končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 60 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trasená blesková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Čo potrebujete: 1 hotový tortový korpus (dostať kúpiť v Kauflande, najlepšie je s trošku vyvýšenými okrajmi), 2 šľahačky (najlepšie trvanlivé, nemusíte sa báť, že vám zostárnu, kým koláč budete robiť), 1 menšia konzerva mandarínok, 1 puding bez varenia (ja kupujem Olé od Dr. Oetker, lepšie mi chutí čokoládový, ale môžete použiť aj vanilkový), granko na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Prišla vám návšteva a v tom momente chytáte paniku, pretože ako naschvál ste nič neupiekli a váš manžel alebo deti vám vyjedli všetky zásoby keksov? Počas prípravy kávy urobíte bleskový koláč a návšteva si to ani nevšimne. Neveríte? Ja som to už tak raz urobila a určite si aj do budúcna pripravím potrebné suroviny, aby som bola na nečakané návštevy pripravená. Koláč zvládne aj absolútna nekuchárka - necukrárka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.2.2009, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátové halušky so smotanovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Sú veľmi jednoduché na prípravu a určite si tiež pochutnáte. Dokonca chutili aj mojej dcére, ktorá normálny špenát do úst nedá a tu jej vôbec nevadil. Čo potrebujete: 1 balíček mrazeného špenátu, 1 vajce, hladkú múku, soľ, 50g masla, 125ml sladkej smotany, 1 tavený syr v črievku, hrsť mrazených alebo čerstvých hríbov, 100g oravskej alebo gazdovskej slaninky, olej POSTUP PRÍPRAVY Najprv si rozmrazte špenát. (Pokiaľ ste sa pre tento recept rozhodli práve teraz a nemáte čas čakať aspoň 2 hodiny, tak to spravte ako ja - ešte nerozbalený ho dajte do nádoby s horúcou, nie vriacou! vodou a za pár minút je rozmrazený). Špenát dajte do misky, pridajte vajce, trochu soli a toľko múky, aby ste vypracovali stredne husté cesto, z ktorého budete hádzať do vriacej vody halušky. Po uvarení ich vyberte a premyte v teplej vode. Maslo si roztopte, pridajte lyžicu hladkej múky a popražte, prilejte smotanu a tavený syr a nechajte roztopiť. V inej panvici si opražte na drobné plátky nakrájanú slaninku, pridajte hríbiky a uduste ich asi 10 minút. Do halušiek vlejte smotanovú omáčku, naservírujte na taniere a po vrchu naservírujte hríbiky so slaninkou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2009, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na mexický spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept robievam veľmi rada, pretože je tzv. “všetko hoď do hrnca a samo sa to uvarí”. Je náznakom na spôsob mexickej kuchyne, lebo je tam červená fazuľa a kukurica, ale nie je to také pikantné, pretože chcem variť tak, aby to zjedli aj moje deti. Pre tých, ktorí by ale chceli tú ozajstnú chuť Mexika, doporučujem pridať si tam chilli korenie. Čo budete potrebovať: 500g hovädzieho pliecka, 1 konzerva červenej fazule, 1 menšia konzerva kukurice, 4 vajíčka, soľ, korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 1 cibuľa, olej, lyžica hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a necháme, nech pustí šťavu, potom tam pridáme konzervu červenej fazule, konzervu kukurice, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Po uvarení pridajte na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajíčka a v troške vody rozmiešajte hladkú múku a vlejte do mäsa, aby omáčka zhustla. Môžete podávať s ryžou alebo cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásový koláč s kokosovou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY Už pri pečení tohto koláča sa vám budú vaše chuťové kanáliky pripravovať na perfektnú maškrtu, pretože kokos vám bude z rúry nádherne voňať. Na cesto: 175g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, 200g masla, 350g hl. múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 150ml ananásovej šťavy, ananásový kompót (580ml) Na posýpku: 125g zmäknutého masla, 150g hl. múky, 80g kryštálového cukru, štipka soli, 120g strúhaného kokosu POSTUP PRÍPRAVY 1. Ananás nechajte na sitku odkvapkať, šťavu odložte na ďalšie použitie a ananás pokrájajte na malé kúsky. 2. Na posýpku dajte do misky všetky prísady a dobre premieste rukou. 3. V mixéri rozmixujte vajíčka s maslom a cukrom, pridajte ananásovú šťavu a nakoniec múku s kypriacim práškom. 4. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech, urovnajte. Kúsky ananásu poukladajte rovnomerne na cesto a posypte posýpkou. Vložte do rúry a pečte pri 200°C asi 30 minút, kým kokos nechytý hnedastú farbu. 5. Koláč nechajte vychladnúť a krájajte. Mňam! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2011, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jogurtové dolky pre zamilovanýchPOTREBNÉ PRÍSADY Obľúbila som si veľmi robenie doliek. Ale namiesto klasických s kváskom som si zvykla robievať ich z acidofilného mlieka, resp. z jogurtu. Pomer by sa mal zachovať, záleží už len od toho, čo máte doma. No a dnes som si pripravila dolky nie so slivkovým lekvárom, ktorým zliepam dolky, ale spravila som výborný čučoriedkový krém, ktorým som dolky obliala. Čo budete potrebovať: 1l acidofilného mlieka (resp. v rovnakom množstve biely jogurt), 4 vajíčka, malá lyžička soli, 3 PL kryštálového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 400g polohrubej múky, olej na vysmážanie na krém: 1 čučoriedkový kompót, 1 šľahačková smotana, solamyl, podľa potreby cukor, šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby dajte acidofilné mlieko, žĺtka z vajíčok, cukor, sódu bikarbónu, soľ a múku. Dobre premiešajte, aby ste nemali hrudky. Zvlášť si vyšľahajte na penu bielka a zľahka ich vmiešajte do cesta. Nechajte asi 15 minút stáť, nech trošku cesto zvláčnie. Na panvici na dolky vyprážajte postupne malé dolky. Budú krásne nadýchané. Čučoriedkový kompót aj so šťavou dajte na sporák zovrieť. V šľahačkovej smotane rozmiešajte asi 2 PL solamylu a prilejte do kompótu. Podľa potreby oslaďte cukrom. Ak by ste mali riedky, pridajte ešte v troche mlieka rozmiešaný solamyl. Dolky naservírujte na tanier, polejte krémom a ozdobte šľahačkou v spreji. Váš drahý sa bude oblizovať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2010, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čerešňový hrnčekový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 veľká zaváranina čerešní alebo čerstvé čerešne, 1 zlatý klas, 400 ml vody z čerešní alebo ovocný džús (najlepší je jablkový 100%-tný) POSTUP PRÍPRAVY Mlieko s vajíčkami a cukrom vyšľahajte do hladka. Pridajte olej, polohrubú múku a kypriaci prášok. Cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech. Na vrch naukladajte odkvapkané čerešne a dajte piecť do vyhriatej rúry na asi 30 minút. Medzitým si do hrnca nalejte vodu z čerešní, alebo ak máte čerstvé ovocie, tak 400 ml džúsu. Dajte zohriať a prilejte do toho v 100ml vody rozmiešaný zlatý klas. Uvarte do stuhnutia. Vylejte na mierne vychladnutý koláč. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.5.2011, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tiramisu podľa KatkyPOTREBNÉ PRÍSADY Kamarátka mi dala recept na strašne dobrý zákusok. Je to jednoduchšia verzia Tiramisu a neskutočne dobre chutí. Myslím, že keď ho ochutnáte, asi sa nebudete s ním chcieť podeliť :-) Čo potrebujete: 2 pochúťkové maslá bez chuti, 2 šľahačkové smotany, 1 balíček vanilkového cukru, 6 PL kryštálového cukru, 2 balíčky podlhovastých piškót, zrnková káva, kakaový prášok POSTUP PRÍPRAVY Pochúťkové maslo vymiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne pridávajte šľahačkovú smotanu. Vyšľahajte na hladký krém. Na dno podlhovastej nádobky si uložte jeden raz piškót. Najprv ich ale namočte jednou stranou do silnej zrnkovej kávy. Zakryte vrstvou krému a zopakujte ešte jednu radu piškót a krému. Dajte stuhnúť na 24 hodín do chladničky. Pred podávaním posypte kakaom. Mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 13.9.2009, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňónové prekvapenie na ihlePOTREBNÉ PRÍSADY Rozhodla som sa podeliť s vami o ďalší môj obľúbený recept. Je strašne jednoduchý a veľmi chutný. Môžete si ho spraviť v ktoromkoľvek ročnom období. Čo potrebujete: malé čerstvé šampiňóny, 20dg hydinovej šunky vkuse, 20dg tvrdého syra vkuse, 2 vajíčka, hladká múka, soľ, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Hydinovú šunku pokrájajte na kocky o veľkosti približne 2×2x1cm. Rovnako pripravte aj tvrdý syr. Šampiňóny umyte. Spolu so šunkou a syrom striedavo napichujte na ihly na ražničí alebo na dlhé špajdle. Z vajíčok, hladkej múky, soli a trošky vody si pripravte stredne husté cestíčko. Ihly do cestíčka namáčajte a hneď vyprážajte v horúcom oleji. Podávajte so zemiakmi a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové medailóniky v brusnicovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Občas je dobré mať doma zvyšky korenín, alebo pochutín, lebo potom sa môže podariť vymyslieť nový, a k tomu ešte aj chutný recept. Ja som v jednu nedeľu takto zariskovala a dopadlo to výborne, až som sa sama čudovala :-) Čo budete potrebovať: korenie Garam Masala (od Vitany), hotová brusnicová omáčka, bravčová panenka (ak nie je, môže byť stehno), korenie, soľ, drvená rasca, 2 kocky hovädzieho bujónu, solamyl, olej POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Bravčové mäso som si nakrájala na drobné medailóniky a jemne vyklepala. Nasolila som ho a nakorenila korením a drvenou rascou. Na oleji som sprudka medailóniky z oboch strán opiekla. Mäso som vložila do hrnca, podliala vodou, pridala 2 kocky bujónu a 2 lyžičky korenia Garam masala a dusila asi 1/2 hodinu. Potom som tam pridala asi 3PL brusnicovej omáčky a dusila domäkka. Mäso som vybrala z výpeku a zahustila som ho solamylom rozmiešaným v troche studenej vody. Jedlo bolo hotové. Môžete podávať s opekanými zemiakmi alebo zemiakovým pyré. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečená BB tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Odkedy mám vlastnú domácnosť, na Vianoce vždy robievam nepečenú BB tortu. Je výborná, strašne nám chutí a je veľmi jednoduchá na prípravu. Vždy sa po nej len tak zapráši. Čo budete potrebovať: 1 cera, 1 krabička BB pudingu, 20dg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, hrsť posekaných orechov (nemusia byť), 3-4 lyžice kakaa, 2 vajcia, 1 šálka silnej kávy, 1 balík okrúhlych piškót (môžu byť aj podlhovasté, ale horšie sajú kávu, namáčajte vtedy dlhšie) POSTUP PRÍPRAVY Nad parou rozpustite ceru, nechajte trochu vychladnúť. Pridajte puding, cukor, vanilkový cukor, kakao a orechy. Až nakoniec vajcia. (Môže sa stať, že sa vám hmota sekne, v takom prípade pridajte trochu horúcej vody a vymiešajte do hladka). Nad parou vymiešajte dohladka. Formu na srnčí chrbát vyložte potravinárskou fóliou. Nalejte trochu hmoty. Piškóty namáčajte v káve a vkladajte do formy po celej ploche. Pretrite ďalšou vrstvou hmoty a znovu rad piškót. Zakončite vrstvou hmoty. Dajte stuhnúť na 12 hodín do chladničky. Potom koláč vyberte z formy a odstráňte alobal. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 19.10.2009, 0:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 60 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |