

Karfiolovo-hubová praženica



POTREBNÉ PRÍSADY

cca ¼ z veľkej hlávky karfiolu, asi 5-6 lyžíc obvarených (čerstvých alebo zmrazených) húb, ½ väčšej cibule, vegeta, 4-5 vajíčok, mleté čierne korenie, soľ, pizza korenie /alebo oregano+mleté čierne korenie/, mletý zázvor (ďumbier), 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Výborné teplé i studené. A karfiol tam ani nepostrehnete.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2008, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Drzkova polievka z hlivy



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hlivy 2 cibule voda olej vegeta bez glutamanu mleta cervena paprika majoranka 2 struciky cesnaku 1 pl hl muky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame na uzke pasiky nakrajanu hlivu a dusime. Potom zamiesame papriku a hned zalejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Pridame vegetu bez glutamanu, roztlaceny al postruhany cesnak a majoranku.Polievku nechame kratko prevriet a za staleho miesania ju zahustime mukou - hladkou. Jednoduche a zdrave, dostupne aj v zime.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2011, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Plnené bedle



POTREBNÉ PRÍSADY

Bedle, cibuľa, oravská slanina 200g, šunka 200g, syr Eidam alebo Gouda (príp. kto aký má rád 200g,), kukurica z konzervy.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Syr si postrúhame na tenké slížiky, šunku, slaninku a cibuľu (slaninka nemusí byť) pokrájeme na drobné kocečky a pridáme kukuričku podľa potreby. Všetko z ľahka dobre pemiešame. Ochucovať nemusíme ničím nakoľko sa chute ingrediencií zmiešajú samé. Max. môžeme trošku posoliť z vnútra klobúčiky bedlí.
2. Takto pripravenou zmesou plníme umyté bedle (najvhodnejšie sú bombule - ešte neotvorené bedle), ktoré poukladáme na maslom vymastený plech na tesno vedľa seba a aby sa nám neprevrhli, môžeme pre istotu odkrojiť kúsoček z vrchnej časti bombule a spraviť si tak rovinku na postavenie bedle.
3.Takto pripravený plech aj s bedlami vložíme do trúby upiecť. Pečieme pri teplote 150 st. cca 30 minút. Podľa potreby môžme podliať aj trochou vody. Podávame so zemiakovou kašou ozdobenou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2013, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Ragú z Hlívy ústricovej s údeným tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hlívy ústricovej, 200 g údené tofu, 2 paradajky, 1 cibula, 100 g hrášku,1/2 kocky biobujónu, rasca bazalka, oregano, karí, vegeta. Nové zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji do sklovita, pridáme rascu a na rezance nakrájanú hlívu, podlejeme trochu vodou, pridáme nakrájané paradajky s bujónom a dusíme do mäkka, keď je hlíva už polomäkká tak pridáme hrášok a na rezančeky nakrájané tofu, trochu spolu podusíme a pridáme koreniny .
Nové zemiaky uvarené zmiešame s orestovanou cibulkou na oleji.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ján H. (dixy) ID 150041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.7.2011, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

pečené houbové karbanátky s masem



POTREBNÉ PRÍSADY

350g mletého vepřového masa, 350g žampionů, 2 střední cibule, 1 svazek jarní cibulky, 1,5 rohlíku, mléko, 1 vejce, sůl, pepř, kmín, česnek, strouhanka a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Žampiony očistíme a jemně nakrájíme, dáme restovat na drobně nakrájenou cibuli, cca 20min, dle potřeby mírně podlejeme, může dochutit kouskem kostky bujonu. Do mísy dáme maso, přidáme vychladlé žampiony, vejce, dvě třetiny jarní cibulky (bílou a část zelené části, zbytek si necháme na dozdobení) na drobno nakrájené, koření a rohlíky nakrájené na kostičky a pokropené mlékem - vše důkladně zamícháme rukou. Pokud nám směs nechce držet tvar, přidáme malé vejce, ochutnáme a případně ještě dochutíme. Děláme placky, které obalíme ve strouhance, a dáme opéct na pánev s trochou oleje z obou stran. Jakmile opečeme, přendáme do mísy z varného skla a dáme péct do trouby, asi tak 45 - 55min na 160°C. Pokud se nám zdá, že by se připekly, malinko podlejeme vodou.
V horkovzdušné troubě při pečení karbanátků zároveň uděláme i přílohu - pečené hranolky nebo krokety.
Jako další příloha je vhodné cokoliv ze zeleniny, nejlépe salát.

inspirovala mě Slávka tímto receptem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29415 děkuji ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Moňuš K. (BronkaOnka) ID 158215 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.7.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubový závin



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, huby, rôzne nazbierané, namrazené... alebo aj šampióny nakrájané na plátky,
2-3 vajíčka + žĺtko na potretie, cibuľa, koreniny - sladká mletá paprika, ml. čierne korenie, vegeta, drvená rasca, soľ... sezamové semienka...

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2008, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Zapekané zemiaky s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, 3-4 vajíčka podľa veľkosti, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, čerstvé (zmrazené) huby (najlepšie hríby), syr na strúhanie (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

***my ich voláme "hubové francúzske zemiaky"***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.10.2011, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hríbový segedínsky guláš so zemiakovými knedličkami



POTREBNÉ PRÍSADY

SEGEDÍN: 1 veľká cibuľa, olej, mletá rasca, 450 g veľkých tvrdých hríbov (u mňa Portobello), 2 veľké strúčiky cesnaku, 1,5 PL múky, 3 veľké štipky soli, 1,5 PL mletej sladkej papriky, 500-600 ml zeleninového vývaru, 250 g kyslej kapusty, 200-250 ml šľahačkovej smotany 33% ++++++ KNEDLIČKOVÉ GUĽKY: 300 g uvarených zemiakov, 300 g surových zemiakov, 2 malé vajcia, 8 PL hrubej múky, 8 PL detskej krupice

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je chuťovo výborný, časovo a surovinami pomerne nenáročný. Pochádza od p. Babicu z jedného českého televízneho programu, no ja som si tento receptík jemne poupravila. Taktiež dávam do pozornosti fakt, že je treba mať hrniec s nepriľnavým povrchom, lebo inak to bude na začiatku ťažšie na miešanie a nepripaľovanie. Takže ideme nato:

1. Vo veľkom hrnci si rozpálime oheň a na ňom krátko osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu (netreba dozlatista, fakt len chvíľku). Po celom povrchu ju potom zaprášime mletou rascou a pridáme na veľké kocky (2x2cm) pokrájané hríby. Sprudka opekáme za občasného premiešania asi 4 minúty. Potom hríby posunieme na jednu polovicu, a na tú voľnú časť dolejeme asi 3-4 PL oleja a pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak. Zmes zahustíme hladkou múkou a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a sladkou paprikou. Znova zmes krátko orestujeme a zalejeme to vývarom jemne nad úroveň hríbov. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka.
2. Ďalej pridáme nasekanú kyslú kapustu (ak nechcete mať segedín výrazný a kyslý, tak ju raz premyte pod tečúcou vodou), priklopíme a necháme znova jemne pobublávať. Nakoniec primiešame smotanu, privedieme k varu, minútku necháme povariť za občasného premiešania a podávame.
3. Na knedličky si zmiešame všetky suroviny (oba druhy zemiakov si najemno postrúhame, pričom zo surových zlejeme prebytočnú vodu), z ktorých tvarujeme guľky o priemere 5 cm, ktoré hneď hádžeme do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch povaríme ešte asi pol minúty (stále pod poodokrytou pokrievkou) a podávame s hríbovým segedínom.
- z množstva vyjde cca 5 porcií segedínu a 10 knedličkových guliek

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2012, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hliva a la segedín



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 300g hlivy, 1 cibuľa, olej, soľ, drvená rasca, červená mletá paprika, cca 1,5 kg kyslej kapusty, cca 300 g kyslej smotany, 1 PL múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso.

POSTUP:

Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme pokrájanú hlivu a dobre orestujeme, pridáme soľ, rascu a papriku. Premiešame a podlejeme vriacou vodou, potom vložíme pokrájanú kyslú kapustu, ak treba, dolejeme ešte vodu. Dusíme cca 15 minút. V smotane rozmiešame múku, pridáme do gulášu a dobre povaríme. Podávame s knedľou alebo chlebíkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.4.2014, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hlivový guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: cca 1/2 kg hlív, 3 menšie zemiaky, mletú červ.papriku, cibuľu, olej, čierne korenie, solčanku s morskou soľou (al.vegetu), na vylepšenie môže byť aj 1 čerstvá zelená paprika a 1 kápia Na halušky: 1 vajce polohrubú múku

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme ml.červenú papriku a nakrájané hlivy, podlejeme vodou. Dusíme. Keď máme čerstvú papriku a kápiu, pridáme nakrajané na rezance. Cca po 15 minútach pridáme očistené nakrájané zemiaky. Medzitým do misky rozbijeme vajíčko a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Keď zemiaky zmäknú (nie úplne-asi po 5 min.varenia) cez dierkové sitko nahádžeme priamo do gulášu halušky a premiešame. Po cca 3 minútach je guláš hotový. Ochutíme čiernym korením, solčankou, kto má rád pikantné môže pridať chilli papričku, alebo feferónku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2013, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 101 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu