končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 371-380) | << predošlé 1,.,33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43,.,45 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
lasagnePOTREBNÉ PRÍSADY podľa chuti :-) ja som použila: 1. lasagne * maslové hríbiky * sójová drť * 3 stredné pretlaky * olivový olej * cesnak * voda, dochucovadlá 2. lasagne * žltá cuketa * baklažán * cibula * voda, dochucovadlá POSTUP PRÍPRAVY nasekáme, nakrájame, uložíme, zapečieme :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 20.3.2010, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Chutné zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, sol, podravka, sojová omáčka, grilovacie korenie, maslo na vymastenie plechu.Môžte pridať ešte napr. bazalku, mčk, a koreniny ktoré máte rady. Tento recept mám z českého minibazáru, neviem či sa aj tu náchádza, ale dávam vám môj postup.Trošku pozmenení. Namiesto zemiakov v šupke ja som si ich ošupala. POSTUP PRÍPRAVY Plech si vymažeme maslom dáme zemiaky, osolíme, ovegetíme, dáme grilovacie korenie, sojovú omáčku, a kto chce tak koreniny aké má rad. Pečeme pri 200 stupňoch 20 minút, potom pootáčame zemiaky a zas dáme sojovú omáčku a grilovacie korenie a pečeme ešte 10 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia H. (Lea332) ID 99302 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
paradajková dobrotaPOTREBNÉ PRÍSADY 12 rozpolených rajčín 4stručiky cesnaku-platky 2lyžičky tek.medu 2lyžice balz. 2lyžice oliv.oleja sol.korenie.vnať, POSTUP PRÍPRAVY ruru na 150C , polovice rajčín položiť rez.plochou smerom dolu ,na každu rajčinu cesnak,pokvapkať medom,octom,olejom ,osoliť,okoreniť...piecť hodinu potom posyp.vnaťou,ešte okoreniť,osoliť,pokvapkať olejom,octom..podáva sa vychladnuté, ako šalát ,k bielej bagete ,,k čomukolvek je to v lete skvelé.. ja píšem 12rajčín,tak som to našla v mudrej knihe ,ktoru som dostala ,ale možete si ich spraviť kolko chcete ,si zvyšte či znížte dávku ,ja dávam ale bazalku a už som ich šupla aj na gril ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 31.8.2009, 10:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Lahka vecera z baklazanovej panvice s ovcim syrom a jogurtovou omackou (aj do 90 DD bez syra a omacky)POTREBNÉ PRÍSADY 8 zemiakov* 2 baklazany* 4 väcsie paradajky* kusok ovcieho syra,alebo syra feta* olivovy olej * rastlinny olej * sol,rimsky kmin(alebo obycajny)* mlete cierne korenie,thymian Na jogurtovu omacku: 200 ml jogurtu* 1 dcl mlieka* 1 strucik cesnaku* oregano,mäta* sol,mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ocistime a nakrajame na kolieska .Predvarime v osolenej vode.Nevarime celkom do mäkka.Zlejeme z nich vodu.Baklazany si osupeme (ja to volam na pyzamko-nechavam nejake supkove pasiky),nakrajame na kolieska,osolime a dame na 20 min"vypotit".Potom ich osusime na servitke a na rastlinnom oleji opekame z oboch stran.Ukladame zase na servitku, aby sme sa zbavili prebytocneho oleja.Paradajky si nakrajame tiez na kolieska. Panvicu (ktoru mozete neskor strcit aj do rury) alebo plech potrieme olivovym olejom a naukladame vrstvu zemiacikov,osolime a posypeme rimskym kminom(pozor, tymto kminom to az tak neprehanajte)potom pride na rad vrstva baklazanov,naukladame ich na zemiaciky.Teraz pride tretia vrstva a to vrstva paradajok ktore mierne osolime,okorenime mletym korenim a posypeme thymianom.Na vrch dame na male kusocky nakrajany ovci syr.Vsetko zakryjeme alobalom alebo prikryvkou a vo vyhriatej rure zapecieme asi 20 min pri 175 st. Pochutku z panvice servirujeme na tanieri poliatu vybornou jogurtovou omacku. Jogurtova omacka: Jogurt vyslahame s mliekom,osolime,okorenime,pridame,oregano a mätu a na zaver pretlaceny cesnak.Dobre vymiesame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekané cestoviny so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny penne, paradajky, spargla, mozarella, pesto POSTUP PRÍPRAVY Nenáročné na prípravu, rýchle a hlavne zdravé :-) Cestoviny uvaríme, scedíme, dáme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, premiešame. poukladáme na kolieska nakrajané paradajky, rozpolenú očistenú a uvarenú šparglu, plátky mozarelly a pesto (ja mám doma vynikajúce, domácej výroby od kolegu :-) :-* ). A zapečieme. Hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2009, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Grilovaná zeleninaPOTREBNÉ PRÍSADY zelenina akéhokoľvek druhu....ja som mala baklažán, cibuľu, papriku červenú, zelenú, šampiony, rajčiny dressing na zeleninu bol olivový olej, sójová omáčka, vegeta, bylinky, a pre chuť som robila dresing zo smotany - pochúťková smotana, strúčik cesnaku, kto ľúbi, môžu byť aj dva, vegeta POSTUP PRÍPRAVY všetku zeleninu si nakrájame na kúsky, ako kto ľúbi....dáme marinovať do dresingu z olivového oleja, sójovej omáčky, vegety a byliniek...dresing som robila zvlášť a potom som ním poliala zeleninku...necháme chvíľu odstáť a dáme na plech pod gril...grilujeme asi 20 minút, aby zeleninka trošku zmakla, ale bola stále chrumkavá... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) zuzana q. (zuzanaq) ID 34874 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
moravská kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY Třetinku kysaného zelí(zavařovací sklenici o objemu 0,33 l),asi 2 dcl vody,1 střed.brambor,Vegetu nebo sůl,2 PL sádla,3 cm slaniny(špeku),1/2 cibule,2 PL hl.mouky. POSTUP PRÍPRAVY Zelí zalijeme vodou tak,aby bylo skoro ponořené(mělo by se dusit,ne vařit) a ochutíme Vegetou.Až je téměř měkké,tak do něj nastrouháme najemno brambor a dovaříme.Mezitím si klidně můžeme předchystat zásmažku.Slaninku nakrájíme na drobno a dáme škvařit na sádlo do průhledna.Přidáme cibulku taktéž pokrájenou na kostičky a zesklovatíme.Zaprášíme moukou a smažíme dokud mouka nezhnědne.Nespálit!Když je zelí měkké a brambor rozvařený,tak vmícháme zásmažku a provaříme dokud se neztratí syrová chuť mouky.Nemělo by to dlouho trvat. Vím,že každý dělá zelí jinak,ale nám chutná nejvíce takto a v naší rodině se ani jiným způsobem nevaří.Snad vám bude také chutnat.Jóóó a nemyslete si,že budeme jíst holé zelíčko.Masko už se peče! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Radka K. (murr2) ID 148626 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 25.4.2010, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
PIKANTNÝ CÍCERPOTREBNÉ PRÍSADY 400g cíceru /konzervovaného/ ak chcete použiť suchý treba ho cez noc namočiť, a následno uvariť do mäkka.2PL olivového oleja, 4 stredne veľké jarné cibuľky, 2 stonky zeleru-sedano, 1 menšia paprika nakrájaná na drobno, 1ČL mletého rímskeho kmínu. 2PL nadrobno nasekaného koriandra POSTUP PRÍPRAVY Z konzervy zlejeme cícer, tekutinu si odložíme bokom. Na olivovom oleji zvoľna osmažíme cibuľku, pridáme papriku, sedano, kmín a koriander a krátko osmažíme. Vmiešame cícer, podľa chuti okoreníme, ja milujem pikantné, tak sa dala dosť čerstvo namletého korenia, podlejeme trochou tekutiny z konzervy, a necháme prikryté podusiť. Ja mám rada zeleninku trošku trvdšiu na skus, čiže nevaríme dlho, len trošku prehrejem. Vtedy nepodlievajte veľkým množstvom tekutiny, len troškou :-))))) Podávajte s opečeným chlebom na olivovom oleji, alebo ako prílohu a chuťovku pri grilovaní. Dobrú chuť :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 2.5.2010, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
PEČENÁ LETNÁ ZELENINKA S CESNAKOVÝM DIPOMPOTREBNÉ PRÍSADY Cuketky, paradajky, cibuľa, olivový olej, grilovacie korenie, solčianka, oregano, bazalka. Dip: kyslá smotana, 2 a viac strúčkov cesnaku, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Receptík je veľmi jednoduchý, ale je to ťažká mňamka! Zeleninka sa nakrája - množstvo podľa počtu stravníkov:-), dá sa na pekáč, pokorení sa, pokvapká olivovým olejom a šup s ňou do rúry. Ja dávam program na grilovanie. K zeleninke sa perfektne hodí cesnaková smotana - cesnak dávame podľa potreby. Ja som dala na jeden téglik 2 strúčiky. Hodí sa k tomu bagetka či opečená hrianka. Je to tiež výborná príloha k mäsku. Asi to nie je nič nové, ale je to vééľmi dobré:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Miroslava B. (mbroska) ID 49837 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Karfiolový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 uvarený karfiol, hrsť strúhaného parmezánu, strúhaný cheddar, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, 1 vačšia červená cibuľa, maslo,šľahačka.....kto chce môže pridať do zmesy na kolieska nakrájanú klobásku.. POSTUP PRÍPRAVY Uvarený karfiol v miske rozmačkáme vidličkou najlepšie keď je ešte teplý...pridáme poriadnu hrsť strúhaného parmezánu,hrsť cheddaru, nastrúhané cesnaky, soľ, mčk každý podla chuti...červenú cibuľu nakrájanú na kocečky osmahneme na masle a pridáme do zmesi ...prilejeme hlt šahačky aby bola masa kompaktná...masožrúti možu pridať na kolieska nakrájanú klobásu....dobre premiešanú zmes dáme do gulatej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymazanej a vysypanej strúhankou...vrch posypeme strúhaným cheddarom....pečieme do zlatova na 180 stupnoch... Ja som to podávala nakrájané na trojuholníky ako tortu na omáčke z pečených paradajok cheddaru na kocky cesnaku soli a mčk...hodí sa k tomu otoustovaná bagetka...dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 371-380) | << predošlé 1,.,33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43,.,45 ďalšie >> |