. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

MARHULOVY DZEM*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 7.7.2011, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ALMA PAPRIKA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

alma paprika,deko,soľ,cukor,ocot,voda

POSTUP PRÍPRAVY

nálev robím taký istý ako pri uhorkách,len na vrch dávam za lyžičku oleja a sterilizujem 10-15 minút od bodu varu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.7.2012, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čierne ríbezle na spôsob brusníc-úžasná delikatesa!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí 600g cukru 1/2 lyžičky mletej škorice 1/2 balíčka vanilkového cukru 2 lyžice rumu (ja som dala aj viac) citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a rum a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore dnom aby nám chytilo viečko a necháme vychladnúť.
Môžme používať k mäsu, alebo aj vyprážanému syru, príp. zaliať pudingom.Ja ho robievam už 2roky a je naň veľký dopyt!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

eva o. (enia74) ID 27391 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 30.9.2013, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čo s cukinou?


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dievčence p o m ó ó ó c moja cukina (2 korene) sa asi zbláznila rodí ako naši "spoluobčania" čo idú do neba :-) a už som robila z cukiny všetko možné. Neviete nejaký recept ako ju uskladniť (zavariť a pod.). Škoda ju hodiť sliepkam :-(. Ď A K U J E M

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Anna I. (anna1) ID 15757 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 17.9.2010, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Huby v leče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg hub, 1 kg červená paprika (kapie), 3/4 kg cibule, 1 dcl ocot, 1/4 l olej, 60 dkg sladký kečup, 10 dkg krupicový cukor, 3 pol. lyžice soli, 3 pol. lyžice mleté nové korenie, 1/2 balíčka mletého čierneho korenia.

POSTUP PRÍPRAVY

Huby nakrájame na väčšie kúsky a tak 10- 15 min. povaríme. Opláchneme ich v studenej vode a pridáme všetky ostatné suroviny. Cibuľu nakrájať na kolečká, papriku na kocky alebo prúžky. Všetko zamiešame a krátko povaríme- stačí 5 – 10 minút. Plníme do menších pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme 1 hod. pri teplote 95- 100 stupňov.

Nie je to môj recept ale robím ho už dlhé roky a začína hubová sezóna. Ja používam suchohríby ale je možné použiť akékoľvek, ale jedlé...Je to výborná príloha k mäsu, do šťavy pod mäso, na cestoviny, i na ale mäso pripravované so zemiakmi v alobale na pekáči alebo na grile, do praženice

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Anna J. (andulka2) ID 48309 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka - jednoduché a rychlé !!Nasla som na mmb.cz


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na jednu 720 ml sklenici budete potřebovat : 450g ovoce, 230g nálevu, 25-75 g krystalového cukru (1-3 vrchovaté lžíce podle kyselosti), případně umělé sladidlo.

POSTUP PRÍPRAVY

Sklenice naplňte do tří čtvrtin očištěným ovocem bez náznaku hniloby, mírně je stlačte a přisypte cukr. Řádně jej setřeste, aby pronikl do všech vrstev. Pak přidejte další ovoce, aby pod víčkem zůstalo volných jen asi 3-5 mm. Meruňky, broskve a jablka zalijte téměř po okraj, aby plody při sterilizací nezhnědly. Sklenice důkladně uzavřete šroubovacími víčky. Na otočný talíř v mikrovlné troubě vložte plastovou misku používanou pod květináče (zachytí nálev, pokud obsah v závěru sterilizace překypí). Sklenice rovnoměrně rozložte po obvodu misky (bude-li jen jedna, postavte jí doprostřed), troubu nastavte na maximální výkon podle počtu sklenic (viz tabulka).

Výkon 700 W 6 min / 1 ks 12 min / 2 ks a násobky
Výkon 750 W 5 ½ min / 1 ks 11 min / 2 ks a násobky
Výkon 800 W 5 ¼ min / 1 ks 10 ½ min / 2 ks a násobky
Výkon 850 W 5 min / 1 ks 10 min / 2 ks a násobky
Výkon 900 W 4 ½ min / 1 ks 9 min / 2 ks a násobky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.8.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané almy s baraními rohami a feferónkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev: nakladač, cukor, ocot. Cibuľa, cesnak, zeler, zelerová vňať, petržlenová vňať Almy, baranie rohy, feferónky, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nakladač pripravíme presne podľa návodu - nálev robím sladkokyslý, čiže pridávam aj cukor.

Do každého pohára skladám baranie rohy, feferónky. Okrem toho dávam niekoľko koliesok cibule, cca 2 plátky zeleru, zelerovú a petržlenovú vňať a cesnak podľa chuti. Obyčajne to všetko ešte prekladám predvareným karfiolom, ale ten teraz na trhu nemali. Zalejem nálevom a pridám za kávovú lyžičku oleja.

Sterilizujem na 80 C, cca 20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 10.1.2014, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

čerešnový lekvár


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária S. (slobodka) ID 81076 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.6.2009, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Detská výživa II.-s príchuťou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg očistených jabĺk,3 dcl vody,30 dkg kryštálového cukru,1 puding jahodový alebo malinový(najlepšie Dr.Oetker)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup znova rovnaký jablká očistiť pokrájať a dať variť spolu s vodou.Keď sú uvarené rozmixovať a pridať cukor.V troške vody rozmiešať puding a vlejeme ho do masy.Ešte trocha povaríme,dáme trošku kys.citrónovej a hotovo.Teplú lejeme do fliaš a sterilizujeme 5-10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.10.2012, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Vynikajúce sladkokyslé uhorky (ako ich robím ja).


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev : ** 2 litre vody * 1 nakladač * 0,5 l octu * 0,5 kg cukru **

POSTUP PRÍPRAVY

Nálev si pripravím obvyklým spôsobom. Dám variť vodu, po zovretí pridám cukor , ocot, nakladač a odstavím z plynu. Zalejem už naplnené fľaše uhorkami. Samozrejme môžme pridať mrkvičku porezanú na kolieska, cibuľu, cesnak a kôpor. Zatvorím a sterilizujem. Sú veľmi chutné. Aspoň podľa mojich detí. Iné ani nechcú. A to ich robím až do 100 fliaš každý rok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 29.7.2018, 22:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu