Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Výborný trhanec z ovsených vločiek
[ recept č. 59657 zo dňa 28.6.2016 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
rozpis cca na 2 porcie (panvica s priemerom 24 cm) : 4 kopcovité polievkové lyžice ovsených vločiek, cca 1 dl mlieka, 2 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášť), štipka soli, 2 lyžičky medu, 1 PL bublinkovej minerálky, 1 PL hnedého cukru, 2 lyžice hrozienok namočených v rume, 1 PL masla, trocha práškového cukru a škorice alebo škoricového cukru na posypanie (ja som použila voňavú zmes korenia na jablkový závin), čerstvé ovocie
POSTUP PRÍPRAVY
... rýchly, jednoduchý a chuťovo úžasný dezert ... ja som trhanec ochutnala prvý krát cca pred rokom v jednej reštaurácii, kde ho robia naozaj úžasne a hneď som ho zaradila medzi moje top dezerty s tým že ho niekedy vyskúšam urobiť aj doma, ale zatiaľ som sa k tomu nedostala ... ale keď som niekde na nete uvidela recept na túto zdravšiu alternatívu tak som musela vyskúšať ... a poviem vám, že sa vyrovná tomu klasickému - bol jednoducho úžasný, preto posúvam ďalej, možno recept niekoho osloví ... ovsené vločky v mixéri zmixujeme úplne na jemno ... z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh ... žĺtka vyšľaháme s medom a trstinovým cukrom do peny, pridáme vločky, minerálku, mlieko podľa potreby, časť hrozienok namočených v rume premiešame a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov ... rozohrejeme panvicu, teplotu stiahneme, pridáme maslo, hmotu na trhanec a na nižšej teplote (inak sa cesto rýchlo pripečie) osmažíme z jednej strany - trvá to ozaj iba chvíľu, otočíme, dvomi vareškami a hneď potrháme na kúsky, posypeme trochou trstinového cukru - tak medzi prsty, a chvíľočku (1-2 minúty) opekáme ... vyberieme na tanier, pridáme zvyšné hrozienka, čerstvé ovocie podľa chuti, poprášime práškovým cukrom a škoricou a podávame teplé ... mimoriadne chutný dezert, rozhodne odporúčam vyskúšať |
Juraj J. (Jurysko) ID 328969 (28.1.2018, 13:40) |
Zdravím, Trhanec treba rozdeliť na viac častí a smažiť postupne? Sila ohrevu? Cesto som rozdelil na 2 časti a obe mi stihli zospodu priharat skôr ako sa cesto prepieklo. 2 som začal teda trhať skôr a tým som ho ako tak zachránil. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (29.1.2018, 14:04) |
... je lepšie rozdeliť na polovicu - ja som robila iba jednu "placku" a bol hrubý - teplota radšej nižšia, pretože ako píšete, veľmi rýchlo sa pripečie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | adriana m. (adula75) ID 57756 (27.12.2016, 19:19) |
mňam určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (26.12.2016, 10:10) |
Idem si spravit na ranajky,poobede sa uz vyhybam sacharidom.Vyzera vyborne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (janica251) ID 82644 (19.7.2016, 22:22) |
mňamky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |