. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SÚŤAŽ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 68 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>

SÚŤAŽ

Kurací šalát s cestovinami



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia * 3 rajčiny * 2 cibule * 2 strúčiky cesnaku * olivový olej * čínska kapusta * zelená paprika * červená paprika * cestoviny - duté rúrky * korenie: soľ, MČK, BS, bazalka, oregano * petržlenová vńať

POSTUP PRÍPRAVY

Šalát výborne chutí teplý aj studený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.3.2007, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

Pes z kytek a dort k 18



POTREBNÉ PRÍSADY

věnečky,buxus,břečtan,tujka,peříčka, kamínky nastříkané zlatěnkou,prstýnek pod ocáskem, drátek,mašle,nůžky,18tisíc v bankovkách dětské hry,lízátka..

POSTUP PRÍPRAVY

Podle fotky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iva K. (Ivunka 1) ID 53941 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.2.2009, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

Betlehem z medovníka



POTREBNÉ PRÍSADY

Moje „Medovníky“ ako robím ja, sú najlepšie a najvoňavšie/ Toto cesto používam aj na chalúpky a betlehemy. 25 dkg masla 80 dkg hladkej múky špeciál 32 dkg práškového cukru 2 PL mletej škorice 1 PL sódy bicarbony / všetky sypané ingrediencie 2x preosiať s múkou / 4 PL zohriateho medu 4 celé vajcia 10 potlčených klinčekov Maslo a cukor vymiešať, pridať vajcia a koreniny pridať do múky . Všetko spolu zmiesiť a do druhého dňa nechať odstáť. Na druhý deň znovu dobre vymiesiť. Vyvaľkať na ½ cm hrúbku. Vykrojené medovníčky pečieme na mastnom papieri /papier na pečenie / krátko podľa hrúbky medovníkov. Cca 7 min na 180 st.C. Horúce medovníky potierame : 1,5 ČL medu 1 ČL kakao nie moc tmavé med s kakaom v poháriku vymiešame na hustú kašu a pridáme 1 vajce a znovu vymiešame Upečené perníky kladieme na rovný plech aby boli pekné rovné a zdobíme ich až o 1-2dni. Zdobiť bielkovou polevou : 1 bielok a 15-18 dkg 2x preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citronovej šťavy. Dobre vymiešať cca 20 minút. Zdobím kornútkom z papiera . Mikrotenovým sáčkom som sa doposiaľ nenaučila.

POSTUP PRÍPRAVY

Na betlehem si pripravím šablóny podľa veľkosti a tvaru. Jednotlivé steny spájam guľatými špáratkami a následne vymiešaným bielkom. Hlavne sa neponáhľame , všetko musí mať svoj čas. Jednotlivé steny a striešku zdobíme pred spájaním jednotlivých dielov./ Hlavne aby bola ozdobná poleva už zaschnutá/. Jednotlivé aranžmá okolo betlehemu alebo dovnútra robím podľa vlastného vkusu.
Veľa úspechov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Eva S. (esi) ID 32080 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.12.2008, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

výborné langoše



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej múky,2vajca,400ml mlieka,250ml kyslej smotany,4 lyžičky soli,50g droždia,kocka cukru,podľa chuti roztlačený cesnak,postrúhaný syr,smotana,kečup.....

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si pripravíme cesto:Do 200ml vlažného osladeného mlieka dáme napučať droždie.Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto.Vložíme ho do vačšieho mikroténového vrecka a dáme do chladničky.(Cesto vydrží v chladničke 3-4dni)
Mastnými rukami vyformujeme z cesta asi20 bochníkov a necháme ich tuku vykysnúť a každý povyťahujeme tak,aby vznikol kruh.Na horúcom tuku vypražíme z obidvoch strán.
Hotové langoše potrieme rozotretým osoleným cesnakom(cesnak rozmiešame s trochou vody),smotanu a posypeme syrom.Podľa chuti môžeme ešte pokvapkať kečupom..dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

tatiana p. (tanasek) ID 36001 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.3.2009, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

Kuracie stehna v olivovo-smotanovej omacke



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrendiencie: 4 kur. stehna, 150g zelenych oliv bez kostky, 2PL oliv.oleja, 4 struciky cesnaku, 2 cibule, 200g sampinonov, 2 zelene papriky, 3 paradajky, 200ml bieleho vina, 2PL suseneho rozmarinu, bylinkova sol, 200ml smotany na varenie, sol, mlete cierne korenie :o)

POSTUP PRÍPRAVY

stehna umyjeme, osusime, na oleji na panvici z oboch stran opecieme a dame do zapekacej misy a udrziavame teple. na tej istej panvici a oleji si oprazime nadrobno nakr. cibulku a pretlaceny cesnak, po par minutkach pridame na platky nakr. sampinony, na pasiky papriku a na polovicu prekr. olivy. podusime a po dalsich par minutkach pridame olupane nakrajane paradajky.ochutime bylinkovou solou a rozmarinom a dusime. potom sa moze podliat vinom (my sme nie) a dusime. do zapekacej misky dame zeleninovu zmes, na nu stehna, zapekame, prikryte, asi 30 min na 190C Zvysnu polku oliv nakrajame na tenke platky a zmiesame so smotanou, mierne okorenit a osolit. Zmes naliat na stehna a odokryte piect este 15min.So zemikovou kasickou je to najlepsie, alebo s cerstyvm chlebom sa to este hodi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Monika V. (monvin) ID 33965 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.1.2012, 23:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

Kuracie prsia s hroznom a mandľami - súťaž :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 ks kuracích pŕs,3-4 PL hrozna(prekrojeného na polovicu),2-3 PL mandlí, soľ,mleté čierne korenie,1/2 slepačieho bujónu(ak máte slepačí vývar tak to je výborné),olej,vodu.....

POSTUP PRÍPRAVY

Prispieva ďalším receptom do súťaže.....Kuk na postup.... :-))))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.1.2007, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

Kuracie rezne alá Kozlík-súťaž



POTREBNÉ PRÍSADY

800g kuracích pŕs, 1 stredne veľký pór, 1 väčšia cibuľa, 2-3 vajíčka, 1 konzerva šampiňónov, 15dkg tvrdého syra (postrúhaný), 3 strúčiky cesnaku, 100 ml oleja (možno aj menej), 1 KL soli, 1 KL korenia gyros, 1/2 KL čierneho korenia.

Tento recept je stavaný na kuracie (hydinové mäsko), ale keďže som mala momentálne doma len bravčové stehno, bola to taká malá premiéra. Ale chutilo nám.

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne naklepeme a narežeme okraje (aby sa nám pri pečení nepokrútili). Posypeme pripravenou zmesou korenín (soľ+gyros+čierne korenie) a necháme odstáť aspoň 2hodinky. Počas tohoto "oddychového" času ani chvíľku neoddychujeme, ale pripravíme si suroviny na plnku (umyjeme, očistíme, nakrájame, rozšľaháme, prepasírujeme).
Odležané rezne sprudka opečieme z obidvoch strán a poukladáme tesne vedľa seba na plech.
Plnka: Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a pór, chvíľku orestujeme a pridáme aj šampiňóny a posmažíme cca 10minút. Už nesolíme (nakoľko výpek sám o sebe je už slaný a syr, ktorý budeme pridávať tiež)! Panvičku zložíme z ohňa a ešte do horúceho prilejeme rozmiešané vajíčka s pretlačeným cesnakom. Už nesmažíme! Do takejto riedkej (polosurovej) omeletky postupne prisýpame postrúhaný syr a tým ju vlastne zahustíme.
Touto plnkou urobíme kôpky na opečené rezne a vložíme do predhriatej rúry na cca 45min. (pri kuracom mäsku aj kratšie) Pečieme pri 175 stupňoch.
Podávame s dusenou zeleninou alebo ryžou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Jana J. (JASU) ID 3146 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.8.2015, 7:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

Omeleta alebo príloha k mäsku - súťaž



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny(ľubovoľné), 2-3 PL sterilizovanej kukurice,2-3 PL červenej papriky,150 ml smotany na šľahanie,1/2 hrnčeka poluhrubej múky(môže byť aj hladká),4 vajíčka,soľ,mleté čierne korenie,na ozdobu strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je obyčajný,prostý,rýchly,jednoduchý no proste urobíme kuk nižšie.... :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2007, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

Zemiakový šalát s kapustou (zelí)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg uvarených zemiakov v šupke
1 menšia hlávka bielej kapusty (zelí)
3 cibule
3 kápie alebo zelené papriky

Nálev
1,5 dcl octu
10 dkg cukru
1 PL deka
1,5 dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska alebo hranolčeky.
Kapustu, cibuľu a papriku nastrúhame najemno.
Z octu, cukru a deka uvaríme nálev, precedím, pridáme olej a nalejeme na šalát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Natália R. (Naťa) ID 24112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.10.2007, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

Falošné dolky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 biely jogurt,1 vanilkový cukor,3 - 4 PL polohrubej múky,1 vajce,na špičku noža sódu bikarbónu,trochu soli

POSTUP PRÍPRAVY

Recept si upravíme podľa počtu hladošov. Ja to robím z 5 jogurtou. Všetko zmiešame a na pánvici upečieme dolky. Zlepíme lekvárom a posypeme práškovým cukrom. Tieto dolky sú jemné a chrumkavé. Deti Vás nedajú za nič na svete.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Natália R. (Naťa) ID 24112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.8.2008, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 68 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu