končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
HUBY |
Bedľa jedlá v cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY čo potrebujeme?v mojom prípade nechuť vyprážať v trojobale:)Sľúbila som a tak sa mi nechcelo... Zarobila som cestíčko,pridala nastrúhaný syr a už to išlo samé,)A čo k tomu?Zemiačiky a?Stále to nebolo ono.Chcelo by to nejakú omáčku.Otvorím chladničku a tam smotana:)Nastrúhala som do nej syr,pridala soľ a obedík bol hotový.Bedľa bola výborná chrumkavá a tá smotana k tomu,nevedeli sme sa dojesť. POSTUP PRÍPRAVY Pre začiatočníčky:Základné cestíčko na obaľovanie.Počet porcií:na cca 3-4 ks rezňov. Suroviny: 2 vajcia, trošku vody,3 kopcovité polievkové lyžice hladkej múky, malá lyžička soli Postup: Do misy vyklepeme vajíčka a pridáme k nim vodu, ktorú naberieme do polovičky prázdnej škrupiny. Pridáme sol a metličkou rozšľaháme. Postupne pridávame múku a vymiešame na hladké cesto. Vajíčka sú rôznej veľkosti, takže množstvo múky je orientačné. Cestíčko by malo opak lyžice pekne obaliť a nestekať. Toto cesto je základné, môžete ho upraviť chuťovo podľa pridaných pochutín...mletá červena paprika sladká, štipľavá, korenie, muškátový oriešok, bylinky,zemiaky,syr a pod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 30.8.2010, 0:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
HUBOVE KORENIE*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.10.2012, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňónový špízPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: šampiňóny, tvrdý syr môže byť na vyprážanie, jemná saláma a na cestíčko vajíčka, hl. múku, mlieko, soľ, korenie a olej na vyprážanie. POSTUP PRÍPRAVY Postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Ružena P. (nikitka2) ID 29836 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.10.2011, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
šampiňony plnené syrom s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 400g šampiňonov, 100g postrúhaného tvrdého syra, 50g masla, mleté biele korenie, soľ, hladká múka, 2-3 vajcia, strúhanka, olej na vyprážanie, 4 lyžice jemného kečupu, 100ml červeného vína POSTUP PRÍPRAVY šampiňony dôkladne očistite, hlavičky oddeľte od nožičiek, všetko opláchnite a opatrne osušte. Postrúhaný tvrdý syr premiešajte so zmäknutým maslom a ochuťte korením a soľou. Takto pripravenou hmotou naplňte hlavičky húb a obaľte ich v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. V hlbšej panvici rozpáľte dostatok oleja a šampiňony vypražte. Vyberte ich na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk. Nožičky šampiňonov posekajte nadrobno a oprežte ich na dvoch lyžiciach oleja. Na panvicu primiešajte kečup, víno a podľa chuti osoľte. Omáčku ešte krátko povarte. Vyprážané šampiňony rozdeľte na taniere, ku každej porcii pridajte omáčku a zemiaky pripravené ľubovoľným spôsobom. Recept mám z časopisu, včera sme mali na večeru a veľmi nám chutilo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 24.1.2009, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
mrazenie šampiňónkovPOTREBNÉ PRÍSADY ľubovolné množstvo čerstvých šampiňónikov, potravinárska kys. citrónová, horúca voda POSTUP PRÍPRAVY Keďže som nemala skúsenosti z mrazením čerstvých šampiňónov, hrabala som sa na nete, a vybrala som si čo sa mi najviac páčilo :) Dávam, to sem aby som v prípade zabudnutia vedela kam z konopí :p alebo pre začiatočníčky ako ja :) Čerstvé šampiňóny som prepláchla v studenej vode, aby neboli špinavé. Potom som ich ošúpala a pookrajovala zaschnuté stopky. Nakrájala som ich na hrubšie plátky, medzi tým som si dala zovrieť vodu a zaliala ňou cca 2 PL kys. citrónovej. Hríby som vo vode nechala +/- 4 min, potom som ich scedila a nechala v sitku vychladnúť. Keď vychladli dala som ich do nádobiek na mrazenie a šup do mrazáku :)) Dočítala som sa, že sa nemajú skladovať dlhšie ako 3-4 týždne..... ale všade písali inak ... u nás sa aj tak dlho neochladia :D OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.2.2012, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hlivy, 1 čerstvá paprika, 1/2 cibule, strúčik cesnaku, pažítka, alebo zelená cibuľka, ml. čierne korenie, soĹ citrón, tatárska omačka POSTUP PRÍPRAVY ... viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.10.2012, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Bedľa jedlá na cesnakovej hriankePOTREBNÉ PRÍSADY Bedľa jedlá,olej,chlieb,soľ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY kuk dolu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Silvia H. (Sisa1) ID 4224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.9.2018, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Najsamlepšia hubová polievka-nedajte sa odradiť obrázkom :-))POTREBNÉ PRÍSADY Sušené huby,kyslá kapusta a rôsol,kapustnica-proste šťava z kyslej kapusty :-), soľ, hl.múka POSTUP PRÍPRAVY Je to celkom jednoduché.Je to moja úplne najsamviac najmilovanejšia polievka-hoci polievky nemusím a huby zjem jedine v tejto polievke :-) My ju robíme len 2-3x ročne,pretože sa robí na štedrovečerný stôl.Ale je ozaj super a nedajte sa odradiť obrázkom-možno nevyzerá majvábnejšie,ale chutí fakt skvele Takže huby si namočíme na 1-2 hod. do vody,ak nemáte čas nemusí to byť. Množstvo podľa toho akú hustú polievku chcete.pridáme trochu kyslej kapusty,tak za hrsť a spolu pomelieme na mlynčeku na mäso-na tom nadstavci ako na mleté mäso alebo nadrobno nasekáme.Dáme do hrnca,zalejeme vodou a prilejeme aspoň 2-3 dcl kapustnice.Množstvo podľa toho koľko polievky chcete. A poriadne osolíme-ja dávam cca 2 ČL soli,podľa hrnca.Ale tak aby nebola presolená.Necháme variť na miernom ohni kým huby nezmäknú,cca 40-50 min.Na konci trochu zhustíme hl.múkou rozmiešanou v troche vody.Polievka má vďaka kapustnice kyselkastú chuť,pridaním soli je fajn slaná a huby v pozadí tomu dávajú tú super chuť. My ju podávame spolu so zemiakmi,ktoré sa uvarili v šupke a ošúpané,na kocky nakrájané sa pomastia cibuľkou opraženou na oleji s trochou mletej papriky. A trochu tej cibuľky dám aj do polievky,ale nemusí to byť. Je fakt super,nedá sa tam nič pokaziť-chuť si spravíte podľa toho ako radi máte kyslé a slané :-) farba je hendá až čierna,ale chuť úplne super.Verím,že si nájde obľúbené miesto aj vo vašj kuchyni :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.10.2011, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
DUSENE HRIBY _ZASOBA NA ZIMU*****POTREBNÉ PRÍSADY Hríby-najlepšie zmes,olej,soľ,čierne mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Tvrdšie hríby očistíme a pokrájame na plátky na troche oleja ich orestujeme.Posolíme,okoreníme a dusíme,kým nie sú bez vody.Necháme vychladnúť,dáme do dozičiek alebo mikroténových sáčkov a zamrazíme.Používame ako čerstvé-nerozmrazujeme,len dáme na teflonovú panvicu,podlejeme štipkou vody a necháme varom rozmraziť. Robíme z nich rizoto,praženičku,polievku,na smotane alebo na čo máme chuť. Sáčky zaberú v mraziaku menej miesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.2.2010, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Jedle bedle na smotane podľa môjho mužaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kyslá smotana, 5 - 6 bedlí, 1 menšia cibuľa, soľ, mčk, olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nadrobno pokrájame a speníme na oleji*Pridáme nakrájané bedle a dusíme do mäkka*Keď sú bedle mäkké, postupne opatrne pridávame smotanu, po pridaní smotany už navaríme, len prehrejeme, aby sa nezrazila *Dochutíme mčk a soľou*Podávame s pečivom. Muž si zabudol odfotiť hotové jedlo : ) a keď sme si to uvedomili, že ho nebolo ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.8.2010, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |