končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 441-449) | << predošlé 1,.,40, 41, 42, 43, 44, 45 |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Dusená tekvica hokaidoPOTREBNÉ PRÍSADY ...polovička tekvice hokaido alebo nejakej podobnej oranžovej, 1stredná cibuľa, si 1/3 balenia Tempeh-u... ako príloha troška strúhaného parmezánu, kúsok Feta syru... POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na kocky a na olivovom oleji na panvici posmažíme s trochou soli...pridáme na kocky nakrájanú tekvicu okoreníme nahrubo mletým čiernym korením...podlejeme asi 1dcl až 1,5dl vody...prikryjeme a dusíme do makka ...ked sa voda odparí a tekvica zmakkne pridáme na kocky nakrájaný kúsok Tempehu a ešte chvílu smažíme...dobrú chuť ...ja som to jedla s pečenými rajčinami (len osolené a okorenené na oliv.oleji...s kúskom Feta syru, posypané strúhaným parmezánom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.4.2012, 7:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená dýně HokaidoPOTREBNÉ PRÍSADY Dýně,sůl,olej,brambory POSTUP PRÍPRAVY Dýni omyjeme,oloupene slupky,nakrájíme na kostky,osolíme,dáme na plech,na který jsem dali olej.Syrové brambory oloupeme,nakrájíme také na kostky,osolíme a přidáme k dýni na plech.Pečeme asi 30-50 min.Příloha dle chuti.Já jsem si dala domácí kysané zelí a tatarku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | JITKA J. (rex) ID 75797 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená špagetová dýni s náplníPOTREBNÉ PRÍSADY Dýně,sůl.Náplnˇ:Olej,rajčata,sůl,oregano,tymián,česnek,cibule,sýr(eidam,niva apod.dle chuti) POSTUP PRÍPRAVY Dýni omyjeme,podélně rozkrojíme,vybereme semínka,nasolíme.Dáme na plech s vodou.Pečeme asi 30 min.Mezitím si na pánev dáme zesklovatět cibuli,přidáme naškrabaný česnek(čím víc,tím líp),nakrájená rajčata,oregano,tymián,osolíme.Můžeme přidat i trochu cukru krystalu.Vaříme asi 30 min.Po upečení je v dýni trocha vody,kterou vylijeme.Do půlek upečených dýní vložíme uvařenou náplnˇ,posypeme sýrem.Do náplně můžeme přidat i mleté maso.Nám to chutná takto.Dužina dýně se vyškrábne a smíchá se s náplní.Dužina se skládá jako ze špaget a vyjí se celá,zbude jenom,,skořápka,,.Foto přidám později. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | JITKA J. (rex) ID 75797 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Bartošovská cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY 1000 g - cuketa, 150 g - cibuľa, 70 g - maslo, 100 – 150 g - tvrdý syr, soľ , čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Cuketu ošúpeme, nakrájame ju na plátky (alebo nastrúhame na kolieska na strúhadle, ktorým sa strúhajú uhorky), cibuľu nakrájame na jemno, syr nastrúhame nahrubo. Vo väčšej panvici speníme maslo, na ktorom si do sklovita spražíme cibuľu. Keď je cibuľa hotová, pridáme cuketu, ktorú si osolíme dvoma štipkami soli a opatrne premiešame. Následne prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Občas premiešame. Dusíme cca 15 min na strednom plameni. Cuketa má byť sklovitá a pustiť šťavu. Podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením a premiešame. Pridáme nastrúhaný syr a miešame, kým sa syr neroztopí. Dosolíme, môžeme ešte dochutiť mletým čiernym korením (znesie aj viac mčk). Podávame s chlebom. Recept môže byť doplnený o šunku alebo salámu nakrájanú na rezance, ktoré sa opečú s cibuľou ešte pred pridaním cukety. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa Feex (feex8) ID 227582 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Kukuričný kolač - na slanoPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: - 5 velkych cibul, nakrajane na kocky - 3 kg mleteho masa (hovadzie) - hrst hrozienok (vopred napucanych) - 5 vajec na tvrdo - 9 velkych kukuric - ak je mimo sezonu nebojte, daju pouzit konzervy alebo mrazena kukurica - Bazalka (liskty, ak nemate nevadi) - Olivy - 1 masla (margarin) POSTUP PRÍPRAVY Maso (V Chile tuto zmas volame "pino"): Na oleji orestovat 3 cibule s mletym masom, pridat sol, kmin, cesnak, peper a hrozienka podla chuti. Kukuricna zmes: Vycistit kukuricu a odzrnit (oddelit zltu cast od jadra). Ak mate kukuricu mrazenu alebo z konzervy tak cistit netreba. Kukurica sa rozmixuje s listkami bazalky tak, aby vzniklo jemne pyre. V hlbokom hrnci presmahnut ostatok cibule v troske masla (taku minutku) a pridat kukuricne pyre, ostatok masla, sol a cukor podla chuti (niektora kukurica je sladka sama o sebe a niektorej treba trosku dopomoct). Ak ale mate radi slane, tak cukor ani netreba. Varit a miesat az kym sa zmes nesfarbi do tmavo zltej farby a nema taku tuhsiu konzistenciu. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gladys T. (gladyska) ID 290103 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zeleninové lasane - čo dom dal :o)POTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny lasane,cibuľa, 8ks mrkvy, 250g šampiňónov, 4 zelerove stopky,1 cuketa, olej, soľ príp.vegeta, mčk, 0,5l mlieka, 4l polievkové lyžice masla, 4 pol. lyžice hl. múky (može byť aj polohrubá), muškátový oriešok, rozne syry ja som použila zvyšky :o) POSTUP PRÍPRAVY Zeleninová zmes : na troške oleja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu pridáme nahrubo nastrúhané mrkvy, nahrubo nastrúhanú cuketu,očistené nakrájané šampiňóny, nakrájané zelerové stopky...osolíme..okoreníme a chvílu podusíme... Bešamelová omáčka: do hrnca si dáme roztopiť maslo do neho pridáme múku chvílu osmahneme a prilievame postupne mlieko tak aby sa nám nespravili hrčky...omáčka postupne hustne pridáme mleté čierne korenie,soľ, štipku strúhaného muškátového orieška a necháme v nej roztopiť syry..ja som dala za hrsť eidamu a za hrsť strúhaného parmezánu....odstavíme...nemala by byť ani príliš riedka ani príliš hustá... na spodok zapekacej nádoby dáme trošku bešamelovej omáčky prípadne kvapku oleja...naukladáme 1 vrstvu neuvarených! lasani...na tie dáme zase trochu omáčky...potom vrstvu dusenej zeleniny...zase lasane..bešamelová omáčka...vrstva zeleniny až kým všetky prísady neminieme :o) na vrch dávam ako posledné lasane na ne omáčku a posypem ešte hrsťou strúhaného syra...pečieme na 160 stupnov dozlatova...dobrú chuť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Fantastické paradajkové carpaccio - s chrumkavou slaninou a parmezánomPOTREBNÉ PRÍSADY pre 2 osoby : 3-4 paradajky (najlepšie žlté, ale úžasné aj z klasických červených) ... 2-3 plátky oravskej slaniny ... na ochutenie : soľ ... čerstvo zomleté korenie ... balsamicovú redukciu alebo vínny ocot ... panenský olivový olej ... čerstvú bazalku (3-5 lístkov) ... parmezán POSTUP PRÍPRAVY ... je to upravený recept z knihy Marcela Ihnačáka podľa aktuálneho stavu domácej špajze a chladničky :-) môžem vrelo odporučiť ... rýchle a úžasne chutné ... oravskú slaninu nakrájame na menšie kúsky (cca 1,5 x 4 cm), opražíme do chrumkava nasucho na teflónovej alebo keramickej panvici a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku ... paradajky nakrájame na tenučké plátky (mne to ide najlepšie zúbkatým nožom na chleba), rozložíme na tanier, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, jemne pofŕkame balsamicovou redukciou (v originál recepte je vínny ocot, ale ten som nemala a zistila som že aj balsamicová redukcia je výborná) a olivovým olejom ... obložíme kúskami opraženej a "odmastenej" slaniny, natrhanou čerstvou bazalkou (ja som pridala aj štipku čerstvého tymiánu) a hoblinkami parmezánu ... podávame s chlebom (ja som potrela výpekom zo slaniny pre lepšiu chuť a aby nebol taký suchý) ... výborné raňajky, večera alebo len rýchly snack ... mňaaaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.7.2014, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekaná cviklaPOTREBNÉ PRÍSADY upečená a očistená cvikľa pokrájaná na plátky, slaný syr, oregano, olivový olej na vymastenie pekáča POSTUP PRÍPRAVY pekáč jemne pomastíme olivovým olejom, uložíme na kolieska nakrájanú očistenú upečenú cviklu, na každú dáme plátok slaného syra, posypeme sušeným oreganom a upečieme v rúre vyhriatej na 200°C pokiaľ sa syr nezačne sfarbovať do zlatista - alebo len dáme pod gril na 5 minút ... jednoduchý a chutný recept ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekaná bambino zucchiniPOTREBNÉ PRÍSADY cuketa, paradajky, soľ, peper, 1 vajíčko, čerstvá bazalka, čerstvé oregano, čerstvý rozmarín, mleté mäso, grilovacie korenie a korenie na steak, podľa chutí, niekto má rád slanšie niekto menej korenené, tvrdý syr, slaninka, cibuľka. POSTUP PRÍPRAVY Cuketku ošúpem a následne prekrojím napoly, stred vydlabem, a naplním zmesou /soľ, peper, 1 vajíčko, čerstvá bazalka, čerstvé oregano, mleté mäso, grilovacie korenie a korenie na steak/, do ktorej som pridala cibuľku upraženu do sklovita so slaninkou. Paradajky zaparím a ošúpem, narežem na kocky, na zmes poukladám paradajky. Na paradajky rozotriem bambino syr. Podlejem horúcou vodou a dám piecť na 20 minút 180°C. Pred koncom nasypem na cuketky ešte tvrdý syr a čerstvú petržlen a nechám ešte zagrilovať. Ako prílohu som pridávala zemiaky na cibuľke s paprikou a petržlenou Zemiaky som očistila , nakrájala na kocky.Takisto som si nakrájala cibuľu. Na oleji som upražila cibuľu do sklovita. Odstavila som ju zo sporáka a pridala som mletú červenú papriku 3 KL, 2 KL soli a kmín. V rýchlovarnej kanvici som si zohriala vodu. Nakoniec išli do hrnca zemiaky. Zaliala som ich vodou tak , aby boli celé ponorené. Udu-sila som ich do mäkka a zmiešala s čerstvou petržlenou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Danka D. (1kyra66) ID 300871 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 441-449) | << predošlé 1,.,40, 41, 42, 43, 44, 45 |