končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Môj prvý kečup-S*U*P*R*O*V*ÝPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg zrelých paradajok, 250g cibule, 250g jabĺk, 1 zeler, 2 a viac feferóniek-ja nedávam, 300g kápie (alebo červenej papriky) ja dávam zelenú, takúmám nasadenú, 2 strúčiky cesnaku, 1dl octu, 150g cukru, 1 PL soli, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, 2 bobkové listy. POSTUP PRÍPRAVY Rozhodla som sa prvýkrát vyskúšať kečup podľa Lucia H. (gupka) ID 9968 musím povedať, že som mala vždy obavy z kečupu ale tento ma milo prekvapil, už som spravila 6 dávok, je proste vynikajúci, lepší ako kupovaný :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 3.7.2014, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Hroznový džemPOTREBNÉ PRÍSADY Hrozno, želírovací cukor POSTUP PRÍPRAVY Hrozno som umyla, mierne rukou popučila, nechala obvariť asi 30 min, aby to pustillo šťavu, a aby šupky zmäkli, potom som to všetko rozmixovala, a nakoniec prepasírovala. Na 1000g ovocia - šťavy - ide 1 bal želírovacieho cukru, privesť k varu a povariť 5 min, potom som dala ešte 1 kl kyseliny citrónovej a naplnila som fľaše. Po uzatvorení som nechala fľaše hore dnom asi 15 min, a je to :-) A tá vôňa čo je v byte :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 10.11.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivkový lekvárPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg vykôstkovaných sliviek, 1kg kryštálového cukru, 2PL octu POSTUP PRÍPRAVY Slivky pomelieme, pridáme cukor a ocot, premiešame, dáme do pekáča a necháme 8 hodín stáť. Potom pekáč vložíme do rúry a pečieme 2 hodiny. Každú pol hodinu premiešame. Nalejeme do fliaš, uzatvoríme otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 24.8.2009, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablková nutelaPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg jabĺk°°°750g cukru°°°3 vanilkové cukry°°°2 čoko pudingy°°°150g kakaa°°°100g mletých orieškov /mandlí/ 1 SALKO°°°2dl vody POSTUP PRÍPRAVY Tak keď som tu hodila super briošku, tak už si ju aj niečim dobrým namažme:-). Jedna nutela na MMB je bez obrázkov, druhá s inými ingrediencami... Zdroj: prozeny.cz OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 31.10.2013, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
◄ Veselý HRUŠKOVÝ KOMPÓT ►POTREBNÉ PRÍSADY hrušky * kryštálový cukor * voda * citróny * klinčeky *celá škorica * POSTUP PRÍPRAVY Umyté hrušky ošúpeme a zbavíme jadierok a úhľadne kladieme do pohára. Z plátkov citróna si pripravíme smajlíkov. Oči som urobila z klinčekov a pusu som niektorým skúšala vytvoriť z odkrojenej slivky. Inšpirácii sa medze nekladú. Nakoniec 7 dcl pohár zasypem 3 lyžicami kryštálového cukru a dolejem studenou vodou. Zaviečkujem, dám do zaváracieho hrnca a nechám teplomer vybehnúť na 100 stupňov a potom vypnem. Do rána nechám vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 25.8.2012, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KARFIOLOVA ZMES NA ZIMU*****POTREBNÉ PRÍSADY Jesenný karfiol,mrkva,drobnejšie uhorky,cibuľa,kápia alebo mäsitá červená paprika,ačokča,feferonky Nálev:ako do uhoriek,mám v receptoch POSTUP PRÍPRAVY Karfiol rozoberieme na menšie časti a vhodíme do vriacej vody asi na 5 minút,len aby sa oblanšíroval,nie uvaril ! Mrkvu úhľadne nakrájame,uhorčičky dávame celé,cibuľu rozoberieme na krúžky a papriku môžeme tiež nakrájať na prúžky zubkovaným nožom.Ak máme ačokču,pridáme aj tú.Vkladáme do pohárov,zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme,kým nám uhorky nezačnú strácať peknú zelenú farbu-čo je raz dva.Vyberieme,odložíme a police sa nám pekne plnia.\r\n\r\nVhodné k mäsám,studeným misám,pestré a chutné.Kto má rad pikantné,pridá feferonku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 31.7.2014, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Taliansky slivkový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg očistených sliviek (bez kôstok), šťava z 1 veľkého citróna, približne 600g cukru, pol hrnčeka vody POSTUP PRÍPRAVY Slivky si umyjeme, očistíme a zbavíme kôstok. Očistené slivky dáme do hrnca spolu s vodou, cukrom a citrónovou šťavou a varíme asi 10-15min, kým slivky nezmäknú. Potom hmotu rozmixujeme ponorným mixérom (aby bola hladká) a varíme džem za stáleho miešania na želanú hustotu, orientačne určite hodinu až hodinu a pol. Ja si hustotu vždy otestujem tak, že kvapnem trochu horúceho džemu na tanierik a ak tanierik otočím a džem nesteká, tak je hotový. Ďžem má peknú farbu vďaka citrónovej šťave a zároveň chuť aj oživí. Výborne sa hodí na palacinky, chlebík, či potieranie koláčov. Cukor si samozrejme upravte podľa potreby, my sme nechceli veľmi sladký džem, skôr taký kyselkavejší. Z tohto množstva sú približne 3 trojdecové poháriky džemu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 23.8.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Výborný kečup, náš rodinný receptPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4kg jabĺk, 1/4kg cibule, 2kg rajčín, 1 bobkový list, 1/2 KL ml. korenia, 1 KL ml. papriky, 3ks nové korenie, 3ks hrebíček, trošku muškátového orieška, 1 a 1/2dl octu, kúsok škoricovej kôry, 150g cukru, 1 PL soli, 2 feferónky (alebo sušené chilli papričky, ale môže sa aj vynechať, ak nechcete mať pikantný), 1 paprika, najlepšie červená, ale už som dávala aj zelenú, keď som inú nemala POSTUP PRÍPRAVY Tento recept varím minimálne 30 rokov, dostali sme ho od maminej kolegyne a tak by som ho chcela ponúknuť aj vám na vyskúšanie. Moji synovia kupovaný ani nechcú, a aj keď je s ním dosť roboty, rada im ho uvarím, hoci sama kečup nemusím... Postup viď nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 7.9.2017, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhuľový džem+zlepšovákPOTREBNÉ PRÍSADY marhule, cukor, zelirujuca pomocka+kelimok od jogurtu alebo umelohmotny poharik POSTUP PRÍPRAVY Tiez mate zababrane pohariky od dzemu ked ich plnite??? Tak kuknite na zlepsovacik v obrazkovom postupe, je to super, dnes som odskusala..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 20.8.2009, 17:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jahodový džemPOTREBNÉ PRÍSADY jahody, kryštálový cukor, želírovací prípravok POSTUP PRÍPRAVY nuž, toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamičky alebo babičky......tento recept pridávam hlavne kvôli mojej sesterničke, pretože má dve malé deti a nestíha stáť hodiny pri šporáku a hlavne ho ešte nikdy nerobila a bojí sa želírovača, ale pektín(ktorý spôsobuje želírovanie) je prírodný produkt, nachádza sa napr.v jablkách..........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....jahody sa dosť kazia, takže ja si iný ani netrúfam zatiaľ robiť...možno časom..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 6.6.2015, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |