. .. .. .. .. .. .
. .

Obratený pivný koláč s hruškami - RECEPT 40531

Monika P. (monkap) ID 69860
.
mimibazar.sk/monkap
Oblasť: Nová Dubnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.11.2008
Naposledy: 24.4.2023 13:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 146
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 75
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Obratený pivný koláč s hruškami


[ recept č. 40531 zo dňa  ]


Obratený pivný koláč s hruškami


POTREBNÉ PRÍSADY

250ml čierneho piva, 4 PL medu, 2 PL melasy, 1/2 ČL sody, 3 velké vajcia, 160 g cukru, 170 ml oleja, 140 g polohrubej múky + 130 g hladkej múky, 1 a 1/2 ČL PDP, štipka soli, 1 ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého klinčeka, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 3/4 ČL mletého kardamónu, 10 g strúhaného zázvoru (alebo sušený) Na karamelizované hrušky: 4 veľké hrušky (ošúpané), šťava z jedného citrónu na pokvápanie, 100 g cukru, 50 g masla, štipka mletého badyánu

POSTUP PRÍPRAVY

Pivo vlejte do kastrólka a zvarte spolu aj s melasou a medom. Odstavte a prisypte sodu. Zmes vypení, ale po chvíli pena opadne.
Hrušky nakrájajte na osminky a pokvápte citrónom, aby nezhnedli. V panvici rozpustite maslo, vsypte cukor a zamiešajte. Pridajte badyán a už bez miešania nechajte skaramelizovať. Hneď ako zmes začne hustnúť, vložte do nej hrušky a 10 15 minút nechajte na miernom ohni pobublávať, kým všetko nezhustne.
Medzitým zmiešajte obe múky s koreninami, PDP a soľou.
V miske ušlahajte vajcia s cukrom, prilejte olej a pivo s melasou a medom. Pridajte múku so zázvorom a premiešajte.
Trúbu predhrejte na 170 stupňov, teplovzdušnú na 150 stupňov.
Pekáčik či formu vymažte maslom, na dno naklaďte karamelizované hrušky a zalejte cestom. Pečte asi 50 minút. V pekáči nechajte 5 minút chladnúť na kovovej mriežke, potom vyklopte.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pivo vlejte do kastrólka a zvarte spolu aj s melasou a medom. Odstavte a prisypte sodu. Zmes vypení, ale po chvíli pena opadne.


Hrušky nakrájajte na osminky a pokvápte citrónom, aby nezhnedli. V panvici rozpustite maslo, vsypte cukor a zamiešajte. Pridajte badyán a už bez miešania nechajte skaramelizovať. Hneď ako zmes začne hustnúť, vložte do nej hrušky a 10 - 15 minút nechajte na miernom ohni pobublávať, kým všetko nezhustne.


Medzitým zmiešajte obe múky s koreninami, PDP a soľou. V miske ušlahajte vajcia s cukrom, prilejte olej a pivo s melasou a medom. Pridajte múku so zázvorom a premiešajte.


Hotové cesto


Pekáčik či formu vymažte maslom, na dno naklaďte karamelizované hrušky a zalejte cestom.


Zaliate cestom. Pečte asi 50 minút. V pekáči nechajte 5 minút chladnúť na kovovej mriežke, potom vyklopte.


Upečený koláč nádherne prepoňal celý byt.


Po pár minútach chladnutia opatrhne preklopíme, hrušky sa trošku lepili na dno, preto je taký všeliaký :). Koláč najlepšie chutil po pár hodinách státia, alebo na druhý deň. Tie koreniny ho robia jedinečný a hrušky vláčny. Dobrú chuť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zlaté zemiačky s cibuľkou a bobkovým listom | Obratený pivný koláč s hruškami | Chutné pletenky s chrumkavými orieškami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.6.2011, 22:14)
*-)zaujímavé (Y) (zajic) (jidlo) (zajic) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (6.6.2011, 16:21)
Monika tak to je isto paradne..... (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (monkap) ID 69860, mimibazar.sk/monkap (6.6.2011, 16:41)
Veronika je, je veľmi chutný, neobyčajný vďaka koreninam, len trošku pracnejšia príprava :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (6.6.2011, 22:10)
ono to e aj vidiet na samotnom kolaciku ze je preparadny..... a tie ingrediencie.... no super... len sa cudujem akurat ze tento recept nema uz aspon 20 komentarov
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu