. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OVOCIE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 127 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,13 ďalšie >>

OVOCIE

HRUŠKOVÝ MED



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hrušiek, 0,5 kg želírovacieho cukru (alebo obyčajného + balíček Gelfixu 3:1), 1 citrón, konzerva ananásu

POSTUP PRÍPRAVY

Ananás z konzervy aj so šťavou rozmixujeme, pridáme kilo očistených a na malé kocky nakrájaných hrušiek, pol kila želírovacieho cukru (alebo obyčajného + balíček Gelfixu 3:1), citrónovú šťavu a varíme až kým sa hrušky nerozvaria a voda neodparí. Ja som to ešte po uvarení rozmixoval ponorným mixérom. Ešte horúce plníme do pohárov. Z tejto dávky vyšli dva 7 decové poháre a 3 lyžice na okoštovanie. Med je sladký, voňavý a kalorický. Tip: ak s hruškovým medom zmiešame slivkový lekvár, rozvarené a pomleté sušené hrušky, jablká a slivky, škoricu, vanilku, badián, rum a citrón, máme originál plnku na pravé Valašské frgále.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Domáce kokosové mlieko



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g sáčik strúhaného sušeného kokosu 2 litre vody

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu dáme variť, no nie však vrieť a vypneme. Potom pridáme kokos, pomiešame a necháme spariť tak do hodinky pod pokrievkou. Po tomto čase to treba dať do mixéra, pomlieť a následne precediť cez plátenko. Treba to riadne vyžmýkať. \r\nMlieko sa dá aj niekoľko dní skladovať v chladničke. Nám chutí s vanilkovým cukrom, ale aj ako koktajl s banánom. \r\n\r\nZvyšný kokos použijem na rôzne cukrovinky, ako kokosové ježe, alebo zmiešam s tvarohom a robím tvarohovo-kokosový mrežovník.,......\r\nAlebo sa pridajú 4 banány, trošku z toho mlieka a rozmixuje sa to a je to celkom dobrý puding.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2016, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

*Kokosove jablcka*



POTREBNÉ PRÍSADY

jablko/jablka * kusok masla * struhany kokos * mleta skorica * voda * javorovy sirup (nemusi byt)

POSTUP PRÍPRAVY

"Jedno jablko denne" alebo "An apple a day keeps the doctor away" sa ja snazim dodrziavat aj takto:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva H. (Evitchka) ID 26145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.5.2009, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Hroznová zmrzka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bieleho hrozna bez kôstiek ,3 polievkové lyžice medu,1 bielok

POSTUP PRÍPRAVY

Hrozno bez kôstiek rozmixujeme a prepasírujeme ,všľaháme med a mrazíme 3 hodiny ,potom zmixujeme a prišľaháme sneh z bielka a zmrazíme do tuha.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Daniela Š. (Elke) ID 19833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Jablkovo-hrušková kaša



POTREBNÉ PRÍSADY

Umyte a olúpte ovocie. Všetko spolu rozmixujte do peny.

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu priveďte do varu a za stáleho miešania k nej primiešajte ryžovú kašu. Jablko a hrušku olúpte, nastrúhajte a primiešajte k hotovej ryžovej kaši.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika S. (Wicky) ID 5207 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.8.2011, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Višne v čokoláde



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg višní alebo čerešní,1,20kg kryštál.cukru,200g kakaa, 2dcl rumu,2 vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Višne alebo čerešne odkôstkujeme,pridáme ostatné prísady,premiešame a necháme odležať 24 hod. Občas zamiešame.Potom dáme do menších zaváracích pohárov a sterilizujeme pri 80°C 20minút.Používame na ovocné poháre, pudingy, s piškotami a osladenou kyslou smotanou.Miesto višní alebo čerešní môžeme dať aj slivky ale cukru dáme len 1kg.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.6.2008, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Jablká



POTREBNÉ PRÍSADY

Jabĺčka

POSTUP PRÍPRAVY

Jeho výsosť: Jablko a Zdravie

Jablká nás udržujú zdravých

Pravdepodobne ste už počuli, že jedno jablko denne viditeľne zvyšuje našu celkovú pohodu. Je to ovocie, ktoré nás udržiava mladých a je to symbol obnovy a večnej sviežosti.

Alexander Veľký vraj počas hľadania živej vody v Indii objavil jablká, vďaka ktorým sa duchovní dožili až do 400 rokov. Aj v škandinávskej mytológii majú jablká rovnaký význam – bohovia jedia jablká a sú mladí až do konca súčasného kozmického cyklu.
Keď šťavnatý kúsok zásobuje telo energiou

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

iveta u. (qixi3) ID 6881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2008, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Slivkovy dzem



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept aj s obrazkovym postupom najdete na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/10/slivkovy-dzem.html 1 kg sliviek 500 g krystaloveho cukru stava z 1 citrona

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky si ocistime a nakrajame na stvrtky.Zmiesame ich s cukrom a nechame ich stat minimalne 1 hodinku (ak vsak nemate cas kludne ich mozte dat hned varit ).Dame ich varit .Ked nam slivky zacnu pustat stavu pridame k nim citronovu stavu ( ja som si to v tomto momente rozmixovala do hladka.Ale myslim ze ak chcete mat dzem s kuskamy ovocia nemusite ho mixovat )Varila som to takych 10-15 min na stredne velkom plameni.Nakolko som dzem doteraz nikdy nevarila nechala som sa inspirovat americkymi receptami kde skusaju dzem :Ci je dzem hotovy zistite ak si trosku kvapnete na tanier (ktory ste vytiahli z mrazaka) a ked si po nom prejdete prstom po bokoch by mali byt tzv.vrasky ..a hlavne by mal byt husty podla vasej predstavy.Dzem som ponalievala do vysterilizovanych poharov (pohare si umyjeme v horucej jarovej vode.Dame ich do rury ktora je predhriata na 140C.Nechame ich tam vyschnut .Dzem plnime do horucich poharov.Prevratime hore dnom aspon na 1 hodinku...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.4.2014, 12:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

ovocný košík


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

melóny akékoľvek, samozrejmý je červený :-), kivi, ananás, hrozno.. atd atd.

POSTUP PRÍPRAVY

vyrezeme, naplnime, papame :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 23.7.2009, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

zavárané hrušky so šípkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

hrušky,šípky,cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mojej babky:vyskúšajte zavariť hrušky so šípkami sú výborné.Uvaríte si vodu s cukrom asi 30dkg na liter a do pohára dáte 3-4šípky a očistené hrušky.Mali by trochu stmavnúť.Hela

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Helena m. (Hella181) ID 103952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.7.2009, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 127 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu