končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,96 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Stromčeky s vanilkou a vaječným likéromPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: Na cesto: 250 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 150 g masla, 125 g práškového cukru, 1 tobolka pravej vanilky, 1 vajce. Na potretie a posypanie: 50 ml vaječného likéru, jemný kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Pridáme nakrájané studené maslo, práškový cukor, vajce a kaviár z pravej vanilky. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a dáme aspoň na pol hodiny do chladničky. 2. Vychladbnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm. Z cesta vykrajujeme stromčeky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C cca 10 minút. 3. Keď stromčeky vyberieme z rúry, ešte teplé ich natierame vaječným likérom a hneď ich aj posypeme cukrom. Chutia skvele a úžasne voňajú! POZNÁMKA: Z tejto dávky vyjde asi 90 stromčekov = cca 3 plechy. Stromčeky pečte len tak do zlatiska, nenechajte ich zhnednúť - sú potom už moc suché. Kľudne ich môžete likérom potrieť viac krát - získate tak mäkkšie a voňavejšie vianočné pečivo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (52) posledné: 22.12.2010, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vínové cukrovinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 250 g palmarín, 300 g hladká múka špeciál, 7 PL bieleho víno....práškový a vanilkový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY ...overené cukrovinky, ktoré neodmysliteľne patria k našim vianočným cukrovinkám ...sú veľmi jemnučké a krehučké, rozvoňajú celú kuchyňu :o)), výborne nielen k bielemu vínku dajú sa uskladniť v dóze cca 3 týždne.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 8.12.2012, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
GRILÁŽPOTREBNÉ PRÍSADY 1Hera, 200 g kryštálového cukru, 200 g orechov ,/ 100 g som zomlela a 100 g rozdrvila /, 1 salko. POSTUP PRÍPRAVY Našla som veľmi veľa receptov na griláž ale tento sa mi najviac pozdával a naozaj je skvelý OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 176 návštěvníkov) Beatrica S. (betsy) ID 18050 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (58) posledné: 9.12.2017, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Zlepované srdiečkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky (zmiešala som celozrnnú pšeničnú a ražnú), 300g pr. cukru, 250g medu, 5 vajec, 160g tuku, 2 KL sódy bikarbóny, 3 KL medovníkového korenia, 250g mletých orechov, na plnku: zbytky cesta, džem- tentoraz som dala slivkovú nutelu, ináč dávam marhuľový - mleté orechy alebo mandle, na polevu čokoláda a cera + ozdôbky POSTUP PRÍPRAVY Možno tu už podobný recept je, ale tento recept mám od kamarátky Moniky, robila som ho prvýkrát, inak som robievala zlepované medovníčky podľa receptu od pani Marty (skalička), ale keďže som ho nemohla nájsť, vyskúšala som tento (mimochodom, recept som už našla, ale už som mala medovníčky napečené). Tieto zlepované sú u nás vo veľkej obľube, ale tentoraz som robila len jednu dávku, bude to musieť stačiť, pretože chcem vyskúšať aj niečo iné ako medovníky. Piekla som ich ešte minulý týždeň, ale k zlepovaniu som sa dostala až teraz. Cesto si zarobíme a môžeme hneď vykrajovať a piecť, túto fázu som akosi zabudla odfotiť. Piekla som na 170 stupňoch, kým nezhnedli. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (54) posledné: 15.11.2011, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Elišky - plnené medovníkové keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 18 Dkg mletého cukru, 2 polievkové lyžice medu, 2 celé vajíčka, 1 lyžica oleja, 1 zarovnaná kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 polievková lyžica korenín do medovníkov, 30 - 40 Dkg hladkej múky - T650. Na plnku: cca 20 Dkg mletých orechov, práškový cukor a rum podľa chuti a pikantný džem. Okrem toho tmavá a biela čokoláda, Cera. POSTUP PRÍPRAVY A prečo práve Elišky? Pretože tento receptík som získala už pred rokmi od jednej detskej lekárky, ktorá sa práve takto volala. V mise si dobre vyšľaháme cukor, vajcia, med, olej, koreniny. Potom pridáme múku, v ktorej dobre rozmiešame sódu bikarbónu. Množstvo múky dávame podľa hustoty cesta. Cesto dôkladne vypracujeme a odložíme na chladné miesto - najlepšie na 12 až 24 hodín. Na doske rozvaľkáme pomerne na tenko - tenšie ako sme normálne zvyknuté pri medovníčkoch a vykrajujeme pravideľné tvary keksíkov - vždy jeden tvar do páru. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 C. Keksíky ničím nepotierame. Po upečení spájame plnkou: všetky suroviny na plnku len vymiešame. Džem použijeme pikantný - v mojom prípade to bol džem z černíc. Po zlepení keksíkov ich máčame v tmavej čokoláde, ktorú pripravíme obvyklým spôsobom a povrch zdobíme bielou čokoládou. Tieto keksíky, keď upečiete, tak sú pomerne tvrdé, ale akonáhle ich zlepíte plnkou a oblejete čokoládou, tak zmäknú a vydržia dlho, pokiaľ sa nezjedia. Až sa rozplývajú na jazyku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (53) posledné: 14.11.2014, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Čerešne v marcipáne a čokoládePOTREBNÉ PRÍSADY kandizované čerešne * pravý mandľový marcipán (alebo persipán) * asi 4 lyžice madľového likéru Amaretto (alebo griotky, prípadne rumu) * tmavá a svetlá čokoládová poleva * papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Moje vianočné guličky resp. bonbóniky:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 12.12.2011, 8:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočné, šľahačkové keksyPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky, vanilkový cukor, Hera, 250 ml šľahačkovej smotany (33%), štipka soli a práškový a vanilkový cukor na obalenie POSTUP PRÍPRAVY U nás veľmi obľúbené vianočné pečivo. S cestom sa výborne pracuje.\r\nZo všetkých surovín vymiešame cesto. Podľa potreby dosypeme hladkú múku a vymiesime. Necháme chvíľočku odpočinúť chladničke. Cca 20 - 30 min. Potom vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 - 1 cm a vykrajujeme formičkami. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 min. Ešte horúce obalíme vo vanilkovom a práškovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov) Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 21.12.2014, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
✿✿✿Perníková štrúdla so slivkovým lekvárom✿✿✿POTREBNÉ PRÍSADY 3oog hl.múky,1lyž.kakaa,2oog pr.cukru,1kypriaci prášok do perníka,1vajce,2lyž.medu,2lyž.rumu,4lyž.mlieka,1vajce na potretie.NA PLNKU:3oog slivkového lekváru(najlepší je domáci s kúskami sliviek)1oog mandlí POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme s kakaom,pr.cukrom a s kypr.práškom.Pridáme vajce,med,rum a mlieko a vypracujeme cesto,kt.necháme hod.odležať.Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme plát.Potrieme polovicou lekváru a posypeme polovicou olúpaných nasekaných mandlí.Zvinieme do rolády a preložíme na plech.Potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri 180°c asi 30min.Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 5.12.2012, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
***Medovníčky*** - PREVERENÁ KLASIKA ...POTREBNÉ PRÍSADY Aj keď je receptov na medovníčky neúrekom, tieto "moje" sú rokmi overené /ja ich pečiem už 14 rokov/ a receptík som už rozdala nespočetne veľa krát /každý kto ochutnal, ho hneď pýtal :-) /. Takže potrebujeme: 650g hladkej múky /nešpecifikujem presne typ, pretože som ich už piekla z každého druhu a rozdiel som nezbadala/, 250g práškového cukru, 50g zmäknutého masla /môže byť aj margarín/, 150g medu /najlepšie v tekutej forme, ale ak nám skryštalizoval, stačí ho v horúcom kúpeli nechať rozpustiť/, 4 žĺtky alebo 3 vajcia, 1 ČL perníkového korenia, 2 zarovnané ČL sódy bikarbóny, 4-5 PL mlieka /môže byť studené a viac ho fakt netreba/. POSTUP PRÍPRAVY Ja si zmiešam všetky sypké suroviny a potom pridám zvyšné ingrediencie, vymiesime hladké cesto, ktoré prikryté necháme do druhého dňa odpočívať v chlade. Potom ho po častiach vyvaľkáme na pomúčenej doske - tu upozorňujem, že je dobré ustriehnuť si hrúbku cesta 0,5 cm, vtedy medovníčky bez problémov zostanú mäkké!!! Vykrojíme si rôzne tvary /mne vyjde cca 85 kúskov väčších aj menších medovníčkov/ a pečieme na 180 stupňov do zlata. Ak ich chceme lesklé, menšie tvary potrieme žĺtkom pred a väčšie kúsky hneď po upečení. Pred zdobením necháme medovníčky jeden deň "vydýchať", aby nám neopadávala poleva /ja som na ne trochu pozabudla a "dýchali" nezakryté 4 dni, napriek tomu zostali krásne mäkučké :-) /. Skladujú sa v igelitovom sáčku a vydržia chutné naozaj dlho /teda ak ich nestihnete zjesť :-) /. Ak ich chcem mať ešte mäkšie, pár ich odoberiem do nádobky, prihodím krajec čerstvého chlebíka a sú ako obláčik. Tak nech sa darí a prajem krásne a šťastné Vianoce ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 30.11.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
PLNENÉ KORNÚTKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1-2 balíky tortových oplátok...... krém 3 bielka, 150g kryštálového cukru, 3dl mlieka, 3 žĺtky, 5PL hrubej múky, 250g klasického masla a 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY V OBRÁZKOVOM POSTUPE OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 19.12.2012, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,96 ďalšie >> |