. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Parená knedľa - celkom jednoduché*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

*****15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g), 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 čL kryš.cukru, 1a1/2 čL soli, 1 žĺtok, 1 PL oleja, 3 PL vlažnej vody , trocha múky na podsypanie**********Budeme potrebovať aj PARÁK a PAPIER NA PEČENIE (PNP). Ak nemáte parák, odporúčam kúpiť si ho, lebo ho využijete aj neskôr pri zohrievaní nakrájanej knedle, alebo pri príprave zeleniny v pare. Použitie PNP nám ušetrí trampoty pri vyberaní uvarených knedlí a navyše odpadne vymasťovanie hrnca i paráka a ich následné odmasťovanie :-)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do misy vložíme sito a naložíme doň múku, zároveň ju aj preosejeme. Môžeme ju dať na minútku
do MW zohriať, alebo ju dáme zohriať na iné teplé miesto.
2) Do misky (alebo hrnčeka) dáme vlažnú vodu, cukor a rozmiešame. Pridáme rozdrobené droždie
a zalejeme trochou mlieka. Prikryjeme servítkou a do 5 minút nám vzíde kvások.
3) Do nahriatej múky vlejeme kvások, zvyšné mlieko a premiešame. Pridáme soľ, olej a žĺtok a opäť
premiešame.
4) Potom dáme misu s múkou a hnetačom do silných rúk manžela, ktorý si iste rád :-D potrénuje
svoje svalstvo. Treba ho inštruovať, že miesiť sa musí poriadne, bez ulievania, žiadne flákanie :-)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 23.7.2017, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci chlieb zo semienkami-odporúčam.



POTREBNÉ PRÍSADY

300-330 ml vody ,600 g pšenično žitnej múky, 2 KL soli, 2 KL cukru, 2 KL sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 1 KL rasce, semená, kto má aké rád ja som dala slnečnicu.

POSTUP PRÍPRAVY

Do domácej pekárne dáme suroviny v poradí, ako som ich napísala.Pustíme program na miesenie cesta. Po zaznení signálu pridám semená, nechám to vykysnúť v pekárni. Potom cesto vyberiem a vytvarujem tvar, aký mi vyhovuje. Dám ho na plech, kde som dala papier na pečenie.Nechám ešte chvíľu podkysnúť cca 10 min., potriem osoleným mliekom, posypem semienkami, dám do vyhriatej trúby. Pečiem cca 35 mim na 200 st.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 11.12.2015, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky ( ja som miešala s celozrnou ) 2 uvarené zemiaky ( nie veľmi veľké) 2 čl. soli 2 pl. octu , rasca 3 dcl vlažnej vody polovička z kocky droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme , múku , soľ , postrúhane zemiaky, ocot a rascu . V 3 dcl vody si vymiešame droždie a štipku cukru a hneď to všetko vlejeme do múky a vypracujeme cesto . Cesto dáme kysnúť na hodinu aj štvrť (75 minút )... Po vykysnutí cesto prehodíme do formy a necháme podkysnúť ešte 15 minút a dáme ho piecť . Ja som piekla prvé minúty na 200st a potom som znížila teplotu na 160 stup. po vybratí potrieme vodou :o) dobrú chuť :o))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Beáta I. (bebica20) ID 171876 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.4.2013, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravý špaldový mini chlebík - bagetka (bez cukru a kvasníc)



POTREBNÉ PRÍSADY

600g špaldovej múky alebo 500 g špaldovej múky a 100g ovsených alebo zdravších pohánkových vločiek,2 KL zarovnané sódy bicarbóny,1 KL soli (podľa chuti menej,či viac) asi 550 - 600ml kyslého mlieka - v mojom prípade cmar

POSTUP PRÍPRAVY

K zdravej strave patrí aj zdravý chlebík........takže:špaldovú múku odvážime,pridáme sódu bicarbónu,soľ a poriadne premiešame.Do stredu urobíme jamku a nalejeme cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Vytvoríme mokré cesto.Pracujeme rýchlo,s cmarom sa neoplatí moc babrať.Cesto rozdelíme na dve alebo štyri časti.Každú časť na pomúčenej doske vygúľame do požadovaného tvaru a dáme na plech s teflónovou podložkou.Každý chlebík trošku sploštíme,narežeme,potrieme jemne cmarom a dáme piecť.10 min na 200 *C a potom dopekáme cca 30 min.na 170 *C.Hotový chlebík preložíme na mriežku,potrieme jemne vodou a dáme chladnúť.Ja si potom chlebík nakrájam na polovičky a dám do mrazáku a podľa potreby si ho vyberám.
Keďže je to chlieb bez kvasníc,nečakajte zázraky a veľkosť.Chlebík vyzará na fotke obrovský,ale v skutočnosti je maličký,preto sa nezľaknite výsledku!Nám ale chutí,treba vyskúšať.S cestom sa nie celkom dobre pracuje,chce to cvik,ja ho už mám......každú časť pomúčenými rukami na pomúčenej doske len zľahka vygúľame.Pomúčená doska je samozrejme špaldovou múkou :-)
Komu nevadia vločky,tak robievam aj tak,buď s celými alebo s rozmixovanými vločkami.


Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 19.1.2018, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Hrozienkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieka 80g rozpusteného masla 1 KL soli+80-100g cukru 250g polohrubej múky 250 g hladkej múky (múky odporúčam preosiať) 1 balíček sušeného droždia 100 g hrozienok(hrozienka pridáme až po zaznení zvukového signálu)

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky pridáme postupne mlieko, maslo,múku,soľ,cukor, balíček sušeného droždia a po zaznení zvukového signálu pridáme hrozienka

Na pekárničke nastavíme:
Program: KLASIK
Zhnednutie: Médium
Veľkosť: 1KG
Čas sa nastavuje automaticky: 3:20 hod

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Miroslav Š. (mirkostofa) ID 265158 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI VIACZRNNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka T650, soľ, rasca, slnečnicové a tekvicové semienka, voda, olej, sušené droždie, zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

Do domácej pekárničky nasypeme pol kila hladkej múky T650, 1 uvarený postrúhaný zemiak, kávovú lyžičku soli, lyžičku rasce, 100 gramov lúpaných slnečnicových a tekvicových semien, 3 deci vlažnej vody, pol deci slnečnicového alebo tekvicového oleja, 7 gramov sušeného droždia. Pečieme na programe Normal, tmavý, 750 gramov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2013, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka - moja prvá - maličká :)



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 50g masla, 1 vajíčko, cca polka kocky droždia (alebo polovica sáčku instantného droždia), 2 lyžice poriadne plné medu, cca 1,5 dcl mlieka, štipka soli, 2x vanilkový cukor + 1 vanilínový cukor, po prípade vanilková aróma, pol hrste hrozienok, pol hrste sušených brusníc, pol hrste orechov a pol hrste lieskovcov, trochu rumu.\r\nNa potretie: Vajíčko, lúpané mandle

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže sme len dvaja, tak som sa rozhodla urobiť len maličkú vianočku. Popozerala som rôzne recepty a nakoniec som si vytvorila svoj vlastný. :)\r\nKeďže obaja milujeme vanilkovú chuť, tak som spravila viac - menej vanilkové cesto. Ale s čím začať:\r\nDáme si namočiť hrozienka a sušené brusnice do rumu a necháme, aby nám pekne presiakli. \r\nDo hrnčeka som dala zohriať trochu mlieka, aby bolo vlažné - viac teplé ako studené, pridala som trochu medu, poriadne zamiešala a nadrobila asi pol kocky droždia. Kvások som odložila na teplé miesto. Medzi tým som si do rýchlokysky pripravila múku, štipku soli, vanilkový a vanilínový cukor, prášok vanilkovej arómy, poriadne som premiešala, vymiešala som si aj jedno vajíčko s medom a keď bol kvások hotový, tak som suchú zmes, vajíčko so zvyškom medu a kvások pekne spolu spracovala. \r\nNechala som kysnúť asi 1 a pol hodiny na teplom mieste. Následne som rukou cesto premiešala, pridala som namočené hrozienka a brusnice, posekané orechy a lieskovce, (nie na príliš malé kúsky) znova som cesto spolu spracovala. \r\nNa vymúčenej doske som si cesto rozdelila na polovicu a potom každú polku na 3 časti.\r\nZ každej časti som vyšúlala valčeky, 3 ks a zaplietla, to isté som spravila aj s druhou časťou. Takže som mala z troch prameňov zapletené 2 časti. Tú širšiu som dala dole a na to som položila tú menšiu. \r\nPrikryla som to utierkou a nechala som to ešte dobrú pol hodinu odpočívať a kysnúť. Pôvodne som chcela 4+3+2 zapletať, ale cesta bolo naozaj máličko a ako tam boli tie orechy a hrozienka s brusnicami, ťažšie sa spracovávalo. \r\nPo pol hodine som vianočku preložila na vymaslovaný plech, potrela vajíčkom a posypala lúpanými mandľami. \r\nVianočku som dala do vopred vyhriatej rúry (vyhrievaná na 200 stupňoch), potom som to stiahla na 150- 170 stupňov a piekla cca 45 minút. Nezostala prihorená, nemusela som ju ničím zakrývať. Či je dopečená som odskúšala pichnutím špáratka do cesta. \r\nEšte teplú som ju potrela maslom, aby nebola suchá.\r\nMôžem povedať, že veľmi rýchlo sa dojedla a hoci môj drahý nie je na sladké, oblízal si všetkých 10 prstov na ruke. Bohužiaľ tvarovo sa mi nepodarila úplne podľa predstavy, ale chuťovo bola nad moje očakávania. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.11.2012, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Ciabatta - taliansky chlieb (z Apetit.cz)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 500 g hladkej múky T650, 1/2 kocky droždia, 1 čL cukru, 2,5 čL soli, 60 - 80 g olív, príp. sušené paradajky, okrem toho trocha múky na podsypávanie ***Pozn.: múku možno zameniť za iný druh alebo kombinovať s inými druhmi, napr. s celozrnnou. Už to síce nebude talianska ciabatta, ale bude to dobré tiež (len prvýkrát opatrne - menej je niekedy viac :-) a rozšoupnite sa až pri ďalšej várke :-D pre istotu).

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do nádoby DP nalejeme vodu, olej a vsypeme múku. Pridáme soľ do jedného rohu, do stredu dáme droždie s cukrom a spustíme program CESTO.
2) Pred koncom miesenia pridáme pokrájané olivy, prípadne sušené paradajky alebo ak uznáte za vhodné, tak cesnak a bylinky alebo aj opraženú cibuľu. (Možno bude treba dosypať trocha múky, ja som pridala asi 2 PL)
3) Cesto necháme kysnúť.
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prehnetieme ručne a rozdelíme na 4 časti.
5) Jednotlivé časti cesta rukami roztlačíme podľa možnosti do tvaru obdĺžnikov alebo štvorcov (ako keď karatista ide tehlu rozpoliť :-D ) a potom cesto stočíme do valčeka (stále podsypávame).
6) Uložíme ich na plech s PNP (mne vyšli na plech všetky štyri po šírke), plech prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto - 30 min máme pokoj, ale pár minút pred koncom relaxu zapneme rúru na 200°C.
7) Ciabatty vložíme do vyhriatej rúry a upečieme - cca 20 minút

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.2.2013, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Paprikový chlieb z domácej pekárne LIDL



POTREBNÉ PRÍSADY

310 ml vody, 1,5 čl soli, 1,5 čl oleja, 1,5 čl mletej červenej sladkej papriky, 530 g múky /ja dávam polohrubú s hladkou celozrnnou čiastočne/, 1 balíček sušeného droždia /alebo 21 g droždia/, 130 g červenej najemno nakrájanej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme do pekárne, okrem 130 g červenej nakrájanej papriky - pridáme až po zaznení signálu na pridanie.
Zapneme program 2 Kyprý /na pekárni LIDL/.

Chlieb máme veľmi radi /i deti/, dobre drží pokope, nesype sa. Je chutný i bez natretia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Hana Z. (hana2) ID 46864 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla

POSTUP PRÍPRAVY

pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní...
táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov...
pridávam svoj fotopostup.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (78) posledné: 4.12.2014, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu