končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
salat z cinskej kapusty a sampinonovPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 hlavky cinskej kapusty, 5 cerstvych sampinonov, asi za hrst mrazenej zeleniny (mrkva, kukurica, hrasok), sojova omacka, olej, sol, mlete cierne korenie. Tato davka je priblizne na 2 porcie. POSTUP PRÍPRAVY Na troske oleja si osmazime ocistene a nakrajane sampinony. Po chvilke pridame mrazenu zmes a na rezance nakrajanu cinsku kapustu. Osolime, okorenime a pridame asi 2 PL (podla chuti) sojovej omacky. Premiesame a nechame dusit asi 3-4 minutky. A salatik je hotovy! Je velmi chutny samostatny ale aj ako priloha. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 31.1.2015, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizza bez droždiaPOTREBNÉ PRÍSADY 600g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 čl soli, 4 PL oleja, 3dl mlieka, 2 PL rasce, voda podľa potreby. No a čo sa týka plnky tak to už je na vás... POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla kedysi na nejakej (neviem akej) českej www stránke a prispôsobila som si ho podľa seba... Príprava je veľmi jednoduchá - dnes sa ju rozhodol upiecť môj mužík na "valentínsku pyžamovú párty vo dvojici" :DDD OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 1.4.2017, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY asi 2 šálky šošovice, 5 zemiakov, 1 väčšia mrkva, smotana na varenie, bobkový list, celé čierne korenie, soľ, ocot POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu preberieme a prepláchneme vo vode. Zemiaky nakrájame na menšie kocky a mrkvu na kolieska. Všetko vložíme do hrnca, zalejeme vodou (cca 2 cm nad zeleninou), osolíme, pridáme 2 bobkové listy a 3 guľky korenia. Keď je všetko mäkké, pridáme smotanu. Pokiaľ ju nahradíme mliekom tak bude asi potrebné ju zahustiť múkou. Necháme prejsť varom. Odstavíme zo šporáka a pridáme asi 2 PL octu a štipku kryštálového cukru. Premiešame. Ocot dávam na koniec až po vypnutí omáčky, aby sa nezrazila... Mňam mňam a môžeme papať :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 30.10.2011, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátové listy s tofu a zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé špenátové listy, údené tofu, zemiaky, vegeta príp. bujón, soľ POSTUP PRÍPRAVY Umytý a stoniek zbavený špenát sparíme v mierne slanej vode cca 5 minút. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, osolíme a pridáme asi 1 PL vegety. Uvaríme do mäkka. So soľou opatrne keďže aj vegeta je slaná (teda väčšinou). Zemiakom dodá krásnu farbu a príjemnú chuť, môžeme ju nahradiť bujónom. Tofu si pripravíte ako ste zvyknutí - či už vypražíte v trojobale, upečiete v rúre, alebo ako ja - osmažíte na pár kvapkách oleja na panvici. A hotovo! Je to jedlo, ktoré zaberie iba pár minút... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 28.6.2011, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingovo - ovocný dezertPOTREBNÉ PRÍSADY Zlaty klas (prip. ovocný, čokoládový puding...), mlieko + kryštálový cukor, škoricový cukor, ovocie podľa chuti (kiwi, banán, jahody, broskyne...), okrúhle piškóty, 1dl kávy, na ozdobu mleté orechy, granko... POSTUP PRÍPRAVY Puding si klasicky uvaríme podľa návodu s mliekom a cukrom. Ja som pre chuť pridala do mlieka šťavu z 1 pomaranča.\r\nNa dno misky alebo pohára si naukladáme piškóty a polejeme ich uvarenou kávou (alebo namáčame - kto je ako zvyknutý). Zalejeme to asi 1 žufankou pudingu. Na to poukladáme nakrájané ovocie a posypeme škoricovým cukrom. Na to opäť pôjdu piškóty poliate kávou a polejeme to zvyšným pudingom. Vrch môžeme posypať grankom, mletými orechami, poliať čokoládou alebo šľahačkou.... Všetko je na vašej fantázii.... :) Necháme vychladnúť a papáme.\r\n\r\nP.S.: Niekde som čítala, že puding stačí posypať práškovým cukrom, aby sa neurobila na vrchu šupka. Ale nemám to odskúšané pretože sme takí jedáci, že u nás sa nestihne ani tá šupka urobiť.... :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šampiňónová polievka s mrveničkouPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé šampiňóny, zemiaky, bujón, čerstvá petržlenová vňať, mrvenička (vajce, hrubá múka, soľ), mletá paprika, olej a múka na zásmažku. POSTUP PRÍPRAVY Je tu viacero receptov na túto polievočku, ale dúfam, že takýto nie. Takže postup: na trošičke oleja si opražíme očistené šampiňóny (dávam aj stonky). Zalejeme bujónom, ktorý sme rozmiešali vo vode a pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Keď budú zemiaky a šampiňóny mäkké, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňaťku, cez struhák nadrobíme mrveničku (alebo vysypeme kúpenú) a pridáme zásmažku (na lyžici oleja si v menšom hrnčeku opražíme cca 2 PL múky a 1 čl mletej červenej papriky - iba chvíľočku, aby paprika nezhorkla, zalejeme cca pohárom vody a šup do polievky). Kto chce môže dochutiť mletým čiernym korením prípadne soľou. Pár minút povaríme a odstavíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 23.1.2016, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu na mrkvickePOTREBNÉ PRÍSADY Tofu (ja som mala zeleninove), cibula, mrkva (zelenina podla vasej chuti), bujon, korenie na kura, sojova omacka, kremzska horcica POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si orestujeme cibulu a pridame nakrajanu mrkvu. Chvilu poprazime a vsypeme na mensie kocky nakrajane tofu. Pokvapkame sojovou omackou, pridame bujon a podlejeme troskou vody. Dusime kym mrkva nezmakne. Priebezne podlievame vodou alebo vyvarom. Na koniec supneme cca 1 kavovu lyzicku horcice a okorenime korenim na kura alebo ake mate radi. Nechame prejst varom a odstavime. Podavame s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
"Sojovy perkelt" s haluskamiPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 balenia sojovych bobov (fazulky), 3 parky alebo klobasky, cibulka, smotana na varenie, mck, sol, mleta paprika, bazalka alebo ine bylinky podla chuti, 500g polohruba muka, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Soju si pripravime podla navodu - varime cca 2 hod. Ja uvarim cele vrecko a potom si ju naporcujem a dam do mrazaka... Na oleji spenime cibulku, do nej vlozime nakrajane parky a uvarenu soju. Posolime, okorenime a nechame chvilku dusit. Mozeme podliat troskou vody. Medzitym si pripravime smotanu s cca 1CL mletej papriky (ja davam stiplavu), do ktorej mozeme dat asi 1PL muky na zahustenie (ale nie je podmienka). Vylejeme na soju s parkami. Nechame prejst varom a dochutime bazalkou alebo inymi bylinkami ake mate radi. Ja som nakoniec pridala aj cca 1 PL octu lebo mame radi kyselsie. Kazda si mozete pripravit halusky ake robievate. Ja som robila tieto: Dame si uvarit mierne slanu vodu. Muku zmiesame s vajcom a vodou. Pridame stipku soli (ja som dala aj cca 1 CL susenej bazalky). Ked sa zacne voda varit, hadzeme do nej halusky alebo cesto pasirujeme cez haluskaren. Ked vyplavaju na povrch su uz hotove. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracinka na kari omackePOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, zakysanka resp. kysla smotana, 0.5 - 1 dcl mlieka, kari korenie, mleta paprika (kto ma rad, moze dat palivu), vegeta resp. kocka bujonu, cibula, 2 syry v crievku (ja na varenie pouzivam Tesco syr) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si spenime cibulu. Pridame na kocky nakrajane maso (ja som mala z mrazaka predpripravene) a podusime do makka na troske vody s bujonom. Ked je maso hotove tak vlejeme na to mlieko - priblizne 1 dcl (podla masa) a dame syr. Na pomaly varime pokial sa syr neroztopi. Medzitym si do hrnceka vylejeme zakysanku (staci jedno balenie) a rozmiesame s cca 2 kavovymi lyzickami kari korenia a 1 lyzickou mletej papriky. Ked je syr rozpusteny, vylejeme do toho zakysanku s koreninami a varime este cca 10 min. aby sa premiesali vsetky chute. Ak sa zda omacka husta tak pridame este rochu zakysanky. A na koniec kto ma rad tak moze pridat lyzicku horcice - ale nemusi byt. Podavame s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s tuniakovo-syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva tuniaka v oleji, 1 cibula, 2 syry v crievku (Bambino), 1-2 bal. zelenych oliv, cestoviny POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvarime podla navodu. Na oleji z tuniaka si spenime nakrajanu cibulku. Ked je uprazena do ruzova tak pridame tuniaka a nakrajane (staci na polovicu) olivy. Nechame chvilku restovat a po chvili pridame syr. Dochutime podla vlastnej fantazie korenim a bylinkami (bazalka, provensalske bylinky...). Ked sa omacka zda husta tak mozeme pridat par kvapiek mlieka prip. smotany. Omacku vylejeme na cestoviny. Premiesame a moze sa podavat. Sice to na tanieri nevyzera najvabnejsie, ale chuti skvele :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.6.2011, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |