končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 101 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
HUBY |
Karfiolovo-hubová praženicaPOTREBNÉ PRÍSADY cca ¼ z veľkej hlávky karfiolu, asi 5-6 lyžíc obvarených (čerstvých alebo zmrazených) húb, ½ väčšej cibule, vegeta, 4-5 vajíčok, mleté čierne korenie, soľ, pizza korenie /alebo oregano+mleté čierne korenie/, mletý zázvor (ďumbier), 1 strúčik cesnaku, olej POSTUP PRÍPRAVY Výborné teplé i studené. A karfiol tam ani nepostrehnete. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2008, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Drzkova polievka z hlivyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hlivy 2 cibule voda olej vegeta bez glutamanu mleta cervena paprika majoranka 2 struciky cesnaku 1 pl hl muky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame na uzke pasiky nakrajanu hlivu a dusime. Potom zamiesame papriku a hned zalejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Pridame vegetu bez glutamanu, roztlaceny al postruhany cesnak a majoranku.Polievku nechame kratko prevriet a za staleho miesania ju zahustime mukou - hladkou. Jednoduche a zdrave, dostupne aj v zime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2011, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Plnené bedlePOTREBNÉ PRÍSADY Bedle, cibuľa, oravská slanina 200g, šunka 200g, syr Eidam alebo Gouda (príp. kto aký má rád 200g,), kukurica z konzervy. POSTUP PRÍPRAVY 1. Syr si postrúhame na tenké slížiky, šunku, slaninku a cibuľu (slaninka nemusí byť) pokrájeme na drobné kocečky a pridáme kukuričku podľa potreby. Všetko z ľahka dobre pemiešame. Ochucovať nemusíme ničím nakoľko sa chute ingrediencií zmiešajú samé. Max. môžeme trošku posoliť z vnútra klobúčiky bedlí. 2. Takto pripravenou zmesou plníme umyté bedle (najvhodnejšie sú bombule - ešte neotvorené bedle), ktoré poukladáme na maslom vymastený plech na tesno vedľa seba a aby sa nám neprevrhli, môžeme pre istotu odkrojiť kúsoček z vrchnej časti bombule a spraviť si tak rovinku na postavenie bedle. 3.Takto pripravený plech aj s bedlami vložíme do trúby upiecť. Pečieme pri teplote 150 st. cca 30 minút. Podľa potreby môžme podliať aj trochou vody. Podávame so zemiakovou kašou ozdobenou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2013, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Ragú z Hlívy ústricovej s údeným tofuPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hlívy ústricovej, 200 g údené tofu, 2 paradajky, 1 cibula, 100 g hrášku,1/2 kocky biobujónu, rasca bazalka, oregano, karí, vegeta. Nové zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Cibulu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji do sklovita, pridáme rascu a na rezance nakrájanú hlívu, podlejeme trochu vodou, pridáme nakrájané paradajky s bujónom a dusíme do mäkka, keď je hlíva už polomäkká tak pridáme hrášok a na rezančeky nakrájané tofu, trochu spolu podusíme a pridáme koreniny . Nové zemiaky uvarené zmiešame s orestovanou cibulkou na oleji. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ján H. (dixy) ID 150041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.7.2011, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
pečené houbové karbanátky s masemPOTREBNÉ PRÍSADY 350g mletého vepřového masa, 350g žampionů, 2 střední cibule, 1 svazek jarní cibulky, 1,5 rohlíku, mléko, 1 vejce, sůl, pepř, kmín, česnek, strouhanka a olej POSTUP PRÍPRAVY Žampiony očistíme a jemně nakrájíme, dáme restovat na drobně nakrájenou cibuli, cca 20min, dle potřeby mírně podlejeme, může dochutit kouskem kostky bujonu. Do mísy dáme maso, přidáme vychladlé žampiony, vejce, dvě třetiny jarní cibulky (bílou a část zelené části, zbytek si necháme na dozdobení) na drobno nakrájené, koření a rohlíky nakrájené na kostičky a pokropené mlékem - vše důkladně zamícháme rukou. Pokud nám směs nechce držet tvar, přidáme malé vejce, ochutnáme a případně ještě dochutíme. Děláme placky, které obalíme ve strouhance, a dáme opéct na pánev s trochou oleje z obou stran. Jakmile opečeme, přendáme do mísy z varného skla a dáme péct do trouby, asi tak 45 - 55min na 160°C. Pokud se nám zdá, že by se připekly, malinko podlejeme vodou. V horkovzdušné troubě při pečení karbanátků zároveň uděláme i přílohu - pečené hranolky nebo krokety. Jako další příloha je vhodné cokoliv ze zeleniny, nejlépe salát. inspirovala mě Slávka tímto receptem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29415 děkuji ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Moňuš K. (BronkaOnka) ID 158215 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 19.7.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubový závinPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, huby, rôzne nazbierané, namrazené... alebo aj šampióny nakrájané na plátky, 2-3 vajíčka + žĺtko na potretie, cibuľa, koreniny - sladká mletá paprika, ml. čierne korenie, vegeta, drvená rasca, soľ... sezamové semienka... POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2008, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Zapekané zemiaky s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, 3-4 vajíčka podľa veľkosti, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, čerstvé (zmrazené) huby (najlepšie hríby), syr na strúhanie (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ***my ich voláme "hubové francúzske zemiaky"*** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 12.10.2011, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hríbový segedínsky guláš so zemiakovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY SEGEDÍN: 1 veľká cibuľa, olej, mletá rasca, 450 g veľkých tvrdých hríbov (u mňa Portobello), 2 veľké strúčiky cesnaku, 1,5 PL múky, 3 veľké štipky soli, 1,5 PL mletej sladkej papriky, 500-600 ml zeleninového vývaru, 250 g kyslej kapusty, 200-250 ml šľahačkovej smotany 33% ++++++ KNEDLIČKOVÉ GUĽKY: 300 g uvarených zemiakov, 300 g surových zemiakov, 2 malé vajcia, 8 PL hrubej múky, 8 PL detskej krupice POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je chuťovo výborný, časovo a surovinami pomerne nenáročný. Pochádza od p. Babicu z jedného českého televízneho programu, no ja som si tento receptík jemne poupravila. Taktiež dávam do pozornosti fakt, že je treba mať hrniec s nepriľnavým povrchom, lebo inak to bude na začiatku ťažšie na miešanie a nepripaľovanie. Takže ideme nato: 1. Vo veľkom hrnci si rozpálime oheň a na ňom krátko osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu (netreba dozlatista, fakt len chvíľku). Po celom povrchu ju potom zaprášime mletou rascou a pridáme na veľké kocky (2x2cm) pokrájané hríby. Sprudka opekáme za občasného premiešania asi 4 minúty. Potom hríby posunieme na jednu polovicu, a na tú voľnú časť dolejeme asi 3-4 PL oleja a pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak. Zmes zahustíme hladkou múkou a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a sladkou paprikou. Znova zmes krátko orestujeme a zalejeme to vývarom jemne nad úroveň hríbov. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka. 2. Ďalej pridáme nasekanú kyslú kapustu (ak nechcete mať segedín výrazný a kyslý, tak ju raz premyte pod tečúcou vodou), priklopíme a necháme znova jemne pobublávať. Nakoniec primiešame smotanu, privedieme k varu, minútku necháme povariť za občasného premiešania a podávame. 3. Na knedličky si zmiešame všetky suroviny (oba druhy zemiakov si najemno postrúhame, pričom zo surových zlejeme prebytočnú vodu), z ktorých tvarujeme guľky o priemere 5 cm, ktoré hneď hádžeme do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch povaríme ešte asi pol minúty (stále pod poodokrytou pokrievkou) a podávame s hríbovým segedínom. - z množstva vyjde cca 5 porcií segedínu a 10 knedličkových guliek ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2012, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hliva a la segedínPOTREBNÉ PRÍSADY cca 300g hlivy, 1 cibuľa, olej, soľ, drvená rasca, červená mletá paprika, cca 1,5 kg kyslej kapusty, cca 300 g kyslej smotany, 1 PL múky POSTUP PRÍPRAVY Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso. POSTUP: Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme pokrájanú hlivu a dobre orestujeme, pridáme soľ, rascu a papriku. Premiešame a podlejeme vriacou vodou, potom vložíme pokrájanú kyslú kapustu, ak treba, dolejeme ešte vodu. Dusíme cca 15 minút. V smotane rozmiešame múku, pridáme do gulášu a dobre povaríme. Podávame s knedľou alebo chlebíkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.4.2014, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: cca 1/2 kg hlív, 3 menšie zemiaky, mletú červ.papriku, cibuľu, olej, čierne korenie, solčanku s morskou soľou (al.vegetu), na vylepšenie môže byť aj 1 čerstvá zelená paprika a 1 kápia Na halušky: 1 vajce polohrubú múku POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme ml.červenú papriku a nakrájané hlivy, podlejeme vodou. Dusíme. Keď máme čerstvú papriku a kápiu, pridáme nakrajané na rezance. Cca po 15 minútach pridáme očistené nakrájané zemiaky. Medzitým do misky rozbijeme vajíčko a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Keď zemiaky zmäknú (nie úplne-asi po 5 min.varenia) cez dierkové sitko nahádžeme priamo do gulášu halušky a premiešame. Po cca 3 minútach je guláš hotový. Ochutíme čiernym korením, solčankou, kto má rád pikantné môže pridať chilli papričku, alebo feferónku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2013, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 101 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |