. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 72 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

REZNE S LUNEXOM


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravčového masa, 2 ks lunexu, soľ, mčk, vegeta, 2 vajcia, 2 zemiaky, hl. múka, 250ml šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Maso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme.Potrieme z jednej strany lunexom.Postrúhané zemiaky zmiešame s vajcami a primiešame toľko múky, aby vznikla stredne hustá hmota, do ktorej namáčame.V rozpálenom oleji vyprážame /najskôr zo strany potretej lunexom/. Do hrnca dáme trošku oleja, vypražené rezne poukladáme na dno, podlejeme vodou a zalejeme šľahačkou.Na miernom ohni /na platni/ dusíme, kým šľahačka nevsiakne do masa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Klaudia M. (kajatt) ID 146065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.1.2011, 10:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Brav. mäso zapekané so zemiakmi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Čo potrebujeme: 60 dkg bračové karé alebo stehno, 1 kg zemiakov, cibuľa, soľ, paprika, čierne korenie, vegeta, vorchestrová omáčka slanina, lečo, smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne naklepeme, posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a vorchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu.
Zemiaky očistíme a nakrájame na 0/5 cm krúžky.
Misu z jenského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliečok z cibule, mäso a tenkú vrstvu leča.
Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky.
Na vrch dáme tenké prúžky slaniny.
Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu, potom odkryjeme polejeme kyslou smotanou a necháme zapiecť asi 15 min. Podávame so zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Katarína Š. (maxbb) ID 97468 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Maďarská špecialita Brassoi - pozor prudko jedlá!!!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g panenky (ak nemáte tak karé, alebo stehno), 2 stredne veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, čierne korenie, mletá červená paprika, pol dl bieleho vína, 5 lyžíc oleja, 500g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíma do sklovita, pridáme mäso nakrájané na 1-2cm veľké štvorčeky, smažíme do siva, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku, prilejeme trochu vody. Dusíme chvíľu, pridáme korenie, mletú papriku. Keď sa voda odparí zalejeme masu vínom, pridáme druhú polovicu pretlačeného cesnaku.

Zároveň opečieme do mäkka zemiaky pokrájané na malé kocky, alebo usmažíme hranolky.

Keď je mäso hotové, zmiešame ho s opečenými zemiakmi , 2 minúty spolu dusíme a podávame . Alebo mäso podávame s hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.1.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

HRBATÉ MASO


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička (ja som použila karé) nakrajaná na plátky asi tak 600 g,4ks žampiony, 1 cibula, 10 dkg šunky, 4 rožky - použila som grahamové, 2 dcl mlieka, 2 vajcia, soľ, mlete čierne korenie, cesnak, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme, nasolime a naukladáme do zapekacej misy nahusto vedľa seba, podlejeme vodou a dáme zakryté do rúry na 200 stupnov asi na 20 minut. Medzitým si na oleji osmahneme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme nakrájané žampiony a šunku a chvílu podusíme. Nakrájame si na kocky rožky, zalejeme ich mliekom, pridáme vajíčka a žampiónovú zmes, osolíme a pridáme podľa chuti korenie, cesnek a petržlenovú vňať. všetko dobre premiešame. vyberieme z rúry predpečené mäso a zmesou ho celé potrieme tak aby bolo zakryté. znovu dáme do rúry zakryté dopiecť už len na 180 stupnov na dalsich 40 minut. na konci už len na chvílku odokryjeme aby sa chytila kôrka:-)
recept pochádza z www.toprecepty.cz. trosku som ho upravila. kto ma zaujem moze skusit original.
dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Dana B. (salonuska) ID 59366 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.6.2010, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

sviečková na smotane s parenou knedľou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mäso - mäso, soľ, olej *** omáčka - voda, mrkva, cibuľa, cesnak, citrón, petržlen, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ, smotana na šľahanie *** knedľa - 250g polohrubá múka, soľ, 1/3 drožia, cca 200ml vody, žĺtko, olej *** brusnice, smotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

mäso - aké máte doma (ja som použila bravčové pliecko) nakrájame na rezne (v mojom prípade 6 kusov) naklepeme, osolíme a opečieme na troche oleja.
k mäsu pridáme 3 očistené mrky, jednu cibuľu, strúčik cesnaku, 1/2 citrónu, 2 petržleny, 2 bobuľky celého nového korenia, 5 bobuliek čierneho celého korenia, jeden bobkový list, všetko toto zalejeme vodou a varíme kým nie sú mäso a zelenina celkom mäkké.
uvarené mäso vyberieme na tanier, koreniny, cesnak a citrón vyhodíme, zeleninu preložíme do mixéra, pridáme vývar a zmixujeme, tak aby šťava nebola príliš riedka pridáme ešte vývar (mne ostala asi polovica vývaru) a na koniec celú smotanu na šľahanie a dochutíme soľou, spolu to ešte trochu povaríme a do šťavy späť vložíme mäso aby nevyschlo.
knedľu si pripravíme nasledovne, zmiešame droždie s trochou vody, pridáme žĺtok, soľ, múku a pridávame pomaly vodu, aby sme mali cesto vláčne, dobre vymiešame, musia sa tvoriť bublinky, necháme 45 minút kysnúť, z cesta urobíme dva bochníky, dáme ich pariť na 20 minút, paráčik som si potrela olejom aby sa mi knedľa neprilepila, hotovú knedľu potrieme olejom.
servírujeme s brusnicami a vyšľahanou smotanou (tá na fotke chýba, nechcela som to mať také sýte), brusnice dodajú tomuto jedlu šmrnc.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2014, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sote od senkarky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibula, 250g svieckova, 250g bravcova panenka, 3-4 struciky cesnaku, 250g sampionov, zavarane uhorky, kecup, horcica, pikantna omacka, kapia, 2PL sojova omacka, 1PL worchester

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu spenim na olivovom oleji, nakrajam maso na vacsie kocky, pridam k cibuli, PRUDKO osmazim. Pridam cesnak. Maso osolim, okorenim, dam sampiony(nakrajane na velke kusky, aby nezanikla ich chut), uhorky pokrajam, pridam k masu aj s kapiou. Podusim cca 10minut, ak je to moc suche, dam TROSKA vody. Potom dam kecup, horcicu, trosku pikantnej omacky, sojovu a worchester. Este par minut dusim, aby bolo masko makke.
Strasne dobre sote a velmi rychle.
Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana Š. (JanaTrnava) ID 143450 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.5.2010, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

stavnaty br. reznik s oblohou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.6.2010, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané bravčové karé


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, zelenina, tvrdý syr, olivový olej, šľahačková smotana, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Úplne jednoduchá inšpirácia. Bravčové karé si narežeme na tenké rezne, z oboch strán osolíme, poprášime mletým čierným korením, mletou červenou paprikou a rascou. Plátky opečieme na olivovom oleji a poukladáme po jednej vrstve do zapekacej misy. Na mäsko poukladáme zeleninu( ja som dala mrkvu, kukuricu, hrášok a pór) a na ňu nastrúhame syr-alebo poukladáme plátky syru(cca 200-250g). Celé to zalejeme zálievkou- do výpeku z mäska nalejeme smotanu, pridáme 1PL horčice, trošku korenia a pretlačíme pár strúčikov cesnaku. Zapekáme vo vyhriatej rúre na cca 200-220° kým mäsko nie je mäkké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 11.1.2014, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na prírodno


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé alebo stehno, mrkva, zavárané uhorky, plnotučná horčica, kečup, cibuľa, bujon, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne.
Vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
Na oleji opražíme z oboch strán, vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Zalejeme trochou vody, rozmrvíme kocku bujónu-hovädzí alebo slepačí, pridáme 1PL horčice, PL kečupu.
Vložíme rezne a dusíme.
Pred koncom pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu.
A keď už je všetko makučké pridáme nakrájané uhorky. Prilejeme i nálev z nich a rozriedime podľa chuti.
Je to výborné s ryžou, tarhoňou, ale i so zemiakovou kašou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 27.4.2014, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

recepty


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

dnes mi prislo toto mailom. ak to nemate, tak vyskusajte http://ekucharka.net/recepty-a-videorecepty

POSTUP PRÍPRAVY

x

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína C. (katkazm) ID 116402 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 24.3.2010, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 72 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu