končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 75 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Jablkové žemličky starej mamy - určite odporúčam vyskúšaťPOTREBNÉ PRÍSADY do pekarne: Drozdie, 600g polohrubej muky, 1 CL soli, 60g rotopeneho masla, 350ml vody, do hotoveho cesta primiesat: 1-2 PL medu ( podla chuti),1/2 CL kardamonu, 600g nadrobno nakrajanych jablk POSTUP PRÍPRAVY Do pekarne si vlozime suroviny v napisanom poradi a nechame vypracovat a vykysnut cesto. Potom do cesta primiesame med a kardamon - poriadne premiesame a nakoniec pridame na male kusky nakrajane ocistene jablcka. Pomocou dvoch lyzic (kedze sa cesto lepi) vytvarujte na vymasteny plech ( alebo papier na pecenie) male hrudky zemliciek ( zvacsia sa ). Mne vyslo asi 22 ks velkych ako dlan. Pecieme v stredne vyhriatej rure ( 170 stupnov cca 35 minut) do bledohneda. Zemlicky si mozete jemne poprasit len praskovym cukrom,alebo potriet maslom. Su vazne uzasne!!! Dobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 14.5.2010, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Bio čokoládovo-kokosové sušienkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g spaldovej hlatkej muky, 200g roztopeneho masla, 180g trstinoveho cukru, 1PL kakaa, salka struhaneho kokosu, 1 vajce, 1CL vinneho kamena (kypriaci prasok ), asi za hrst nadrobno posekanej cokolady - vsetky pouzite suroviny su v bio kvalite POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame si vsetky suroviny a nakoniec do cesta primiesame kusky cokolady. Tvarujeme susienky akeho len chceme tvaru :) a ulozime ich na plech. Ja som pouzila papier na pecenie,ale nieje vobec potrebny hmota je dost mastna. Piekla som pri 200 stupnoch asi 15 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 11.8.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Výborné krevetové rizoto s hráškomPOTREBNÉ PRÍSADY 200g kratkozrnnej ryze, 100g kreviet, 500ml vyvaru, 1 vacsia cibula, 50g zelerovych stoniek, 150ml olivoveho oleja, 1 CL soli, 100ml bieleho vina, 100g mrazeneho hrasku, 50g masla, 2 PL cerstvej maty, 1CL mleteho cierneho korenia, stava z 1 citrona POSTUP PRÍPRAVY Cibulu a zelerove stonky na jemno nasekame a oprazime na olivovom oleji. Na chvilku zakryjeme pokrievkou a podusime. Pridame ryzu, sol, trosku vina a restujeme. Obcas pridavame vyvar a neustale miesame. Spociatku to vyzera ako keby sme varili ryzovu kasu. Pat minut pred dokoncenim pridame krevety, hrasok, maslo a odstavime. Na tanieri polejeme olivovym olejom, citronovou stavou, posypeme cerstvou matou a mletym ciernym korenim. Ryzoto ma nielen lahku pripravu ale je lahke aj pre nase telo. Zato vdaka mate a citronu ma velmi sviezu chut a krasne vonia. Urcite odporucam :). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.4.2010, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Výborne špaldové žemličkyPOTREBNÉ PRÍSADY Susene drozdie, 250g spaldovej muky, 250g hlatkej muky, 1CL soli, 1CL cukru, 25g roztopeneho masla, 300 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Prisady vkladame do pekarne presne v tom poradi akom som ich napisala a pustime program na kysnutie, ja som dala Basic - dough 2hod a 20min\r\nKed pekaren spravi svoju pracu, vyberieme cesto a tvarujeme z neho male zamlicky ( podla fantazie) mne ich vyslo 9 ks velkosti akurat do ruky :)\r\nNechame ich este vykysnut tak 20 minut, potom potrieme vajickom a posypeme tym co mame radi ja som dala sezamove semiacka.\r\nPecieme v trube cca 20 minut na 220 stupnov.\r\nDobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.1.2017, 11:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Úžasné, šťavnaté rezníky v marinádePOTREBNÉ PRÍSADY 8 ks kuracich ( bravcovych ) reznov, biely jogurt, 4 strucky cesnaku ( alebo podla chuti), 2 vajcia, sol, mlete cierne korenie a kto ma rad palivejsie moze kari POSTUP PRÍPRAVY Rezne si naklepeme ( ja neklepavam :) ), osolime okorenime vlozime do marinady. Marinada: zmiesame jogurt, prelisovany cesnak, vajcia, sol,korenie. Maso vlozime do dobre uzatvaratelnej nadoby a nechame v marinade do druheho dna ( ale urcite postaci aj par hodin). Potom uz len rezniky obalujeme v struhanke a vysmazame. Su krehke, stavnate a nasiaknute marinadou. Fakt super :) Ja som k nim spravila aj nas oblubeny cesnakovy dresing : smotana,cesnak,sol, korenie, olivovy olej, pazitka, trosku citronovej stavy. Dobru chut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 16.1.2011, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vianočka zo špaldovej múkyPOTREBNÉ PRÍSADY Drozdie, 470g spaldovej hladkej muky, 80g cukru, 1/2 CL soli, 2 zltka, 2 CL oleja, 60g rozpusteneho masla, 200ml vlazneho mlieka a samozrejme hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny vkladam do mojho typu pekarne ( panasonic sd-255) presne v tom poradi akom som aj napisala a hrozienka davam do casti urcenej pre ne. Piekla som na programe Basic - raisin - 4 hod a korka stredne prepecena. Vianocku som skusala aj z klasickej hladkej muky a je fakt vyborna,ale to len ked neni po ruke spaldovka :).. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohové guľky s jahodami a jahodovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY Jahody, 3 PL struhanky, 4 PL hrubej muky ( ja som pouzila spaldovu), 250g makkeho tvarohu, vajce, sol poleva: jahody, praskovy cukor (podla chuti) POSTUP PRÍPRAVY Z tvaroha, muky, struhanky, rozslahaneho vajca a stipky soli vypracujeme cesto, ktore nechame chvilku postat. Z cesta tvorime male placicky do ktorych vkladame umyte jahody. Hotove gulky vlozime do vriacej vody na asi 5- 8 minut, ked vyplavaju na povrch uz su hotove. Nez sa gulky uvaria si rozmixujeme jahody s praskovym cukrom a touto polevou potom zalejeme uvarene gulky. Ja som pouzila este aj tvaroh a nan som dala polevu. Z tohoto cesta mi vyslo presne 14 guliek. Vyborne a velmi jednoduche jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 19.3.2010, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Parížsky šľahačkový zákusok - super a jednoduchýPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: * 4 žĺtky * 300 g práškového cukru * 150 ml vody * 150 ml oleja * 200 g polohrubej múky * 1/2 balíčka prášku do pečiva * 1 PL kakaa * 4 bielky * Krém: 4 šľahačky * 3 čokolády * ríbezľový džem na potretie * kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém. 2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C. 3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 21.5.2016, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Fantastické slané tyčinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hlatkej muky, 250g rastlinneho tuku, 200ml kyslej smotany, 1 vajce, 1 lyzicka soli, 60g struhaneho syra, 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Z muky, tuku, smotany, vajca a soli si vypracujeme tuhsie cesto, ktore nechame 60 minut odpocivat. Vyvalkame ho na 5mm. Potrieme vajcom a posypeme syrom ( mozeme posypat aj rascou,sezamom,solou ). Nakrajame na tycinky, alebo vykrojime rozne tvary a upecieme. Tycinky su vyborne, chrumkave a velmi jednoduche. Dobru chut :). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.12.2012, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Grilovaný baklažán a cuketa s parmezánomPOTREBNÉ PRÍSADY Cuketa, baklazan, olivovy olej, balzamikovy ocot, citron, parmezan, sol, mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Nakrajame si baklazan na kolieska, ktore posolime a pokvapeme citronom z kazdej strany, nechame postat cca 20 minut. Cuketu si tiez nakrajame na kolieska. Plech jemne vymastime olivovym olejom a ukladame nan kolieska cukety aj baklazanu,ktore sme este pred tym posolili a pokorenili. Vlozime do truby - gril a grilujeme do zlatista z oboch stran. Hotove ulozime na tanier, posypeme parmezanom, ja som pridala aj platky mozzarely a cele to zakvapneme balzmikovym octom. Dobru chut :). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |