. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 465 (zobrazuje sa 411-420)<< predošlé 1,.,37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekané paradajky so smotanovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, Vitana - omáčka na cestoviny, voda, mlieko, tvrdý syr (množstvo surovín podľa počtu ľudí a chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté paradajky rozkrojíme na polovice, zrezanou časťou poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme. Pripravíme si smotanovú omáčku na cestoviny podľa návodu na sáčku, pred dovarením do nej pridíme nastrúhany tvrdý syr a omáčkou zalejeme paradajky. Dáme zapiecť do rúry. Podávame so zemiakmi alebo cestovinami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana B. (Nijja) ID 1003 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zakepkaná brokolica (karfiol) so šunkou a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

800g brokolice (karfiolu), 2 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, 125ml smotany na šľahanie, 50g nastrúhaného syra, soľ, mleté biele korenie, 200g šunky
Na prípravu cesta:
125g rastlinného tuku, 250g hladkej múky, 1 vajce, štipka cukru, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu (karfiol) dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou a rozoberte na ružičky. Povartímeju 5 minút v pol litri osolenej vody s dvoma stúčikmi cesnakmi. Potom scedíme a necháme dobre odkvapkať.

Z múky, rastlinného tuku, vajíčka, štipky soli a cukru vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na tenko a vložíme do zapekacej formy, pritom vytvarujeme okraj. Asi 10-15 min. necháme predpiecť v rúre.

Smotanu na šľahanie rozšľaháme so 4 vajcami a strúhaným syrom. Osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Šunku pokrájame na tenké pásiky.

Predvarenu brokolicu (karfiol) poukladáme na predpečený korpus a posypte šunkou. Zalejeme vaječno-smotanovou zmesou a pečieme v rúre pri 200C asi 20min.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Vladimira S. (Gombicka) ID 5505 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Kjopolo



POTREBNÉ PRÍSADY

2 baklažány *
hrubostenné papriky (koľko sa zmestí na plech ku baklažánom) *
6-7 paradajok *
2-3 strúčiky cesnaku *
soľ *
vínny ocot *
1,5 - 2 dcl olivového oleja *
1 viazanička petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Táto bulharská špecialita je výborná s chlebom resp. pečivom alebo ako príloha k mäsu.
My sme ju mali len tak s pečivom na večeru a potom aj na raňajky a vlastne ju môžeme jesť kedykoľvek :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 28.10.2012, 10:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Slaný tekvicový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g nahrubo nastrúhanej tekvice, 200 g polohrubej múky, 3 vajcia, 1 cibuľa, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 150 g nastrúhaného údeného syra, 150 g na kocky nakrájanej slaninky alebo suchej salámy (kľudne aj nejaká lacnejšia), 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky soli, mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoducho všetko pomiešať a vyklopiť na vymastený a múkou vysypaný plech alebo papier na pečenie. Pečiem na 200 stupňoch, dĺžku podľa toho, či robím z jednej alebo z dvoch dávok.

U nás sa veľmi odsvedčil, keď je čerstvý, jemne chrumkavý, máme večeru ako lusk!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Beáta F. (bejatka) ID 13662 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.8.2012, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečené zemiačiky



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky*olej*soľ*rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Tento rok sa nám urodilo véééééééľa zemiakov gigantických rozmerov.Ledva sa mi podarilo navyberať zopár malých zemiačikov,ktoré najčastejšie pripravujem týmto spôsobom:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alena K. (EMALA) ID 11458 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 16.8.2009, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapečené plnené baklažány



POTREBNÉ PRÍSADY

baklažány, smotana, syr v črievku, hydinová saláma, soľ, korenie, cesnak. Množstvo všetkých surovín je podľa toho, koľko toho chcete.

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažány ošúpeme, prekrojíme na polovice, vydlabeme dužinu, vložíme do osolenej vody (aby zmäkli) a necháme ich máčať sa cca 45 minút. V miske zmiešame smotanu, syr v črievku, hydinovú salámu nastrúhanú najemno, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, prípadne pridáme to, čo nám ešte napadne (dala som tam aj trochu pesta, čo nám ostalo). Zapekaciu misu pokvapkáme olejom. Smotanovou zmesou naplníme vydlabané baklažány (ktoré sme osušili), poukladáme do misy, každú polovicu posypeme nastrúhaným tvrdým syrom, podlejeme troškou vody, zakryjeme alobalom a dáme do predhriatej rúry zhruba na hodinku. Pred dopečením odstránime alobal.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Jana B. (Nijja) ID 1003 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Luníková paprika



POTREBNÉ PRÍSADY

paprika*syr-lunex*vegeta*soľ*olej

POSTUP PRÍPRAVY

Papriku umyjeme,vyčistíme.Z vnútra i vonka ju posolíme a povegetujeme,naplníme lunexom podlejeme vodou a pečieme.....viď postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Alena K. (EMALA) ID 11458 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.7.2009, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Rizoto s rukolou



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1 malá cibuľka
• 4PL olivového oleja
• 250g rukoly
• 400g ryže arbório (guľatozrnnej)
• 125 ml bieleho vína
• 900 ml zeleninového vývaru
• 50g masla
• 50g parmezánu

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku najemno nakrájame a osmahneme na olivovom oleji. Vmiešame ryžu a opečieme ju do sklovita, podlejeme vínom. Keď sa víno vyparí pridáme vývar. Za stáleho miešania varíme približne 20 minút. Štyri minúty pred dovarením vmiešame nasekanú rukolu. Na záver pridáme maslo a parmezán. Posolíme, okoreníme a necháme krátko dobehnúť. Zdobíme rukoly.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Tamara H. (Taminnka) ID 6532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninový koláč Quiche



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1 balíček lístkového cesta
• 4 dcl kyslej smotany
• 2 vajcia
• 4 PL slnečnicového oleja
• štipka mletého muškátového orechu
• čerstvo mleté čierne korenie, soľ
• na kocky nakrájaná zelenina
• 200 g cukiny
• 150 g mrkvy
• 150 g brokolice
• 1 stredne veľká cibuľa
• 100g nastrúhaného údeného syra

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici osmahneme cibuľu do sklovita, pridáme zvyšnú zeleninu a miešame 7 minút. Rozvaľkané lístkové cesto vložíme do okrúhlej tortovej fomy, naplníme zeleninovou zmesou. Zalejeme rozšľahanou smotanou s vajíčkami, údeným syrom, muškátovým orechom, soľou a čiernym korním. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme na 220oC približne 20 minút. Upečený quiche necháme 15 minút chladnúť. Pokrájame a podávame s letným šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Tamara H. (Taminnka) ID 6532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2014, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Smažená zelenina



POTREBNÉ PRÍSADY

• 2 baklažány (spolu asi 500g) nakrájané na kocky, • 70 ml olivového oleja
• 2 veľké cibule pokrájané na plátky
• 3 strúčiky cesnaku, na jemno nakrájané
• 1 červená paprika (80-100g)
• 1 žltá paprika (80-100g)
• 2 veľké cukiny, nakrájané na kocky
• 650g paradjok, olúpaných (alebo 400 g konzervovaných krájaných
• zmes byliniek - tymián, bazalka, šalvia, estragon, • soľ, • čerstvé mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu a cesnak do sklovita, na nich potom osmažíme na kocky pokrájaný baklažán, mladé cukiny a papriky, ktoré priebežne solíme a kořeníme čiernym korením. Ako posledné pridáme olúpané nakrájané paradajky. V prvej fáze sme jedlo robíme na silnom plameni, keď sa pridáme paradajky plameň znížime. Na záver pridáme zmes nasekaných, najlepšie čerstvých byliniek, ktoré sa už len chvíľku varia, aby jedlo správne voňalo. Výsledný produkt by mal mať tak trochu konzistenciu leča, ale dôležité je, aby sa jednotlivé zeleniny nerozvarili. Ak treba, kľudne jedlo podlejeme suchým bielym vínom. Ratatouille sa dá jesť ako hlavné jedlo s bielym chlebom, ako teplá príloha k mäsu, ale je vynikajúca aj studená ako predjedlo alebo šalát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Tamara H. (Taminnka) ID 6532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 465 (zobrazuje sa 411-420)<< predošlé 1,.,37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu