končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 205 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Vynikajúce škoricové a kakaové osie hniezda - bezlepkovéPOTREBNÉ PRÍSADY 400g svetlej BZL múky - napr MIXB alebo mix iných múk, štipka soli, 40g kryšt.cukru, 1 ČL guar.gumy+1 ČL jablčnej vlákniny/udržuje vlhkosť/ + 1ČL Psyllia, 25g čerstvého droždia, 1 vajce, 50g roztopeného masla, 200ml vlažného mlieka, NA PLNKU: 60g roztopeného masla-margarínu, 50g cukru, 1ČL škorice, 1PL kakaa, hŕstka hrozienok/namočených v rume alebo obarenych vriacou vodou/ , NA POTRETIE: 1vajičko, kryšt.cukor POSTUP PRÍPRAVY Do vlažného mlieka dáme štipku cukru a rozdrobíme droždie-ak robíme z čerstvého- a nehcáme vyjsť kvások. Medzitým zmiešame múku so soľou, guar.gumou, jabl.vlákninou, psylliom. Do pekarničky dáme rozpustené maslo, vajíčko, kvások, cukor a múku. Zapneme na program cesto -alebo cesto na pizzu, tak, aby to spracovalo a ca. pol hod.kyslo. Potom cesto vyberieme a postup nižšie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Katarína N. (Hugi) ID 54673 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
***Langose***POTREBNÉ PRÍSADY 500g muky (pol Mantler a pol Primix UNI), 1/2 kelimka smotany, 250ml mlieka,25g drozdia, 1vajce, 1mal lyz soli POSTUP PRÍPRAVY Drozdie zmiesame s mliekom a primiesame ostatne suroviny.Vypracujeme, prikrijeme a dame na 4 hodiny do chladnicky. Vyvalkame placky a vyprazame na oleji. Aj po 2 dnoch v chladnicke bolo cesto chutne.Recept mam z knihy Bezlepkova kucharka 2. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.11.2010, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový makový jablčníkPOTREBNÉ PRÍSADY Tento koláč piekla moja mama, ale s polohrubou múkou, ja som použila bezlepkovú múku Promix PK. 1 kg jabĺk - postrúhať a udusiť s 100 g kryštálového cukru, nechať vychladnúť. 6 vajec, 200 g práškového cukru, 2 dl oleja, 2 dl vody, 1 dcl mlieka, 300 g bezlepkovej múky Promix PK, 150 g mletého maku, 1 vanilk. cukor + 150 g prášk.cukru, ½ bal. prášku do pečiva, 100 g čokolády na varenie a 100 g Cery. POSTUP PRÍPRAVY Mletý mak zmiešame na sucho s preosiatym práškovým cukrom a vanilk. cukrom. Vychladnuté jablká rozotrieme na pomastený pečiaci papier. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, striedavo pridáme vodu, olej a mlieko, preosiatu múku s pr. do pečiva a tuhý sneh. 1/3 žĺtkového cesta zmiešame s makovou zmesou a vylejeme na jablká. Na makové cesto dáme zvyšok žĺtkového cesta . Upečieme, obrátime, stiahneme papier. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Eva M. (evica39) ID 125668 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 24.12.2016, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Zemle, alebo minibagetkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g muky Schaer Mix B, 1/2 cl soli, 3 PL oleja, 250-300 ml mlieka,1/2 kocky drozdia, cukor do kvasku, 2 PL kyslej a 2PL sladkej smotany na varenie, guarova guma. POSTUP PRÍPRAVY Nachystame si kvasok a so vsetkymi ostatnymi vypracujeme cesto. Nemalo by byt prilis tuhe, tak podla potreby este dolejeme mlieko, alebo smotanu na varenie. Ja ho robim tak tuhe, aby sa s nim dalo ako tak pracovat, aby sa mi nerozlievalo na doske..Hned po vypracovani z cesta tvarujeme pecivo. Tvarujte ho bud naolejovanymi rukami, alebo klasicky napomucenej doske. Idealny je plech, ktory uz je vytvarovany bud na vacsie muffiny, ja som si pozhanala s takymi dost velkymi rakvickami, kedze plech na bagety je u nas pre vacsinu mamiciek len snom Zo zaciatku som inprovizovala alobalom a papierom na pecenie tak, ze som si z alobalu vytvorila vlastnu "formu" na bagety a na nu som dala vymasteny papier, lebo alobal pri kysnuti vojde do cesta a potom nejde von.Pecivo mozme potriet vajickom a posypat sezamom, alebo niecim inym. Potom vlozime plech do truby vyhriatej na 50 stupnov a za asi 10 minut prepneme na 180-200 stupnov a pecieme dalsich 30 minut. Po upeceni povitiahneme a kazde pecivko potrieme vodou, aby zmaklo a nechame este chvilku v este teplej trube, aby velmi nesplasli. Po vychladnuti kazdu zemlu zabalim do folie, to do sacku a dam do mraznicky, potom podla potreby vyberam. Pecivko je fantasticke, makucke a myslim, ze dost dlho vydrzi. Uz neviem, odkial mam ten recept, ale kvasok bol robeny s vodou a bez smotany, takze povodne bol vhodny aj na bezlaktozovu dietu. Ja z mojich skusenosti som sa naucila, ze bezlepkove cesto kysla smotana alebo jogurt pekne zmakci a prekypri, tak ju uz davam takmer vsade.Prajem vela uspechov a dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Jarmila L. (jara2205) ID 117176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 13.10.2011, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Vanilkove roztekyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g masla,100g prach cukru,100g mletych vlas orechov,2zltky,1van cukor,350g muky (mantler alebo promix uni) POSTUP PRÍPRAVY Vsetko zmiesat a nechat do druheho dna odstat.Pecieme pri 180 st asi 7 minut.Nechat vychladnut a obalit v praskovom cukre s vanilkou.CHUTIA AJ BEZLEPKACOM V NASEJ RODINKE!!!!! Su velmi velmi krehke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
detske piskotyPOTREBNÉ PRÍSADY 100g Promix uni, 50g kukuricneho alebo zemiakoveho skrobu, 3vajcia, 100g kr cukru, 1 van cukor POSTUP PRÍPRAVY Vymiesat zltky s cukrom do peny, bielky s van cukrom, zmiesat spolu, pridat muku a skrob.Ak je cesto velmi riedke pridaj trosku muky.Nastriekat na plech s papierom. Musia drzat tvar piskotky.Mozes posypat trosku kr cukrom. Upiect pri 180st. musia ostat bleducke. Su na nerozoznanie od normalnych! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 3.1.2012, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkova marlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Piekla som podla receptu od EvkaA.(evka.a)ID35030 len som dala muku promix uni a asi 0,5l vody do cesta co mi poradila KatarinaN.(Hugi)ID54673 za co jej dakujem. POSTUP PRÍPRAVY Velmi mi nechutila ked som ju 1krat ochutnala.Nakrajala som ju do mrazaku,ze vsak sa postupne zje.Po rozmrazeni bola super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové fánkyPOTREBNÉ PRÍSADY Konečne som urobila bezlepkové fánky podľa receptu, ktorý ani neviem, odkedy a odkiaľ mám napísaný. Takže s radosťou posúvam ďalej, s cestom sa výborne pracuje, hotové fánky sú mäkučké a nie mastné od oleja. 1/2 litra bezlepkovej múky Promix PK, 1/4 KL sódy bicarbony, 2 žĺtka, 1 pochúťková smotana ( dala som 14%), štipka soli, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame, najprv som to vymiešala el.šľahačom metlami na kysnuté cesto, neskôr vypracovala ručne. Vypracované cesto odložíme do chladničky na cca 1/2 hodiny. Potom ho na pomúčenej doske rozváľame, vykrojíme fánky a vyprážame v oleji. Obalíme v zmesi práškového a škoricového cukru. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Eva M. (evica39) ID 125668 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 10.2.2016, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
***Bezlepkove orechy a vianocne cukrovinky***POTREBNÉ PRÍSADY 120gMix C, 90g masla, 70g cukru, 50g orechov.Plnka: 1 uvarene salko, 1 maslo. POSTUP PRÍPRAVY Vsetko zmiesat a 1 hod nechat v chlade. Vtlacat do formiciek a piect pri 180 st do bleducka.Salko zmiesat s maslom a plnit orechy, na koniec obalit v cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 12.12.2011, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Domáci pribináčikPOTREBNÉ PRÍSADY 4 dl mlieka 1 vanilkový cukor 100 g cukru 20 g masla 1 vanilkový puding 600 g mäkkého tvarohu POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín okrem tvarohu uvaríme klasický vanilk. puding. Necháme vychladnúť a nakoniec do neho elektrickým šľahačom vmiešame tvaroh. Môžeme pridať ovocie, džem, kakao alebo nastrúhanú čokoládu. Naporcujeme a dáme nachvilku do chladničky, podávame. P.S. : Ja som ho robila z polovičnej dávky ( 200 ml mlieka a 250g tvarohu ). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Martina C. (MCtina) ID 75878 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 205 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |