končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 60 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Pangasius ako pstruhPOTREBNÉ PRÍSADY Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, keď si ho kúpite, je lacnejší a chutí výborne. Potrebujete: 1 balík filiet pangasiusa, soľ, rasca, maslo POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2012, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Fazuľovo-kapustový light šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mi dala moja dobrá kamarátka a neviem sa ho dojesť, je ľahučký, vhodný aj ako ľahký obed. POSTUP PRÍPRAVY viď fotky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.11.2009, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kalorická bombaPOTREBNÉ PRÍSADY Toto je ten správny puding, keď je mizerné počasie a potrebujete si zlepšiť náladu niečim strašne dobrým. Na krém: 1l mlieka, 1 vanilkový cukor, 4 zlaté klasy, 15dg masla, 15dg kryšt. cukru, 3 žĺtky Na polevu: 4 lyžice kakaa, 4 lyžice prášk. cukru, 4 lyžice vody, 1 plátok masla Okrem toho: 1 fľaša čučoriedok, piškóty, rum, 1 šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, vanilk. cukru, kryšt. cukru, žĺtka a zlatého klasu uvarte hustú kašu. Do ešte horúcej zamiešajte maslo a stálym miešaním spojte. Všetky ingrediencie na čokoládovú polevu dajte do rajničky a uvarte na kašu. Nechajte vychladnúť. Do misy ukladajte piškóty, polovicu odkvapkaných čučoriedok, pokvapkajte rumom a zakryte polovicou krému. Postup ešte raz zopakujte. Na vrch dajte ušľahanú šľahačku a na ňu čokoládovú polevu. Dajte do chladničky stuhnúť. Je to strašne dobré!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Originál HARLEKÝNPOTREBNÉ PRÍSADY Toto je úplne úžasný lahodný koláč, na spôsob parížskych kociek. Je trošku náročný, lebo sa pripravuje 2 dni, ale stojí to za to urobiť si ho. Už aj s fotkami. Vydaril sa mi perfektne a je lahodný, lepší ako šľahačka :-))) Ingrediencie: 5 vajec, 4 lyžice kryštálového cukru, 1/2 dl oleja, 2 1/2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, lekvár na potretie cesta Čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla Šľahačkový krém: 1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery Okrem toho dobrá mliečna čokoláda. POSTUP PRÍPRAVY fotky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 20.1.2021, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia zapekané s kuriatkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept ma napadol len tak, keď som pozrela do skrinky a zbadala som tam konzervu kuriatok, ktoré môj manžel s dcérou nazbierali minulý rok v lete. Dnes sa mi hodili presne na moje nedeľňajšie menu. POSTUP PRÍPRAVY Čo budete potrebovať: 500g kuracích pŕs, sterilizované kuriatka (alebo mrazené, čerstvé), 200g tvrdého syra, 250 ml hubového bujónu (z 1 kocky), soľ, korenie, olej OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.5.2009, 7:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cesnaková pastaPOTREBNÉ PRÍSADY Túto pastu si robievam niekoľko rokov a vždy ju musím mať v chladničke. POSTUP PRÍPRAVY na 1 kg rozpučeného alebo pomletého cesnaku pridáme 300-350g soli, dobre premiešame, natlačíme do zaváracích pohárov (ja používam od malých majonéz), vrch vždy zasypeme soľou, uzavrieme a vložíme do chladničky. Pridávame pred dovarením alebo do hotových jedál. Jedlo vopred nesolíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 25.7.2009, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Čína so sladkou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mám od môjho otca, ktorý výborne varí a rád skúša nové jedlá. Túto čínu robieva už pár rokov a vždy mi chutí akosi ináč, podľa toho, aké ingrediencie do nej dám. Prikladám popis, ako by mal vyzerať základný recept. Čo budete potrebovať: 1 pór (môžete nahradiť cibuľou), 400g králičieho alebo kuracieho mäsa, 50ml sójová omáčka, 2PL worčestrová omáčka, 2PL solamylu, 5 strúčikov cesnaku, 1ČL kari korenia, štipka muškátového oriešku, mleté čierne korenie, soľ, olej, zavárané šampiňóny, 250g hlávkovej kapusty POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si musíte pripraviť mäso. Nakrájajte si mäso na malé rezance. Do nádoby dajte 50ml sójovej omáčky, 2PL worčestrovej omáčky, 2PL solamylu, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 1ČL kari korenia, trošku muškátového oriešku, mletého čierneho korenia, soľ a 2PL oleja. Dobre premiešajte a vložte do tejto zmesi nakrájané mäso. Nechajte stáť aspoň 24 hodín. Na druhý deň si očistite hlávku kapusty a nakrájajte na tenké rezance. V hrnci dajte zovrieť vodu a po zovretí tam dajte kapustu a vodu trošku osoľte. Nechajte kapustu povariť max. 5 minút a zlejte z vody. Odložte na teplé miesto. Na troške oleja orestujte na kolieska nakrájaný pór, po sklovatení pór vyberte a do nádoby vložte mäso. Pri miešaní mäso orestujte do mäkka. Ak budete mať zmes príliš pevnú, prilejte trošku vývaru. Pred dovarením vlejte scedené šampiňóny a ešte asi 5 minút duste. Odstavte, pridajte kapustu a pór, premiešajte a môžete podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.11.2020, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté s ananásom a medomPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracích pŕs, 1 menšia cibuľa alebo pór, 50ml oleja, 2PL sójovej omáčky, 2 PL solamylu, 2 lyžice medu, 1 menšia konzerva ananásu, 250ml kurací vývar z 1 bujónu, hrsť mandlí, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia umyte a pokrájajte na rezance. V miske rozmiešajte 50ml oleja so sójovou omáčkou a solamylom, pridajte lyžičku vegety, dobre premiešajte a do tejto marinády vložte kuracie prsia. Dobre premiešajte a nechajte aspoň 2 hodiny stáť. Na panvici ohrejte trošku oleja, pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu alebo pór, opražte do sklovita a pridajte med. Premiešajte, aby sa med rozpustil a vložte mäso. Trochu opražte, aby sa pustila šťava, pridajte kurací vývar a duste do mäkka. Pred odstavením pridajte na kocky pokrájaný ananás a prehrejte. Po odstavení pridajte opražené mandle. Podávajte s hrozienkovou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.8.2010, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zavárané mäso na dovolenkuPOTREBNÉ PRÍSADY Idete na dovolenku, kde sa budete sami stravovať, alebo chcete so sebou vziať stravu špeciálne pre vaše dieťa v prípade, že bude mať problém sa adaptovať na miestnu stravu? Najjednoduchší spôsob je zavariť si mäso a na mieste dovolenky ho už len ohrejete a podávate. POSTUP PRÍPRAVY Na cibuľke uduste pokrájané mäso, zalejte vodou, pridajte červenú papriku, trochu soli (zaváraním sa zvýrazňuje chuť soli aj korenia, takže opatrne) a uduste do polomäkka. POZOR - nedáva sa múka na zahustenie ani nič iné, napr. zemiaky - to až potom priamo na mieste, keď budete fľaše otvárať a pripravovať. Ináč by sa mäso prekyslo. Mäso natlačte do fľaše, by tam bolo minimum vzduchu. Ideálne sú nízke široké poháre. Vrchnáky dajte do vriacej vody a vyvarte asi minútu. Poháre v rúre tiež. Alebo aspoň vypláchnite vriacou vodou a potom hlavne keď už je mäso dnu, tak úplne do sucha vyutierajte vrch fľaše, aby vrchnák dobre priľahol. Zatvoriť a sterilizovať (v pare, v rúre na plechu) hodinu, nechať 24 hodín vychladnúť a potom ešte aspoň na 20 minút znova vysterilizovať. Takto upravené mäso vydrží. Dvojitá sterilizácia by mala byť zárukou. Na mieste stačí ohriať, môže sa pridať trvanlivé mlieko, tavený syr a omáčka je hotová. Uvarte k tomu cestovinu prípadne ryžu vo vrecku… ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 12.7.2015, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Boloňská zmes na špagety alebo lasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som dostala od svojej dobrej kamarátky, ktorá ma k Taliansku a talianskej kuchyni veľmi blízko. Túto omáčku môžete použiť na lazane, na špagety. Môžete si ju tiež zmraziť a vytiahnuť, ak pochytíte hrozný hlad a nebudete vedieť, čo rýchlo uvariť. Stačí rozmraziť, uvariť si dobré špagety a obed je hotový raz-dva. Potrebujete: 1kg mletého mäsa, 3 veľké mrkvy, 1 petržlen, 1 plátok zeleru, 10 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 6 tetrapakov paradajkového pyré, hrsť čerstvej bazalky, soľ, olej, zeleninový bujón POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme 2 nakrájané cibule, pridáme mleté mäso a opražíme, kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, cesnak a zalejeme to paradajkovým pyré. Pridáme bazalku, soľ a 2 kocky bujónu. So soľou opatrne, radšej pridajte menej a ak sa vám bude zdať málo, ešte pridajte, lebo aj z bujóna je soli dosť. Varíme cca 2-3 hodiny, kým sa zelenina nerozvarí. Mne sa stalo, že som mala dosť pustenej masti z mäsa, tak som to zliala a doliala som cca 1/2l vody. Často premiešavajte, aby sa vám zmes neprichytila o dno hrnca. Je to mňamka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 14.7.2012, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 60 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |