končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 351-360) | << predošlé 1,.,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,.,45 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Brokolicová panvičkaPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica * asi 1,5-2 dcl šľahačkovej smotany * tvrdý syr * soľ * trocha oleja * PRÍLOHA: varené zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Výborné jednoduché jedlo, zvládol by ho aj "škôlkár - malkáč", keby sme mu to dovolili. Prepáčte, môj škôlkársky slang, ale už sa na mňa lepí...... pomóc!!!!! Pozná niekto psychoanalytika?????!!!!!!! Toto jedlo pravdepodobne zasa nebude vhodné pre naše testosterónové polovičky, chýba v ňom kus šnicle, mäsa, karmenádlu, dokonca aj černohorský rezeň.... Ale čo tak byť aspoň trocha sebecká a uvariť si výborné jedlo iba pre seba! Má to tú výhodu, že NIKTO Vám ho nezje!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.10.2006, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
lečo s tarhoňouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 klobáska (nemusí byť) 3 veľké papriky 5 veľkých rajčín tarhoňa vegeta alebo bujón olej POSTUP PRÍPRAVY na oleji opražím nakrájanú klobásku. ak nechcete (kvoli detom), nemusíte. je tam skôr len pre chuť (u nás ju vyjedá ocino) :) do toho hned začnem hádzať papriku pokrájanú na pásiky. všetko robím (krájam) priebežne. rajčiny (ak nemáte radi šupku) zalejem asi na 5min vriacou vodou a potom ošúpem. mne osobne šupka nevadí, ale sem sa viac hodia ošúpané. potom ich nakrájam na malé kúsky a prihadzujem k dusiacej sa paprike. k tomu pridám 1,5 kocky bujónu alebo ochutím vegetou a asi 10min podusím. do toho pridám cca 7 hrstí tarhone, prilejem vodu (tú možem doliať aj počas dusenia) a dusím 15-20min. občas možme premiešať. ochutnám, či je tarhoňa mäkká, ak áno, hotovo! celé vám to zaberie tak asi hodinku. myslím, že sa to dá považovať za celkom rýchly obed. my to milujeme! aj keď navarím veľa(že aj na druhý deň), vždy sa to zje - stále sme "pichnutí" v hrnci. tak "Dobrú chuť"! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Dana B. (danco) ID 417 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 26.8.2009, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Náš obľúbený - vysmážaný karfiolPOTREBNÉ PRÍSADY Stará dobrá klasika -na prípravu tohto skvelého jedla potrebujeme karfiol,vajíčka, múku, strúhanku, soľ, olej. POSTUP PRÍPRAVY Postup je všeobecne známy - karfiol narezaný na menšie kúsky si predvaríme v osolenej vode. Ak už je taký polouvarený, vyberieme ho z vody, necháme vychladnúť, osolíme ho a postupne jednotlivé ružičky obaľujeme v múke, vajíčku a strúhanke. Obalené kúsky vysmažíme v horúcom oleji a môžeme podávať ( pozor - nechať aj trošku vychladnúť, inak je obarená pusa istotou :-)) ) . Pre nás veľkých papkáčov sa ako príloha podávajú varené zemiačiky a tatarská omáčka. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 18.10.2011, 6:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Paprikove lodky s TzatzikiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cervena paprika, 1 salatova uhorka, sol, korenie, 1-4 struciky cesnaku, 400g tvarohu alebo greckeho jogurtu, 2 PL zitronovej stavy, 2 PL olivoveho oleja. POSTUP PRÍPRAVY Uhorku ocistime, vyberieme stred,nastruhame a dobre vytlacime stavu. Do misky dame vytlacenu uhorku, tvaroh alebo jogurt, pretrety cesnak ( podla chuti, ja tam davam velmi vela ), sol, korenie, olej a citronovu stavu. Dobre premiesame. Papriku ocistime, narezeme na tri casti a vlozime na nu tzatziki. Prajem Vam dobru chut:))))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (Roxi20) ID 23612 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapečná cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cuketa , brambory ,grilovací koření ,tvrdý sýr , trochu mléka , solamyl(škrobová moučka ),šlehačku POSTUP PRÍPRAVY Cuketu očistíme a nakrájíme na plátky .Osolíme ji a posypeme grilovacím kořením a necháme odležet .Oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka .Vymažeme pekáč a klademe vrstvu brambor ,potom cuket a zase brambory a zase cukety ,do té doby než je pekáč plný . Nakonec to zalijeme šlehačkou rozmíchanou v mlécese solamylem .Vrch posypeme strouhaným sýrem smíchaným s trochou strouhanky .Zapékáme při 200 stupních . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) RENATA M. (Alata) ID 56855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Rýchlovka k obedu alebo večeriPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky podľa počtu osôb, mrazenú zeleninovú zmes podľa chuti (my dávame najčastejšie polievkovú - mrkva, hrášok, kukurica, karfiol, brokolica), maslo, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Oškrabeme a nakrájame zemiaky a dáme ich variť. (Ak sa veľmi ponáhľame s obedom, môžeme ich zaliať vriacou vodou z kanvice - nemusíme čakať, kým sa zohreje voda a zemiaky budú rýchlejšie uvarené.) 2. Rozpustíme kúsok masla, vsypeme mrazenú zeleninku a dusíme domäkka. Ak sa prichytáva, môžeme podliať trochou vody. Osolíme a okoreníme podľa chuti. 3. Keď sú zemiaky uvarené a zeleninka mäkká, obedík alebo večeru máme hotovú. Už stačí iba nabrať na taniere a papať. Toto jedlo sa dá pripraviť na viac spôsobov. :-D Variant č.1: čisto iba zemiaky a zeleninka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Jednoduché, ale výborné LEČO.POTREBNÉ PRÍSADY Trocha oleja na panvicu, jednu veľkú cibuľu alebo viac malých, jednu paradajku, kocku cukru, 3-4 kolieska klobásky, 3-4 papriky. POSTUP PRÍPRAVY Je to obyčajné lečo, ale sú v ňom nejaké tie finty ktoré mu nakoniec dajú báječnú chuť. Základ je veľa cibulky, málo paradajok a tá kocka cukru urobí svoje. Odkukala som postup od manželovej starkej, ktorá je vynikajúca kuchárka. Maminky pozrite si postup. Naše deti lečo milujú a keď si na to hodia ešte jeden Kiri syreček no kým papajú sú to tie najlepšie deti sveta. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.2.2011, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Plnená tekvica á la KatkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 menšia alebo 1/2 veľkej tekvice alebo cukíny Do plnky: 250-300 g kuracích pŕs, 1 paradajka, 1 paprika, trošku čínskej kapusty, 1 vajce, 2 hrsti strúhanky, švajčiarska zmes korenia Zitronenpfeffer (kto nemá, použije soľ, čierne korenie, červenú papriku, strúhanú citrónovú kôru), 1/2 kelímka smotany. Tieto množstvá sú približné, treba ich prispôsobiť veľkosti tekvice. Na vrch: plátky tvrdého syra POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu umyjeme, pozdĺžne prerežeme a vydlabeme. Nešúpeme (počas stolovania sa dá šupa krásne odstrániť)! Položíme do vysokého pekáča a posolíme vnútro. Zapneme rúru na 180 stupńov. Potom sa pustíme do prípravy plnky. Paradajku nakrájame na mesiačiky a poukladáme ich na spodok vydlabanej tekvice. Jemne ich okoreníme. Kuracie prsia pomelieme, v miske zmiešame s nakrájanou čínskou kapustou, nakrájanou paprikou, vajcom, smotanou, strúhankou a koreninami. Naplníme tekvicu, trošku podlejeme vodou a dáme na 45 minút piecť. Krátko pred koncom bohato obložíme vrch plátkami syra, aby sa zapiekli. Podávame s varenými zemiačkami poliatymi maslom a posypanými petržlenovou vňaťkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína C. (Danielik) ID 4846 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Cestovinový šalát s cukinouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny-olej-cibuľa-oravská slaninka-sunka-syr bambino-soľ-korenie-sojová omačka-horčica-práškový cukor- pochuťková smotana-cukina-čerstvá zeleninka ako:uhorka- červená a žltá paprika-činská kapusta POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny z tvrdej pšenice napr.mašličky uvaríme v slanej vode,necháme odkvapkať. Na oleji si osmažíme oravskú slaninku s cibuľkou a so šunkou.Pridáme na kocečky pokrajanu cukinu a podusíme domäkka.Facneme k tomu syr bambino(alebo aj iný mäkký syr),a spolu premiešame. Tuto pripravenu hmotu dame na cestoviny-premiešame. Pridáme pochuťkovú smotanu,dochutime soľou,korením,sojovou omáčkou,horčicou,práškovým cukrom. Pridáme pokrájanu uhorku na kocky,farebné papriky a činsku kapustu na tenké pásiky. Všetko spolu zľahka premiešame. Je dobré, nechať šalát chvíľu postáť. Ak vydržíte! Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alena K. (EMALA) ID 11458 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
ZELNÍKYPOTREBNÉ PRÍSADY 300g kysaného zelí,150g hladké mouky,100ml mléka,2vejce,sůl,mletý kmín,200g šunky,svazek mladé cibulky POSTUP PRÍPRAVY zelí zcedíme a překrájíme na menší kousky. mouku smícháme s vejc,solí i a mlékem.rozmícháme na hladké těstíčko.přidáme nakrájené zelí,kmín a cibulku.promícháme až nám vznikne těsto jako na bramboráky. na pánvi,já to dělám na lívanečníku pečeme na rozpáleném oleji z každé strany do zlatova. podávám vždy 1placku zelníku,mezi to plátek šunky a na to zase zelník. manžel se moc netvářil co jsem si to prý zase vymyslela,ale měl boule až za ušima!dobrou chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) zdenka p. (zdenkakeltka) ID 16161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 351-360) | << predošlé 1,.,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,.,45 ďalšie >> |