Lucia F. (lucia13) ID 9254 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Náš obľúbený - vysmážaný karfiol
[ recept č. 5441 zo dňa 20.5.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Stará dobrá klasika -na prípravu tohto skvelého jedla potrebujeme karfiol,vajíčka, múku, strúhanku, soľ, olej.
POSTUP PRÍPRAVY
Postup je všeobecne známy - karfiol narezaný na menšie kúsky si predvaríme v osolenej vode. Ak už je taký polouvarený, vyberieme ho z vody, necháme vychladnúť, osolíme ho a postupne jednotlivé ružičky obaľujeme v múke, vajíčku a strúhanke. Obalené kúsky vysmažíme v horúcom oleji a môžeme podávať ( pozor - nechať aj trošku vychladnúť, inak je obarená pusa istotou :-)) ) . Pre nás veľkých papkáčov sa ako príloha podávajú varené zemiačiky a tatarská omáčka. Dobrú chuť. |
Jana R. (Jana z VM) ID 182471 (18.10.2011, 6:45) |
karfiol - květák - taky milujeme nejvíce smažený, ale celý život jej nikdy nepředvařuji!! Obaluji syrový a je daleko, daleko chutnější, vyzkoušejte a poznáte!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Yarka Š. (Yarkaaa) ID 217566 (18.10.2011, 0:30) |
Dámy i páni, šikovné namiesto predvárania karfiolu ako aj inej zeleniny (brokolica, mrkva, zemiaky..) vo vode, je príprava na pare. K tomu netreba špeci parný hrniec, stačí plechové sitko na parené buchty a trochu vody do hrnca. Zelenina je tak chutnejšia, krajšia a zdravšia. Dobrú chuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada M. (markosko) ID 31422 (20.6.2008, 19:48) |
Ja už karfiol roky neobaľujem.Aby som doma všetkých zasýtila karfiolom,musela by som ho obaľovať minimálne pol dňa.Na také dačo nemám čas,ale karfiol si doprajeme v lete často.Karfiol si najprv predvarím v osolenej vode,potom ho nasekám na menšie kúsky,pridám k nemu múku,strúhanku,vajíčka a mlieko,všetko to zmiešam a lyžicou kladiem do oleja kôpky tejto zmesi.Jeme ho bez prílohy .Podľa detí aj manžela je chutneší než klasicky obalovaný |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.5.2008, 20:03) |
No dnes som usilovne predvárala, obaľovala, potom upratovala okolo pracovnej dosky brajgel čo dcéra - moja najväčšia pomocníčka pri obaľovaní - urobila, vyprážala, prestrela stôl, nabrala jedlo a ten karfiol chutil neskutočne odporne - bol kyslastý a taký drevený, mala som chuť ! Teraz som ho vyniesla na balkón v smetnom koši a karfiol neurobím aspoň pol roka! Mala som naň takú chuť a vyzeral tak nádherne ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (20.6.2008, 18:01) |
Inak odporúčam - práve aby ten brajgel okolo toho nebol - moja mamina to všetko robieva v mikroténových sáčkoch. V jednom múka, v druhom strúhanka. Potom stačí len karfiol vložiť do sáčku, potriasť, karfiol sa pekne obalí, potom už len do vajíčka namočiť a zopakovať to isté so strúhankou. A babina robieva taký nevyprážaný - naukladá rozružičkovaný karfiol do zapekacej misy, občas k tomu prihodí nejaké to mäsko alebo šunčičku, a zaleje to zmesou múky, strúhanky a vajíčka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (21.5.2008, 21:00) |
No to je hrooozna skoda,asi bol stary, a to verim aj mna by asi slaktrafil . A este kolko je okolo toho roboty,slinky tecu a nakoniec nic .Ale hlavu hore a snad nabuduce to uz bude supeeer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela K. (Marciii) ID 11337 (21.5.2008, 8:17) |
úplne najľahšie obaľovanie karfiolu čo sa týka múky je také,že vlažný karfiol dáš do mikroténového sáčku a potresieš s ním.Múka sa Ti dostane úplne všade a kuchyňa nie je upatlaná.Toto ja robím aj so strúhankou akurát sa jej minie oveľa viac,lebo musíš dať tej strúhanky,aby sa ovajíčkovaný karfiol nedotýkal sáčku. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Božena F. (bofa) ID 25235, mimibazar.sk/bofa (20.5.2008, 20:00) |
Ja toto jedlo milujem len strasne sa mi nechce obalovat ho...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lívia C. (Livka299) ID 8343, mimibazar.sk/livka299 (21.5.2008, 20:03) |
ja som na tom tak isto DAKUEJME ZA RADU  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (20.5.2008, 19:26) |
Ja som toto , v deststve tak milovala, že asi ako 13-14 ročná som sa rozhodla, že si ho urobím sama, ja čo som kuchyňu na 100km obchádzala, dopadlo to tak, že som karfiol nerozobrala na ružičky, lebo som ani šajnu nemala ako sa varí, potom mi pri varení z jeho útrob povyliezali také malé zelené húseničky , keď som to zbadala, tak ma s prepáčením naplo, že som len vypla plameň pod hrncom ,prikryla ho pokrievkou a čakala na mamku, kedy príde z práce domov a čvacne to celé do......... odvtedy sa mi sestry aj mamka vysmievali, že keď sa vydám tak mi muž utečie, alebo umerie od hladu ,ale chvala bohu som našla časom cestu do kuchyne , som šťastne 18 rôčkov vydatá a manžel je s mojim kuchárskym umením spokojný, nezaškodilo by nám všetkým dať nejaké kilo dole ale karfiol milujem naďalej, ani táto skúsenosť mi chuť naň nevzala, tak toľko na pobavenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabi H. (gaha1) ID 4525 (21.5.2008, 8:48) |
Ja mám tiež podobnú skúsenosť a môžem povedať, že som na to do dnešného dňa nezabudla a doteraz mám ku karfiolu "rešpekt"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (21.5.2008, 7:09) |
No krasneee a gratulujem k tym 18rokom manzestva , my sme zatial len na zaciatku cesty a manzelia sme 2aj tristvrte roka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (20.5.2008, 17:55) |
Práve ho mám v chladničke, bude zajtra na obed!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (20.5.2008, 19:06) |
No ja som ho varila dnes na obed s tym ze ostane aj na zajtra ostal prazdny hrniec, vsetko sme zbastili ....takze co budeme zajtra jest?????? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (volcanic) ID 33603, mimibazar.sk/volcanic (20.5.2008, 17:16) |
mňaaam,moja obľubena papa z detstva....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |