končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 541-548) | << predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55 |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Velkonocny zajkoPOTREBNÉ PRÍSADY cesto na briosky.... POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 4.4.2010, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
BAGETKY S DATLAMIPOTREBNÉ PRÍSADY 160ml vlažnej vody, 1ČL kr.cukru, 1/2 ČL soli, 50g žitnej múky, 230g pšeničnej múky hladkej, 12g kvasníc, trošku olivového oleja. Na ozdobu odkôstkované rozpolené datle. /trošku múky a vody bokom/ pre zahustenie, alebo zriedenie cesta. POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby v pekárničke dáme vodu, cukor, olivový olej, dáme múku do ktorej urobíme dierku, dáme soľ, a zahrnieme múkou. Necháme vypracovať cesto a vykysnúť. Vykysnuté cesto vyberieme, na pulte rozdelíme na štyri časti, vytvarujeme bagetky. Poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a ešte necháme cesto chvíľku pracovať. Potrieme osolenou vodou urobíme zárezy, do ktorých vtlačíme polovičky datlí. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 25 minút. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.9.2010, 8:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb s hrozienkami a rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bielej psenicnej muky * 150 g celozrnnej muky * 100 g raznej muky * 1 1/2 lyzicky suseneho drozdia * 1 1/2 lyzicky morskej soli * 1 lyzica rozmarinovych listkov * 1 lyzica hnedeho cukru * 310 ml vlaznej vody * 2 lyzice olivoveho oleja * 110 g hrozienok * 2 vetvicky rozmarinu na vrch chlebika POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý chlebík,ktorého chuť najlepšie vynikne v kombinácii so syrom,a pohárikom kvalitného vína:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 9.12.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Hľadám recept na rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Milé žienky. Chcela by som Vás poprosiť o recept na obyčajné biele rožky. Nakoľko nie som na Slovensku a veľmi nám chýbajú tie obyčajné biele rožky, chcela by som Vás poprosiť kto by vedel recept-postup na pečenie rožkov ako z pekárne, bola by som veľmi, veľmi vďačná.... POSTUP PRÍPRAVY Ďakujem.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea S. (gabi8898) ID 15771 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 15.6.2011, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebik z pekarnicky z anglickych surovinPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml vlaznej vody * 2KL soli * 1KL cukru * 100g STRONG WHITE FLOUR * 300g STRONG BROWN FLOUR * kmin drveny1KL a cely 1KL (ale ten mam zo slovenska),ale mozte pouzit CARAWAY co sa aspon trochu podoba na rascu tu slovensku * susena cibulka (nabuduce idem skusit s ciernymi olivami posekanymi) * 1 balicek 7g EASY BAKE YEAST - Allinson POSTUP PRÍPRAVY receptik som nasla tu na MMB, chcela som ho vyskusat z anglickych surovin a podarilo sa, tak sa chcem podelit s nim, pretoze toastove chleby ma naozaj nebavia stale jest,a nie vzdy mam poruke obchod kde kupujem polsky :) Ja som to dala na program c.1 BASIC, 700g a medium. Bru chut ak budete skusat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 22.8.2014, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zopf " Vianočka na slano"POTREBNÉ PRÍSADY 3dcl mlieko, 20gr droždie, 1 čl cukor, 1/2 kg hl.múka, 10 dkg maslo, 2 čl soľ, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Po podkysnutí pridáme múku, maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Potom z cesta zapletieme zopf ( vianočku) , necháme znovu podkysnúť 30 - 45 min, podľa toho ako nám kysne. Nakoniec potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a dáme upiecť na 200-220 °C , cca 30 min. Nám to chutí viac ako klasická vianočka. Tiež sa papá s maslom, lekvárom či nutelkou. TIP: dajte si k lekvárovému zopfíku tvrdý syr, podľa vašej chuti, je to fakt výborné, aj keď to tak neznie. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | jana m. (mikyjanka) ID 131267 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kváskový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Šunkovo syrové pletienky...POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 2 vajcia, 150ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 250ml teplého mlieka, 40hg čerstvého droždia, šunka a strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Trošku z mlieka odoberieme, pridáme cukor a rozmrvíme v ňom droždie, necháme podkysnúť. Múku nasypeme do misky, vmiešame soľ, mlieko, podkysnuté droždie a začneme miesiť. Postupne prilievame olej a miesime, kým nie je cesto hladké a nelepivé. Prikryjeme a necháme na telom mieste kysnúť približne hodinu. potom ho na pomúčenej doske krátko premiesime a rozdelme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do šulca, ktorý narežeme na tri pramene /asi 2 cm od okraja cesto necháme vcelku/, na každý prameň položíme 1/2 plátku šunky a pramene zapletieme. Pletienky posypeme syrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Pečieme na 200°C, dozlatova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 541-548) | << predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55 |