
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
OVOCIE |
Denisa R. (Deni91) ID 246138 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Slivkovy dzem[ recept č. 55328 zo dňa 20.10.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY Recept aj s obrazkovym postupom najdete na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/10/slivkovy-dzem.html 1 kg sliviek 500 g krystaloveho cukru stava z 1 citrona POSTUP PRÍPRAVY Slivky si ocistime a nakrajame na stvrtky.Zmiesame ich s cukrom a nechame ich stat minimalne 1 hodinku (ak vsak nemate cas kludne ich mozte dat hned varit ).Dame ich varit .Ked nam slivky zacnu pustat stavu pridame k nim citronovu stavu ( ja som si to v tomto momente rozmixovala do hladka.Ale myslim ze ak chcete mat dzem s kuskamy ovocia nemusite ho mixovat )Varila som to takych 10-15 min na stredne velkom plameni.Nakolko som dzem doteraz nikdy nevarila nechala som sa inspirovat americkymi receptami kde skusaju dzem :Ci je dzem hotovy zistite ak si trosku kvapnete na tanier (ktory ste vytiahli z mrazaka) a ked si po nom prejdete prstom po bokoch by mali byt tzv.vrasky ..a hlavne by mal byt husty podla vasej predstavy.Dzem som ponalievala do vysterilizovanych poharov (pohare si umyjeme v horucej jarovej vode.Dame ich do rury ktora je predhriata na 140C.Nechame ich tam vyschnut .Dzem plnime do horucich poharov.Prevratime hore dnom aspon na 1 hodinku... |
darina s. (dadka2102) ID 287148 (15.4.2014, 12:57) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |