končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdravá čokoládová penaPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 2-6 porcií (podľa veľkosti porcie) : 2 zrelé avokáda, 80g kvalitnej horkej čokolády, 1/4 šálky nesladeného kakaa, 1/2 šálky kokosového mlieka (podľa mňa nemusí byť - nabudúce urobím bez neho), 1/4 šálky kokosového oleja, 1 ČL vanilkového extraktu, pyré z černíc (malín, ríbezlí, čučoriedok) - cca 1 dl (nemusí byť - bez neho je dezert viac čokoládový a sladší na chuť), stévia alebo cukor podľa chuti (ja som nedala a nechýbal) ... ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi 8 degustačných mini porcií (každá cca o objeme 2 kopcovitých čajových lyžičiek) POSTUP PRÍPRAVY vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, odstavíme a necháme trocha vychladnúť ... avokádo očistíme a rozmixujeme s kakaom, kokosovým mliekom, vanilkovým extraktom, čokoládou a ovocným pyré do hladkej peny ... dáme do misiek, cca na hodinku dáme do chladničky ... servírujeme a vychutnávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Absolútne úžasný avokádovo-limetkový cheesecake ... dokonalá chuťPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 12 pohárov : 1 zrelé avokádo, 400 ml šľahačkovej smotany, 160 ml limetkovej šťavy, 1 Salko, cca 300g maslových sušienok POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduchá príprava a dokonalá chuť ... ak chcete ohromiť návštevu alebo rodinu alebo potrebujete rýchly a chutný dezert, tak rozhodne odporúčam vyskúšať, určite neobanujete ... nie je to klasický cheesecake zo syra, ale pod týmto názvom som ho našla na nete tak posúvam pod týmto názvom, v skutočnosti je to úžasná nadýchaná pena dokonalej chuti .... avokádo očistíme a rozmixujeme so Salkom a limetkovou šťavou na hladkú hmotu, trvá to len chvíľočku ... osobitne vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu a varechou jemne zmiešame s avokádovo-salkovou hmotou ... a je hotovo ... môžeme servírovať ... na dno pohárov dáme vrstvu rozdrobených maslových sušienok (ja sok dala na jeden pohár 3 ks) ....robila som na oslavu a dezert zožal obrovský úspech ... vyšlo mi 12 dvojdecových pohárov naplnených cca do 2/3 ... je to hádam najúžasnejší dezert aký som kedy jedla ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2019, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Výborná pohánka s Nivou / bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY na 2 - 3 porcie : 150g pohánky (mala som krúpy), 1 väčšia tvrdšia paradajka, 1 červená paprika, 2-3 šampiňóny, 2 jarné cibuľky, 4 PL rastlinný olej, soľ, korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, 80g bryndze alebo nivy, 1,5 dl vody alebo bieleho vína, čerstvá petržlenová vňať prípadne iné čerstvé bylinky podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY ... inšpirácia z knihy od Pyca ... pohánku dobre prepláchneme a necháme odkvapkať ... cibuľku očistíme, pokrájame a do sklovita orestujeme na rozpálenom oleji ... pridáme nadrobno pokrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme postrúhanú paradajku, pokrájané šampiňóny (nemusia byť - ja som robila aj bez a bolo to rovnako dobré), prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme prepláchnutú a odkvapkanú pohánku, zalejeme studenou vodou alebo vínom a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút, nakoniec pridáme Nivu alebo bryndzu (s Nivou mi chutilo o kúštik viac), posekanú vňať alebo byliny, zľahka premiešame a necháme 10 minút pod pokrievkou mimo tepelného zdroja "dôjsť" ... alebo dusíme dlhšie (asi 15 minút), a po pridaní a roztopení syra / bryndze môžeme hneď podávať ... mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Osviežujúce malinové daiquiriPOTREBNÉ PRÍSADY na jeden pohár : cca 20 malín, 1 ČL zarovnaná práškového cukru, trocha citrónovej alebo limetovej šťavy (asi 2 ml), 5-6 kociek ľadu, biely rum cca 4 ml, mixér alebo šejker POSTUP PRÍPRAVY ... maliny rozmixujeme a prepasírujeme aby sme oddelili zrniečka, pyré dáme do mixéra alebo do šejkra, pridáme ostatné suroviny vrátane ľadu a zmixujeme, alebo 30 sekúnd miešame v šejkri ... podávame ... ak vynecháme rum, dostaneme svieži nealko drink ... výborné je aj jahodové, pri jahodách odpadá pasírovanie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahodné višňovo-ríbezľové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g polohrubej múky, jeden čokoládový puding (neuvarený - len prášok), 85g hnedého cukru, 1 čajová zarovnaná lyžička sódy bicarbóny alebo 2 ČL prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 2 vajíčka, 1 kyslá smotana 200g alebo jogurt, 0,5 dl mlieka, 80g rozpusteného masla, 100 g horkej čokolády nasekanej na kúsky, 100g višní pokrájaných na kúsky, 100g ríbezlí ... ja som dala aj 50g mrazených malín - čerstvé sú veľmi krehké a pri miešaní by sa rozpadli POSTUP PRÍPRAVY Suroviny rozdelíme na suché a mokré - každé osobitne zmiešame - teda v jednej mise vymiešame múku, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok, sódu bicarbónu alebo prášok do pečiva, kakao a posekanú čokoládu a v druhej smotanu, vajíčka, mlieko a maslo. Obe masy ručne premiešame, nakoniec vmiešame pokrájané vine, ríbezle a maliny. Do muffinového pekáča dáme papierové košíky, ktoré naplníme do 2/3 zmesou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Mne vyšlo 18 muffinov ... sú jemné, lahodné ... ja som podávala na malinovom pyré (rozmixované a prepasírované maliny s trochou cukru a pár kvapkami citrónovej šťavy), ale môžeme použiť akékoľvek rozmixované ovocie alebo aj džem, kyslastá chuť výborne dopĺňa čokoládovú chuť muffinov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Halloumi syr s paradajkovou salsou z čerstvých paradajok ... jednoduché a chutné papaníčkoPOTREBNÉ PRÍSADY dve porcie : 1-2 ks halloumi syr, olivový olej, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvé príp. sušené bylinky podľa chuti, korenie ... na , paradajkovú salsu : paradajky (3-4 väčšie paradajky alebo cca 12-15 ks mäsitých cherry paradajok - najlepšie sú tie podlhovasté), 1/3 póru, olivový olej, bylinky, 1-2 strúčiky cesnaku, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 2 ČL hnedého cukru, 1 PL kečupu, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY ... syr halloumi som sa chystala pripraviť už poriadne dlho, ale nejako sa nedarilo a po negatívnej skúsenosti z reštaurácie, kde bol syr taký slaný že sa nedal konzumovať som to stále odkladala, ale nakoniec, keďže som syr už mala kúpený som sa odhodlala ... chcela som jednoduchý a chutný recept - ľahkú večeru, tak som improvizovala a výsledok ma príjemne prekvapil ... zistila som, že som sa obávala zbytočne - syr bol slaný akurát a s paradajkovou salsou, ktorú sol doplnila olivami a čerstvými bylinkami bol výborný - takže posúvam ďalej : pripravíme si salsu ... pór prekrojíme po dĺžke a pokrájame na polkolieska, paradajky pokrájame na malé kúsky - obe suroviny orestujema na troche olivového oleja, po cca 5 minútach vlejeme víno, premiešame a necháme odpariť alkohol, pridáme soľ, korenie, bylinky (čerstvé alebo sušené - oregano, tymian), kečup, cukor, pár minút povaríme, odstavíme a rozmixujeme do želanej konzistencie, dochutíme pretlačeným cesnakom ... omáčka je svieža a chutná a hodí sa výborne na pečenú či grilovanú zeleninu, či cestoviny ... ale vráťme sa k receptu ... halloumi syr osušíme, pokrájame na plátky hrubé cca 0,5 až 1 cm, potrieme olivovým olejom do ktorého sme roztlačili cesnak, okoreníme - POZOR NESOLÍME, pretože syr je slaný - a opečieme na vyhriatej grilovacej alebo klasickej panvici do zlatista a servírujeme s paradajkovou salsou a čerstvými bylinkami podľa chuti - ja som použila oregano, tymián a štipku mäty ... výborná ľahká večera či obed ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečený baklažán so skvelou omáčkou z čerstvých paradajok ... vhodnou aj na grilovanú či pečenú zeleninu alebo cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY množstvo pre cca 2 - 3 porcie : cca 12 ks podlhovastých cherry paradajok alebo 2-3 väčšie klasické paradajky, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 1/3 póru, 1 PL kečupu, 2 ČL hnedého cukru, čerstvé alebo sušené bylinky podľa chuti (oregano, tymián, šalvia, rozmarín), 1 - 2strúčiky cesnaku, slaný syr, petržlenová vňať na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY ... potrebovala som nejakú omáčku na grilovaný baklažán a nakoniec improvizáciou vznikla perfektná omáčka, ktorú môžeme použiť napr. aj na pečenú či grilovaú cuketu ... ja som mala s grilovaným baklažánom a vzišlo z toho skvelé jedlo : na malé kúsky pokrájame paradajky, pór prekrojíme po dĺžke na polovicu a pokrájame na tenké plátky ... paradajky a pór opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja, po pár minútach pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme kečup, cukor, bylinky, soľ, korenie a povaríme asi 5-7 minút, nakoniec premixujeme ponorným alebo iným mixérom vo vhodnej nádobe do požadovanej konzistencie, dochutíme prelisovaným cesnakom ... rozohrejeme grilovaciu panvicu a na troche olivového oleja opečieme baklažán alebo cuketu, pred koncom pridáme kúsok masla ... opečenú zeleninu dáme na tanier, prelejeme paradajkovou omáčkou, posypeme slaným syrom a petržlenovou vňaťou ... ja som dozdobila opečenou mrkvou ... slaný syr úžasné doplní paradajkovú omáčku ... lahôdka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Výborný trhanec z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis cca na 2 porcie (panvica s priemerom 24 cm) : 4 kopcovité polievkové lyžice ovsených vločiek, cca 1 dl mlieka, 2 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášť), štipka soli, 2 lyžičky medu, 1 PL bublinkovej minerálky, 1 PL hnedého cukru, 2 lyžice hrozienok namočených v rume, 1 PL masla, trocha práškového cukru a škorice alebo škoricového cukru na posypanie (ja som použila voňavú zmes korenia na jablkový závin), čerstvé ovocie POSTUP PRÍPRAVY ... rýchly, jednoduchý a chuťovo úžasný dezert ... ja som trhanec ochutnala prvý krát cca pred rokom v jednej reštaurácii, kde ho robia naozaj úžasne a hneď som ho zaradila medzi moje top dezerty s tým že ho niekedy vyskúšam urobiť aj doma, ale zatiaľ som sa k tomu nedostala ... ale keď som niekde na nete uvidela recept na túto zdravšiu alternatívu tak som musela vyskúšať ... a poviem vám, že sa vyrovná tomu klasickému - bol jednoducho úžasný, preto posúvam ďalej, možno recept niekoho osloví ... ovsené vločky v mixéri zmixujeme úplne na jemno ... z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh ... žĺtka vyšľaháme s medom a trstinovým cukrom do peny, pridáme vločky, minerálku, mlieko podľa potreby, časť hrozienok namočených v rume premiešame a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov ... rozohrejeme panvicu, teplotu stiahneme, pridáme maslo, hmotu na trhanec a na nižšej teplote (inak sa cesto rýchlo pripečie) osmažíme z jednej strany - trvá to ozaj iba chvíľu, otočíme, dvomi vareškami a hneď potrháme na kúsky, posypeme trochou trstinového cukru - tak medzi prsty, a chvíľočku (1-2 minúty) opekáme ... vyberieme na tanier, pridáme zvyšné hrozienka, čerstvé ovocie podľa chuti, poprášime práškovým cukrom a škoricou a podávame teplé ... mimoriadne chutný dezert, rozhodne odporúčam vyskúšať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.1.2018, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokoládyPOTREBNÉ PRÍSADY korpus : 2 zrelé banány, 120g jemnej kokosovej múčky (hrubšiu premixujeme), 80g mletých mandlí príp. vlašských orechov, 2 PL kakaa, ak robíme len pre dospelých môžeme pridať kvapku rumu alebo brandy ... krém : 1 smotana na šľahanie (180 ml), 1 a pol bielej čokolády (ja som použila Milku, ktorá je jemná a dobre sa rozpúšťa), 250g mascarpone (môžeme nahradiť mäkkým tvarohom), 3 plátky želatíny ... sekané pistácie na dozdobenie alebo čokoládové hoblinky POSTUP PRÍPRAVY ... voňavý, jemný, lahodný koláčik ... banány roztlačíme vidličkou, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame a dáme do tortovej alebo koláčovej formy (ja som použila s priemerom cca 24 cm) a dáme do chladničky stuhnúť ... pokiaľ korpus odpočíva v chladničke urobíme si krém - smotanu zahrejeme až pod bod varu a nalejeme na polámanú bielu čokoládu, miešame pokiaľ sa čokoláda úplne neroztopí ... necháme vychladnúť a potom po častiach ručne vmiešame mascarpone a želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu ... nalejeme na vychladnutý korpus, uložíme jahody a dáme do chladničky stuhnúť (ja som nechala cez noc) ... pred podávaním ozdobím sekanými pistáciami alebo čokoládovými hoblinkami ... koláčik je úžasné voňavý a lahodne krémový ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2016, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová panenka po portugalsky ... jedna z najlepších aké som kedy jedlaPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 2-4 porcie : 600g bravčovej panenky, 6 PL olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku - popučené aj so šupkou, 2 vetvičky rozmarínu, 2 PL medu, 5-6 PL portského vína, 2 PL balsamica (ja som dala balzamikovú redukciu), morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie a alobal POSTUP PRÍPRAVY ... krehká, jemná, úžasnáááá ... vyberieme si skôr nižšiu panenku aby sa dobre prepekla (ak použijeme vyššiu, treba zapekať dlhšie) ... panenku odblaníme, odkrojíme konce a na rozpálenej grilovacej panvici prudko opečieme zo všetkých strán ... položíme na alobal, pokvapkáme časťou oleja, osolíme, okoreníme, otočíme, pokvapkáme zvyšným olejom a osolíme a okoreníme aj z druhej strany ... pridáme všetky ostatné prísady, alobal dobre uzatvoríme a vložíme do rúry vyhriatej na cca 140°C asi na 20 minút ... vyberieme a necháme v alobale postáť asi 4 minúty ... mäsko by malo byť vo vnútri jemne ružové ... ak je ešte nedopečené (záleží na veľkosti panenky) vrátime do rúry a pečieme ešte pár minút ... ako príloha sa odporúča ryža, ja som podávala s pečenou zeleninou, mäsko polejeme výpekom z alobalu ... jemná, úžasná chuť ... rozhodne odporúčam vyskúšať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |