končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 428 (zobrazuje sa 421-428) | << predošlé 1,.,38, 39, 40, 41, 42, 43 |
TORTY |
Kakaová torta s gaštanovou plnkou a marcipánomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus kakaový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 200 g polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******marhuľový džem, rum****** plnka: 500g mrazeného gaštanového pyré, 2 polievkové lyžice citronovej šťavy, práškový cukor podľa chuti a ak máte doma smotanu, môžete pridať zo 6-7 lyžíc na zjemnenie, ja som nedávala, dala som rum******na potiahnutie: 200g pravého marcipánu z obchodu, 100g práškového cukru*******čoko poleva: 100g várovej čokolády, 70 g Cery*******na kvety, hmota od Arielll z 200g cukru a 200g suš. mlieka POSTUP PRÍPRAVY v obr.postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 20.12.2009, 23:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tak trochu nevydarené prasiatko:o(POTREBNÉ PRÍSADY Korpus aj plnka z mojich receptov pri torte obloženej piškótkami ( torta s plnkou z mascarpone) Poťahová hmota z cukríkov Marshmallow POSTUP PRÍPRAVY nižšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (39) posledné: 28.8.2008, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ovocná torta s krémom z Mascarpone alebo RicottyPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus srdce: 5 vajec , 120g cukru 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody**** Korpus okrúhly priemer cca 26 cm :7 vajec , 150g cukru 170g polohrubej múky, 3/4 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody****Plnka: Zavárané ovocie (pri srdci som použila maliny a kiwi, pri okrúhlej marhule), piškóty-stačí malý balík 120g, 250g Mascarpone alebo Ricotty, 1 smotanu na šľahanie, 2 stužovače, biely jogurt cca 300g, 2 vanilkové cukre a práškový cukor na dochutenie****ozdoba: penové JOJO cukríky, citrón, práškový cukor + červené potr.farbivo... na trávu zelené a žlté potr. farbivo , prípadne kokos a ešte som zabudla na podlhovasté piškóty. Pri srdci 2 x 10 ks a pri okrúhlej 3 x 10 ks POSTUP PRÍPRAVY Ahojte žienky, dúfam, že ma nezbombardujete , keďže táto torta už tu je. Lenže robila som ju z inej plnky podľa seba, takže mi prepáčte:o))) že sa budete kukať na takú tortičku aká už tu bola prezentovaná. Poprosili ma o jej postup maminy. Ď.L Ivke ďakujem za inšpiráciu a do komentára vložím link pre tie, ktoré nevedeli túto tortičku nájsť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 206 návštěvníkov) KOMENTÁRE (82) posledné: 17.1.2020, 23:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Šachovnicový koláč-tortaPOTREBNÉ PRÍSADY viď obrázkový postup POSTUP PRÍPRAVY Dievčatá, včera alebo predvčerom som si všimla debatu ohľ. šachovnicového koláča. Vraj je na to špeci forma, ale ak ju nemáte , tak nevadí. Napadlo ma, že som videla podobnú tortu v jednom časopise, tak v obrázkovom postupe je naskenovaný postup. Ak by som ju niekedy robila ja, tak pridám svoj . L OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 23.6.2009, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta - postup pre Darinku V. a Zuzku Š.POTREBNÉ PRÍSADY Korpus:podľa toho v akej forme budete piecť, tak si spravte osvedčený korpus, na túto tortu som použila myslím 8 vajec (nie som si istá-bolo to dávnejšie), podrobný popis na korpus je u mňa v receptoch (torta pre Adamka)*** Krém: opäť aký Vám vyhovuje-treba si nechať trocha bieleho krému na zdobenie, džem, rum, prípadne kompótová voda na pofŕkanie plátov*** Vrchný poťah: modelovacia hmota z cukríkov Marshmallows(JOJO, prípadne ako na obrázku) trocha citrónovej šťavy a práškový cukor*** ozdobné perličky POSTUP PRÍPRAVY Táto torta tu bola už niekoľkokrát, ale dievčatá ma požiadali o postup, tak pridávam. Základ torty tvorí srdcová forma(vyfotená na obrázku), ak máte len kruhovú , tak sa nič nedeje, z kruhovej vyrežete podľa predtým spravenej predlohy srdce (predlohu si spravte z papiera)... Podľa toho akú vysokú chcete tortu, tak si spravte korpus. Moja forma srdce je menšia, tak som robila myslím , že zo 7-8 vajec.. Zo surovej hmoty som si odobrala do mini formičiek na bábovky na prednosti:o) a všetko to upiekla. Po vychladnutí som korpusy prerezala a naplnila ( podrobný popis plnenia je tiež u mňa v receptoch na Adamkovu tortu rybku-takto plním všetky torty)... Ale pozor, kto nemá mini bábovkovú formu, tak opäť nezúfajte. Upečte si o jeden korpus naviac (prípadne čo zostane po vyrezaní srdca z okrúhlej formy) , toto rozdrvte v miske, pridajte kompótovú vodu alebo rum, džem, tak aby sa dali prsíčka dobre vytvarovať a tvarujte.:o) (opäť som takto tvarovala rybku)-pridám odkaz do komentárov. Ak sa dá tortu si dajte stuhnúť do chladu, prípadne mrazáku na 30-40 minúť, lepšie sa potom o baľuje. Čo sa týka poťahovej hmoty , tú poznajú asi všetci je z JOJO cukríkov ( v tomto prípade nebolo nutné ich farbiť, kedže sú ružovo biele). Cukríky dáme do misky pokvápeme šťavou z citróna a dáme do mikrovlnky roztopiť (cca 30 sekúnd)-treba sledovať. Po roztopení, ak potrebujeme zafarbiť, tak pridáme farbivo , môžeme aj arómu a pridávame preosiaty práškový cukor dokiaľ hmota berie cukor.. Bradavky s môžeme spraviť tiež z tejto hmoty, keď sú cukríky roztopené tak si za lyžičku odoberieme, pridáme kakao a zbytok cukru a vymiesime tmavý základ. Krúžky som vyrezala za pomoci vykrajovátka (štamprlíka) a ozdobila... hotovo OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 9.1.2010, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechovo-čokoládová torta rybka pre AdamkaPOTREBNÉ PRÍSADY Tak ide sa na to: Korpus orechový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 110 g polohrubej múky, 110 g mletých vlašských orechov, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody****** Korpus kakaový: 5 vajec, 120g cukru, 150g polohrubej múky,2 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody***** Korpus biely-piškót: 5 vajec , 120g cukru 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody*** Krém orechový: 6 dcl mlieka, 1,5 bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru, 1bal. vanilkového cukru, 250g masla, 120g mletých orechov**** Krém čokoládový: 4 dcl mlieka, 100g várovej čokolády,1bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru,1vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 250g masla(stačí v pohode aj 200g)***** pikantný džem na potretie, rum na pokropenie plátov, marhuľový alebo iný džem, poťahová hmota-akú len chcete, ja som používala falošný marcipán a z cukríkov Marshmallow a to je asi všetko. Ak som na niečo zabudla, doplním... POSTUP PRÍPRAVY postup dopísaný, akurát niektoré fotky sú fotené z núdze mobilom, ale vidno ich:o) Rovnako som postupovala aj pri výrobe torty pre Vanessku (lienka) , uvedený v mojich receptoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (49) posledné: 4.5.2009, 15:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre VanesskuPOTREBNÉ PRÍSADY aké len chcete, len aby z toho vznikla torta:o) Ja som použila na spodok dva druhy korpusu: orechový a kakaový, Na vrchnú lienku treba upiecť korpus, ktorý si orežeme podľa vopred urobenej makety. Tento korpus som robila obyčajný biely, bez prísad. Odporúčam tento korpus rozdeliť na 3 rovnaké pláty. Z toho dva použiť na "základ" lienky, ja som ich zlepila len džemom, lebo veľká torta bola krémová.Tretí spolu s odrezkami, ktoré nám zostali po vyrezanej lienke si potom v miske rozdrvíme, zmiešame so šťavou z kompótu, rumom, lyžicou-dvoma džemu tak, aby všetko držalo pokope a pekne vytvarujeme lienke chrbátik. Myslím, že keby sme použili ako odrezky naozaj len odrezky, tak to na vytvarovanie chrbáta nestačí. Lienku som potom dala do chladu, pretrela krémom a potiahla marcipánom. POSTUP PRÍPRAVY Tortička bola pre kamarátkinu dcérku,nápad som získala od maminky z českého MMB, ID 19252, ktorá má vo svojom albume aj neskutočnú včielku Maju:o) KOMPLETNÝ POSTUP JE UVEDENÝ PRI TORTE RYBKA V MOJICH RECEPTOCH OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (17) posledné: 21.1.2008, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička á la MMB alebo inšpirácia čo upiecť na svadbu:o)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Všetky potrebné prísady nájdete u týchto maminiek v receptoch:***Korpus: Milada O.(mimy(stelka)) ID 6175, dobošová tortička***Plnka: Henrieta A.(henča) ID 6604, výborná plnka zo Salka***Modelovacia hmota marshmallow-ňou som tortu potiahla***Marcipánové ozdôbky: Český MMB Martina P.(M-kocurek) ID 53659***Nápad: Katarína E.(kitky) ID 3016 a jej super stránky, kde je množstvo inšpirácie. POSTUP PRÍPRAVY xx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (44) posledné: 22.4.2008, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 428 (zobrazuje sa 421-428) | << predošlé 1,.,38, 39, 40, 41, 42, 43 |