končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
DIA RECEPTY |
Zeleninový šalát s cestovinami a kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 400 gramov cestovín podľa vlastného výberu (pene, mašličky a pod.) 2 väčšie kuracie prsíčka 1 ľadový šalát 4 vajíčka uvarené na tvrdo 4 malé paradajky šalátová uhorka malá plechovka sterilizovanej kukurice mladá cibuľka nastrúhaný syr a tatárska omáčka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme. Kuracie prsia nakrájame na rezance, prudko orestujeme na horúcom oleji, okoreníme vegetou bez glutamánu sodného, sladkou červenou paprikou a drvenou rascou, môžeme použiť aj zmes byliniek na kurča. Orestované kuracie prsia podlejeme cca 1,5 dcl vody a krátko podusíme. Na hlboké taniere rozložíme ľadový šalát, na ktorý uložíme cestoviny, posypeme nadrobno nakrájaným vajíčkom, nakrájame paradajky na mesiačiky, nastrúhame šalátovú uhorku a posypeme sterilizovanou kukuricou. Na zeleninu uložíme teplé mäso. Povrch šalátu môžme posypať strúhaným syrom a mladou cibuľkou. Na ochutenie šalátu môžme použiť biely jogurt, prípadne tatársku omáčku alebo kečup podľa chuti. Dobrú chuť. Túto večeru dokážete pripraviť za 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
čučoriedkové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g masla, alebo olivoveho oleja 100 g fruktózy (ovocný cukor) 200 g hladkej celozrnnej múky 50g pomletých orechov 3 žĺtka 1 kávová lyžička prášku do pečiva čučoriedkový lekvár bez cukru ( alebo akýkoľvek) POSTUP PRÍPRAVY zmišame, vyvaľkáme, vykrojíme, nalekvárujeme, zlepíme 1 sacharidová jednotka=20 gramov (aj s lekvárom) - dávala som 4 g lekváru do každého. . . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Tvarohovo - špaldová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g špaldovej hrubej alebo polohrubej múky 100 g kukuričnej polenty /kukuričná krupica/ 4 ČL kypriaceho prášku 1 ČL vanilkového extraktu alebo treste 500 g tvarohu 140 g masla 2 vajcia 150 ml /asi 12 PL/ agávového sirupu 4 PL citrónovej šťavy ovocie podľa chuti asi 500 g / odporúčam čučoriedky pre priaznivý plvyv na glykémiu/ napr. čučoriedky, maliny,jahody,.. POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 180 C. Tvaroh s maslom vyšľaháme ručným šľahačom vo veľkej mise dohladka. Všetky ostatné suroviny okrem ovocia pridáme do misy k tvarohovej zmesi a vyšľaháme na hladké cesto.\r\nMenšiu formu alebo plech na pečenie vymažeme a vysypeme polentou alebo špaldovou múkou. Vlejeme do nej cesto a poukladáme naň ovocie.\r\nPečieme asi 30 minút.\r\nV koláčiku sú suroviny s nízkym glykemickým indexom a 80-100 g zodpovedá asi 3 SJ. Záleží však od toho koľko a aké tam dáte ovocie.\r\nNajlepšie je čerstvé alebo mrazené ovocie.\r\nVýborne chutí a Váš malý aj veľký diabetik bude mať radosť, že si môže dať aj väčší kus koláča ako obvykle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Čokoládové dia browniesPOTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg 90 % čokolády\r\n\r\n10 dkg múky ( 1/2 hladká, 1/2 celozrnná)\r\n\r\n10 dkg fruktozy ( dávam 6-7 dkg a stačí to)\r\n\r\n2 dkg kvalitného kakaa - nesladené, riadne kakao\r\n\r\n1/2 prášku do pečiva\r\n\r\n2 čajové lyžičky nescafé\r\n\r\n2 veľké vajcia\r\n\r\n1 dcl oleja\r\n\r\n1 hrsť mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY 1. Najprv si pripravíme suchú zmes: Čokoládu si posekáme na jemno a dáme do misy. Pridáme ki nej múku, fruktozu, kakao a prášok do pečiva. Odložíme nabok.\r\n\r\n2. V druhej miske pripravíme vlhkú zmes: Kávu si rozpustíme v 1PL vlažnej vody, pridáme vajcia a postupne pridávame olej za postupného miešania. Mierne vymiešame, netreba sa trápiť.\r\n\r\n3. Suchú zmes pridáme k vlhkej zmesi a to jest hotovo.\r\n\r\n4. Masielkom si vymastíme nízku formu o priemere 24 cm. Zmes rovnomerne rozložíme. Vrch posypeme nasekanými orechami, alebo mandľovými lupienkami alebo kokosom. čim chcete.\r\n\r\n5.Pečieme na 175 C 18-20 minút. V žiadnom prípade nie viac, aj keby sa Vám zdalo, že zvnútra se ešte lepí. Koláčik ,,dôjde,, po vybratí ešte od horúcej formy. Inak Vám preschne !!!\r\n\r\nTento koláčik robí moja dcéra a je výborný. Hlavne ked vám ho niekto pripraví a nemusíte ani riady umývať. To je na tom to najlepšie.\r\n\r\nAle je fakt perfektný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Banánové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,50g Sorbitu (práškový cukor, DIA),250g polohrubej múky,kypriaci prášok do pečiva, Vanilkový cukor (DIA) / ak nemáme tak citrónovú kôru strúhanú,1dl oleja, 2dl vody, 4 banány, 250g masla, 1 citrón, čokoládu DIA,kakao, tekuté sladidlo.masť POSTUP PRÍPRAVY Piškóta/korpus: -4 vajcia,50g Sorbitu, 250g polohrubej múky, kypriaci prášok do pečiva, citrónová kôra/alebo vanilkový cukor DIA,1dl oleja, 2dl vody Bielka so sorbitom vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme kypriaci prášok do pečiva, 1dl oleja, 2dl vody. Postupne začneme primiešavať múku a sneh vyšľahaný so Sorbitom. Keď to máme dobre vymiešané pridáme kakao podľa toho akú tmavú piškótu chceme mať. Takto pripravené cesto vyleje ma plech pomastený a múkou posypaný. Pečieme pri 180° približne 15 minút. Keď máme cesto upečené preklopíme ho a nožíkom jemne ošúpeme. Prekrojíme na rovnaké časti. Plnka: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monča Ď. (mona15851) ID 220763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Šišky aj pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY na 22 kusov potrebujeme: 300 g polohrubej múky / 20 SJ, 200 ml mlieka/ 1 SJ, 10 g droždia, 1 PL cukru / 1 SJ, 1 žĺtok, soľ, olej na vyprážanie plnka: ovocie alebo tvarohová plnka t.j. tvaroh, škorica a sladidlo asi 10-15 kvapiek cukravitu POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások.Keď je hotový, vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme žĺtok, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Fantastické tvarohové gule od ŽidekaPOTREBNÉ PRÍSADY pre asi 3 osoby: maslo 50 g, 3 lyžice kryštálový cukor /asi 40 g = 4 SJ/, 1 ks žĺtok, 250 g plnotučný tvaroh / ja som použila hrudkový ale môže byť aj krémový = 1SJ/ , za hrsť namočených hrozienok / 1 SJ - nemusia byť/, čerstvá vanilka / tiež nemusí byť/, 1 ks vajce, asi 150 g hrubej múky / 10 SJ/, striedka z 1/2 alebo 3/4 bieleho rožka / 1 SJ/ spolu 17 SJ 7 SJ POSTUP PRÍPRAVY Týmto receptom som sa inšpirovala od p. Žideka z relácie nebíčko v papuľke. Prerobila som ho pre diabetikov, aby si aj oni mohli pochutit. Je trošku prispôsobený, ale suroviny sú tie isté. Na prípravu jednoduchý a naozaj rýchly recept. Nemusíte sa zabávať s plnením gulí a máte rýchly a chutný obed. Len tých gulí bude málo :D Odporúčam urobiť z 2 dávok. V miske rozmiešame maslo spolu s cukrom, pridáme 1 žĺtok,tvaroh,hrozienka, nožom vyškrabaný stred vanilky / nemusí byť/, zakaždým zmiešame. Pridáme celé vajce, postupne prisypávame múku. Vznikne hladké, ale nie príliš tuhé cesto. Napokon pridáme striedku z rožka a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinúť. Vytvarujeme menšie guličky a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď guličky vyplávajú ulovíme ich a môžeme podávať. Na vrch na gule môžete dať ako posýpku tvaroh, strúhanku, roztlačené čerstvé broskyne alebo jahody...jednoducho na čo budete mať chuť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Dia piškótyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 g cukru - Sorbit, 3 vajcia, 100g celozrnná jemne mleta múka POSTUP PRÍPRAVY Rozdelíme si bielky a žĺtky to 2 nádob. 10 g cukru pridáme do žĺtkov a 20 g cukru do bielok. Z bielok a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Potom si zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu. Do snehu pridáme múku a vyšľahané žĺtka a zľahka premiešame. Na papier na pečenie malou lyžičkou dávame malé kopčeky cesta. Piškóty necháme piecť na 180 stupňov cca 10-15 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jana H. (jana9061) ID 164741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
medvedie labkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, 180g masla, 1PL kakaa, 100g namletých orechov, 1ks prášok do pečiva, kus rumu alebo rumovú arómu, 1CL škorice, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jana H. (jana9061) ID 164741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |