končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,133 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
domáce kravičky :-) (krówky)POTREBNÉ PRÍSADY Moje deti si v poslednej dobe obľúbili počúvať zážitky z môjho detstva a v rámci kulinárskej sekcie som si možno po 25 rokoch (!!! strašné číslo :-D) spomenula na fantastickú dobrotu, ktorú nám robievala moja teta. Hneď som deťom musela sľúbiť, že im ju urobím, popýtala som si recept a ani po tých rokoch ma táto chuť nesklamala :-))) prísady: cca 280 - 300 g kryštálového cukru, 1 malá kocka masla (100 - 125g), 1 vanilkový cukor, 0,5 l mlieka, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY veľmi jednoduchý, všetko zmiešame a pomaly varíme :-), aha fotky: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 61 návštěvníkov) Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 20.4.2015, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládovo-arašidové srdiečkaPOTREBNÉ PRÍSADY COKOLADOVE CESTO: 1 hrncek masla * 1 hrncek cukru * 60 g mliecnej cokolady * 1 vajicko * 1CL vanilkovej esencie * 1/4 CL soli * 1CL prasku do peciva * 2 1/4 hrnceka hladkej muky * 2 Pl kakaa*/ ARASIDOVE CESTO: 1/2 hrnceka masla * 1 hrncek arasidoveho masla * 1 vajicko * 1 CL prasku do peciva * 1/4 CL soli * 1 hrncek cukru * 2 hrnceky hladkej muky * 3 PL mlieka * 1 Cl vanilkovej esencie POSTUP PRÍPRAVY Chutné srdiečkové chrumkačky ,ktoré potešia nielen na Valentína:):) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 17.2.2010, 15:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Dvojaké úliky s gaštanovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY MANDĽOVÉ ÚLIKY - 300g mletých ošúpaných mandlí (možu byť aj vlašské orechy, oriešky), 200g preosiateho práškového cukru, 1 čerstvé vajce, 2 PL Amaretta (umu alebo príchute), okrúhle piškóty, PIŠKÓTOVÉ ÚLIKY - 300g mletých piškót (keksov), 200g preosiateho práškového cukru, 2 PL kakaa, 200g masla, 4 PL Amaretta (umu alebo príchute), 2 žĺtky (alebo 1 vajíčko), 4PL nutely, okrúhle piškóty, GAŠTANOVÁ PLNKA - 250g gaštanového pyré, 4 PL nutely (alebo cukor podľa chuti), 125g masla POSTUP PRÍPRAVY Ďalšia nepečená dobrôtka pre gaštanomilkov ako som ja...tentoraz vo forme úlikov. Samozrejme, plnka môže byť akákoľvek, podľa chuti a stavu zásob. Tentoraz som úliky nechala bez polevy, lebo sa mi páčia takéto "holé"... :-D ...ale aj to je na vás, kľudne ich ešte dozdobte podľa seba, fantázii sa medze nekladú... Postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 2.8.2016, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Malinove kolaciky *Hallongrottor*POTREBNÉ PRÍSADY 125g masla/tuku na pecenie * 0,75 dl krystaloveho cukru * 2 dl hladkej muky * 0,5 dl solamylu * 2 lyzicky vanilkoveho cukru * 1 lyzicka prasku do peciva * 1 lyzica studenej vody * cca 1 dl malinoveho dzemu (alebo takeho, ktory mate prave doma) * 24 ks malych kosickov POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchy a rychly receptik na krehke a chutne svedske kolaciky: 1. ruru vyhrejeme na 200 stupnov 2. maslo s cukrom vymiesame 3. muku, solamyl, vanilkovy cukor a prasok do peciva zmiesame a pridame k maslovej zmesi 4. pridame lyzicu studenej vody a vypracujeme hladke cesto ..dalej v obrazkovom postupe: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Eva H. (Evitchka) ID 26145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (49) posledné: 11.3.2012, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Medové madlenkyPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g hladkej muky * 1/2 CL PDP * 110 g masla,roztopeneho,vychladeneho * 100 g krystal.cukru * 1 PL hnedeho cukru * 1 plna PL medu * nastruhana citronova kora z 1/2 citrona* 2 vajicka* 1 zltok * POSTUP PRÍPRAVY Jój,kiež by sa len dala prenášať vôňa.....v tom prípade by som Vám určite nabalila plný balíček tejto opojnéj sladkastéj vône medu s jemným nádychom citrónu....hmmmm...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 22.11.2010, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kávové zrnáPOTREBNÉ PRÍSADY Viem, že je tu pár receptov na túto lahôdku, ale môj je trošku iný a hlavne, chcem upozorniť na skveeeelú vecičku, ktorá veľmi uľahčí prácu. Nepravý marcipán /podľa Darinky - Danda3/: 300 g sušeného mlieka, 300 g práškového cukru, 90 g Cery, 2-3 PL medu, 2-3 bielka, mandľová príchuť Plnka: 250 g mletých orechov, 250 g pr. cukru, 2 PL Nescafé, 1 PL kakaa, 1 van. cukor, 100 g masla (ja som dala niekoľko lyžíc čokoládovo-lieskovcovej nátierky) - plnku treba dochutiť podľa vlastnej chuti Poleva: 200 g varovej čokolády, Cera POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame si suroviny na marcipán a necháme odležať, kým si urobíme plnku. Pripravíme si formičky, z marcipánu urobíme guličku, ktorú roztiahnieme na placku (podľa veľkosti formičky, aby na krajoch zostal marcipán na zabalenie zrna, dáme za lyžičku plnky, úhľadne zabalíme (prebytočný marcipán odoberieme, aby bolo zrno kávové a nie len marcipánové). Keď takto vyrobíme cca 40 ks zŕn (záleží od toho, či robíte menšie alebo veľké), ponoríme do čokolády (za pomoci super "namáčadla" ktoré je súčasťou sady na výrobu kávových zŕn). Necháme stuhnúť a potom už len ochutnávame a ochutnávame.... Sú fakt vynikajúce a hlavne jedno ako druhé :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 4.3.2013, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
SKVELÝ PÚPAVOVÝ MEDPOTREBNÉ PRÍSADY 250 kvetov púpavy, 8 dcl vody, šťava z 2 citronov, 2 kg kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY kvety púpavy premyjeme a dáme spolu s vodou variť na 7 minút, potom precedíme, pridáme 2 kg cukru, šťavu z 2 citronov /tu si precedíme cez sitko aby tam neboli tie dužinky/ a varíme všetko spolu 35 minút. Plníme do pohárov, uložíme na suchom a chladnom mieste. Nedava sa to do pary, len sa naplnia pohare a je to. Medík je naozaj skvelý a zdravý, z tejto jednej dávky mi vyšlo 9 pohárikov z tatárskej omáčky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Zuzana G. (belinka21) ID 14991 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (46) posledné: 1.5.2010, 1:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Falošný marcipán aj s postupomPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g sušeného mlieka 150 g preosiateho práškového cukru 1 pol. lyžica oleja 2 pol. lyžice medu 2 kvapky mandlovej esencie 4 pol. lyžice vody potravinárske farbivo POSTUP PRÍPRAVY Najprv zmiešame sypké suroviny, následne vmiešame tekuté suroviny a vypracujeme tuhé cesto. Cesto si podelíme na 4 časti a každú zafarbíme iným potravinárskym farbivom. Použijeme len tak trochu medzi prsty. Potom vložíme každú časť do inej fólie a necháme v chladničke. Našla som to na nete :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 134 návštěvníkov) Silvia H. (Sisa1) ID 4224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 15.1.2013, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Zázvorníky, ktoré veľmi rýchlo zmäknúPOTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 3/4 balíčka zázvoru (ja som dala o troška menej, nakoľko s týmto množstvom sa mi zdali veľmi korenisté), 5 dkg masla, 2 vajcia, 1 lyžička salajky (amónium, jelenia soľ). Papier na pečenie. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín dôkladne vypracujeme cesto. Chvíľku to síce trvá, ale ide to. Ak by nebolo cesto kompaktné, tak sa môže pridať troška masla, cca 2 dkg - nie viac. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2- 3 mm a vykrojíme formičkami zázvorníky. Dáme na plechy vystlané papierom na pečenie a necháme sušiť do rána na plechoch. Moja mamka vraví, že čím viacej sú usušené, tým budú lepšie. Ja som ich vykrajovala večer a piekla na druhý deň po obede. Piekla som cca 10 min. pri teplote 200 C - každá rúra však pečie inak, preto treba sledovať. Keď zružovejú na povrchu, tak sú upečené. Tento recept mám z českého MMB od Pavlína S. (pauline) ID 5251. A táto pani písala, že na tomto recepte je najlepšie to, že sa zázvorníky nemusia piecť dlho dopredu, aby zmäkli, že sú mäkké hneď ako vychladnú. Keďže som ich piekla už tri krát, môžem jej slová len potvrdiť a poďakovať jej za skvelý receptík. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 9.12.2019, 8:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Vanilkové lízatkáPOTREBNÉ PRÍSADY na cca 12ks: 80 ml vody * 1 salka cukru (200g) * 1/3 salky kukuricneho sirupu(dostat v predajniach so zdravou vyzivou) * vanilkova esencia,ruzova esencia,alebo ina oblubena prichut *potravinarske farbivo *a potravinarsky teplomer POSTUP PRÍPRAVY Domáce lízatka pre malých aj velkých,ktoré chutia ako cukrová vata:) http://www.youtube.com/watch?v=9-DuC0tE7V4&feature=related OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 27.11.2010, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,133 ďalšie >> |