končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 204 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
sladký pohár - bez cukruPOTREBNÉ PRÍSADY uvarená ryža natural, biele tofu, 1-2 banány, carob, vanilka POSTUP PRÍPRAVY tofu si rozmixujeme s banánom, primiešame uvarenú ryžu, do jednej časti dáme carob, do druhej pravú vanilku a hotovka :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 13.4.2011, 8:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
zmrzka bez cukruPOTREBNÉ PRÍSADY mrazené ovocie, karob, tahini, trochu vody - podľľ potreby POSTUP PRÍPRAVY Vo vysokej miske si rozmixujeme mrazené ovocie (mne najviac chutia z lidlu - mix ovocia), pridáme cca 1 lyžicu tahini (podľa konzistencie), kto má rád krémovejšie, tak viacej a tiež podľa chuti carob. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 12.4.2011, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
chudnúca (prečisťujúca) hrášková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g suchého žltého hrachu, voda, 1 hlávka bielej kapusty, kombu riasy, soľ VŠETKO :-) môže sa pridať pre chuť: cesnak, umeocot, kajenské korenie, biele-zelené korenie POSTUP PRÍPRAVY hrach si necháme namočiť najmenej na 2 hodiny, niekoľkokrát preplácheneme a dáme variť. Pozberáme penu a potom vložíme nakrájané kombu riasy a varíme. Nakrájame si kapustu a keď je hrášok mäkký, tak pridáme kapustu a soľ. Ak necháme polievku dlhšie variť - aby sa nám hrášok rozvaril, tak bude aj pekne hustá. Kapusta sa dá nahradiť aj kelom - ten nemá takú výraznu "aromu" :-). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.4.2011, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
vegánska ostrokyslá polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5l vody, cca 3 PL ľanového semiačka, 20 g húb judášovo ucho (nemusí byť), kúsok riasy wakame - alebo kombu, 1/2 hlávky menšej kapusky, 2-3 mrkvy, 3 strúčiky cesnaku, 1 cesnakové tofu (okolo 180g), 1/4 čl soli, 2 čl shoyu omáčky, 2 čl sladkého ryžového octu, na špic noža kajenského korenia POSTUP PRÍPRAVY do studenej vody namočíme huby a kombu riasy, na 20 minút, uvedieme do varu, vsypeme ľanové semiačka, pridáme soľ, kajenské korenie, riasu, na rezance nakrájanú mrkvu, kapustu a cesnak. Varíme 10 minút, pridáme nastrúhané cesnakové tofu alebo tofu s riasou pre výraznejšiu chuť. povaríme 3-5 minút. po vypnutí dochutíme shouy omáčkou a ryžovým octom (alebo umeoctom). Každá polievka sa môže-nemusí posypať s nori vločkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2011, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
cícerový zákusok (bez cukru)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g cíceru, 1 šálka pšena, 4 šálky obilného mlieka, cca 300 g ryžového alebo pšeničného sirupu, karob, morské riasy POSTUP PRÍPRAVY Cícer namočíme, prepláchneme a dáme variť spolu s riasou (nam najviac chutí riasa kombu), trochu posolíme. Vodu si zlejeme - aby to bolo jemnejšie, môžeme si cca 1deci nechať a rozmixujeme. Pridáme sirup alebo slad a opäť mixujeme.\r\nMedzitým si uvaríme pšeno: Ja som ho robila tak, že som si ho najprv opražila (nasucho), nechala vychladnúť a potom sa dá variť s obilným mliekom. Nemiešame. Varíme až kým sa mlieko nevpije do pšena. Pšeno by malo mať takú "akurát" konzistenciu - skôr pevnejšiu, lebo na to natrieme hrubú vrstvu rozmixovaného cíceru.\r\nDo uvareného pšena môžeme pridať uvarené hrozienka a bude to ešte sladšie. Ja som teraz pridala čistú vanilku.\r\nNa vrch si zarobíme jednoduchú polevu: 2 polievkové lyžice carobu zarobíme s trochou vlažnej vody. (skúsila som aj trochu melasy, ale to nám moc nechutilo)\r\n\r\nTento zákusok môžeme ukladať do tortovej formy a vznikne naozaj veľmi pekný zákusok.\r\nVšetky uvedené prísady sa vačšinou dajú zohnať v bioobchodoch alebo v obchodoch so zdravou výživou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2011, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
zapekaná šošovičkaPOTREBNÉ PRÍSADY Uvarená šošovička s riasami a ostatné podľa chuti - ako do fašírok. My sme pridali jemné pšeničné vločky s klíčkami, cesnak, majoránka, nakrájaný pór. POSTUP PRÍPRAVY Všetko sa spolu zmieša a dá sa zapiecť. Lahké, rýchle, zdravé :-). Mne to takto prichystal manželík.. takže neodolatelná mňamka :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 25.3.2011, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
"huspenina"PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY agar, riasy kombu, cca 1-1,5 kg zeleniny podla chuti (ja som teraz použila mrkvu, pórik, kaleráb). 2 litre vody, korenie (mleté zelené korenie, petržlenová vňať.) Na dochutenie sa použije cibuľka a umeocot. POSTUP PRÍPRAVY Riasy kombu (1 plát) si namočíme do 1 l vody na pol hodinu a potom riasu varíme cca 30 minút. - s litrom vody z riasy + ešte cca 1 liter vody. Mezditým si nakrájame zeleninku, pridáme do vriacej zmesy, ktorú osolíme, môže sa použiť vegeta bez glutamanu, príp. zeleninový bujón a pod. a varíme cca 25-30 minút. Ak je čerstvá zeleninka, stačí aj menej. Na záver pridáme 6 lyžíc agaru (vločky), varíme 5 minút. (dá sa použiť len prášok agar) Horúce nalejeme do misiek a do hodiny to stuhne :-). Necháme vychladnúť a podávame s cibuľkou a umeoctom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2010, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
orieškovo kokosový rýchly koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cca 500-700 g nasekaných orieškov, 1/2 hery (alebo masla), 2x vanilkový cukor, trochu kryštálového cukru, 3 časti z lístkového cesta. (mala som jedno 500g cesto, rozdelené na 4 časti a tri z toho som použila do tohoto koláčika.) 500 g jahodového lekváru (alebo podľa chuti, menej, viac.. príp. iný). Vyzerá, že je ho veľa, ale nebolo ho vraj až toľko cítit. (to bol obyč. lekvár z lidla.. tak možno preto). na vrch: cca 150 g kokosu, 2 vajká, mlieko, 2x vanilkový cukor, mlieko POSTUP PRÍPRAVY všetko som robila od oka a len z toho, čo som našla doma.. Takže čistá improvizácia :-) ale výsledok chutil, tak pre inšpiráciu posúvam ďalej. Nasekáme si oriešky, opražíme ich na masle, pomaly pridáme vanilkový cukor (kto má rád sladšie, tak ešte aj kryštálový cukor), na rozriedenie použijeme trochu mlieka (fakt neviem povedať, koľko..) aby to nebolo huste, ani riedke. Pomiešame. Vznikne nám z toho hmota, ktorá sa dá rozotierať. Vyvaľkáme si cesto (do menšieho pekáča - na ktorom je už uložený papier na pečenie). polovicu orieškov uložíme na cesto, natrieme polovicou lekvárom. Opať vyvaľkáme približne rovnaký plát a uložíme ho na lekvár. Rozotrieme druhú časť orieškov a druhú časť lekváru a prikryjeme treťou časťou lístkového cesta. Na vrch sa zarobí plnka zmiešaním vajíčok, vanilkového cukru, kokosu a trochu mlieka. Natrieme a šupneme do trúby. Ja som to nechala odokryté, tak sa mi to trochen spieklo. Pečie sa to max. 20 minút. Ak máte doma sladkú smotanu, dá sa nahradiť tou, bude to jemnejšie (ale ešte viac kalorickejšie). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2010, 5:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
mrkvová bábovečkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY riasy arame, trochu soli, cca 100 g ovsených vločiek s klíčkami, cca 150 g ryžových vločiek, 6 nastrúhaných mrkví, 100 g goji (kustovnica čínska), škorica alebo korenie 5 vôní (badián, fenikel, aníz a neviem čo tam ešte je) POSTUP PRÍPRAVY Riasy si uvaríme spolu so soľou. Pridáme goji a varíme cca 10 minút. Pridáme ovsené vločky, povaríme cca 2-3 minútky, potom pridáme nastrúhanú mrkvu a zahustíme ryžovými vločkami. Na záver dochutíme sladkým korením. V prípade potreby sladiť vanilkovou fruktózou alebo prírodnými sladidlami (javorový sirup, melasa, obilné slady..) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.7.2010, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
rýchla večeraPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4 lístkového cesta, cca 125g. (z pol kilového balenia). Plnka: 250 gk tvarohu (hrudkového), cca 3-4 lyžičky horčice, cca 100 g strúhanky, 4 vajíčka, mlieko, mletá paprika, bylinková soľ, príp. iné korenie. cibuľka, vajíčko na potretie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Cesto si vyvaľkáme na tenučko. Pripravíme si tvarohovú plnku a naplníme. Ja som ho zrolovala tak, ze z pravej strany do polovice, z ľavej strany do polovice a medzi to naukladala nakrájanú cibuľu a spojila. Potrieme vajíčkom a ak ostala cibuľka, tak ju dáme navrch. Mangel vravel, že tá plnka chutí oškvarkovo :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.5.2011, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 204 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |