. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúce sladkokyslé uhorky (ako ich robím ja). - RECEPT 7512

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 60221 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Vynikajúce sladkokyslé uhorky (ako ich robím ja).


[ recept č. 7512 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev : ** 2 litre vody * 1 nakladač * 0,5 l octu * 0,5 kg cukru **

POSTUP PRÍPRAVY

Nálev si pripravím obvyklým spôsobom. Dám variť vodu, po zovretí pridám cukor , ocot, nakladač a odstavím z plynu. Zalejem už naplnené fľaše uhorkami. Samozrejme môžme pridať mrkvičku porezanú na kolieska, cibuľu, cesnak a kôpor. Zatvorím a sterilizujem. Sú veľmi chutné. Aspoň podľa mojich detí. Iné ani nechcú. A to ich robím až do 100 fliaš každý rok.
<< Rychlodárek | Vynikajúce sladkokyslé uhorky (ako ich robím ja). | Rýchle dvojfazuľové čili >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Elena V. (kasper13) ID 40076 (21.7.2018, 15:34)
Našla som tento tvoj recept tak tento rok zatial idem podla neho,len ma trocha zneistil muž,že 0,5kg cukru je vela,že to bude strašne sladké? Bibi Ja mam rada také sladkokyslé nie také kyslé tak preto som si z množstva receptou vybrala tento tvoj, dufam teda,ze budú vyborne???
ODPOVEDAŤ
Julia T. (julina25) ID 38343, mimibazar.sk/julina25 (29.7.2018, 22:54)
Ja tento recept zavaram už asi štvrtý rok aj tento rok idem zase, recept nesklamal, uhorky sú výborné, môžem len odporučiť
ODPOVEDAŤ
Monika J. (ma3ch) ID 101714 (7.8.2009, 10:55)
Bibi, robím to skoro podobne a sú super. Ja ale zaváram vo veľkom, takže robím nálev 3,5 litra vody, 2 nakladače, 1 lyžička soli, 1 lyžička 4-farebného korenia, 1-2 bobkové listy, 1kg cukru, 1 l octu. Nálev netreba ani variť, stačí rozmiešať, aby sa rozpustil cukor a potom doliať ocot. A prečo dávam soľ a koreniny? Pamätáš si, že kedysi v nakladači bývali aj klinčeky a korenie? Teraz tam už nie je skoro nič a takto sú tie uhorky lepšie. Robím vždy z dvoch dávok a nalievam ho do plastových fliaš. Je to potom pri návale uhoriek rýchlejšie. Vydrží mi niekedy (ak naň zabudnem) v komore aj do budúcej sezóny, kedy ho tam objavím a absolútne nič mu nie je. Občas ho precedím v zime do kapustových šalátov a je to super.
Monika
ODPOVEDAŤ
Radmila P. (ralanka) ID 25085 (17.7.2009, 19:36)
bibi presne klasika je klasika ja ho tiež takto robím po starej mame a mame a nášmu susedovi chutili len tie moje a nie jeho manželky ;-) sú akurát a báječne chrumkavé (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka N. (zelva) ID 963 (24.9.2008, 13:31)
ja robím taký istý nálev, mám ho od mamy a je naozaj ten najlepší. Ochutnala som už niekoľko spôsov nálevov, ale ten nám chutí najviac.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu