. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DIA RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39)<< predošlé 1, 2, 3, 4

DIA RECEPTY

Zeleninový šalát s cestovinami a kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

400 gramov cestovín podľa vlastného výberu (pene, mašličky a pod.) 2 väčšie kuracie prsíčka 1 ľadový šalát 4 vajíčka uvarené na tvrdo 4 malé paradajky šalátová uhorka malá plechovka sterilizovanej kukurice mladá cibuľka nastrúhaný syr a tatárska omáčka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvaríme. Kuracie prsia nakrájame na rezance, prudko orestujeme na horúcom oleji, okoreníme vegetou bez glutamánu sodného, sladkou červenou paprikou a drvenou rascou, môžeme použiť aj zmes byliniek na kurča. Orestované kuracie prsia podlejeme cca 1,5 dcl vody a krátko podusíme. Na hlboké taniere rozložíme ľadový šalát, na ktorý uložíme cestoviny, posypeme nadrobno nakrájaným vajíčkom, nakrájame paradajky na mesiačiky, nastrúhame šalátovú uhorku a posypeme sterilizovanou kukuricou. Na zeleninu uložíme teplé mäso. Povrch šalátu môžme posypať strúhaným syrom a mladou cibuľkou. Na ochutenie šalátu môžme použiť biely jogurt, prípadne tatársku omáčku alebo kečup podľa chuti. Dobrú chuť.
Túto večeru dokážete pripraviť za 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

čučoriedkové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g masla, alebo olivoveho oleja 100 g fruktózy (ovocný cukor) 200 g hladkej celozrnnej múky 50g pomletých orechov 3 žĺtka 1 kávová lyžička prášku do pečiva čučoriedkový lekvár bez cukru ( alebo akýkoľvek)

POSTUP PRÍPRAVY

zmišame, vyvaľkáme, vykrojíme, nalekvárujeme, zlepíme

1 sacharidová jednotka=20 gramov (aj s lekvárom) - dávala som 4 g lekváru do každého. . .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Tvarohovo - špaldová bublanina



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g špaldovej hrubej alebo polohrubej múky 100 g kukuričnej polenty /kukuričná krupica/ 4 ČL kypriaceho prášku 1 ČL vanilkového extraktu alebo treste 500 g tvarohu 140 g masla 2 vajcia 150 ml /asi 12 PL/ agávového sirupu 4 PL citrónovej šťavy ovocie podľa chuti asi 500 g / odporúčam čučoriedky pre priaznivý plvyv na glykémiu/ napr. čučoriedky, maliny,jahody,..

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 180 C. Tvaroh s maslom vyšľaháme ručným šľahačom vo veľkej mise dohladka. Všetky ostatné suroviny okrem ovocia pridáme do misy k tvarohovej zmesi a vyšľaháme na hladké cesto.\r\nMenšiu formu alebo plech na pečenie vymažeme a vysypeme polentou alebo špaldovou múkou. Vlejeme do nej cesto a poukladáme naň ovocie.\r\nPečieme asi 30 minút.\r\nV koláčiku sú suroviny s nízkym glykemickým indexom a 80-100 g zodpovedá asi 3 SJ. Záleží však od toho koľko a aké tam dáte ovocie.\r\nNajlepšie je čerstvé alebo mrazené ovocie.\r\nVýborne chutí a Váš malý aj veľký diabetik bude mať radosť, že si môže dať aj väčší kus koláča ako obvykle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Čokoládové dia brownies



POTREBNÉ PRÍSADY

10 dkg 90 % čokolády\r\n\r\n10 dkg múky ( 1/2 hladká, 1/2 celozrnná)\r\n\r\n10 dkg fruktozy ( dávam 6-7 dkg a stačí to)\r\n\r\n2 dkg kvalitného kakaa - nesladené, riadne kakao\r\n\r\n1/2 prášku do pečiva\r\n\r\n2 čajové lyžičky nescafé\r\n\r\n2 veľké vajcia\r\n\r\n1 dcl oleja\r\n\r\n1 hrsť mletých orechov

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najprv si pripravíme suchú zmes: Čokoládu si posekáme na jemno a dáme do misy. Pridáme ki nej múku, fruktozu, kakao a prášok do pečiva. Odložíme nabok.\r\n\r\n2. V druhej miske pripravíme vlhkú zmes: Kávu si rozpustíme v 1PL vlažnej vody, pridáme vajcia a postupne pridávame olej za postupného miešania. Mierne vymiešame, netreba sa trápiť.\r\n\r\n3. Suchú zmes pridáme k vlhkej zmesi a to jest hotovo.\r\n\r\n4. Masielkom si vymastíme nízku formu o priemere 24 cm. Zmes rovnomerne rozložíme. Vrch posypeme nasekanými orechami, alebo mandľovými lupienkami alebo kokosom. čim chcete.\r\n\r\n5.Pečieme na 175 C 18-20 minút. V žiadnom prípade nie viac, aj keby sa Vám zdalo, že zvnútra se ešte lepí. Koláčik ,,dôjde,, po vybratí ešte od horúcej formy. Inak Vám preschne !!!\r\n\r\nTento koláčik robí moja dcéra a je výborný. Hlavne ked vám ho niekto pripraví a nemusíte ani riady umývať. To je na tom to najlepšie.\r\n\r\nAle je fakt perfektný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Banánové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia,50g Sorbitu (práškový cukor, DIA),250g polohrubej múky,kypriaci prášok do pečiva, Vanilkový cukor (DIA) / ak nemáme tak citrónovú kôru strúhanú,1dl oleja, 2dl vody, 4 banány, 250g masla, 1 citrón, čokoládu DIA,kakao, tekuté sladidlo.masť

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta/korpus:
-4 vajcia,50g Sorbitu, 250g polohrubej múky, kypriaci prášok do pečiva, citrónová kôra/alebo vanilkový cukor DIA,1dl oleja, 2dl vody

Bielka so sorbitom vyšľaháme na tuhý sneh.
Do žĺtkov pridáme kypriaci prášok do pečiva, 1dl oleja, 2dl vody. Postupne začneme primiešavať múku a sneh vyšľahaný so Sorbitom. Keď to máme dobre vymiešané pridáme kakao podľa toho akú tmavú piškótu chceme mať. Takto pripravené cesto vyleje ma plech pomastený a múkou posypaný. Pečieme pri 180° približne 15 minút.
Keď máme cesto upečené preklopíme ho a nožíkom jemne ošúpeme. Prekrojíme na rovnaké časti.

Plnka:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monča Ď. (mona15851) ID 220763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Šišky aj pre diabetikov



POTREBNÉ PRÍSADY

na 22 kusov potrebujeme: 300 g polohrubej múky / 20 SJ, 200 ml mlieka/ 1 SJ, 10 g droždia, 1 PL cukru / 1 SJ, 1 žĺtok, soľ, olej na vyprážanie plnka: ovocie alebo tvarohová plnka t.j. tvaroh, škorica a sladidlo asi 10-15 kvapiek cukravitu

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások.Keď je hotový, vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme žĺtok, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Fantastické tvarohové gule od Žideka



POTREBNÉ PRÍSADY

pre asi 3 osoby: maslo 50 g, 3 lyžice kryštálový cukor /asi 40 g = 4 SJ/, 1 ks žĺtok, 250 g plnotučný tvaroh / ja som použila hrudkový ale môže byť aj krémový = 1SJ/ , za hrsť namočených hrozienok / 1 SJ - nemusia byť/, čerstvá vanilka / tiež nemusí byť/, 1 ks vajce, asi 150 g hrubej múky / 10 SJ/, striedka z 1/2 alebo 3/4 bieleho rožka / 1 SJ/ spolu 17 SJ 7 SJ

POSTUP PRÍPRAVY

Týmto receptom som sa inšpirovala od p. Žideka z relácie nebíčko v papuľke. Prerobila som ho pre diabetikov, aby si aj oni mohli pochutit. Je trošku prispôsobený, ale suroviny sú tie isté.
Na prípravu jednoduchý a naozaj rýchly recept. Nemusíte sa zabávať s plnením gulí a máte rýchly a chutný obed. Len tých gulí bude málo :D Odporúčam urobiť z 2 dávok.

V miske rozmiešame maslo spolu s cukrom, pridáme 1 žĺtok,tvaroh,hrozienka, nožom vyškrabaný stred vanilky / nemusí byť/, zakaždým zmiešame.
Pridáme celé vajce, postupne prisypávame múku. Vznikne hladké, ale nie príliš tuhé cesto. Napokon pridáme striedku z rožka a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinúť.
Vytvarujeme menšie guličky a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď guličky vyplávajú ulovíme ich a môžeme podávať.
Na vrch na gule môžete dať ako posýpku tvaroh, strúhanku, roztlačené čerstvé broskyne alebo jahody...jednoducho na čo budete mať chuť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Dia piškóty



POTREBNÉ PRÍSADY

30 g cukru - Sorbit, 3 vajcia, 100g celozrnná jemne mleta múka

POSTUP PRÍPRAVY

Rozdelíme si bielky a žĺtky to 2 nádob. 10 g cukru pridáme do žĺtkov a 20 g cukru do bielok. Z bielok a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Potom si zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu. Do snehu pridáme múku a vyšľahané žĺtka a zľahka premiešame. Na papier na pečenie malou lyžičkou dávame malé kopčeky cesta. Piškóty necháme piecť na 180 stupňov cca 10-15 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana H. (jana9061) ID 164741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

medvedie labky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, 180g masla, 1PL kakaa, 100g namletých orechov, 1ks prášok do pečiva, kus rumu alebo rumovú arómu, 1CL škorice, 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jana H. (jana9061) ID 164741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu