. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZVERINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 44 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

ZVERINA

Zajac na paprike



POTREBNÉ PRÍSADY

1 predná časť zajaca, rastlinný olej, 2 cibule, 1 lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, voda, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 zeleninová paprika, 2 lyžice bieleho jogurtu.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji. Pridáme očistenú cibuľu posekanú nadrobno a mletú červenú papriku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a trocha opražíme. Potom podlejeme vodou, pridáme rajčiakový pretlak, zeleninovú papriku bez jadrovníka pokrájanú na malé kúsky a udusíme do mäkka. Nakoniec zjemníme bielym jogurtom. Podávame so zeleninovým šalátom vhodným k hlavnej živočíšnej skupine.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.10.2008, 23:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelenie rezne na cibuľke



POTREBNÉ PRÍSADY

Maso z jelenieho stehna alebo pleca ( najlepšie z mladého kusa alebo lane, može však byť aj so srnca alebo daniela), cibuľa, soľ, č.m. paprika, č.m.korenie, horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Maso zbavíme blán a šliach. Nakrájame na plátky, kt. naklepeme, posolíme a z 1-nej strany posypeme č.m. korením, z 2-hej strany zase paprikou. Možeme zľahka potrieť horčicou. Plátky odložíme do chladu a necháme postáť niekoľko hodín. Odstavíme maso a vkladáme do rozpáleného tuku a krátko opečieme z oboch strán. Vo vačšom hrnci opražíme vo výpeku na drobno posekanú cibuľu. Na ňu poukladáme pláty, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do makka. Ak varíme v pomalovarnom hrnci ( bez prikrývky) prudké opekanie si možeme odpustiť.( V ňom sa jedlo varí tak šetrne, že sa z masa živiny nevyplavujú). Vtedy jednoducho všetko uložte do hrnca a na plno varte cca 5 hodín... do makka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelenie rezne na šampiňónoch



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jelenieho (danielieho) stehna, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 100 g masla, 2 cibule, 150 g čerstvých šampiňónov, 1,5 dl kyslej smotany, 50 g múčneho masla, 1 väčší citrón, 150 g brusnicového kompótu.

POSTUP PRÍPRAVY

Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna sa naprieč vláknami nakrájajú rezne - 2 kusy s hmotnosťou 190 g na porciu (asi 95 g kus). Rezne sa zľahka naklepú, osolia, okorenia a rýchlo opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní sa rozpustí maslo, spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu sa podusia. Zmes sa zaleje smotanou, pridá sa múčne maslo, spolu sa krátko povarí a dochutí podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní sa rezne podlejú omáčkou so šampiňónmi a ozdobia kolieskom citróna s brusnicami. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky, dusená ryža

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Skvelý zajac na cesnaku



POTREBNÉ PRÍSADY

4 stehná zo zajaca (ja som mala dve zadné a dve predné), 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, cca 150g oravskej slaniny, 1 väčšia mrkva, kúsok zeleru, 1/3 väčšieho petržlenu, olej, 6 guľôčok čierneho korenia, 1 bobkový list

POSTUP PRÍPRAVY

... dnes som skúšala - pôvodný recept Zdeňka Pohlreicha som jemne upravila a bolo to výbornéééé, preto posúvam ďalej ... stehná umyjeme, osušíme, prešpikujeme časťou slaniny - 1/3 si necháme do omáčky ... osolíme, okoreníme a zatiahneme na rozpálenom oleji ... vyberieme z panvice, do výpeku dáme na malé kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a restujeme do hneda, pred koncom pridáme pokrájanú cibuľu a polovicu pokrájaného cesnaku, orestujeme ... mäso preložíme do pekáča, pridáme orestovanú zeleninovú zmes a nadrobno pokrájanú zvyšnú slaninu, celé korenie a bobkový list, ak máme málo tekutého výpeku podlejeme trochou oleja ... prikryjeme a dusíme do mäkka (mne to trvalo cca 1,5 hodiny) ... po upečení vyberieme ... podávame s prílohou podľa chuti (v originál recepte bola prílohou zemiaková knedľa a špenát, ja som robila zemiakovú kašu) ... polejeme šťavou z výpeku a restovanou zeleninou ... fantastická kombinácia chutí a tá vôňa ..... proste mňaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.1.2016, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Môj pokus o Marcelkinu opitú bábovku.



POTREBNÉ PRÍSADY

Nuž dámy, dnes večer sa mi manžel vracia zo služobnej cesty a ja som ho chcela prekvapiť, neviem kde sa stala chyba ale uznajte túto bábovku už opíjať zrejme nemusím.

POSTUP PRÍPRAVY

Inak vôňa je z toho fantastickáááá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 4.3.2009, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

SRNČIE MASO S HUBAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg srnčieho karé, 2-3 Pl oleja, 50 g masla, 100 ml červeného vína, hovädzí vývar, 150 g šampiňónov, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Karé odblaníme a vykostíme. Nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo na oleji opečieme z obidvoch strán. Podlejeme vínom, pridáme pokrájané huby, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme kúsok čerstvého masla. Podávame s ryžou, alebo s hranolkami, ja som robila kašu -)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana G. (belinka21) ID 14991 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.3.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Diviak na smotane


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

diviak - stehno , koreňová zelenina , korenie zverina , šľahačková smotana , citrón + soľ + vegeta .

POSTUP PRÍPRAVY

Postup rovnaký ako u klasickej sviečkovej , rada varím podľa vlastnej fantázie , nepotrebujem recepty .Jedlo bolo super . Knedla domáca . Nechýbalo červené vínko . Čo k tomu dodať ?

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.1.2013, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Mäso na spôsob sviečkovej



POTREBNÉ PRÍSADY

karé z diviny (prípadne aj iné vhodné mäsko, ja som použila aj kúsok bravčovej panenky), 2 väčšie mrkvy, 2 petržleny, 1 menší zeler, 1 cibuľa, 200g údenej slaniny, soľ, korenie, horčica, 1 smotana (podľa chuti - na šľahanie, na varenie, kyslá smotana), olej, korenie na divinu, 1 dl vína (nemusí byť), sušené borievky, celé a nové korenie, 1 KL cukru, citrónová šťava a kôra

POSTUP PRÍPRAVY

... toto bol môj prvý pokus a vydaril sa, preto posúvam ďalej - možno niekoho inšpiruje :-) ... mäsko prešpikujeme polovicou slaniny pokrájanej na pásiky, divinu posypeme korením na divinu, pokrájame si nadrobno zvyšnú slaninu a cibuľu, koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame - mrkvu a petržlen na kolieska, zeler na kúsky ... slaninu opražíme na troche oleja, keď pustí šťavu pridáme pokrájanú cibuľu, chvíľu restujeme ... na tomto základe zatiahneme zo všetkých strán mäso, ktoré následne vyberieme von - do výpeku vložíme pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme sušené borievky, 1 KL cukru a restujeme do zlatista, nakoniec podlejeme vínkom ktoré necháme odpariť .... celú túto zmes dáme do pekáča, navrch položíme zatiahnuté mäso, pridáme 2 bobkové listy, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, prikryjeme a pečieme na 180°C cca 45 minút až hodinu, kým nie je mäsko mäkké. Mäsko vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať cca 10 minút. Zeleninovú zmes rozmixujeme najemno, pretlačíme cez sito, aby sme sa zbavili častí korenia (ja som pasírovala 2x), vrátime do hrnca, pridáme smotanu, horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie podľa chuti, premiešame, necháme prejsť varom a podávame ... ja som robila úžasnú hrnčekovú knedľu (zmiešame 1 žĺtko, 1 hrnček polohrubej múky, štipku soli, štipku prášku do pečiva, pridáme 2 nadrobno pokrájané rožky a nakoniec sneh z bielka, zľahka premiešame, plníme do 2/3 vymastených a múkou vysypaných šálok, vložíme do hrnca s vriacou vodou tak aby voda siahala min. do 1/2 šálok, prykryjeme a varíme 45 minút ... vyberieme, nožom obídeme kraje a vyklopíme ... robila som ju prvý krát a je mňaam, inú už nebudem robiť ... dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.1.2015, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jahnacie kotlety podla Jamieho Olivera



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/jahnacie-kotlety-podla-jamieho-olivera.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:male zemiaky (ja som mala dokopy asi 500g)
hrst cherry paradajok
6 ks jahnacia kotleta
olivovy olej
hrst oliv (s kostkou )
5-6 ks cesnakovych strucikov
sol
cierne korenie

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.1.2015, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Zapekaný varený domáci králik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 varený králik
maslo
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Uvareného králika pokrájajte na porcie, poukladajte na alobalovú misku, preložte na dobre rozohriaty rošt, obložte surovým maslom a grilujte z každej strany 3 min. Hotového králika upravte na misu, posypte mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a soľou a polejte horúcou odkvapkanou šťavou. Podávajte s paradajkovou omáčkou a so zemiakmi. Môžete podávať aj s kôprovou alebo chrenovou omáčkou.
je to ozajstná mnamka,ale nam viac chuti s paradajkovou omáčkou a so zemiačikmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 44 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu