končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Tekvicový prívarok s kôprom a hovädzie na paprikePOTREBNÉ PRÍSADY Prívarok z tekvice: cca 1,5kg tekvice najlepšie čerstvá, ja som mala mrazenú a blanžírovanú, teda predvarenú pred mrazením, trošku oleja, hladká múka tak cca 2 lyžice, 2,5 dl mlieka, 2dl smotany, ocot, soľ, vegeta, kôpor. Hovädzie mäsko: cca 500 g hovädzieho mäsa, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, trošku mletej rasce, voda. POSTUP PRÍPRAVY Z oleja a múky urobím svetlú zápražku, potom pridám tekvicu, osolím a chvíľu spolu dobre miešam. Keď tekvica pustí trošku šťavy podlejem mliekom a uvarím do mäkka. Potom pridám trošku vegety, ocot a dochutím aj cukrom a soľou tak sladko - kyslo. Na zlepšenie pridám smotanu a do takto hotovej tekvice pridám kôpor. Hovädzie na paprike: Na olej dáme pokrájanú cibuľku a jemne do ružova upražíme. Potom pridáme lyžičku mletej papriky a trošku speníme. Potom pridáme na kocky nakrájané, okorenené a osolené mäsko, trošku necháme zatiahnúť, podlejeme horúcou vodou a mäsko udusíme do mäkka. Nič viac nepotrebuje ja viem ešte do hotového pridať jeden strúčik pretlačeného cesnaku kôli chuti. Príloha: varený zemiak. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.9.2013, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Plnená paprika v rajčinovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčové mäso, 200 g ryža guľatá, 2 vajíčka, 1 ks cibuľa, 4 ks paprika zelená, 2 ks bobkový list, nové korenie, soľ, cukor, 2 ks rajčinový pretlak, 2 PL hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Ako prvé si urobíme omáčku. Do hrnca dáme trochu oleja a hladkú múku všetko od oka. Keď sa múka osmaží, zalejeme vodou, do ktorej postupne pridáme rajčinový pretlak. Dávam dva, aby to malo viac rajčinovej chuti. Postupne ochutíme novým korením, bobkovým listom, soľou a cukrom. Omáčka by mala byť skôr sladšia. Pokiaľ sa nám omáčka varí, pripravíme si mäsové guľky. Do mäsa pridáme uvarenú ryžu, 2 vajíčka, osmaženú cibuľku na oleji, okoreníme a osolíme. Keď máme zmes poriadne vymiešanú, začneme plniť umyté vydlabané papriky, alebo robíme guľky, ktoré aj s plnenými paprikami za stáleho varenia kladieme do omáčky. Varíme približne cca 30-45min. Podávame s knedľou, varenými zemiakmi alebo chlebom. Robím podľa tohto receptu a je výborná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 19.6.2014, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vianočka♥POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 600g hl. múky, 140g pr. cukru, 1/4l mlieka, 30g droždia, 2 vajíčka (1 vajíčko na potretie), 120g Hery, hrsť hrozienok namočených v rume, lyžička soli, sekané mandle, citrónová kôra, lyžica pomarančovej kôry naloženej v cukre - môžete a nemusíte. POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme zvlášť a ten následne zapracujeme do cesta. Cesto dávam miesiť do domácej pekárne a v nej nechám aj krásne nakysnúť. Cesto sa nesmie lepiť, musí krásne odchádzať od dna a stien. Takto hotové cesto rozdelíme na 9 častí, potom na 4, 3 a 2 časti ktoré spletáme. Pred položením druhého poschodia z 3 častí spodné cesto v mieste položenia potrieme ľahko bielkom aby sa nám krásne pri pečení obe poschodia spojili, to isté aj pri poslednej vrstve. Celú vianočku krásne potrieme vajíčkom, prípadne môžeme potrúsiť po vianočke mandle. Pečieme 45-50min / na 170 stupňoch kým nám krásne nezhnedne. Vianočka je jedna báseň, odporúčam skúsiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2014, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Venčeky ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Odpaľované cesto: 0,25l vody, 90g rastlinného, 140g hrubej múky, 4 vajíčka, štipka soli. KRÉM: 1maslo vymiešame do peny, z 1l mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtkov, 2 lyžíc polohrubej múky a cukru podľa vlastnej chuti uvaríme hustú kašu. Vychladnutú zmiešame s maslom a plníme. Tento krém je originál z medového krémeša, ale strašne nám chutí tak dávam aj do venčekov:o) POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vodu tuk a soľ dáme zovrieť, potom nasypeme po troške múku a za stáleho miešania na miernom ohni varíme a miešame, kým sa cesto nelepí na steny a dno (cca 4-5minút). Odstavíme a miešame do vychladnutia.Nakoniec postupne pridáme jedno po druhom celé vajcia a všetko dobre vymiešame na hladké cesto. Dáme do vrecka a striekame na vymastený plech venčeky. Pečieme v dobre predhriatej rúre, neotvárame cca 10min, aby nekleslo cesto.Vlažné cesto - venčeky rozkrojíme a necháme vychladnúť. Nakoniec naplníme, pocukrujeme uvaríme kávičku a MŇAM:O) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 5.3.2016, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vynikajúci jablkový koláčik v lístkovom ceste ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO 1: lístkové (spodok a vrch), PLNKA 1: dusené jabĺčka (dochutiť podľa vlastnej chuti), PLNKA 2: 1 téglik pochúťkovej smotany, 1 téglik hrubej múky, 1 téglik práškového cukru, 2PL kakaa, 5PL orechov -mleté (ale dávam viac), 1KL sódy bicarbóny /všetko spolu premiešame/. Môžeme do plnky pridať ešte hrozienka, prípadne sekané oriešky a ja som dala aj pomarančovú kôru - tá krásne prevonia a dá super chuť. POSTUP PRÍPRAVY Na plech dáme plát lístkového cesta, naň rozotrieme polovicu dusených jabĺčok. Na jablkovú vrstvu rovnomerne rozotrieme plnku č.2 ( je taká mierne hutná) a potom znova druhú polovicu dusených jabĺčok a nakoniec znova plát lístkového cesta a tento potrieme jemno olejom a dáme piecť na 200 stupňov a pečieme cca 35-40min. Upečený pocukrujeme. Je úžasný a hlavne rýchlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 19.2.2012, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marlenka ako "Medové rezy"POTREBNÉ PRÍSADY Cesto na medové rezy: 2 vajíčka, 150g práškového cukru, 4lyžice medu, 100g masla, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 500g hladkej múky PLNKA: 250g masla, salko POSTUP PRÍPRAVY Maslo, cukor, vajíčka a med za stáleho miešania zohrejeme v horúcom kúpeli, pridáme sódu bikarbónu a miešame do zhustnutia. Ešte teplú hmotu nalejeme do múky a vypracujeme hladké cesto. Cesto som rozdelila na 6 častí, ktoré som postupne vyvaľkala a jednotlivo upiekla na opačnej strane plechu, len pomúčenej. Salko varíme 3 hodiny, vychladnuté vymiešame s maslom a plníme pláty cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 31.5.2013, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechové rezy so žĺtkovou polevouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250g práškového cukru, 250g mala alebo rastlinného tuku, 250g pomletých orechov, 140g hrubej múky, štipka soli, 5 bielkov POLEVA: 5 žĺtkov, 250g práškového cukru, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Maslo alebo tuk dobre vymiešame s práškovým cukrom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a pomletými orechami vmiešame do pripravenej masy. Pečieme na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu /ja používam papier/ a v stredne vyhriatej rúre /170 stupňov/. PRÍPRAVA POLEVY: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou dopenista, vylejeme na horúci koláčik a rozotrieme. Po vychladnutí krájame nožom, ktorý máčame v horúcej vode. Už iba zaliať kávičku a mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 25.3.2013, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Obrátený makovo jabĺčkový koláčik ♥♥♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Podľa receptu: melania l. (lararuby) ID 130989, môžem len a len odporučiť je šťavnatý, svieži a prevoňaný škoricou a hlavne šup-šup, rýchlo. POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23389 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 8.3.2011, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakové posúchyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Podľa receptu Andrea O. (AďaO.) ID 5041 POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7636 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 12.2.2019, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Plnené orechové rožkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300g hladkej múky, 0,1l vlažného mlieka, 50g droždia, 170g rastlinného tuku (dávam HERU), 1 vajíčko, štipka soli, 1lyžica práškového cukru. Orechová plnka: 200g pomletých orechov, 5-6 lyžíc mlieka /aj málinko viac/, 100g práškového cukru, 2lyžice roztopeného masla /dávam, ale trošku viac/, trocha mletej škorice, postrúhaná citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Postup: V múke rozmrvíme zmäknutý tuk, pridáme vajíčko, soľ, vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto z ktorého si na pomúčenej doske úrobím válček. Rozvaľkáme si ho na štyri diely, každý diel rozvaľkáme do tvaru kruhu s hrúbkou asi 3mm a rozdelíme na osem dielikov v podobe trojuholníkov. Na širšiu časť trojuholníka dáme plnku a stočíme, sformujeme rožtek. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme bez kysnutia piecť na vymastený plech. Príprava plnky: Pomleté orechy prelejeme horúcim mliekom, pridáme cukor, maslo a dochutíme škoricou a postrúhanou citrónovou kôrou. Hotovo, sú chutné:o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.9.2010, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |