. .. .. .. .. .. .
. .

Pštrosie plátky na červenom víne s orechami - RECEPT 22402

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZVERINA

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Pštrosie plátky na červenom víne s orechami


[ recept č. 22402 zo dňa  ]


Pštrosie plátky na červenom víne s orechami


POTREBNÉ PRÍSADY

800-1000 g pštrosieho stehna vcelku alebo mäso na steaky, 30 g masla 30 g slaniny, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, soľ. Na marinádu: 750 ml červeného vína alebo 500 ml červeného vína a 250 ml vody, 1 stredne veľká cibuľa, 150 g zeleru, 150 g mrkvy, 150 g petržlenu, 6 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 2 zrnká borievky, 2 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso opláchneme, vložíme do misy a zalejeme pripravenou marinádou. Ak ju robíme iba z vína, nevaríme ju, ale ak do nej pridávame vodu, vodu najprv prevaríme so všetkými koreninami a cibuľou, necháme vychladnúť a až potom zmiešame s vínom. Do marinády pridáme aj očistenú, nakrájanú alebo nastrúhanú zeleninu, mäso prikryjeme a odložíme na noc do chladničky marinovať. Mäso v marináde občas obrátime.

2. Slaninu nakrájame nadrobno, vyškvaríme a pridáme do nej maslo. Mäso vyberieme z marinády, osolíme ho a dáme na cibuľu. Hneď ho podlejeme časťou marinády i so zeleninou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, takmer vydusenú šťavu zaprášime múkou, dobre ju opražíme, opäť podlejeme a povaríme. Napokon šťavu precedíme a podávame spolu s plátkami mäsa a prílohou. Pštrosie mäso môžeme iba krátko podusiť a potom bežným spôsobom dopiecť v rúre.

P.S. Hoci aj u nás existujú farmy, ktoré sa špecializujú na chov pštrosov, na trhu nájdeme pštrosie mäso iba výnimočne. Pštrosie mäso obsahuje veľa bielkovín a iba minimum tuku. Obsahuje menej cholesterolu než ostatná hydina či jatočné mäso, ale je v ňom oveľa viac minerálnych látok. Tvrdí sa, že pštrosie mäso je mäso budúcnosti. Z jedného pštrosa je približne 30-40 kg mäsa. Pštrosie mäso sa často prirovnáva k morčaciemu mäsu, ale chuťou je bližšie k hovädzej sviečkovici. V zahraničí sa na jedálnych lístkoch objavuje oveľa častejšie, u nás si na jedlá zo pštrosieho mäsa iba zvykáme. Pštrosie mäso je však najmä na slávnostné pohostenie. Mäso z pštrosov sa občas predáva v obchodoch, ktoré sa špecializujú na predaj hydiny a zveriny. Spravidla je už pripravené ako polotovar, takže pokrájať ho na plátky alebo rozporciovať nezaberie veľa času. Pštrosie mäso pripravujeme rovnako ako iné druhy mäsa, najmä ako hovädzie mäso, a rovnako ho môžeme aj koreniť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pštros


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< zemiakove fasirky | Pštrosie plátky na červenom víne s orechami | Zemiakova "pizza" >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu