. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 107 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Vohrnoušky pani mlynárky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, štipka soli, 70 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 2 žĺtky, 1 balíček sušeného droždia (na 500 g múky), 70 g masla, 300 ml vlažného mlieka. Okrem toho slivky, mletý mak - cca 20 dkg, cca 10 dkg práškového cukru, maslo na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rada pečiem krajové špeciality a túto som objavila v časopise Knihovnička RECEPTY, kde sa oň podelila p. Anna Svatbíková z Tišnova. Píše sa tu, že je to vlastne variant klasických českých buchiet, akurát, že ovocie sa nebalí do buchiet, ale sa ohrnuje do podoby otvorených nepravideľných hniezd, alebo mištičiek. Vlastne odtiaľ aj ten názov Vohrnoušky.

A ako sa vlastne pripravujú: viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.8.2010, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinové rohlíčky - lúpačky



POTREBNÉ PRÍSADY

100 ml vlažnej vody, 200 ml kefíru alebo acidka, 5 lyžíc oleja, 1 vajce, 2 malinové pudingové prášky, 7 lyžíc kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 550 g hladkej múky, 20 g čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného. Okrem toho vajíčko + lyžica mlieka na potretie, mandľové lupienky na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, pridáme droždie a nalejeme vlažnú vodu. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné ingrediencie - pridala som aj štipku soli a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť. Musela som prisypať ešte trocha múky. Nechala som ho kysnúť asi 1 hodinu. Potom rozdelíme na 18 rovnakých dielov, z ktorých vytvarujeme bochníčky. Tie necháme ešte 10 minút odpočinúť. Potom ich rozvaľkáme do oválu a zhrnieme do rohlíčkov. Dáme na papierom na pečenie vystlaný plech a necháme ešte 30 minút kysnúť. Pomašlujeme ich vajíčkom, do ktorého sme pridali lyžicu mlieka, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť. Piekla som na 180 C.

Rohlíčky sú úžasné, voňajú malinovo, majú rožovkastú farbu.
Objavila som ich na http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=7659

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (40) posledné: 22.8.2010, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Chodské koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások: 250 ml vlažného mlieka, kvasnice, lyžička cukru. Na cesto: 3 žĺtky, 60 g kryštálového cukru, 500 g hladkej múky, 2 dcl oleja, polovicu lyžičky soli. Na tvarohovú náplň: 500 g tvarohu v alobale, 4 lyžice práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 10 lyžíc mlieka, 2 žĺtky. Okrem toho slivkový lekvár na zdobenie, smotanu na poliatie koláčov a vajíčko na potretie okrajov.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme kvások. Do mlieka pridáme cukor a kvasnice a necháme ho asi 1/2 hodiny odpočívať. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku, soľ, olej a kvások. Ja som troška múky ešte pridala, nakoľko sa mi zdalo toho oleja priveľa. Cesto je mastné olejovité, ale také má byť. Necháme ho kysnúť na teplom mieste - ja som ho nechala cca 1 hodinu. Cesto po vykysnutí som odvážila a rozdelila na tri rovnaké časti. Plech na pečenie pizze som vymastila maslom, doprostred som dala jeden diel cesta a malým valčekom som ho rovnomerne rozvaľkala do kruhu. Ide to výborne, s cestom sa veľmi dobre pracuje. Tvaroh som dôkladne vymiešala so žĺtkami, cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom. Ja som pridala aj lyžicu solamylu, ale ten v pôvodnom recepte nebol. Tvarohovou plnkou som potrela všetky tri koláče. Slivkový lekvár - musí byť hustý, kvalitný, som dala do vrecúška na zdobenie a na tvarohovú plnku som nakreslila tvary. Koláče som nechala ešte troška pokysnúť, potom som okraje potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť. Piekla som na 180 C. Ihneď po vytiahnutí z rúry som ich poliala smotanou na šľahanie. Zobrala som lyžičku poliala koláč a mašľovačkou som smotanu rozotrela po celom koláči. Vznikne tak super smotanový povrch na koláčiku.
Tieto veľmi dobré koláče som objavila na www.mimibazar.cz - kapaja ID 80865

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (26) posledné: 26.7.2010, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto č.1: 250 g hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, 30 g masti, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli. Cesto č.2: 100 g masti, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžica kyslej smotany. Plnka: 500 g tvarohu, 2 poháre vykôstkovaných višní, 2 vajcia, 2 vanilkové ckury, 150 g práškového cukru, 2 lyžice maizeny, nastrúhaná citrónová kôra. Okrem toho jedno vajíčko na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence s tak výborným cestom na neťahanú štrudľu som sa už dávno nestretla. Veľmi dobre sa s ním pracuje a je aj výbornej chuti.
Postup - viď obrázkový postup.
Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie- fotila som mobilom, fotoaparát nebol zasa doma.
Recept som objavila v časopise Báječná žena.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.10.2013, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ananásové kvetinky z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto, ananásový kompót - celé kolieska, hrozienka alebo brusnice, vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame z neho prúžky rovnakej veľkosti. Týmito prúžkami obalíme kolieska kompúotovaného ananásu, ktorý sme osušili papierovým obrúskom. Poukladáme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie, pomašľujeme vajíčkom, do stredu dáme sušené brusnicu alebo hrozienko. Dáme upiecť a po upečení môžeme pocukrovať.
Inšpiráciu som našla na www.toprecepty.cz. Je to veľmi rýchly a chutný recept.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (14) posledné: 15.7.2010, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogostrecha - môj prvý pokus so zeesanom



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky. Krém: 250 ml šľahačkovej smotany - ja som použila rastlinnú šľahačku, 150 ml bieleho jogurtu, 200 ml kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 - 3 PL práškového cukru, 125 g Zeesanu, 250 ml vlažnej vody. Okrem toho piškóty a ovocie - v mojom prípade to boli jahody.

POSTUP PRÍPRAVY

Objednala som si Zeesan a chcela som ho vyskúšať. Toto bol môj prvý pokus s ním. Zeesan je stužovač šľahačky a môže byť rôznej príchuti. Ja som si objednala Jung malina. Bielky ušľaháme s polovičnou dávkou cukru, žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Potom na striedačku vmiešame, múku a vyšľahané bielka. Pečieme na papieri na pečenie cca 12 minút na 180 stupňou. Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. Šľahačku vyšľaháme nie úplne do tuha, pridáme biely jogurt, kyslú smotanu. Pridáme zeesan rozmiešaný s vodou a vyšľaháme do tuha. Do formy na biskupský chlebíček si vložíme tvrdý papier tak, aby vo vnútri tvoril špic, pridáme potravinovú fóliu.
Vychladnutý korpus do dlhšej strane rozdelíme na tri časti. Prvé dva diely vložíme na kartón vyložený potravinovou fóliou, nalejeme polovicu smotanovo zeesanovej hmoty. Do stredu naukladáme piškóty a ovocie a zalejeme druhou polovicou hmoty. Na vrch položíme posledný diel piškóty. Dáme stuhnúť do chladničky. Po vychladnutí krájame.
Je to môj prvý pokus o strechu a tak to aj dopadlo. Ale verím, že tie nasledovné budú krajšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.7.2010, 7:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rohlíčky trdelníčky - na spôsob Skalického trdla



POTREBNÉ PRÍSADY

Bola som na opekačke a tam boli zo Skalice rohlíčky, ktoré chuťou veľmi pripomínali skalické trdelníky. Snažila som sa ich upiecť. Na cesto som použila recept od ajkagajka ID 1976 - týmto jej veľmi pekne ďakujem. 250 ml mlieka, 2 PL umu, 3 PL rozpusteného masla, štipka soli, 3 žĺtky, 400g polohrubej múky, 8 PL cukru, 1 bal. sušeného droždia - ja som použila malú kocku droždia Fala. Na posyp: 200 g nasekaných vlašských orechov. Na posyp: práškový cukor zmiešaný s vanilkovým.

POSTUP PRÍPRAVY

Klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto. Potom som postupovala tak, že som lyžicou odoberala kúsky cesta, na doske som tieto kúsky vyvaľkala do oválku a ten som následne zmotala do rohlíčka. Každý rohlíček som namočila do bilekov a následne do orechov. Dala som ich na plech vystlaný papierom na pečenie, nechala som ich ešte chvíľku kysnúť a potom som piekla na 180 C. Po upečení som ich posypala zmesou z práškového a vanilkového cukru.
Keďže som sa ponáhľala, robila som ich väčšie, po správnosti by to mali byť maličké rohlíčky.
Zdroj na cesto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4193

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (59) posledné: 9.8.2018, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Drobenkové rohlíčky so sušeným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

170 ml mlieka, 50 g Hery, 1 celé vajce, 2 PL medu, 1 PL cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 ČL soli, 1 ČL citrónovej kôry, 400 g hladkej múky, 1,5 ČL sušeného droždia, alebo malá kocka čerstvého droždia, 2 PL krájaných sušených marhúľ, 2 PL hrozienok. Okrem toho vajíčko na potretie a prísady na drobenku: Hera + kryštálový cukor + polohrubá múka.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, nalejeme mlieko a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, postupne popridávame ostatné suroviny + 2 lyžice krájaných sušených marhúľ + 2 lyžice hrozienok, ktoré sme predtým namočili do vody, alebo ako v mojom prípade do umu. Ja som pridala aj sušené brusnice. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí z cesta vykrajujeme kúsky, ktoré vyvaľkáme do oválov. Každý takýto ovál zavinieme do rohlíčka. Z hery, cukru a múky vypracujeme drobenku (musí sa rozsýpať). Každý rohlíček namočíme do rozšľahaného vajíčka a potom do drobenky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte troška podkysnúť a dáme piecť. Ja som piekla na 180 C.
Tento recept som objavila na www.marsiland.wz.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.6.2010, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechová bábovka z kysnutého cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300 až 340 g polohrubej múky, štipka soli, 60 g práškového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry, 1,5 dl mlieka, 20 g droždia, 80 g masla, 1 vajce. Plnka: 200 g pomletých orechov, 150 g krupicového cukru, 0,75 dl mlieka, 0,5 dl tuzemského umu.

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie s jednou lyžičkou cukru a necháme vykysnúť. Do misky preosejeme múku, zmiešame so soľou, zvyšným cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Vykysnutý kvások vlejeme do múky, pridáme maslo, rozšľahané vajce, citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste 20 minút kystnúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti. V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme pomleté orechy, krupicový cukor, premiešame, odstavíme a pridáme um. Dobre premiešame a necháme vychladnúť. Jednu časť cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru a potrieme polovičnou časťou plnky. Na plnku položíme druhú časť rozvaľkaného cesta a potrieme zvyšnou plnkou. Spolu zvinieme do rolády. Bábovkovú formu potrieme olejom. Stočené cesto dáme do formy a necháme 10 minút podkysnúť. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Piekla som už veľa báboviek, ale táto bola prvý pokus z kysnutého cesta. Je vynikajúca, môžem len a len odporučiť.

Zdroj: časopis Báječná žena

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 2.11.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Višňové kostky s mascarpone



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 4 vajcia, 18 dkg polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 20 dkg práškového cukru, 5 lyžíc teplej vody, 5 lyžíc oleja, 2 lyžice kakaa. Na višňovú plnku: 1 višňový kompót, 1 Zlatý klas. Na krém: 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 8 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice umu (alebo Amaretta), 250 ml šľahačkovej smotany, želatínový stužovač. Okrem toho detské piškóty, um (alebo Amaretto).

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prvé upečieme piškótu. Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do biela, pridáme vodu, olej a znovu vyšľaháme. Potom vmiešame múku rozmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do vaječnej zmesy. Rovnomerne vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení z piškóty stiahneme papier na pečenie a vrátime ju naspäť na plech. Medzitým si uvaríme višňovú plnku. Z višňového kompótu si odlejeme 0,5 dl šťavy. Odkôstkované višne so zvyšnou šťavou nasypeme do odmerky a dolejeme do 8 dcl vodou.
Vylejeme ich do hrnca, troška šťavy dáme bokom a dáme variť. V odloženej šťave rozmiešame Zlatý klas a keď višňová zmes vrie, prilejeme a varíme do zhustnutia. Mierne vychladnuté nalejeme na korpus. Piškóty vykúpeme v ume alebo v likére Amaretto a rovnomerne ich naukladáme na višňovú plnku. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zmes s mascarpone. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Tvaroh, mascarpone, cukor, vanilkový cukor vyšľaháme a zľahka primiešame šľahačku. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a pridáme do tvarohovo mascarponovo šľahačkovej zmesy. Túto plnku rovnomerne rozotrieme na višňovú plnku. Do odloženej šťavy (0,5 dcl) vmiešame práškovú želatínu, necháme troška naboptnať a potom pri nízkej teplote rozpustíme - pozor za žiadnych okolností nesmieme nechať prejsť varom. Vznikne nám poleva, ktorú vylejeme na koláč. Povrch prejdeme ozdobne vidličkou. Necháme riadne stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
Tento koláčik som objavila na www.mimibazar.cz - Spero. Recept som mierne upravila.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (13) posledné: 9.5.2014, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 107 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu