. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 591-600)<< predošlé 1,.,55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Živánska



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso, slaninka, domáca klobása, čerstvé šampiňóny, cibuľa, zemiaky, soľ, olej, rasca, grilovacie korenie šalát: biela kapusta, mrkva, jablko, menšia cibuľa, olej, práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Taktiež si pokrájame mäso, klobásku, na hrubšie pásiky slaniny, na hrubšie kolieska cibuľu a očistíme si šampiňony (zbavíme ich stopiek, necháme si len klobúčiky). Na plech nalejeme trošku vody, na to uložíme zemiaky, posolíme, na to uložíme mäso, posypať grilovacím korením a potom už len rovnomerne poukladáme slaninku, klobásu, šampiňóny, cibuľu. Všetko to trochu polejeme olejom a zakryjeme alobalom. Dáme piecť do predriatej rúry na 220 stupňov. Najskôr pečieme 1 hodinu, potom alobal dáme dole a pečieme ďalej skoro trištvrte hodiny. Občas premiešame a je potrebné občas doliať vodu, prípadne ja používam ochutený vývar z polievky.

Medzitým si pripravíme šalát: nadrobno nakrájam cibuľku, na strúhadle nadrobno nastrúhať mrkvu, taktiež na strúhadle nastrúhať jablko a aj bielu kapustu (na tom väčšom). Všetko to zmiešať, pridať asi 1 čajovú lyžičku práškového cukru a 1 polievkovú lyžicu oleja.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Napácovaný bravčový rezeň so šalátom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového sthna, 3 vajcia, strúhanka, 2 strúčky cesnaku, 0,7 l červeného vína, korenie, soľ, olej. Príloha: šalát /zemiakový, vlašský /

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, zalejeme vínom a necháme cez noc pácovať. Napácované rezne osušíme, potrieme rozotretým cesnakom so soľou, položíme do strúhanky a opäť naklepeme, aby sa strúhanka zaklepala do mäsa. potom namočíme do rozšľahaných vajec a dáme smažiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové karé s jablkovým čatni



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé, 2 väčšie cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá /alebo drvená/ rasca, olej, cca 3 dl vody.

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2008, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Utopence



POTREBNÉ PRÍSADY

špekačky; na nálev: voda a ocot v pomere 1:1, 4 zrnká korenia, 1 zrnko nového korenia na 1 špekáčik, 1 bobkový list na 3 špekačky, cibuľa.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravený nálev uvaríme, necháme vychladnúť a scedíme. Na každé 3 špekačky si ďalej pripravíme 1 cibuľu nakrájanú na kolieska. Cibuľu a olúpané, po dĺžke rozkrájané špekačky ukladáme po vrstvách do fľaše a vrstvy prekladáme korením. Potom zalejeme vlažným nálevom, uzavrieme a necháme odležať v chlade. Ideálna doba naloženia utopencov sú 2-3 týždne

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

HUSPENINA- niekto ju miluje niekto nenávidí.



POTREBNÉ PRÍSADY

Brav.koleno,kože možu byť aj chvosty,nohy atd., zelenina (mrkva,petrzlen,zeler,kalerab,cibula,cesnak) vegeta,soľ,korenie,hovadzí bujón.No a nadobky do ktorých to ponalievate.(ja pouzivam prazdne kelimky z masla).

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso a hlavne kože tých aj viac dáme do hrnca variť,pridáme bujón a očistíme zeleninku.Pridáme ju do hrnca,osolíme,okoreníme a ovegetujeme.Varíme kým je mäsko mäkké.Mäsko vyberieme a rozporcujeme do nachystaných kelimkov.Kože a zeleninu vyhadzujem no niekto aj to dáva do kelimku.Vývar z mäska ponalievame cez sitko do kelimkov.Pozatvárame kelimky a necháme na chladnejšom mieste vychladnúť.Vychladnuté kelimky premiestnime na noc do chladničky.Ráno je huspeninka krásne stuhnutá tak šup s ňou do bruška.Nakrájame cibuľku a pokvapkáme octom.Zajedáme pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 21.11.2013, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

PLNENÉ ZEMIAKY MASOM



POTREBNÉ PRÍSADY

bravč.pliecko alebo stehno-cca 600g,šampiony/čerstvé alebo konzervované/,stredne veľké zemiaky- počet kusov podľa potreby,slanina,cibuľa,šľahačková smotana,soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Milé dámy,
ponúkam vám strašne dobrý recept,myslím,že ani nie náročný na prípravu,len potrebujete k tomu jednu vecičku,bez ktorej nemôžete začať:-)Je to kovová tyčka so špirálkou na dlabanie zemiačikov,pozrite foto v obrázkovom postupe:-)))Myslím,že zoženiete v domácich potrebách...ale treba asi hľadať....
Postup prípravy nech sa páči v obrázkovom postupe:o)
Tak poďme na to:-)))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Katarína P. (Catrina) ID 9486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.3.2011, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rýchly a fantastický maďarský guláš z rúry



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 1 kg bravčové plece 3 cibule 5 strúčikov cesnaku 2 ČL gulášového korenia 3 PL sladkej papriky 3 PL solamil (hladká múka, alebo zlatý klas) podľa chuti soľ a čierne mleté korenie 1 kocku bujónu (rozmrvíme) 7,5 dcl vody Kto má rád pikantné, môže pridať feferónky, po prípade pikantnú papriku...

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Pripravíme si „jánske sklo“ – zapekaciu nádobu vhodnú do rúry na pečenie, aby sa nám to všetko zmestilo, vrátane vody nakoniec.

Nakrájame mäso na kocky, cibuľu na drobno, cesnak pretlačíme. Všetko dáme do pripravenej nádoby, pridáme ostatné ingrediencie a premiešame, najlepšie rukou, aby sa všetky chute zmiešali, postupne zalievame pri miešaní 7,5 dcl vody. Nádobu zakryjeme „natesno“ alobalom a pri 250°C „varíme“ v rúre bez akéhokoľvek miešania a nazerania pod alobal 1,5 hodiny. Potom mäsko vyberieme z rúry a podávame s knedlou, po prípade s pečivom.

Prajeme Vám dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)

Jana B. (LauraJana) ID 7780 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 6.4.2014, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

ZAPEKANÉ REZNE S CIBUĽKOU



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové rezne cca 1kg, soľ, korenie, strúhanka, 3 vajíčka, cca 1,5dl mlieka, hladká múka, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

V OBRÁZKOVOM POSTUPE

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 15.3.2009, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Plnené rezníky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

tak pre inšpiráciu

POSTUP PRÍPRAVY

rodinná oslava narodenín. Tu som bola v 4. mesiaci, a nik to ešte okrem nás troch nevedel :) Už mi aspoň chutilo lepšie jesť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2008, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

bravcove masko a zvysok zo zahradky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

bravcove plece- nejaky kus v celku, tak okolo kila, ale ked je menej, alebo viac vobec to nevadi. cesnak, mleta cervena paprika, rasca, olej, zemiaky, mrkva, petrzlen, cibula, sol.

POSTUP PRÍPRAVY

sledujte obrazkovy postup :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Barbora M. (soldi) ID 27619 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 591-600)<< predošlé 1,.,55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu