končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
narodeninová 70-tkaPOTREBNÉ PRÍSADY mramorovy korpus http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4191 POSTUP PRÍPRAVY mramorový korpus: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4191\\r\\n\\r\\nplnka: parížsky krém\\r\\n\\r\\nmarcipán:http://www.mamincinyrecepty.cz/modelovaci-a-potahovaci-hmoty/marcipan-ze-salka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa L. (sonlu) ID 93316 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2014, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
ČOKOLÁDOVO-PEPERMINTOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY múka, vajcia, soľ, cukor, kakao, puding, mlieko, maslo, čokoláda, rastlinný tuk Cera, pepermintová aróma, farbivo, sušené mlieko, džem POSTUP PRÍPRAVY Upečieme tmavý korpus: 150 g polohrubej múky, štipka soli, 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, pečieme 25 min. pri 180 st. Z tých istých surovín (bez kakaa) upečieme svetlý korpus. Z 2 balíčkov čokoládového pudingu, pol litra mlieka, 100 g cukru a tabuľky horkej čokolády uvaríme hustý krém, do vlažného vmiešame 250 g masla a lyžičku pepermintovej arómy. Vnútorné strany korpusov natrieme džemom, medzi ne dáme krém. Z 1 Cery, 250 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka, pepermintovej arómy a farbiva vyrobíme marcipán, ktorým potiahneme tortu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2014, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
narodeninováPOTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.1.2014, 2:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Domáca krtková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 320 g Hladká múka 20 g Kypriaci prášok 180 g Surové vajce 200 g Cukor 3 PL Kakao 200 ml Mlieko s 2 % tuku 200 ml Olivový olej 250 ml Mlieko s 2 % tuku 40 g Zlatý klas 250 ml Smotana kyslá pochúťková 14 % 250 ml Smotana na šľahanie 20 g Vanilkový cukor 250 g Tvaroh nízkotučný Rajo 150 g Banán 100 g Čokoláda mliečna POSTUP PRÍPRAVY Inšpirovala som sa na tejto stránke: http://www.ochutnaj.sk/recepty/domaca-krtkova-torta-146 1:Žĺtky vymiešame s cukrom a postupne zašľahávame olej. Postupne pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom, kakaový prášok a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. 2:Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť pri 180°C 25-30 minút. Keď cesto vychladlo, lyžičkou vydlabeme stred a cesto odložíme. 3:Krém: Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme smotanu, vychladnutý puding, čokoládu. 4:Na záver zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku. Na cesto natrieme trochu krému, poukladáme naň banány, ktoré sme priečne rozrezali a celé to zakryjeme zvyšným krémom. 5:Na krém dáme vydlabané cesto, ktoré v rukách rozdrvíme. Tortu necháme zachladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Julie M. (Julynecka) ID 291173 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2013, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s marcipánomPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 6 vajec, 6 PL pr.cukru, 6 PL hl.múky. PARÍŽSKY KRÉM: 300g 74% čokolády, 500ml 33% šľahačky. VIŠŇOVÁ PLNKA: 1 pohár zavárané višne, 1dcl amareto,1 vaniliový cukor,1PL zlatý klas. MANDLOVÝ KRÉM: 2 mandlový puding, 900ml mlieka, 0,5dl amareto, 5PL mleté mandle, 1 hera, 1 vaníliový cukor,+ marcipán Dr.Oetker, višňový džem POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: bielka vyšľaháme s cukrom do peny a múku nakoniec jemne vmiešame. Torta má mandlový krém, preto som do korpusu primiešala pár lyžíc nasekaných mandlí (koľko lyžíc mandlí dáme o toľko menej pridávame múky). Pozn.: robila som dvojitú dávku na formu (26 cm). PARÍŽSKY KRÉM: šľahačku dáme zohriať (NIE VARIŤ!) a rozpustíme v nej čokoládu, miešame. Krém krásne zhustne. Necháme ho vychladnúť, najlepšie nechať odstáť v chladničke do ďalšieho dňa. Neskôr sa môže našľahať, ale ten môj bol taký hustý, že nebolo ani treba :) VIŠŇOVÁ PLNKA:1,5dcl šťavy z višnového kompótu aj s višňami necháme variť na slabom stupni (použila som kompót z Lidla, cca 780ml).Pridáme amareto a vaniliový cukor a necháme variť, pokiaľ sa alkohol nevyparí. Nakoniec pridáme zlatý klas. Mala by postačiť 1PL, ale závisí od množstva použitej šťavy z kompótu. Necháme vyhladnúť MANDLOVÝ KRÉM: najskôr mierne opražíme namleté mandle. Do pudingu pridáme vaniliový cukor (dala som len 1 balenie, aby nebol príliš sladký). Vmiešame pripravené mandle a ak je puding dosť hustý, môžme dať amareto. Ja som pridala aj bielu čokoládu, ktorú som vmiešala do pudingu ešte počas toho ako bol teplý, ale asi to dobrý nápad nebol :( Nakoniec našľaháme spolu s herou a práškovým cukrom - keď máme všetko pripravené, prvý korpus natrieme višňovým džemom, naň rozotrieme parížsky krém. Na parížsky krém rozotrieme višňovú plnku a priložíme druhým korpusom. Tento korpus pokvapkáme amaretom, aby bol vlhký a natrieme v hrubej vrstve mandlový krém. Priložíme tretí korpus, zľahka v tenkej vrstve ho natrieme mandlovým krémom, ktorý zostal aj na vrch a aj po okrajoch. Nakoniec potiahneme rozvaľkaným marcipánom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Miriama M. (Freya13) ID 174942 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2013, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Rezy z torty s čokoládovou penou a banánmiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík bebe kekse kakaové 150 g tmavá čokoláda 200 g kyslá smotana 250 m lsmotana na šľahanie 30 % 1 ks stužovač želatiny (za studena) 100 ml voda 4 ks banány podľa sladkosti čokolády cukor POSTUP PRÍPRAVY Do formy poukladáme bebe keksy...(ja som použila formu s priemerom 20). Poukladáme banány, ktoré si zrežeme pozdlž na polovicu. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a odložíme do chladu. V druhej miske si zmiešame kyslú smotanu s cukrom(podľa čokolády). Nad parou si pomaly rozpúsime čokoládu. V ďalšej miske(veľkej) si pripravíme želatinový stuťovač čiže- v 100 ml vody si zmiešame stužovač a ručným šľahačom po častiach do neho zašľaháme teplú čokoládu. Potom k tejto zmesi zašľaháme kyslú smotanu. Nakoniec do hmoty zašľaháme šľahačku. Plnku vylejeme na banány...A dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladu alebo na noc :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Danka J. (danka46) ID 86346 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.11.2013, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Maková torta s mandľovou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 šálka kryštálového cukru (200 ml), 3 žĺtky, 5 bielkov, 3 lyžice studenej vody, 1 šálka nemletého maku, 1 šálka polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva KRÉM: 1 balíček Zlatého klasu, 500 ml mlieka, 250g masla, 2 žĺtky, 1 balíček vanilínového cukru, 100g práškového cukru, rum POSÝPKA: 300g olúpaných posekaných mandlí, 50g masla, pol šálky kryštálového cukru (100ml) POSTUP PRÍPRAVY Cesto: žĺtky s polovicou cukru vymiešame dopenista, ku koncu pridáme 3 lyžičky vody. Z bielkov a zo zvyšku cukru vyšľaháme tuhý sneh. Mak zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Opatrne pridáme žĺtky so snehom a múku s makom. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a upečieme. cca 30-40 minút na 180 C. Krém: V 100 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas, zvyšok mlieka dáme variť. Do horúceho vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo dobre vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a 2 žĺtkami. Pridáme vychladnutý puding a vymiešame hladký krém. Upečený vychladnutý korpus rozkrojíme na 3 časti. Každý plát poriadne pokvapkáme rumom a natrieme krémom. Posýpka: Olúpané posekané mandle jemne opražíme na 50g masla. Pridáme 100ml (pol šálky) kryštálového cukru a miešame, až sa cukor skaramelizuje a vzniknú malé hrudky. Vrch torty posypeme skaramelizovanými mandlami a dáme vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Tatiana Č. (dapefi) ID 2495 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 8.10.2013, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Biela čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 2 vajcia°°°4 PL práškového cukru°°°55g polohrubej múky°°°50g roztopenej bielej čokolády PLNKA: 300ml smotany na šľahanie°°°350g bielej čokolády°°°250g syra mascarpone POSTUP PRÍPRAVY Milujete čokoládu a zvlášť bielu? Ako ja? Tak odporúčav Vám vyskúšať túto fantastickú dobrotku. Jej chuť je neopísateľná. Ako som písala na mojom blogu, túto tortičku by som jedla a aj pripravovala snáď každý deň, kým by sa mi nezunovala a nemala by som chuť na niečo slané - napríklad :-D. Je časovo nenáročná a a a ... skúste ju ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 20.10.2015, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená gaštanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 bal. /cca 220g/ sušienok /esíčka, derby.../°°°100g masla°°°250g zmrazeného gaštanového pyré°°°500ml smotany na šľahanie - 33%°°°2 vanilínové cukre°°°1 PL kakaa°°°marhuľový džem Na ozdobenie: biela čokoláda /tá je tam asi - pre mňa - najdôležitejšia/ :-) POSTUP PRÍPRAVY Tak toto bolo pre mňa ako nebíčko v papulke. Úžasne sladká, gaštanové pyré s bielou čokoládou, lahodné spojenie chutí. Zdroj: časopis 1/2013 zákusky, torty, koláče OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2013, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia, 60 g kryštálového cukru, 1 lyžička olej, 3 g kakaa, 75 g polohrubej múky, 1 lyžička Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Čokoládová plnka: 3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, 250 g masla, lyžica práškového cukru, 0,2 dcl rum ********** Na potretie vnútri: černicový lekvár ********** Na vrch: 100 g čokoláda na varenie, 40 g Cera, trochu masla zmiešaného s cukrom na zdobenie POSTUP PRÍPRAVY Okrúhly hrniec s priemerom 18 cm. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 6.9.2013, 8:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >> |