. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 105 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

HUBY

Bedľa jedlá v cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

čo potrebujeme?v mojom prípade nechuť vyprážať v trojobale:)Sľúbila som a tak sa mi nechcelo... Zarobila som cestíčko,pridala nastrúhaný syr a už to išlo samé,)A čo k tomu?Zemiačiky a?Stále to nebolo ono.Chcelo by to nejakú omáčku.Otvorím chladničku a tam smotana:)Nastrúhala som do nej syr,pridala soľ a obedík bol hotový.Bedľa bola výborná chrumkavá a tá smotana k tomu,nevedeli sme sa dojesť.

POSTUP PRÍPRAVY

Pre začiatočníčky:Základné cestíčko na obaľovanie.Počet porcií:na cca 3-4 ks rezňov.
Suroviny:
2 vajcia, trošku vody,3 kopcovité polievkové lyžice hladkej múky, malá lyžička soli
Postup:
Do misy vyklepeme vajíčka a pridáme k nim vodu, ktorú naberieme do polovičky prázdnej škrupiny. Pridáme sol a metličkou rozšľaháme. Postupne pridávame múku a vymiešame na hladké cesto.
Vajíčka sú rôznej veľkosti, takže množstvo múky je orientačné.
Cestíčko by malo opak lyžice pekne obaliť a nestekať.
Toto cesto je základné, môžete ho upraviť chuťovo podľa pridaných pochutín...mletá červena paprika sladká, štipľavá, korenie, muškátový oriešok, bylinky,zemiaky,syr a pod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.8.2010, 0:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

HUBOVE KORENIE*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.10.2012, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiňónový špíz



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: šampiňóny, tvrdý syr môže byť na vyprážanie, jemná saláma a na cestíčko vajíčka, hl. múku, mlieko, soľ, korenie a olej na vyprážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Ružena P. (nikitka2) ID 29836 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.10.2011, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

šampiňony plnené syrom s omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

400g šampiňonov, 100g postrúhaného tvrdého syra, 50g masla, mleté biele korenie, soľ, hladká múka, 2-3 vajcia, strúhanka, olej na vyprážanie, 4 lyžice jemného kečupu, 100ml červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

šampiňony dôkladne očistite, hlavičky oddeľte od nožičiek, všetko opláchnite a opatrne osušte. Postrúhaný tvrdý syr premiešajte so zmäknutým maslom a ochuťte korením a soľou. Takto pripravenou hmotou naplňte hlavičky húb a obaľte ich v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. V hlbšej panvici rozpáľte dostatok oleja a šampiňony vypražte. Vyberte ich na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk.
Nožičky šampiňonov posekajte nadrobno a oprežte ich na dvoch lyžiciach oleja. Na panvicu primiešajte kečup, víno a podľa chuti osoľte. Omáčku ešte krátko povarte. Vyprážané šampiňony rozdeľte na taniere, ku každej porcii pridajte omáčku a zemiaky pripravené ľubovoľným spôsobom.

Recept mám z časopisu, včera sme mali na večeru a veľmi nám chutilo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.1.2009, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

mrazenie šampiňónkov



POTREBNÉ PRÍSADY

ľubovolné množstvo čerstvých šampiňónikov, potravinárska kys. citrónová, horúca voda

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže som nemala skúsenosti z mrazením čerstvých šampiňónov, hrabala som sa na nete, a vybrala som si čo sa mi najviac páčilo :)
Dávam, to sem aby som v prípade zabudnutia vedela kam z konopí :p alebo pre začiatočníčky ako ja :)

Čerstvé šampiňóny som prepláchla v studenej vode, aby neboli špinavé. Potom som ich ošúpala a pookrajovala zaschnuté stopky. Nakrájala som ich na hrubšie plátky, medzi tým som si dala zovrieť vodu a zaliala ňou cca 2 PL kys. citrónovej. Hríby som vo vode nechala +/- 4 min, potom som ich scedila a nechala v sitku vychladnúť. Keď vychladli dala som ich do nádobiek na mrazenie a šup do mrazáku :))
Dočítala som sa, že sa nemajú skladovať dlhšie ako 3-4 týždne..... ale všade písali inak ... u nás sa aj tak dlho neochladia :D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.2.2012, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hlivový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hlivy, 1 čerstvá paprika, 1/2 cibule, strúčik cesnaku, pažítka, alebo zelená cibuľka, ml. čierne korenie, soĹ citrón, tatárska omačka

POSTUP PRÍPRAVY

... viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.10.2012, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Bedľa jedlá na cesnakovej hrianke



POTREBNÉ PRÍSADY

Bedľa jedlá,olej,chlieb,soľ,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

kuk dolu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Silvia H. (Sisa1) ID 4224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.9.2018, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Najsamlepšia hubová polievka-nedajte sa odradiť obrázkom :-))



POTREBNÉ PRÍSADY

Sušené huby,kyslá kapusta a rôsol,kapustnica-proste šťava z kyslej kapusty :-), soľ, hl.múka

POSTUP PRÍPRAVY

Je to celkom jednoduché.Je to moja úplne najsamviac najmilovanejšia polievka-hoci polievky nemusím a huby zjem jedine v tejto polievke :-)
My ju robíme len 2-3x ročne,pretože sa robí na štedrovečerný stôl.Ale je ozaj super a nedajte sa odradiť obrázkom-možno nevyzerá majvábnejšie,ale chutí fakt skvele

Takže huby si namočíme na 1-2 hod. do vody,ak nemáte čas nemusí to byť. Množstvo podľa toho akú hustú polievku chcete.pridáme trochu kyslej kapusty,tak za hrsť a spolu pomelieme na mlynčeku na mäso-na tom nadstavci ako na mleté mäso alebo nadrobno nasekáme.Dáme do hrnca,zalejeme vodou a prilejeme aspoň 2-3 dcl kapustnice.Množstvo podľa toho koľko polievky chcete. A poriadne osolíme-ja dávam cca 2 ČL soli,podľa hrnca.Ale tak aby nebola presolená.Necháme variť na miernom ohni kým huby nezmäknú,cca 40-50 min.Na konci trochu zhustíme hl.múkou rozmiešanou v troche vody.Polievka má vďaka kapustnice kyselkastú chuť,pridaním soli je fajn slaná a huby v pozadí tomu dávajú tú super chuť.
My ju podávame spolu so zemiakmi,ktoré sa uvarili v šupke a ošúpané,na kocky nakrájané sa pomastia cibuľkou opraženou na oleji s trochou mletej papriky. A trochu tej cibuľky dám aj do polievky,ale nemusí to byť.
Je fakt super,nedá sa tam nič pokaziť-chuť si spravíte podľa toho ako radi máte kyslé a slané :-)
farba je hendá až čierna,ale chuť úplne super.Verím,že si nájde obľúbené miesto aj vo vašj kuchyni :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.10.2011, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

DUSENE HRIBY _ZASOBA NA ZIMU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hríby-najlepšie zmes,olej,soľ,čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tvrdšie hríby očistíme a pokrájame na plátky na troche oleja ich orestujeme.Posolíme,okoreníme a dusíme,kým nie sú bez vody.Necháme vychladnúť,dáme do dozičiek alebo mikroténových sáčkov a zamrazíme.Používame ako čerstvé-nerozmrazujeme,len dáme na teflonovú panvicu,podlejeme štipkou vody
a necháme varom rozmraziť.
Robíme z nich rizoto,praženičku,polievku,na smotane alebo na čo máme chuť.

Sáčky zaberú v mraziaku menej miesta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.2.2010, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Jedle bedle na smotane podľa môjho muža



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kyslá smotana, 5 - 6 bedlí, 1 menšia cibuľa, soľ, mčk, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nadrobno pokrájame a speníme na oleji*Pridáme nakrájané bedle a dusíme do mäkka*Keď sú bedle mäkké, postupne opatrne pridávame smotanu, po pridaní smotany už navaríme, len prehrejeme, aby sa nezrazila *Dochutíme mčk a soľou*Podávame s pečivom.


Muž si zabudol odfotiť hotové jedlo : ) a keď sme si to uvedomili, že ho nebolo ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.8.2010, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 105 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu