. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 541-548)<< predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55

DOMÁCE PEKÁRNE

Velkonocny zajko



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto na briosky....

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 4.4.2010, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

BAGETKY S DATLAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

160ml vlažnej vody, 1ČL kr.cukru, 1/2 ČL soli, 50g žitnej múky, 230g pšeničnej múky hladkej, 12g kvasníc, trošku olivového oleja. Na ozdobu odkôstkované rozpolené datle. /trošku múky a vody bokom/ pre zahustenie, alebo zriedenie cesta.

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby v pekárničke dáme vodu, cukor, olivový olej, dáme múku do ktorej urobíme dierku, dáme soľ, a zahrnieme múkou.
Necháme vypracovať cesto a vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyberieme, na pulte rozdelíme na štyri časti, vytvarujeme bagetky.
Poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a ešte necháme cesto chvíľku pracovať.
Potrieme osolenou vodou urobíme zárezy, do ktorých vtlačíme polovičky datlí.

Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 25 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.9.2010, 8:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb s hrozienkami a rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bielej psenicnej muky * 150 g celozrnnej muky * 100 g raznej muky * 1 1/2 lyzicky suseneho drozdia * 1 1/2 lyzicky morskej soli * 1 lyzica rozmarinovych listkov * 1 lyzica hnedeho cukru * 310 ml vlaznej vody * 2 lyzice olivoveho oleja * 110 g hrozienok * 2 vetvicky rozmarinu na vrch chlebika

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchý chlebík,ktorého chuť najlepšie vynikne v kombinácii so syrom,a pohárikom kvalitného vína:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 9.12.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Hľadám recept na rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Milé žienky. Chcela by som Vás poprosiť o recept na obyčajné biele rožky. Nakoľko nie som na Slovensku a veľmi nám chýbajú tie obyčajné biele rožky, chcela by som Vás poprosiť kto by vedel recept-postup na pečenie rožkov ako z pekárne, bola by som veľmi, veľmi vďačná....

POSTUP PRÍPRAVY

Ďakujem....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Andrea S. (gabi8898) ID 15771 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.6.2011, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebik z pekarnicky z anglickych surovin



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml vlaznej vody * 2KL soli * 1KL cukru * 100g STRONG WHITE FLOUR * 300g STRONG BROWN FLOUR * kmin drveny1KL a cely 1KL (ale ten mam zo slovenska),ale mozte pouzit CARAWAY co sa aspon trochu podoba na rascu tu slovensku * susena cibulka (nabuduce idem skusit s ciernymi olivami posekanymi) * 1 balicek 7g EASY BAKE YEAST - Allinson

POSTUP PRÍPRAVY

receptik som nasla tu na MMB, chcela som ho vyskusat z anglickych surovin a podarilo sa, tak sa chcem podelit s nim, pretoze toastove chleby ma naozaj nebavia stale jest,a nie vzdy mam poruke obchod kde kupujem polsky :)
Ja som to dala na program c.1 BASIC, 700g a medium.

Bru chut ak budete skusat.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 22.8.2014, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zopf " Vianočka na slano"



POTREBNÉ PRÍSADY

3dcl mlieko, 20gr droždie, 1 čl cukor, 1/2 kg hl.múka, 10 dkg maslo, 2 čl soľ, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Po podkysnutí pridáme múku, maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Potom z cesta zapletieme zopf ( vianočku) , necháme znovu podkysnúť 30 - 45 min, podľa toho ako nám kysne. Nakoniec potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a dáme upiecť na 200-220 °C , cca 30 min. Nám to chutí viac ako klasická vianočka. Tiež sa papá s maslom, lekvárom či nutelkou. TIP: dajte si k lekvárovému zopfíku tvrdý syr, podľa vašej chuti, je to fakt výborné, aj keď to tak neznie. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana m. (mikyjanka) ID 131267 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kváskový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Šunkovo syrové pletienky...



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky, 2 vajcia, 150ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 250ml teplého mlieka, 40hg čerstvého droždia, šunka a strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Trošku z mlieka odoberieme, pridáme cukor a rozmrvíme v ňom droždie, necháme podkysnúť. Múku nasypeme do misky, vmiešame soľ, mlieko, podkysnuté droždie a začneme miesiť. Postupne prilievame olej a miesime, kým nie je cesto hladké a nelepivé. Prikryjeme a necháme na telom mieste kysnúť približne hodinu. potom ho na pomúčenej doske krátko premiesime a rozdelme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do šulca, ktorý narežeme na tri pramene /asi 2 cm od okraja cesto necháme vcelku/, na každý prameň položíme 1/2 plátku šunky a pramene zapletieme. Pletienky posypeme syrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Pečieme na 200°C, dozlatova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 541-548)<< predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu