končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
Brazilska fazulaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hnedej fazule, nove korenie, sol, 1/2 kg anglickej slaniny, dva zväzky mladej cibulky, 1 väcsi por POSTUP PRÍPRAVY Fazulu dame varit do tlakoveho hrnca so stipkou soli a 3-4 zrnkami noveho korenia. Vodu davame od oka :-)), asi tak aby bola jej hladina 3 cm nad fazulou. Vtedy bude hustota uvarenej fazule taka akurat. Ked je uvarena, na panvicu si nakrajame slaninu. Ked sa oprazi, pridame porik a pokrajanu cibulu, celu - aj vnatou. Cele to vysypeme do fazule. Podavame s prilohou - ochutenou ryzou a hlavkovym salatom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) janka p. (tirza) ID 36889 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Prívarok z červenej šošovice so sójovými kockamiPOTREBNÉ PRÍSADY 200g červenej šošovice - to sú tie bez šupiek, polené 1 sáčok malých sójových kociek 3PL Sójová omáčka Soľ olej Bôbkový list 1 ČL majoránka, štipka sušeného cesnaku Príp.200ml mlieka Alnatura+1 PL Špaldovej múky Alnatura na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Sójové kocky namočíme na chvíľku do sójovej omáčky, premiešame, aby sa omáčka rovnomerne vstrebala. Rozpálime olivový olej, sójové kocky opražíme a dáme do tlakového hrnca. Prisypeme šošovicu, osolíme, pridáme bôbkový list a majoránku, cesnak. Zalejeme 600ml vody, tlakový hrniec nastavíme na mierny var, zavrieme a varíme ca.15min. Kaša je hotová. Podľa chuti možeme ešte na zjemnenie v mlieku rozmiešať špaldovú múku, vliať do kaše a nechať prejst varom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarína N. (Hugi) ID 54673 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
mexicka panvicaPOTREBNÉ PRÍSADY farbena fazula (ja pouzivam bielu a cervenu-kidney),konzerva kukurice,paradajkovy pretlak,1 cervena a zelena paprika,3 rajciny,cibula,cesnak,trochu kecupu,sol,mck,vegeta,cili korenie,tymian POSTUP PRÍPRAVY na oleji oprazime cibulku a cesnak,pridame na vacsie kocky nakrajanu papriku a chvilku dusime.Pridame uvarenu fazulu (alebo fazulu z konzervy) a kukuricu,podlejeme troskou vody alebo bujonu,osolime,okorenme a dusime,kym nie je paprika makka.Pridame paradajky na kocky,rajcinovy pretlak,trochu kecupu (podla chuti),pridame cili a 1cl tymianu.Dochutime a mozme podavat.Je to vyborne s ryzou,ale aj s pecivom,popripade s cesnakovou bagetou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
FAZULOVA MACANKA_VIANOCNA_PODLA NAS*****POTREBNÉ PRÍSADY Tmavá fazuľa,voda,soľ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Tmavú fazuľu namočíme deň vopred,uvaríme do mäkka,rozmixujeme-babka habarkovala.Dochutíme soľou a postrúhaným cesnakom. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a poliatymi opraženou cibuľou. Vyzerá ako čokoládový puding. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Houbový KubaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g krup, 150 g sušených hub, sádlo, sůl, pepř, majoránka, 4 stroužky česneku,celý kmín POSTUP PRÍPRAVY Houby dáme do misy s vodou, namočíme a pak je ve stejné vodě uvaříme. V osolené vodě uvaříme kroupy, přecedíme.Osolíme, vmícháme rozetřené stroužky.Smícháme s houbami, přidáme koření. Mísu nebo pekáček vymastíme sádlem a navrstvíme do něj směs a povrch polijeme rozpuštěným sádlem. Upečeme dokřupava. Podáváme se zeleninovým salátem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Zapekaná fazuľa z konzervy s klobáskouPOTREBNÉ PRÍSADY na 2-3 porcie: 2 veľké cibule, vegeta, 2-3 rôzne klobásky (ja používam špekáčky, domácu klobásku, parkovú ale tiež spišské párky, 1 konzerva fazúľ (tie v paradajkovej omáčke), asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva, 1 polievková lyžiča kečupu a 1 polievková lyžica kremžskej horčice pekáč - alobal príloha - pečivo a pivo POSTUP PRÍPRAVY Pekáč vymastíme (masť, olej) a poukladáme: Na tenké kolieska nakrájané 2 veľké cibule, ktoré posypeme vegetou. Na to poukladáme na tenké kolieska nakrájané 2-3 klobásky (ja dávam čo mám napr. špekáčky, domácu klobásku, parkovú alebo spišské párky), na to vyliať 1 konzervu fazúľ (bez tej omáčky) a to všetko zalejeme pivovou zmesou (asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva /mám vyskúšané že veľa piva tam nie je dobre dávať/ a do piva dať kečup a tiež kremžskú horčicu) Pečieme prikryté alobalom vo vyhriatej rúre asi 200 stupňov 40-45 minút. Ja tak po 45 minútach alobal dávam dole a nechám už len pekne pripiecť. PS: foto doložím neskôr OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
"Sojovy perkelt" s haluskamiPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 balenia sojovych bobov (fazulky), 3 parky alebo klobasky, cibulka, smotana na varenie, mck, sol, mleta paprika, bazalka alebo ine bylinky podla chuti, 500g polohruba muka, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Soju si pripravime podla navodu - varime cca 2 hod. Ja uvarim cele vrecko a potom si ju naporcujem a dam do mrazaka... Na oleji spenime cibulku, do nej vlozime nakrajane parky a uvarenu soju. Posolime, okorenime a nechame chvilku dusit. Mozeme podliat troskou vody. Medzitym si pripravime smotanu s cca 1CL mletej papriky (ja davam stiplavu), do ktorej mozeme dat asi 1PL muky na zahustenie (ale nie je podmienka). Vylejeme na soju s parkami. Nechame prejst varom a dochutime bazalkou alebo inymi bylinkami ake mate radi. Ja som nakoniec pridala aj cca 1 PL octu lebo mame radi kyselsie. Kazda si mozete pripravit halusky ake robievate. Ja som robila tieto: Dame si uvarit mierne slanu vodu. Muku zmiesame s vajcom a vodou. Pridame stipku soli (ja som dala aj cca 1 CL susenej bazalky). Ked sa zacne voda varit, hadzeme do nej halusky alebo cesto pasirujeme cez haluskaren. Ked vyplavaju na povrch su uz hotove. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Klobaskovo-fazulova panvickaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva bielej fazulky v paradajkovej omacke, klobasa- najlepsie suchsia, pikantnejsia, 1-2 mozzarely, 3-4 vajcia, olej sol, mck, bylinkove korenie POSTUP PRÍPRAVY Klobasu nakrajame na kolieska (prip. kolieska na stvrtinky) a opecieme na troche rozpaleneho oleja. Pridama fazulu aj s omackou, premiesame a nechame trochu vyparit nadbytocnu vodu. Ked je zmes husta, lyzicou do nej spravime 3-4 jamky a do kazdej rozklepeme vajicko. Vajicka dochutime solou a korenim. Vrch posypeme nastruhanou mozzarelou. Dochutime bylinkami. Panvicku prikryjeme a nechame dusit, kym sa neuvaria bielka. Jeme s chlebikom alebo cerstvym pecivom, najlepsie chuti priamo z panvicky. Kto ma rad pikantne, moze pridat chilli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazulove coro moroPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie fazule,cibulu, mletu cervenu papriku,sol,vegetu,bobkovy list,nove korenie,cierne korenie, 2-3spekacky(slaninu),voda,hladka muka POSTUP PRÍPRAVY Fazulu si namocime den dopredu. Fazulu vlozime do hrnca s vodou a pridame sol,vegetu,bobkovy list,nove korenie,cierne korenie a povarime kym nezmekne fazula. Potom si na panvici oprazime spekacky(slanina) pokrajane na kocky. Spekacky vyberieme a vo vypeku osmazime nakrajanu cibulku.Do cibula pridame cervenu paprikua zalejeme vodou.Pridame to do fazule aj specky a povarime.Potom nakoniec zahustime zatrepko(voda,hladka muka).dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Adriana F. (Adka256) ID 262481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Šošovica s klobásouPOTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g zelenej/červenej šošovice, 1 veľká cibuľa, 2 mrkvy, malý kúsok zelera, cca 1 l zelenivového vývaru, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 nožičky klobások, chilli podľa chute, rozmarín, bobkový list, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia z relácie "S italem v kuchyni". OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |