. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZVERINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 41 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

ZVERINA

Jelenie rezne na šampiňónoch



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jelenieho (danielieho) stehna, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 100 g masla, 2 cibule, 150 g čerstvých šampiňónov, 1,5 dl kyslej smotany, 50 g múčneho masla, 1 väčší citrón, 150 g brusnicového kompótu.

POSTUP PRÍPRAVY

Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna sa naprieč vláknami nakrájajú rezne - 2 kusy s hmotnosťou 190 g na porciu (asi 95 g kus). Rezne sa zľahka naklepú, osolia, okorenia a rýchlo opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní sa rozpustí maslo, spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu sa podusia. Zmes sa zaleje smotanou, pridá sa múčne maslo, spolu sa krátko povarí a dochutí podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní sa rezne podlejú omáčkou so šampiňónmi a ozdobia kolieskom citróna s brusnicami. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky, dusená ryža

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Skvelý zajac na cesnaku



POTREBNÉ PRÍSADY

4 stehná zo zajaca (ja som mala dve zadné a dve predné), 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, cca 150g oravskej slaniny, 1 väčšia mrkva, kúsok zeleru, 1/3 väčšieho petržlenu, olej, 6 guľôčok čierneho korenia, 1 bobkový list

POSTUP PRÍPRAVY

... dnes som skúšala - pôvodný recept Zdeňka Pohlreicha som jemne upravila a bolo to výbornéééé, preto posúvam ďalej ... stehná umyjeme, osušíme, prešpikujeme časťou slaniny - 1/3 si necháme do omáčky ... osolíme, okoreníme a zatiahneme na rozpálenom oleji ... vyberieme z panvice, do výpeku dáme na malé kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a restujeme do hneda, pred koncom pridáme pokrájanú cibuľu a polovicu pokrájaného cesnaku, orestujeme ... mäso preložíme do pekáča, pridáme orestovanú zeleninovú zmes a nadrobno pokrájanú zvyšnú slaninu, celé korenie a bobkový list, ak máme málo tekutého výpeku podlejeme trochou oleja ... prikryjeme a dusíme do mäkka (mne to trvalo cca 1,5 hodiny) ... po upečení vyberieme ... podávame s prílohou podľa chuti (v originál recepte bola prílohou zemiaková knedľa a špenát, ja som robila zemiakovú kašu) ... polejeme šťavou z výpeku a restovanou zeleninou ... fantastická kombinácia chutí a tá vôňa ..... proste mňaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.1.2016, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Môj pokus o Marcelkinu opitú bábovku.



POTREBNÉ PRÍSADY

Nuž dámy, dnes večer sa mi manžel vracia zo služobnej cesty a ja som ho chcela prekvapiť, neviem kde sa stala chyba ale uznajte túto bábovku už opíjať zrejme nemusím.

POSTUP PRÍPRAVY

Inak vôňa je z toho fantastickáááá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 4.3.2009, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

SRNČIE MASO S HUBAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg srnčieho karé, 2-3 Pl oleja, 50 g masla, 100 ml červeného vína, hovädzí vývar, 150 g šampiňónov, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Karé odblaníme a vykostíme. Nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo na oleji opečieme z obidvoch strán. Podlejeme vínom, pridáme pokrájané huby, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme kúsok čerstvého masla. Podávame s ryžou, alebo s hranolkami, ja som robila kašu -)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana G. (belinka21) ID 14991 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.3.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Mäso na spôsob sviečkovej



POTREBNÉ PRÍSADY

karé z diviny (prípadne aj iné vhodné mäsko, ja som použila aj kúsok bravčovej panenky), 2 väčšie mrkvy, 2 petržleny, 1 menší zeler, 1 cibuľa, 200g údenej slaniny, soľ, korenie, horčica, 1 smotana (podľa chuti - na šľahanie, na varenie, kyslá smotana), olej, korenie na divinu, 1 dl vína (nemusí byť), sušené borievky, celé a nové korenie, 1 KL cukru, citrónová šťava a kôra

POSTUP PRÍPRAVY

... toto bol môj prvý pokus a vydaril sa, preto posúvam ďalej - možno niekoho inšpiruje :-) ... mäsko prešpikujeme polovicou slaniny pokrájanej na pásiky, divinu posypeme korením na divinu, pokrájame si nadrobno zvyšnú slaninu a cibuľu, koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame - mrkvu a petržlen na kolieska, zeler na kúsky ... slaninu opražíme na troche oleja, keď pustí šťavu pridáme pokrájanú cibuľu, chvíľu restujeme ... na tomto základe zatiahneme zo všetkých strán mäso, ktoré následne vyberieme von - do výpeku vložíme pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme sušené borievky, 1 KL cukru a restujeme do zlatista, nakoniec podlejeme vínkom ktoré necháme odpariť .... celú túto zmes dáme do pekáča, navrch položíme zatiahnuté mäso, pridáme 2 bobkové listy, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, prikryjeme a pečieme na 180°C cca 45 minút až hodinu, kým nie je mäsko mäkké. Mäsko vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať cca 10 minút. Zeleninovú zmes rozmixujeme najemno, pretlačíme cez sito, aby sme sa zbavili častí korenia (ja som pasírovala 2x), vrátime do hrnca, pridáme smotanu, horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie podľa chuti, premiešame, necháme prejsť varom a podávame ... ja som robila úžasnú hrnčekovú knedľu (zmiešame 1 žĺtko, 1 hrnček polohrubej múky, štipku soli, štipku prášku do pečiva, pridáme 2 nadrobno pokrájané rožky a nakoniec sneh z bielka, zľahka premiešame, plníme do 2/3 vymastených a múkou vysypaných šálok, vložíme do hrnca s vriacou vodou tak aby voda siahala min. do 1/2 šálok, prykryjeme a varíme 45 minút ... vyberieme, nožom obídeme kraje a vyklopíme ... robila som ju prvý krát a je mňaam, inú už nebudem robiť ... dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.1.2015, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jahnacie kotlety podla Jamieho Olivera



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/jahnacie-kotlety-podla-jamieho-olivera.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:male zemiaky (ja som mala dokopy asi 500g)
hrst cherry paradajok
6 ks jahnacia kotleta
olivovy olej
hrst oliv (s kostkou )
5-6 ks cesnakovych strucikov
sol
cierne korenie

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.1.2015, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Zapekaný varený domáci králik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 varený králik
maslo
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Uvareného králika pokrájajte na porcie, poukladajte na alobalovú misku, preložte na dobre rozohriaty rošt, obložte surovým maslom a grilujte z každej strany 3 min. Hotového králika upravte na misu, posypte mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a soľou a polejte horúcou odkvapkanou šťavou. Podávajte s paradajkovou omáčkou a so zemiakmi. Môžete podávať aj s kôprovou alebo chrenovou omáčkou.
je to ozajstná mnamka,ale nam viac chuti s paradajkovou omáčkou a so zemiačikmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Srnčie mäso na mandliach a tymiáne



POTREBNÉ PRÍSADY

• 600 g • srnčie mäso • 1 ks • pór • • mandle • • olej • • korenie biele mleté • • soľ • 1 KL • tymián • 1 téglik • smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme cez noc odležať. Potom mäso osmažíme na oleji, po chvíľke pridáme na kolieska nakrájaný pór a mandle.Keď je všetko hotové, zalejeme jedlo smotanou, ktorú necháme trochu odpariť, aby vznikla omáčka.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Henrieta R. (henilka33) ID 76879 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Pštrosie plátky na červenom víne s orechami



POTREBNÉ PRÍSADY

800-1000 g pštrosieho stehna vcelku alebo mäso na steaky, 30 g masla 30 g slaniny, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, soľ. Na marinádu: 750 ml červeného vína alebo 500 ml červeného vína a 250 ml vody, 1 stredne veľká cibuľa, 150 g zeleru, 150 g mrkvy, 150 g petržlenu, 6 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 2 zrnká borievky, 2 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso opláchneme, vložíme do misy a zalejeme pripravenou marinádou. Ak ju robíme iba z vína, nevaríme ju, ale ak do nej pridávame vodu, vodu najprv prevaríme so všetkými koreninami a cibuľou, necháme vychladnúť a až potom zmiešame s vínom. Do marinády pridáme aj očistenú, nakrájanú alebo nastrúhanú zeleninu, mäso prikryjeme a odložíme na noc do chladničky marinovať. Mäso v marináde občas obrátime.

2. Slaninu nakrájame nadrobno, vyškvaríme a pridáme do nej maslo. Mäso vyberieme z marinády, osolíme ho a dáme na cibuľu. Hneď ho podlejeme časťou marinády i so zeleninou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, takmer vydusenú šťavu zaprášime múkou, dobre ju opražíme, opäť podlejeme a povaríme. Napokon šťavu precedíme a podávame spolu s plátkami mäsa a prílohou. Pštrosie mäso môžeme iba krátko podusiť a potom bežným spôsobom dopiecť v rúre.

P.S. Hoci aj u nás existujú farmy, ktoré sa špecializujú na chov pštrosov, na trhu nájdeme pštrosie mäso iba výnimočne. Pštrosie mäso obsahuje veľa bielkovín a iba minimum tuku. Obsahuje menej cholesterolu než ostatná hydina či jatočné mäso, ale je v ňom oveľa viac minerálnych látok. Tvrdí sa, že pštrosie mäso je mäso budúcnosti. Z jedného pštrosa je približne 30-40 kg mäsa. Pštrosie mäso sa často prirovnáva k morčaciemu mäsu, ale chuťou je bližšie k hovädzej sviečkovici. V zahraničí sa na jedálnych lístkoch objavuje oveľa častejšie, u nás si na jedlá zo pštrosieho mäsa iba zvykáme. Pštrosie mäso je však najmä na slávnostné pohostenie. Mäso z pštrosov sa občas predáva v obchodoch, ktoré sa špecializujú na predaj hydiny a zveriny. Spravidla je už pripravené ako polotovar, takže pokrájať ho na plátky alebo rozporciovať nezaberie veľa času. Pštrosie mäso pripravujeme rovnako ako iné druhy mäsa, najmä ako hovädzie mäso, a rovnako ho môžeme aj koreniť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Kančí kýta na smetaně s brusinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl.

POSTUP PRÍPRAVY

Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme do pekáče.Naložené maso orestujeme na oleji,obalíme plátky angl.slaniny a dame do pekáče i s výpekem,podlíjeme horkou vodou.Přiklopíme a dáme péct.Pečeme asi hodinu,pak odklopíme a pečeme ještě 20 min.Upečené maso výjmeme, zeleninu s výpekem rozmiksujeme ,přidáme smetany,povaříme.Podáváme s houskovym knedlíkem a brusinkami.Chutná i s kroketama nebo s hranolkama s rozmarýnem.Je to lahůdka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana K. (septulka) ID 32484 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.4.2012, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 41 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu