končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 75 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
TORTY |
Rokoková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 tortove oblatky, 6 bielkov, 210g krys. cukru, 210g mletych orechov, 50g hrozienok, 20-30g struhanej cokolady (alebo kakaa) krem: 6 zltkov, 150g krys. cukru, 6 PL uvarenej ciernej kavy, 250g masla, 20-30g cokolady (alebo kakaa) POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyslahame tuhy sneh, po troske don pridavame cukor. Primiesame mlete orechy, hrozienka, struhanu cokoladu. Hmotu rovnomerne natrieme na tryri tortove oblatky, dame na plech a v rure upecieme pri miernej teplote. Kym tento zaklad vychladne pripravime si krem: zltky vyslahame s cukrom, pridame kavu a nad parou vymiesame do zhustnutia. Po vychladnuti vymiesame s maslom, struhanou cokoladou. Hotovym kremom naplnime oblatky a vzdy dve a dve upecenou stranou spojime a obe naplnene casti spojime tiez kremom. Zvyskom kremu potrieme boky torty. Na vrch som dala bielu cokoladovu polevu a struhanu cokoladu. Nechame v chladnicke poriadne odlezat a az potom krajame. Torta je velmi jednoducha a vyborna :). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2011, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Chrumkavá, šťavnatá brokolica - výbornáPOTREBNÉ PRÍSADY Brokolica,. maslo. citron, sol POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberte na male ruzicky. Na panvici rozpustite maslo, pridajte brokolicu, mierne ju osolte a pokvapte citronovou stavou. Opekame na panvici len malu chvilku 2-3 minutky, aby si zachovala svoje vitaminy a chrumkavost.\r\nBrokolica je makka, chrumkava a vdaka citronu svieza. Vyborna ako priloha, alebo samotna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.3.2012, 0:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Grilovaná makrela s citrónovou salsouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cele makrely, mlety kmin, sol, olivovy olej, 2 biocitrony, 1 strucik cesnaku, hrst zelenych oliv, bazalka a petrzlen POSTUP PRÍPRAVY Ryby na bokoch narezeme, vnutro a vrch osolime, posypeme kminom a potrieme olivovym olejom. Citrony umyte, rozpolte, vymackajte z nich stavu. Zo supiek odstrante zbytocnu duzinu zltu cast kory nakrajajte na male kocecky. V panvici rozohrejte olivovy olej, vsypte kocky citronu a opekajte do zmeknutia, nakoniec primiesajte rozotrety cesnak. Obsah panvice dajte do misky, pridajte olivy citronovu stavu a trosku olivoveho oleja. Dochutte solou a nechajte v chlade odlezat. Pred podavanim vmiesajte bylinky. Makrely griujte z oboch stran po 5 minut, alebo pecte v rure asi 20 minut pri 200 stupnoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Brokolica zapečená so šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY 600g brokolice, 300g uvarenych zemiakov v supke, 250g sunky (hrubsie platy) 200ml smotany na varenie, 4 vajcia, 2 PL polohrubej muky, 200g struhaneho ementalu, stipka mleteho muskatoveho oriesku, sol POSTUP PRÍPRAVY Do vriacej, osolenej vody vlozime na ruzicky rozobratu brokolicu a 1-2 minutky povarime. Zemiaky ocistime a nakrajame na kolieska. Rozlozime na dno zapekacej misy. Na kolieska zemiakov poukladame brokolicu poprekladanu so sunkou. V miske rozmiesame smotanu s vajcami, mukou, ementalom a stipkou muskatoveho oriesku a podla potreby osolime. Nalejeme na ingrediencie v zapekacej mise a vlozime do rury vyhriatej na 190 stupnov asi na 45 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 27.6.2018, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čerešňový clafoutisPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g čerešní, 3 vajcia, 3 PL hl. múky, 3 PL sukru, 120ml šlahačkovej smotany, maslo na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY Fromu na pečenie nahrubo vymastíme maslom. Vajcia zmiešame s múkou, cukrom a so smotanou. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, Čerešne vložíme do pripravenej formy a zalejeme cestom. Pečieme 25 minut. Ja som na moju koláčovú formu urobila dvojitú dávku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 13.6.2011, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Španielske Tarta de SantiagoPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto :1 vajce, 1PL vody, 125 g cukru, škorica, 400g hl. múky Plnka: 4 vajcia, kôra z neošetreného citróna, 250g najemno nastrúhaných mandlí, škorica, práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Cesto : vajicko vymiesame s vodou, cukrom a trochou skorice. Postupne pridavame muku az kym nevznikne penista masa. Cestom vylozime vymastenu a mukou vysypanu formu. Plnka: vajicka vymiesame s cukrom a citronovu korou do penista. Potom pridame nastruhane mandle a skoricu. Zmes vylejeme na na cesto a pecieme v predhriatej rure asi 25 - 30 minut na 180 stupnov. Kolac posypeme praskovym cukrom. Tento kolac je sice trosku suchsi, ale na druhy den krasne zvlacnie, nieje moc sladky a ku kave alebo caju je super. Ja som si ho trosku poliala aj javorovym sirupom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2011, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekané cestoviny s hráškomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g zeleného hrášku, 200 g cestovin, 3 vajcia, 150 ml smotany na varenie, 2 PL sekanej pretržlénovej vňate, 200 g varenej šunky, 120 g tvrdého syra, 60 g masla + na vymastenie misky, mleté kajenské korenie, worchesterská omáčka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvarime vo velkom hrnci, ruru predhrejeme na 200 stupnov. Vajcia spolu so smotanou dobre rozslahame, dochutime worchesterovou omackou, mletym kajenskym korenim a solou. Potom k tomu primiesame na jemno nasekanu petrzlenovu vnat. Sunku si nakrajame na kocky a syr nastruhame. Uvarene a precedene cestoviny vratime naspat do misky a premiesame s nakrajanou sunkou, hraskom a syrom. Masu dame do misky vymastenej maslom a zalejeme smotanovou zmesou a na vrch poukladame kusky masla. Pecieme asi 20 minut na 200 stupnov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2011, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na hríbochPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho mäsa, 2 menšie cibule, 2 ČL ml. sladkej papriky, hrsť sušených hríbov, 1 malá rajčina, zelená paprika POSTUP PRÍPRAVY Na masti do sklovita osmažíme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme na kocky nakrájane mäso. Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a pridáme namočené hríby, nakrájanú paradajku a papriku. Dusíme 2 - 2,5 hodiny - podlievame vodou. Na záver poprášime hladkou múkou a premiešame. Podávame s ryžou alebo cestovinami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.6.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chutné pletenky s chrumkavými orieškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kocka droždia, 250 g hladkej múky, 150 g polohrubej múky, 100 g sekaných vlašských orechov, 1 celé vajce, 1 žltok, 100 ml mlieka,100 g masla, 100 g sádla, 1 žĺtok na potretie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dáme do pekarne na vymiesenie a kysnutie. Potom upletieme. Dáme na plech s papierom na pečenie a necháme ešte 30 min. kysnúť. Pomažeme rozšlahaným žĺtkom (ja som potrela mliekom) a pečieme v predhriatej trúbe na 170 stupňov 25 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.3.2012, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Obratený pivný koláč s hruškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml čierneho piva, 4 PL medu, 2 PL melasy, 1/2 ČL sody, 3 velké vajcia, 160 g cukru, 170 ml oleja, 140 g polohrubej múky + 130 g hladkej múky, 1 a 1/2 ČL PDP, štipka soli, 1 ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého klinčeka, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 3/4 ČL mletého kardamónu, 10 g strúhaného zázvoru (alebo sušený) Na karamelizované hrušky: 4 veľké hrušky (ošúpané), šťava z jedného citrónu na pokvápanie, 100 g cukru, 50 g masla, štipka mletého badyánu POSTUP PRÍPRAVY Pivo vlejte do kastrólka a zvarte spolu aj s melasou a medom. Odstavte a prisypte sodu. Zmes vypení, ale po chvíli pena opadne. Hrušky nakrájajte na osminky a pokvápte citrónom, aby nezhnedli. V panvici rozpustite maslo, vsypte cukor a zamiešajte. Pridajte badyán a už bez miešania nechajte skaramelizovať. Hneď ako zmes začne hustnúť, vložte do nej hrušky a 10 15 minút nechajte na miernom ohni pobublávať, kým všetko nezhustne. Medzitým zmiešajte obe múky s koreninami, PDP a soľou. V miske ušlahajte vajcia s cukrom, prilejte olej a pivo s melasou a medom. Pridajte múku so zázvorom a premiešajte. Trúbu predhrejte na 170 stupňov, teplovzdušnú na 150 stupňov. Pekáčik či formu vymažte maslom, na dno naklaďte karamelizované hrušky a zalejte cestom. Pečte asi 50 minút. V pekáči nechajte 5 minút chladnúť na kovovej mriežke, potom vyklopte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 8.6.2011, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |