. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 341-350)<< predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Hrbaté mäso ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové mäso * šampiňóny * šunku * plátkový syr * cibuľu * soľ * korenie * kečup *

POSTUP PRÍPRAVY

Originál receptík je s bravčovým mäsom, ale kľudne môže byť aj kuracie./ bude to skôr hotové /
Neurazíte tým žiadnu návštevu. :-))) Je to dobrotka a je toho veľa. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 18.10.2010, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

recepty


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

dnes mi prislo toto mailom. ak to nemate, tak vyskusajte http://ekucharka.net/recepty-a-videorecepty

POSTUP PRÍPRAVY

x

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína C. (katkazm) ID 116402 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 24.3.2010, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

zemiakove placky plnene košovskou specialitou



POTREBNÉ PRÍSADY

toto je dalsi nas oblubeny recept. Moje deti to volaju. DEDKO BABKA.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Ivana Č. (likerik) ID 39884 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 14.5.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sterilizovaná domáca klobása - lahôdka



POTREBNÉ PRÍSADY

Domaca udena klobaska, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Babule, kto ma domacu klobasku, skuste ju takto upravit. je vynikajuca na chlebe s maslom alebo len tak na studenu veceru. Dala by som lepsie foto,ale dnes som dojedla posledny kusok, ledva som stihla sfotit takto, doslova som si to od huby odtrhla :-D

Takze postup je jednoduchy ako facka: pouzijeme mensie nozicky klobasy, cele dame do 7dl zavaracieho pohara (na 1 pohar 2 nozicky) a nalejeme cistu vodu, asi 3-4 cm od spodu (na tych klasickych poharoch po tie pasiky, zarezy alebo ako by som ich nazvala). Uzavrieme a sterilizujeme hodinu.
Finito. Ja som sice sterilizacny antitalent, resp. mozno neobjaveny talent, neznasam akekolvek zavaracky,ale mamka mi to takto opisala. tak keby boli otazky, zistim a odpoviem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 20.5.2010, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

SKVRKANE MASO*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové stehno alebo panenka,soľ ,mleté čierne korenie,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na malé rezníky,naklepeme,osolíme,okoreníme,potrieme olejom a prudko opečieme z obidvoch strán na mierne pomastenej panvici alebo rošte.
Podávame s chlebíkom,horčicou a cibuľou.

Názov preto,lebo mäsko spraví škvrk z jednej a druhej strany a je hotové.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.3.2010, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domace udene


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kupili sme pol svinky cca 85kg, maso rozobrali-rozrezali na kusy.Pripravime si asi 2kg cesnaku ocisteneho,nasekaneho,sol (asi 4kg) velke krystale,. Maso,umyjeme, po rozdeleni namazeme s cenakom a solou UKladame jedno na druhe do plastovej nadoby,vacsie dame na spodok mensie kusy na vrh. Tak vrstvime a dame do chladneho priestoru,prikryte niecim,aby nepadala spina na 4dni,potom maso poobracame na druhu stranu-voda ktora je v plastovej nadobe,tu vylejeme. Po 8 az 10 dnoch maso povesame do susiarne-udiarnicky.Maso vesame na haky alebo snuru,nie celkom jedno na druhe,aby bol priestor,aby mohol oklo ist dym a vzduch. Ked maso navesame nechame do druheheo dna odkvapkat. Nalozime ohen z kvalitnejsie dreva-buk,dub a nechame odymit,potom nechame vo vnutri a na druhy den opat zapalime ohen-to nam robi kamarat No pod tym nasim mnozstvom masa zapalil 6x ohen,odymil a potom bolo maso este v udiarni dalsich 7 dni. My sme ho este zavesili v garazi,aby ˇˇoschlo stvrdloˇˇ asi dalsich 7-10dni. Mensie tensie kusky sme vzali,zabalili do papieroveho vrecka,zabalili do sackov do mrazaku a hodili do mrazaka,vacsie sme po tych dnoch,aby uschli,lebo su makksie kusy,tie velke.. Udime aj kosti z krkovicky,vynikajuce su potom na varenie, tiez koze,davam do hrnca na spodok pod holubky:)

POSTUP PRÍPRAVY

recept je pre inspiraciu:) My komplet celu polovicu tak urobime, nerobime ani skvarky ani ine zabijackove speciality,ten proces susenia este uparvim-opytam sa este raz:)Dobru chut:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.3.2019, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

nas dnesny obed


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cinska polievka na ostrokyslo, bravcove kare s syrovo-sampinonovov omackou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana Č. (likerik) ID 39884 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.3.2010, 11:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVCOVE NA SPOSOB MUCKALICE_PIKANT*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé alebo stehno,olej,paradajkový pretlak,cibuľa,soľ,mleté čierne korenie,chilli papričky,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovinku pokrájame na rezance a na oleji poriadne orestujeme zo všetkých svetových strán.Môžeme pridať aj červenú papriku,osolíme,okoreníme.Na druhej panvici to isté zopakujeme s cibuľou(nešetríme),ktorú sme pokrájali na drobno.Na zlatistú cibuľu dáme pretlak,taký väčší,a ešte trocha miešame na platni.Pretlak akoby karamelizoval.Zmiešame obidve zložky,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme.Občas premiešame,aby sa neprichytilo.Trvá to asi 15-20 minút,odkryjeme,vhodíme chilli papričky nasekané na jemno-podľa chute.Sdelanoje.
Sťavy nemá byť veľa,má byť zredukovaná,nie je to polievka.

Podávame s friškým chlebíkom,aj ako predjedlo alebo chuťovku pre návštevu.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Vynikajúca živánska, alebo výborné jedlo z jedného pekáča



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mäsa (ja dávam br. karé, môžeme dať aj krkovičku ak nám nevadí, poprípade aj kuracinu). Asi 2 kg zemiakov, 3 väčšie cibule, kus údenej slaninky, horčica, čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo zbožňujeme nielen pre vynikajúcu chuť, ale hlavne šetrí čas, keďže príprava je jednoduchá a pečie sa to všetko krásne samo na jednom plechu. Takže najskôr si nachystáme mäsko, umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, posolíme a okoreníme a z oboch strán potrieme plnot. horčicou. Potom si dáme zohriať rúru na 200 stupňov. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm. Ošúpeme si cibule, nakrájame buď na kolieska alebo na polkolieska. Slaninku si taktiež nakrájame asi na 12-15 tenších plátkov. Vezmeme si plech, najlepší je stredne veľký, vyšší, aby sa mám zmestili dve vrstvy. Trošku ho vymastíme olejom a začmeme ukladať prvú vrstvu zemiakov, posolíme ich, na to rozložíme polku plátkov mäska, posypeme polkou z celkového množstva cibule a na vrch poukladáme rovnomerne polku množstva slaninky. Potom urobíme ďalšiu vrstvu zo zemiakov, posolíme, mäsko, cibula, slaninka a zvyšok zemiakov, posolíme. Keď to máme pekne rozložené, zakryjeme plech alobalom a pečieme aspoň hodinku, môžeme aj hodinku a pol, na posledných 5 minút odokryjeme a zapneme gril, aby horné zemiačky pekne schrumkaveli. Mäsko by sa malo jemnosťou až rozpadávať na jazyku :o) k tejto delikatese sa výborne hodia uhorky, baranie rohy alebo iná naložená zelenina a pre chlapov pivko

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Petra M. (len.petra) ID 23295 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 20.7.2014, 11:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové s hubami a tajnou prísadou



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso, cibuľa, šampióny alebo iné huby, soľ, rasca, čierne korenie, olej, škrobová múčka, petržlenová vňať, štiplavá paprika, tajná prísada (v texte :-))

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso (podľa mňa akékoľvek, ja som zasa mala doma krkovicu) nakrájame na rezne alebo na pásiky, cibuľu nadrobno. Na oleji speníme cibuľku, pridáme celú rascu, kto má ako rád, ja dávam polievkovú lyžicu kopcom a dusíme spolu s cibuľou, keď je opečená, posypeme mletým korením. Pridáme mäso, zprudka opečieme, posolíme, pridáme vňať, pálivú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme.

Keď je mäso polomäkké, pridáme huby. Ja som mala zavárané šampióny, ale je to úplne jedno. Keď je všetko mäkké, v troche vody (ja mám rada veľa omáčky a nie príliš hustej, takže podľa toho si prispôsobte množstvá) rozpustíme škrob a primiešame korenie, trochu soli, štipku vňate a papriky a zahustíme. Tesne pred vypnutím šprcneme do jedla trochu nálevu z kyslých uhoriek. Len trošku, možno pol deci, tak aby to nebolo kyslé. Zvýrazní a podčiarkne všetky chute v jedle. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Martina O. (jody) ID 139136 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.3.2010, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 341-350)<< predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu