končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 371-380) | << predošlé 1,.,33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Diabolské reznePOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,1 KL soli,1 KL sladkej papriky,1 KL štiplavej papriky-podľa chuti,1 KL mletej razce,1 KL majoránky,1 KL mletého čierneho korenia,1 PL kečupu,1 PL horčice,1 PL oleja,1 PL vegety POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady dôkladne zmiešame a vyklepané rezne dáme marinovať cez noc do chladničky,alebo najmenej 3 hodiny pred podávaním.Opekáme približne 3-4 minúty z oboch strán.Podávame s ryžou. Ja mám osvečené opekané zemiaky,alebo hranolky pečené v rúre a k tomu cesnakový dresing. Dresing: Kyslú smotanu zmiešame s vegetou a rozotretým cesnakom-všetko podľa chuti.ale už nesolíme. Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina K. (martina7811) ID 125357 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Srdce na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 700 g bravčového srdca, maslo, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 kocka masoxu, 1 lyžica vegety, 2 lyžice worcesterskej omáčky, 1 l mlieka, 250 ml sladkej smotany, hladká múka (maizena) POSTUP PRÍPRAVY Výrobný postup: Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké plátky. V rajnici zohrejeme maslo, opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú (alebo nastrúhanú) zeleninu, taktiez pokrajane srdce a premiešame. Podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením, worcesterskou omáčkou a vegetou, pridáme v troche teplej vody rozpustený masox a dusíme do mäkka. Prilejeme mlieko a smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku alebo maizenu, premiešame a necháme prevrieť. Podávame s cestovinami alebo s knedľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Stanislav B. (eso22) ID 135543 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*♥*Huspenina*♥* - fašiangová pochúťka pre kĺbovú výživuPOTREBNÉ PRÍSADY 2 pekné a hlavne nechlpaté bravčové kolená, zopár koží (bývajú dosť dobre očistené od tuku už od mäsiara), 2 - 3 paprčky, 3(4?) čL soli, 1 čL mletého čierneho korenia, 2 čL majoránky, celá hlavička cesnaku, bobkový list, celé čierne korenie, cibuľa, voda POSTUP PRÍPRAVY Recept, ktorý nám pomôže vyhnúť sa artróze (bez obavy o tráviace problémy a poškodenie ciev) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 21.2.2010, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
LAHODKOVA HUSPENINA*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové paprčky-4 ks,bravčové kolienko-1 ks,soľ,celé čierne korenie-zo 10-15 guličiek,vegeta,cesnak-1 hlávka,bobkový list-3-4 ks,ocot-5-10 cl,voda-4-5l POSTUP PRÍPRAVY Bravčové paprčky poriadne očistíme,ak je treba,opálime a v letnej vode umyjeme.Zalejeme studenou vodou,pridáme soľ,vegetu,korenie,bobkový list a cesnak.Pomaly varíme na miernom plameni štyri hodiny.Ku koncu varenia ochutíme octom,prípadne osolíme.Paprčky vyberieme na misu a vývar precedíme.Odstraníme kosti a obraté mäso pokrájame na menšie časti.Rozdelíme do foriem(ja dávam na plech),zalejeme vývarom a necháme do druhého dňa stuhnúť. Podávame s cibuľou a octom,mäkký chlebík k tomu. Môže sa variť aj v tlakáči,ale vtedy je mútna.Koreňovú zeleninu a cibuľu nedávam,lebo je potom sladká. Soli a octu pridám viac ako do klasickej polievky-má byť o niečo slanšia a kyslejšia.Vegety dávam menej ako soli,aby nebola nasladlá.Väčšinou ju varím večer,nechám vychladnúť a zoberiem stuhnutú masť z vrchu. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.12.2010, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové masko po thajskyPOTREBNÉ PRÍSADY asi 1/2 kg stehna alebo pliecka (da sa použit aj kuracie masko),cibula,cesnak, bravčova mast,sol,korenie,orientalne korenie (zmes),hladka muka,opražene arašidy,ananasový kompot POSTUP PRÍPRAVY Včera tu kolovali same exoticke veci,tak som sa nechala inšpirovat :-)) Je to sice stary receptik ešte zo Života,ale za to rychly a dobry.Neviem či ma niečo spoločne s thajskou kuchynou ,ale kto ma rad kombinaciu maska s ovocim tak si isto pochutí.Takze: cibulku a cesnak si nakrajame na drobno a orestujeme na horucej masti.Naklepane a nakrajane masko si posolime,okorenime orientalnym korením a šupneme k cubulke.Nechame zatiahnut,poprašime mukou,premiešame a podlejeme vodou z kompotu.Ak ešte treba pridajte obyčajnu vodu.Pridame arašidy a dusime do makka.Na koniec pridame ananas a nechame prehriat.Ja som k tomu urobila kari ryžu a flat bread.Chlieb mozete vynechat ale my to tak mame radi.A cele si to ochutime sladkou chilli omačkou.Výborná kombinacia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVCOVE SRDCIA NA SLANINE*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové srdcia,údená slanina,soľ,korenie čierne mleté,cesnak,troška múky POSTUP PRÍPRAVY Srdcia umyjeme,vykrojíme tepny a zrazenú krv(môžeme uvariť hafanovi).Na vypráženej slaninke opečieme zo všetkých strán.Ja to robím od začiatku v tlakáči.Podlejeme horúcou vodou,môžeme dať aj zarovno.Okoreníme a pridáme trocha soli.Zavrieme a dusíme 30-40 minút,potom skúsime,či sú udusené a poprášime trošku múkou.Pridáme cesnak ,ak je málo slané,tak soľ. PRILOHA:ryža,tarhoňa,chlieb,niekto knedľu DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2010, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SEGEDINSKY GULAS*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové pliecko,šľahačková smotana,polohrúba múka,červená paprika,mleté čierne korenie,bobkový list, voda,cukor,vegeta,olej,cesnak,rasca POSTUP PRÍPRAVY Bravčové pliecko pokrájame na kocky a prudko opečieme na širšej rajnici na oleji.Odtiahneme z plameňa a pridáme červenú papriku.Podlejeme vriacou vodou,pridáme bobkový list ,rascu a vegetu.Prikryté dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäsko hotové.Pridáme kapustu (ja dávam pomer 1:1,5) aj s časťou šťavy a necháme dákych10-15 minút dusiť.Pridáme1-2 strúčiky cesnaku.V smotane(na toto množstvo stačí jedna) rozhabarkujeme múku a cez sitko vlejeme do kapusty.Pomiešame a ak je treba,dochutíme korením a cukrom. Ja dávam do kyslých jedál 33% SMOTANU,kyslá sa rada sekne a potom jedlo vyzerá ako 2krát prejdené traktom Podávame najlepšie s DOMACOU KNEDLOU. A ešte niečo:nedávam bôčik,lebo je mastný,ani stehno,lebo je suché OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 27.10.2013, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SMOTANOVE MASKO_S HVIEZDICKOU*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové stehno(pekné pliecko),olej,malý paradajkový pretlak,paprika,bobkáč,vegeta,múka,čierne korenie,cukor,horčica,mrkva,petržlen,kyslé uhorky,voda,šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezance alebo kocky,orestujeme na oleji,pridáme papriku.Na pár kvapkách oleja urestujte pretlak,ale pozor,lebo rád prihára,šupnite doň decko vody a vylejte na mäso.Podlejeme vriacou vodou,pridáme bobkový list a vegetu.Dusíme do polomäkka.Mrkvu pokrájanú na krúžky a petržlen na prúžky pridáme k mäsu,dolejeme vodu a dusíme do mäkka.Uhorky pokrájame na kocky,vložíme k mäsu.Kľudne tam môžeme dať aj časť nálevu z uhoriek.Necháme zo10 minút povrieť a zahustíme smotanou,v ktorej sme rozhabarkovali múku.Necháme zovrieť a dochutíme horčicou,korením,cukrom. Omáčka má byť sladkokyslej chute a urobte jej viac,na cestovinách sa stratí! PENNE s mäsom sú výborné.Zeleninu krájam každú ináč,lebo takto lepšie vyzerá . Na kilo mäsa dávam 2 veľké mrkvy,1 petržlen a pol pohára uhoriek(0.7l) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 20.5.2010, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
PRIRODNY BRAVCOVY REZEN PODLA MNA*****POTREBNÉ PRÍSADY Vykostené bravčové karé,soľ,mleté čierne korenie,olej,čerstvá paprika,voda POSTUP PRÍPRAVY Karé nakrájame na rezne,slabo naklepeme,okoreníme a prudko opečieme na oleji.Dáme nabok a to isté spravíme s paprikou, ktorú sme nakrájali na prúžky.Do rajnice dáme opečené rezne a papriku,podlejeme troškou vriacej vody a prikryté chvíľu dusíme.Ak je treba,osolíme.Paprika dá mäsku dobrú chuť.Podávame so zemiakovou kašou. Ak chceme pestrejšie,pridáme aj červenú a žltú papriku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
ZAPEKANE ZEMIAKY S KLOBASKOU A KAPUSTOUPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, klobáska, kyslá kapusta, cibuľka, smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY zemiaky si očistíme a nakrájame, cibuľku speníme na oleji a pridáme kyslú kapustu s klobáskou, podlejeme vodou, dochutíme korením, soľou a podusíme. Medzitým si vymastíme pekáč alebo sklenú misu olejom, naukladáme zemiačky, na to potom dáme podusenú kapustu, a na vrch dáme este zvyšné zemiaky a zalejeme smotanou. Prikryjeme alobalom a dáme piecť. Je to výborné, šťavnaté a chutne...:-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) Zuzana G. (belinka21) ID 14991 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 2.12.2016, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 371-380) | << predošlé 1,.,33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43,.,80 ďalšie >> |