. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena M. (Alinka) ID 18244
.
mimibazar.sk/alinka
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.6.2007
Naposledy: 8.10.2019 19:36
Aktualizácia: 11.8.2015 8:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1998
RODINNÉ FOTOGRAFIE 632
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 60
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 60 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Pangasius ako pstruh



POTREBNÉ PRÍSADY

Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, keď si ho kúpite, je lacnejší a chutí výborne. Potrebujete: 1 balík filiet pangasiusa, soľ, rasca, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2012, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Fazuľovo-kapustový light šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mi dala moja dobrá kamarátka a neviem sa ho dojesť, je ľahučký, vhodný aj ako ľahký obed.

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.11.2009, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kalorická bomba



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je ten správny puding, keď je mizerné počasie a potrebujete si zlepšiť náladu niečim strašne dobrým. Na krém: 1l mlieka, 1 vanilkový cukor, 4 zlaté klasy, 15dg masla, 15dg kryšt. cukru, 3 žĺtky Na polevu: 4 lyžice kakaa, 4 lyžice prášk. cukru, 4 lyžice vody, 1 plátok masla Okrem toho: 1 fľaša čučoriedok, piškóty, rum, 1 šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, vanilk. cukru, kryšt. cukru, žĺtka a zlatého klasu uvarte hustú kašu. Do ešte horúcej zamiešajte maslo a stálym miešaním spojte.
Všetky ingrediencie na čokoládovú polevu dajte do rajničky a uvarte na kašu. Nechajte vychladnúť.
Do misy ukladajte piškóty, polovicu odkvapkaných čučoriedok, pokvapkajte rumom a zakryte polovicou krému. Postup ešte raz zopakujte.
Na vrch dajte ušľahanú šľahačku a na ňu čokoládovú polevu. Dajte do chladničky stuhnúť. Je to strašne dobré!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Originál HARLEKÝN



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je úplne úžasný lahodný koláč, na spôsob parížskych kociek. Je trošku náročný, lebo sa pripravuje 2 dni, ale stojí to za to urobiť si ho. Už aj s fotkami. Vydaril sa mi perfektne a je lahodný, lepší ako šľahačka :-))) Ingrediencie: 5 vajec, 4 lyžice kryštálového cukru, 1/2 dl oleja, 2 1/2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, lekvár na potretie cesta Čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla Šľahačkový krém: 1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery Okrem toho dobrá mliečna čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

fotky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (38) posledné: 20.1.2021, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia zapekané s kuriatkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept ma napadol len tak, keď som pozrela do skrinky a zbadala som tam konzervu kuriatok, ktoré môj manžel s dcérou nazbierali minulý rok v lete. Dnes sa mi hodili presne na moje nedeľňajšie menu.

POSTUP PRÍPRAVY

Čo budete potrebovať: 500g kuracích pŕs, sterilizované kuriatka (alebo mrazené, čerstvé), 200g tvrdého syra, 250 ml hubového bujónu (z 1 kocky), soľ, korenie, olej

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.5.2009, 7:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cesnaková pasta



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto pastu si robievam niekoľko rokov a vždy ju musím mať v chladničke.

POSTUP PRÍPRAVY

na 1 kg rozpučeného alebo pomletého cesnaku pridáme 300-350g soli, dobre premiešame, natlačíme do zaváracích pohárov (ja používam od malých majonéz), vrch vždy zasypeme soľou, uzavrieme a vložíme do chladničky. Pridávame pred dovarením alebo do hotových jedál. Jedlo vopred nesolíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.7.2009, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Čína so sladkou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám od môjho otca, ktorý výborne varí a rád skúša nové jedlá. Túto čínu robieva už pár rokov a vždy mi chutí akosi ináč, podľa toho, aké ingrediencie do nej dám. Prikladám popis, ako by mal vyzerať základný recept. Čo budete potrebovať: 1 pór (môžete nahradiť cibuľou), 400g králičieho alebo kuracieho mäsa, 50ml sójová omáčka, 2PL worčestrová omáčka, 2PL solamylu, 5 strúčikov cesnaku, 1ČL kari korenia, štipka muškátového oriešku, mleté čierne korenie, soľ, olej, zavárané šampiňóny, 250g hlávkovej kapusty

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si musíte pripraviť mäso. Nakrájajte si mäso na malé rezance. Do nádoby dajte 50ml sójovej omáčky, 2PL worčestrovej omáčky, 2PL solamylu, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 1ČL kari korenia, trošku muškátového oriešku, mletého čierneho korenia, soľ a 2PL oleja. Dobre premiešajte a vložte do tejto zmesi nakrájané mäso. Nechajte stáť aspoň 24 hodín.
Na druhý deň si očistite hlávku kapusty a nakrájajte na tenké rezance. V hrnci dajte zovrieť vodu a po zovretí tam dajte kapustu a vodu trošku osoľte. Nechajte kapustu povariť max. 5 minút a zlejte z vody. Odložte na teplé miesto.
Na troške oleja orestujte na kolieska nakrájaný pór, po sklovatení pór vyberte a do nádoby vložte mäso. Pri miešaní mäso orestujte do mäkka. Ak budete mať zmes príliš pevnú, prilejte trošku vývaru. Pred dovarením vlejte scedené šampiňóny a ešte asi 5 minút duste. Odstavte, pridajte kapustu a pór, premiešajte a môžete podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.11.2020, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté s ananásom a medom



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kuracích pŕs, 1 menšia cibuľa alebo pór, 50ml oleja, 2PL sójovej omáčky, 2 PL solamylu, 2 lyžice medu, 1 menšia konzerva ananásu, 250ml kurací vývar z 1 bujónu, hrsť mandlí, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia umyte a pokrájajte na rezance. V miske rozmiešajte 50ml oleja so sójovou omáčkou a solamylom, pridajte lyžičku vegety, dobre premiešajte a do tejto marinády vložte kuracie prsia. Dobre premiešajte a nechajte aspoň 2 hodiny stáť.
Na panvici ohrejte trošku oleja, pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu alebo pór, opražte do sklovita a pridajte med. Premiešajte, aby sa med rozpustil a vložte mäso. Trochu opražte, aby sa pustila šťava, pridajte kurací vývar a duste do mäkka. Pred odstavením pridajte na kocky pokrájaný ananás a prehrejte. Po odstavení pridajte opražené mandle. Podávajte s hrozienkovou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.8.2010, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zavárané mäso na dovolenku



POTREBNÉ PRÍSADY

Idete na dovolenku, kde sa budete sami stravovať, alebo chcete so sebou vziať stravu špeciálne pre vaše dieťa v prípade, že bude mať problém sa adaptovať na miestnu stravu? Najjednoduchší spôsob je zavariť si mäso a na mieste dovolenky ho už len ohrejete a podávate.

POSTUP PRÍPRAVY

Na cibuľke uduste pokrájané mäso, zalejte vodou, pridajte červenú papriku, trochu soli (zaváraním sa zvýrazňuje chuť soli aj korenia, takže opatrne) a uduste do polomäkka. POZOR - nedáva sa múka na zahustenie ani nič iné, napr. zemiaky - to až potom priamo na mieste, keď budete fľaše otvárať a pripravovať. Ináč by sa mäso prekyslo. Mäso natlačte do fľaše, by tam bolo minimum vzduchu. Ideálne sú nízke široké poháre.

Vrchnáky dajte do vriacej vody a vyvarte asi minútu. Poháre v rúre tiež. Alebo aspoň vypláchnite vriacou vodou a potom hlavne keď už je mäso dnu, tak úplne do sucha vyutierajte vrch fľaše, aby vrchnák dobre priľahol. Zatvoriť a sterilizovať (v pare, v rúre na plechu) hodinu, nechať 24 hodín vychladnúť a potom ešte aspoň na 20 minút znova vysterilizovať.
Takto upravené mäso vydrží. Dvojitá sterilizácia by mala byť zárukou. Na mieste stačí ohriať, môže sa pridať trvanlivé mlieko, tavený syr a omáčka je hotová. Uvarte k tomu cestovinu prípadne ryžu vo vrecku…

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.7.2015, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Boloňská zmes na špagety alebo lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som dostala od svojej dobrej kamarátky, ktorá ma k Taliansku a talianskej kuchyni veľmi blízko. Túto omáčku môžete použiť na lazane, na špagety. Môžete si ju tiež zmraziť a vytiahnuť, ak pochytíte hrozný hlad a nebudete vedieť, čo rýchlo uvariť. Stačí rozmraziť, uvariť si dobré špagety a obed je hotový raz-dva. Potrebujete: 1kg mletého mäsa, 3 veľké mrkvy, 1 petržlen, 1 plátok zeleru, 10 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 6 tetrapakov paradajkového pyré, hrsť čerstvej bazalky, soľ, olej, zeleninový bujón

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme 2 nakrájané cibule, pridáme mleté mäso a opražíme, kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, cesnak a zalejeme to paradajkovým pyré. Pridáme bazalku, soľ a 2 kocky bujónu. So soľou opatrne, radšej pridajte menej a ak sa vám bude zdať málo, ešte pridajte, lebo aj z bujóna je soli dosť. Varíme cca 2-3 hodiny, kým sa zelenina nerozvarí. Mne sa stalo, že som mala dosť pustenej masti z mäsa, tak som to zliala a doliala som cca 1/2l vody. Často premiešavajte, aby sa vám zmes neprichytila o dno hrnca. Je to mňamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 14.7.2012, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 60 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu