. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Zdravá čokoládová pena



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2-6 porcií (podľa veľkosti porcie) : 2 zrelé avokáda, 80g kvalitnej horkej čokolády, 1/4 šálky nesladeného kakaa, 1/2 šálky kokosového mlieka (podľa mňa nemusí byť - nabudúce urobím bez neho), 1/4 šálky kokosového oleja, 1 ČL vanilkového extraktu, pyré z černíc (malín, ríbezlí, čučoriedok) - cca 1 dl (nemusí byť - bez neho je dezert viac čokoládový a sladší na chuť), stévia alebo cukor podľa chuti (ja som nedala a nechýbal) ... ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi 8 degustačných mini porcií (každá cca o objeme 2 kopcovitých čajových lyžičiek)

POSTUP PRÍPRAVY

vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, odstavíme a necháme trocha vychladnúť ... avokádo očistíme a rozmixujeme s kakaom, kokosovým mliekom, vanilkovým extraktom, čokoládou a ovocným pyré do hladkej peny ... dáme do misiek, cca na hodinku dáme do chladničky ... servírujeme a vychutnávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Absolútne úžasný avokádovo-limetkový cheesecake ... dokonalá chuť



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 12 pohárov : 1 zrelé avokádo, 400 ml šľahačkovej smotany, 160 ml limetkovej šťavy, 1 Salko, cca 300g maslových sušienok

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduchá príprava a dokonalá chuť ... ak chcete ohromiť návštevu alebo rodinu alebo potrebujete rýchly a chutný dezert, tak rozhodne odporúčam vyskúšať, určite neobanujete ... nie je to klasický cheesecake zo syra, ale pod týmto názvom som ho našla na nete tak posúvam pod týmto názvom, v skutočnosti je to úžasná nadýchaná pena dokonalej chuti .... avokádo očistíme a rozmixujeme so Salkom a limetkovou šťavou na hladkú hmotu, trvá to len chvíľočku ... osobitne vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu a varechou jemne zmiešame s avokádovo-salkovou hmotou ... a je hotovo ... môžeme servírovať ... na dno pohárov dáme vrstvu rozdrobených maslových sušienok (ja sok dala na jeden pohár 3 ks) ....robila som na oslavu a dezert zožal obrovský úspech ... vyšlo mi 12 dvojdecových pohárov naplnených cca do 2/3 ... je to hádam najúžasnejší dezert aký som kedy jedla

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2019, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborná pohánka s Nivou / bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 - 3 porcie : 150g pohánky (mala som krúpy), 1 väčšia tvrdšia paradajka, 1 červená paprika, 2-3 šampiňóny, 2 jarné cibuľky, 4 PL rastlinný olej, soľ, korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, 80g bryndze alebo nivy, 1,5 dl vody alebo bieleho vína, čerstvá petržlenová vňať prípadne iné čerstvé bylinky podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirácia z knihy od Pyca ... pohánku dobre prepláchneme a necháme odkvapkať ... cibuľku očistíme, pokrájame a do sklovita orestujeme na rozpálenom oleji ... pridáme nadrobno pokrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme postrúhanú paradajku, pokrájané šampiňóny (nemusia byť - ja som robila aj bez a bolo to rovnako dobré), prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme prepláchnutú a odkvapkanú pohánku, zalejeme studenou vodou alebo vínom a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút, nakoniec pridáme Nivu alebo bryndzu (s Nivou mi chutilo o kúštik viac), posekanú vňať alebo byliny, zľahka premiešame a necháme 10 minút pod pokrievkou mimo tepelného zdroja "dôjsť" ... alebo dusíme dlhšie (asi 15 minút), a po pridaní a roztopení syra / bryndze môžeme hneď podávať ... mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Osviežujúce malinové daiquiri



POTREBNÉ PRÍSADY

na jeden pohár : cca 20 malín, 1 ČL zarovnaná práškového cukru, trocha citrónovej alebo limetovej šťavy (asi 2 ml), 5-6 kociek ľadu, biely rum cca 4 ml, mixér alebo šejker

POSTUP PRÍPRAVY

... maliny rozmixujeme a prepasírujeme aby sme oddelili zrniečka, pyré dáme do mixéra alebo do šejkra, pridáme ostatné suroviny vrátane ľadu a zmixujeme, alebo 30 sekúnd miešame v šejkri ... podávame ... ak vynecháme rum, dostaneme svieži nealko drink ... výborné je aj jahodové, pri jahodách odpadá pasírovanie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lahodné višňovo-ríbezľové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

200g polohrubej múky, jeden čokoládový puding (neuvarený - len prášok), 85g hnedého cukru, 1 čajová zarovnaná lyžička sódy bicarbóny alebo 2 ČL prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 2 vajíčka, 1 kyslá smotana 200g alebo jogurt, 0,5 dl mlieka, 80g rozpusteného masla, 100 g horkej čokolády nasekanej na kúsky, 100g višní pokrájaných na kúsky, 100g ríbezlí ... ja som dala aj 50g mrazených malín - čerstvé sú veľmi krehké a pri miešaní by sa rozpadli

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny rozdelíme na suché a mokré - každé osobitne zmiešame - teda v jednej mise vymiešame múku, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok, sódu bicarbónu alebo prášok do pečiva, kakao a posekanú čokoládu a v druhej smotanu, vajíčka, mlieko a maslo. Obe masy ručne premiešame, nakoniec vmiešame pokrájané vine, ríbezle a maliny. Do muffinového pekáča dáme papierové košíky, ktoré naplníme do 2/3 zmesou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Mne vyšlo 18 muffinov ... sú jemné, lahodné ... ja som podávala na malinovom pyré (rozmixované a prepasírované maliny s trochou cukru a pár kvapkami citrónovej šťavy), ale môžeme použiť akékoľvek rozmixované ovocie alebo aj džem, kyslastá chuť výborne dopĺňa čokoládovú chuť muffinov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halloumi syr s paradajkovou salsou z čerstvých paradajok ... jednoduché a chutné papaníčko



POTREBNÉ PRÍSADY

dve porcie : 1-2 ks halloumi syr, olivový olej, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvé príp. sušené bylinky podľa chuti, korenie ... na , paradajkovú salsu : paradajky (3-4 väčšie paradajky alebo cca 12-15 ks mäsitých cherry paradajok - najlepšie sú tie podlhovasté), 1/3 póru, olivový olej, bylinky, 1-2 strúčiky cesnaku, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 2 ČL hnedého cukru, 1 PL kečupu, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... syr halloumi som sa chystala pripraviť už poriadne dlho, ale nejako sa nedarilo a po negatívnej skúsenosti z reštaurácie, kde bol syr taký slaný že sa nedal konzumovať som to stále odkladala, ale nakoniec, keďže som syr už mala kúpený som sa odhodlala ... chcela som jednoduchý a chutný recept - ľahkú večeru, tak som improvizovala a výsledok ma príjemne prekvapil ... zistila som, že som sa obávala zbytočne - syr bol slaný akurát a s paradajkovou salsou, ktorú sol doplnila olivami a čerstvými bylinkami bol výborný - takže posúvam ďalej : pripravíme si salsu ... pór prekrojíme po dĺžke a pokrájame na polkolieska, paradajky pokrájame na malé kúsky - obe suroviny orestujema na troche olivového oleja, po cca 5 minútach vlejeme víno, premiešame a necháme odpariť alkohol, pridáme soľ, korenie, bylinky (čerstvé alebo sušené - oregano, tymian), kečup, cukor, pár minút povaríme, odstavíme a rozmixujeme do želanej konzistencie, dochutíme pretlačeným cesnakom ... omáčka je svieža a chutná a hodí sa výborne na pečenú či grilovanú zeleninu, či cestoviny ... ale vráťme sa k receptu ... halloumi syr osušíme, pokrájame na plátky hrubé cca 0,5 až 1 cm, potrieme olivovým olejom do ktorého sme roztlačili cesnak, okoreníme - POZOR NESOLÍME, pretože syr je slaný - a opečieme na vyhriatej grilovacej alebo klasickej panvici do zlatista a servírujeme s paradajkovou salsou a čerstvými bylinkami podľa chuti - ja som použila oregano, tymián a štipku mäty ... výborná ľahká večera či obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečený baklažán so skvelou omáčkou z čerstvých paradajok ... vhodnou aj na grilovanú či pečenú zeleninu alebo cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

množstvo pre cca 2 - 3 porcie : cca 12 ks podlhovastých cherry paradajok alebo 2-3 väčšie klasické paradajky, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 1/3 póru, 1 PL kečupu, 2 ČL hnedého cukru, čerstvé alebo sušené bylinky podľa chuti (oregano, tymián, šalvia, rozmarín), 1 - 2strúčiky cesnaku, slaný syr, petržlenová vňať na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

... potrebovala som nejakú omáčku na grilovaný baklažán a nakoniec improvizáciou vznikla perfektná omáčka, ktorú môžeme použiť napr. aj na pečenú či grilovaú cuketu ... ja som mala s grilovaným baklažánom a vzišlo z toho skvelé jedlo : na malé kúsky pokrájame paradajky, pór prekrojíme po dĺžke na polovicu a pokrájame na tenké plátky ... paradajky a pór opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja, po pár minútach pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme kečup, cukor, bylinky, soľ, korenie a povaríme asi 5-7 minút, nakoniec premixujeme ponorným alebo iným mixérom vo vhodnej nádobe do požadovanej konzistencie, dochutíme prelisovaným cesnakom ... rozohrejeme grilovaciu panvicu a na troche olivového oleja opečieme baklažán alebo cuketu, pred koncom pridáme kúsok masla ... opečenú zeleninu dáme na tanier, prelejeme paradajkovou omáčkou, posypeme slaným syrom a petržlenovou vňaťou ... ja som dozdobila opečenou mrkvou ... slaný syr úžasné doplní paradajkovú omáčku ... lahôdka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Výborný trhanec z ovsených vločiek



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis cca na 2 porcie (panvica s priemerom 24 cm) : 4 kopcovité polievkové lyžice ovsených vločiek, cca 1 dl mlieka, 2 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášť), štipka soli, 2 lyžičky medu, 1 PL bublinkovej minerálky, 1 PL hnedého cukru, 2 lyžice hrozienok namočených v rume, 1 PL masla, trocha práškového cukru a škorice alebo škoricového cukru na posypanie (ja som použila voňavú zmes korenia na jablkový závin), čerstvé ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

... rýchly, jednoduchý a chuťovo úžasný dezert ... ja som trhanec ochutnala prvý krát cca pred rokom v jednej reštaurácii, kde ho robia naozaj úžasne a hneď som ho zaradila medzi moje top dezerty s tým že ho niekedy vyskúšam urobiť aj doma, ale zatiaľ som sa k tomu nedostala ... ale keď som niekde na nete uvidela recept na túto zdravšiu alternatívu tak som musela vyskúšať ... a poviem vám, že sa vyrovná tomu klasickému - bol jednoducho úžasný, preto posúvam ďalej, možno recept niekoho osloví ... ovsené vločky v mixéri zmixujeme úplne na jemno ... z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh ... žĺtka vyšľaháme s medom a trstinovým cukrom do peny, pridáme vločky, minerálku, mlieko podľa potreby, časť hrozienok namočených v rume premiešame a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov ... rozohrejeme panvicu, teplotu stiahneme, pridáme maslo, hmotu na trhanec a na nižšej teplote (inak sa cesto rýchlo pripečie) osmažíme z jednej strany - trvá to ozaj iba chvíľu, otočíme, dvomi vareškami a hneď potrháme na kúsky, posypeme trochou trstinového cukru - tak medzi prsty, a chvíľočku (1-2 minúty) opekáme ... vyberieme na tanier, pridáme zvyšné hrozienka, čerstvé ovocie podľa chuti, poprášime práškovým cukrom a škoricou a podávame teplé ... mimoriadne chutný dezert, rozhodne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.1.2018, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokolády



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus : 2 zrelé banány, 120g jemnej kokosovej múčky (hrubšiu premixujeme), 80g mletých mandlí príp. vlašských orechov, 2 PL kakaa, ak robíme len pre dospelých môžeme pridať kvapku rumu alebo brandy ... krém : 1 smotana na šľahanie (180 ml), 1 a pol bielej čokolády (ja som použila Milku, ktorá je jemná a dobre sa rozpúšťa), 250g mascarpone (môžeme nahradiť mäkkým tvarohom), 3 plátky želatíny ... sekané pistácie na dozdobenie alebo čokoládové hoblinky

POSTUP PRÍPRAVY

... voňavý, jemný, lahodný koláčik ... banány roztlačíme vidličkou, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame a dáme do tortovej alebo koláčovej formy (ja som použila s priemerom cca 24 cm) a dáme do chladničky stuhnúť ... pokiaľ korpus odpočíva v chladničke urobíme si krém - smotanu zahrejeme až pod bod varu a nalejeme na polámanú bielu čokoládu, miešame pokiaľ sa čokoláda úplne neroztopí ... necháme vychladnúť a potom po častiach ručne vmiešame mascarpone a želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu ... nalejeme na vychladnutý korpus, uložíme jahody a dáme do chladničky stuhnúť (ja som nechala cez noc) ... pred podávaním ozdobím sekanými pistáciami alebo čokoládovými hoblinkami ... koláčik je úžasné voňavý a lahodne krémový

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2016, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová panenka po portugalsky ... jedna z najlepších aké som kedy jedla



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2-4 porcie : 600g bravčovej panenky, 6 PL olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku - popučené aj so šupkou, 2 vetvičky rozmarínu, 2 PL medu, 5-6 PL portského vína, 2 PL balsamica (ja som dala balzamikovú redukciu), morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie a alobal

POSTUP PRÍPRAVY

... krehká, jemná, úžasnáááá ... vyberieme si skôr nižšiu panenku aby sa dobre prepekla (ak použijeme vyššiu, treba zapekať dlhšie) ... panenku odblaníme, odkrojíme konce a na rozpálenej grilovacej panvici prudko opečieme zo všetkých strán ... položíme na alobal, pokvapkáme časťou oleja, osolíme, okoreníme, otočíme, pokvapkáme zvyšným olejom a osolíme a okoreníme aj z druhej strany ... pridáme všetky ostatné prísady, alobal dobre uzatvoríme a vložíme do rúry vyhriatej na cca 140°C asi na 20 minút ... vyberieme a necháme v alobale postáť asi 4 minúty ... mäsko by malo byť vo vnútri jemne ružové ... ak je ešte nedopečené (záleží na veľkosti panenky) vrátime do rúry a pečieme ešte pár minút ... ako príloha sa odporúča ryža, ja som podávala s pečenou zeleninou, mäsko polejeme výpekom z alobalu ... jemná, úžasná chuť ... rozhodne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu