. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 449 (zobrazuje sa 371-380)<< predošlé 1,.,33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43,.,45 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

podľa chuti :-) ja som použila: 1. lasagne * maslové hríbiky * sójová drť * 3 stredné pretlaky * olivový olej * cesnak * voda, dochucovadlá 2. lasagne * žltá cuketa * baklažán * cibula * voda, dochucovadlá

POSTUP PRÍPRAVY

nasekáme, nakrájame, uložíme, zapečieme :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.3.2010, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Chutné zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, sol, podravka, sojová omáčka, grilovacie korenie, maslo na vymastenie plechu.Môžte pridať ešte napr. bazalku, mčk, a koreniny ktoré máte rady. Tento recept mám z českého minibazáru, neviem či sa aj tu náchádza, ale dávam vám môj postup.Trošku pozmenení. Namiesto zemiakov v šupke ja som si ich ošupala.

POSTUP PRÍPRAVY

Plech si vymažeme maslom dáme zemiaky, osolíme, ovegetíme, dáme grilovacie korenie, sojovú omáčku, a kto chce tak koreniny aké má rad. Pečeme pri 200 stupňoch 20 minút, potom pootáčame zemiaky a zas dáme sojovú omáčku a grilovacie korenie a pečeme ešte 10 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia H. (Lea332) ID 99302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

paradajková dobrota



POTREBNÉ PRÍSADY

12 rozpolených rajčín 4stručiky cesnaku-platky 2lyžičky tek.medu 2lyžice balz. 2lyžice oliv.oleja sol.korenie.vnať,

POSTUP PRÍPRAVY

ruru na 150C ,
polovice rajčín položiť rez.plochou smerom dolu ,na každu rajčinu cesnak,pokvapkať medom,octom,olejom ,osoliť,okoreniť...piecť hodinu
potom posyp.vnaťou,ešte okoreniť,osoliť,pokvapkať olejom,octom..podáva sa vychladnuté,
ako šalát ,k bielej bagete ,,k čomukolvek je to v lete skvelé..
ja píšem 12rajčín,tak som to našla v mudrej knihe ,ktoru som dostala ,ale možete si ich spraviť kolko chcete ,si zvyšte či znížte dávku ,ja dávam ale bazalku a už som ich šupla aj na gril

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.8.2009, 10:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Lahka vecera z baklazanovej panvice s ovcim syrom a jogurtovou omackou (aj do 90 DD bez syra a omacky)



POTREBNÉ PRÍSADY

8 zemiakov* 2 baklazany* 4 väcsie paradajky* kusok ovcieho syra,alebo syra feta* olivovy olej * rastlinny olej * sol,rimsky kmin(alebo obycajny)* mlete cierne korenie,thymian Na jogurtovu omacku: 200 ml jogurtu* 1 dcl mlieka* 1 strucik cesnaku* oregano,mäta* sol,mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ocistime a nakrajame na kolieska .Predvarime v osolenej vode.Nevarime celkom do mäkka.Zlejeme z nich vodu.Baklazany si osupeme (ja to volam na pyzamko-nechavam nejake supkove pasiky),nakrajame na kolieska,osolime a dame na 20 min"vypotit".Potom ich osusime na servitke a na rastlinnom oleji opekame z oboch stran.Ukladame zase na servitku, aby sme sa zbavili prebytocneho oleja.Paradajky si nakrajame tiez na kolieska.
Panvicu (ktoru mozete neskor strcit aj do rury) alebo plech potrieme olivovym olejom a naukladame vrstvu zemiacikov,osolime a posypeme rimskym kminom(pozor, tymto kminom to az tak neprehanajte)potom pride na rad vrstva baklazanov,naukladame ich na zemiaciky.Teraz pride tretia vrstva a to vrstva paradajok ktore mierne osolime,okorenime mletym korenim a posypeme thymianom.Na vrch dame na male kusocky nakrajany ovci syr.Vsetko zakryjeme alobalom alebo prikryvkou a vo vyhriatej rure zapecieme asi 20 min pri 175 st.
Pochutku z panvice servirujeme na tanieri poliatu vybornou jogurtovou omacku.

Jogurtova omacka:

Jogurt vyslahame s mliekom,osolime,okorenime,pridame,oregano a mätu a na zaver pretlaceny cesnak.Dobre vymiesame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekané cestoviny so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny penne, paradajky, spargla, mozarella, pesto

POSTUP PRÍPRAVY

Nenáročné na prípravu, rýchle a hlavne zdravé :-)
Cestoviny uvaríme, scedíme, dáme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, premiešame. poukladáme na kolieska nakrajané paradajky, rozpolenú očistenú a uvarenú šparglu, plátky mozarelly a pesto (ja mám doma vynikajúce, domácej výroby od kolegu :-) :-* ). A zapečieme. Hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2009, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Grilovaná zelenina



POTREBNÉ PRÍSADY

zelenina akéhokoľvek druhu....ja som mala baklažán, cibuľu, papriku červenú, zelenú, šampiony, rajčiny dressing na zeleninu bol olivový olej, sójová omáčka, vegeta, bylinky, a pre chuť som robila dresing zo smotany - pochúťková smotana, strúčik cesnaku, kto ľúbi, môžu byť aj dva, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

všetku zeleninu si nakrájame na kúsky, ako kto ľúbi....dáme marinovať do dresingu z olivového oleja, sójovej omáčky, vegety a byliniek...dresing som robila zvlášť a potom som ním poliala zeleninku...necháme chvíľu odstáť a dáme na plech pod gril...grilujeme asi 20 minút, aby zeleninka trošku zmakla, ale bola stále chrumkavá...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

zuzana q. (zuzanaq) ID 34874 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

moravská kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

Třetinku kysaného zelí(zavařovací sklenici o objemu 0,33 l),asi 2 dcl vody,1 střed.brambor,Vegetu nebo sůl,2 PL sádla,3 cm slaniny(špeku),1/2 cibule,2 PL hl.mouky.

POSTUP PRÍPRAVY

Zelí zalijeme vodou tak,aby bylo skoro ponořené(mělo by se dusit,ne vařit) a ochutíme Vegetou.Až je téměř měkké,tak do něj nastrouháme najemno brambor a dovaříme.Mezitím si klidně můžeme předchystat zásmažku.Slaninku nakrájíme na drobno a dáme škvařit na sádlo do průhledna.Přidáme cibulku taktéž pokrájenou na kostičky a zesklovatíme.Zaprášíme moukou a smažíme dokud mouka nezhnědne.Nespálit!Když je zelí měkké a brambor rozvařený,tak vmícháme zásmažku a provaříme dokud se neztratí syrová chuť mouky.Nemělo by to dlouho trvat. Vím,že každý dělá zelí jinak,ale nám chutná nejvíce takto a v naší rodině se ani jiným způsobem nevaří.Snad vám bude také chutnat.Jóóó a nemyslete si,že budeme jíst holé zelíčko.Masko už se peče!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Radka K. (murr2) ID 148626 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 25.4.2010, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PIKANTNÝ CÍCER



POTREBNÉ PRÍSADY

400g cíceru /konzervovaného/ ak chcete použiť suchý treba ho cez noc namočiť, a následno uvariť do mäkka.2PL olivového oleja, 4 stredne veľké jarné cibuľky, 2 stonky zeleru-sedano, 1 menšia paprika nakrájaná na drobno, 1ČL mletého rímskeho kmínu. 2PL nadrobno nasekaného koriandra

POSTUP PRÍPRAVY

Z konzervy zlejeme cícer, tekutinu si odložíme bokom.
Na olivovom oleji zvoľna osmažíme cibuľku, pridáme papriku, sedano, kmín a koriander a krátko osmažíme.
Vmiešame cícer, podľa chuti okoreníme, ja milujem pikantné, tak sa dala dosť čerstvo namletého korenia, podlejeme trochou tekutiny z konzervy, a necháme prikryté podusiť.
Ja mám rada zeleninku trošku trvdšiu na skus, čiže nevaríme dlho, len trošku prehrejem. Vtedy nepodlievajte veľkým množstvom tekutiny, len troškou :-)))))
Podávajte s opečeným chlebom na olivovom oleji, alebo ako prílohu a chuťovku pri grilovaní.

Dobrú chuť :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.5.2010, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PEČENÁ LETNÁ ZELENINKA S CESNAKOVÝM DIPOM



POTREBNÉ PRÍSADY

Cuketky, paradajky, cibuľa, olivový olej, grilovacie korenie, solčianka, oregano, bazalka. Dip: kyslá smotana, 2 a viac strúčkov cesnaku, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je veľmi jednoduchý, ale je to ťažká mňamka! Zeleninka sa nakrája - množstvo podľa počtu stravníkov:-), dá sa na pekáč, pokorení sa, pokvapká olivovým olejom a šup s ňou do rúry. Ja dávam program na grilovanie. K zeleninke sa perfektne hodí cesnaková smotana - cesnak dávame podľa potreby. Ja som dala na jeden téglik 2 strúčiky. Hodí sa k tomu bagetka či opečená hrianka. Je to tiež výborná príloha k mäsku.
Asi to nie je nič nové, ale je to vééľmi dobré:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miroslava B. (mbroska) ID 49837 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Karfiolový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 uvarený karfiol, hrsť strúhaného parmezánu, strúhaný cheddar, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, 1 vačšia červená cibuľa, maslo,šľahačka.....kto chce môže pridať do zmesy na kolieska nakrájanú klobásku..

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarený karfiol v miske rozmačkáme vidličkou najlepšie keď je ešte teplý...pridáme poriadnu hrsť strúhaného parmezánu,hrsť cheddaru, nastrúhané cesnaky, soľ, mčk každý podla chuti...červenú cibuľu nakrájanú na kocečky osmahneme na masle a pridáme do zmesi ...prilejeme hlt šahačky aby bola masa kompaktná...masožrúti možu pridať na kolieska nakrájanú klobásu....dobre premiešanú zmes dáme do gulatej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymazanej a vysypanej strúhankou...vrch posypeme strúhaným cheddarom....pečieme do zlatova na 180 stupnoch...
Ja som to podávala nakrájané na trojuholníky ako tortu na omáčke z pečených paradajok cheddaru na kocky cesnaku soli a mčk...hodí sa k tomu otoustovaná bagetka...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 449 (zobrazuje sa 371-380)<< predošlé 1,.,33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43,.,45 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu